pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Indy (Gast)

hallo. Wij krijgen binnenkort een nieuwe pup erbij een Berner Sennen en zo blij hiermee!!!Dit ras ben ik zo weg van!!en is het bijna zover dat ik haar op mag halen.En wat is ze toch leuk!!!Nog 3 weekjes wachten en dan is ze voorgoed van mij.Zo happy en blij hiermee.Nu is de vraag:hoe laat ik mijn andere twee boomertjes aan haar wennen zodat zij ook haar kunnen opnemen in onze roedel. Wie heeft een tip voor mij. Alvast bedankt. gr.Ria Vince R.I.P.Vienna Diego.

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Gefeliciteerd alvast 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Geweldig, vraag aan de Fokker als je mag komen of de twee mee mogen om kennis te maken....niet de eerste keer als je gaat kijken maar de tweede of derde keer, ik heb bams meegenomen naar de fokker toen ik ogin opgehaald hebt....kennis laten maken daar alleen met ogin, geen andere puppen erbij, ...onderweg samen even uitgelaten..niet samen bij elkaar in de auto..iemand meenemen....ik heb ogin bij mijn zusje in een wasmand gedaan, en bams zat alleen achterin, thuis gekomen konden ze gelijk door een deur.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

   Bij de fokker, de fokker begeleiden ze, en mijn zusje had de pup op schoot, ik rijd, thuis gelijk samen...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

De pup stond op de grond hoor, alleen voor de foto op schoot....middelste foto de fokker, en de bovenste foto thuis bij mij.

honden page profiel bentebente

Gefeliciteerd alvast!! Berner sennen en boomers kunnen een ietwat lastigere combi zijn, aangezien het grootte verschil meespeelt. Gelukkig is de berner sennen vrij rustig aangelegd. 

 

Ik zou de volgende keer dat je gaat kijken bij de pup met een washand over hem of haar heen wrijven en die mee naar huis nemen. Dan ruiken de andere twee in ieder geval de pup al. Daarna zou ik de twee meenemen naar de fokker en in de tuin van de fokker met de pup of pup en moederhond kennis laten maken. Twee boomers eerst aangelijnd en niks afdwingen. Als het kan, los laten snuffelen, evt. corrigeren als ze vijandelijk gedrag vertonen (achterna zitten terwijl de andere hond tekenen van stress vertoont, happen). 

 

Als je de pup dan ophaalt, niet de andere twee honden meenemen maar thuis laten met iemand erbij. Die moet ze dan aangelijnd mee naar buiten nemen, jij lijnt de pup aan en laat ze op een veldje in de buurt nogmaals kennis maken. Daarna met ze alledrie naar huis lopen en ze goed in de gaten houden. 'S nachts zou ik ze scheiden, en een puppyren aanschaffen is ook een goed plan. Zo krijgen de oudere honden in ieder geval hun rust, je moet ze ook echt in bescherming nemen tegen zo'n druk pupje. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^