Ineens Carnibest niet meer verdragen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Wie weet er wat er aan de hand kan zijn?Twee van onze drie Shih Tzu's eten al vanaf dat ze pup zijn Carnibest(ze zijn nu 3&4 jaar oud)en eind vorig jaar ging het ineens mis op de kip variant,dan kregen ze diarree(vooral 's nachts...altijd fijn...).Toen kreeg ik ze op Natuur ook niet meer goed en ben na een aantal dagen veranderd naar Energique en de ontlasting was per direct goed.Nadat Energique op was weer zoals altijd CB gaan gegeven en dat ging een aantal weken gewoon goed,totdat het weer mis ging...dus weer Energique en ontlasting gelijk goed.Toen weer na een aantal weken CB enz.enz.Iedere keer als ik nu een poging neem om ze weer op Cb te zetten lukt dit niet meer.Ook onze nieuwste Shih Tzu aanwinst een reutje van 15 maanden oud heeft vanaf de eerste maaltijd CB diarree en op Energique nergens geen last van.Ik snap er niks van!Is de samenstelling veranderd,of hebben mijn honden een intollerantie ertegen ontwikkeld?Hebben jullie wel eens zoiets meegemaakt?Ik zou ze graag weer CB voeren om zo smaken te kunnen afwisselen,maar op dit moment geef ik even alleen nog Energique omdat ik afgelopen week meerdere keren per nacht er uit ben geweest omdat ze diarree hadden.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Voer mijn hond ook carnibest. Hier geen problemen. Heb ook niks gehoord of gelezen over een wijziging in samenstelling. 

 

Of het intolerantie is. Geen idee, zou je dierenarts vragen. Het kan maar dan alle drie de hondjes tegelijk? Dat lijkt me wel heeel toevallig. 

 

Kwam deze voorraad goed bevroren binnen? Kan me misschien ook met die warme dagen voorstellen dat de temperatuur tijdens het transport niet goed is geweest. Hoor soms de gekste verhalen hoe bedrijven hier mee om gaan en het blijft toch rauw vlees. 

 

Misschien deze voorraad weggooien en ergens anders bestellen of ophalen in de winkel en nog eens proberen als je wel carnibest wilt blijven geven? 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Hoe lang voer je energique voordat je weer carnibest geeft? Is dat ook een paar weken?

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

" Of het intolerantie is. Geen idee, zou je dierenarts vragen. Het kan maar dan alle drie de hondjes tegelijk? Dat lijkt me wel heeel toevallig. Niet alle 3 tegelijk,de oudste twee vanaf eind 2016 en de jongste at bij de fokker brok en bij mij kreeg hij op CB dus diarree.Bij hem kan het dus onwennigheid zijn maar op Energique heeft hij nergens last van.De twee oudste hebben ook met Energique geen centje last.
 
Kwam deze voorraad goed bevroren binnen?Ik heb nooit geen hele grote voorraad en koop het meestal per 10 kilo en dan 3 smaken,onze hondjes eten met zijn 3tjes maar 400 gram per dag.Het gaat dus om verschillende aankopen vanaf eind 2016.
 
Misschien deze voorraad weggooien en ergens anders bestellen of ophalen in de winkel en nog eens proberen als je wel carnibest wilt blijven geven?  "Ik zou het graag blijven geven maar ben nu al maanden op en af bezig en langharige Shih Tzu's die diarree hebben is geen pretje want ik blijf achterkantjes wassen.En ik hoef niet persee Cb te voeren maar er is hier niet zoveel keuze,alleen online maar dan moet ik grotere hoeveelheden kopen en dat wil ik niet en onze vriezer bied daar ook niet genoeg ruimte voor.Ik kan dus kiezen uit CB,Energique,Rodi,Smuldier en Duck,meer is er niet waarvan ik kleinere hoeveelheden kan kopen in de winkel.

 

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

" Hoe lang voer je energique voordat je weer carnibest geeft? Is dat ook een paar weken? "

 Ja ik doe met een zak Energique van 3 kilo ruim een week en meestal wacht ik twee weken en soms langer.Maar ik voer dan bv zoals afgelopen week 2 dagen Cb en ja hoor weer dunne poep,dan stap ik gelijk over op Energique en een dag later is de ontlasting gelijk weer in orde.Wanneer ze last hebben van de CB is de diarree vaak licht van kleur?

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Als ik je reactie nu zo lees zou ik inderdaad voor een ander merk gaan. 

 

Stiekem wel fascinerend waarom je hondjes het niet meer verdragen. En diarree is natuurlijk heel vervelend. Gelukkig zijn er denk ik prima alternatieve merken te krijgen.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

" Als ik je reactie nu zo lees zou ik inderdaad voor een ander merk gaan. 
 
Stiekem wel fascinerend waarom je hondjes het niet meer verdragen. En diarree is natuurlijk heel vervelend. Gelukkig zijn er denk ik prima alternatieve merken te krijgen. "

 Ja ik ook daarom heb ik hier een topic geopend.Want door Cb konden wij 3 smaken wisselen en de alternatieve merken die ik kan kopen vind ik zelf maar zozo...Energique is dan nog wel goed vind ik maar ja dat is maar 1 smaak  en voor mij gevoel(misschien complete onzin)is afwisseling juist lekker.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Ik wissel carnibest soms met haaksbarf. Is iets duurder maar prima van kwaliteit en ook veel variatie in het assortiment. 

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

" Ik wissel carnibest soms met haaksbarf. Is iets duurder maar prima van kwaliteit en ook veel variatie in het assortiment.  "

 Daar kan ik hier dus niet aankomen,helaas...Prijs is bij ons  niet belangrijk want we voeren maar 12 kilo per maand,dus of iets 3 of 7 euro per kilo kost maakt niet uit.(alhoewel voordeliger natuurlijk altijd fijner is,haha)

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Er zijn honden die in de loop van de tijd een gevogelte-allergie opbouwen. Volgens mij zit in Carnibest in een aantal versies:  kip. Dat zou een reden kunnen zijn. De kvv kan ook te eenzijdig zijn en door meerdere merken en smaken te geven, voer je volwaardiger. Ik zelf wissel met merken: Tamro, Kivo, Lotgering, Barfmenu van Tinlo, Raw4Dogs, ed. In 3 weken tijd word er geadviseerd, 4, liefst (veel) meer vleessoorten te geven, afgewisseld met vis en pens. Ik voeg geregeld groentes bij, af en toe wat zilvervliesrijst, een eitje. Wat het ene merk "te kort" heeft, vult het andere weer aan. Op "Voerwijzer" staan de meeste merken kvv met ingredienten, richtprijzen en verkooppunten. 

 

 

 

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

In Energique zit ook kip en dat gaat perfect.Wat ik wel eerder heb gelezen is dat Cb nog wel eens de olie-tjes vervangt of juist toevoegd en misschien is dat nu ook het geval?.De fabrikant mailen heeft geen zin want die ontkennen meestal alles,ik heb ze al eerder eens een vraag gesteld en daar werd ik ook niet veel wijzer van.Ik heb al eerder de merken genoemd die ik hier kan kopen en als ik daarmee moet wisselen....dan hou ik het liever op alleen Energique.Ik heb gewoon niet zoveel keuze helaas.Maar vanaf dat ze 8 weken oud zijn hebben ze alleen maar CB gehad en dan 3 smaken kip,lam en natuur,verder nooit iets anders.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Ik zal nog een topic over openen over een merk voeren,ben benieuwd naar de antwoorden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kan ook gewoon in dit topic hoor...vraag maar.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

" Kan ook gewoon in dit topic hoor...vraag maar. "

 Oei net te laat heb al een topic aangemaakt,maar indien het overbodig is mag het verwijderd worden.Sorry.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Voor vragen over carnibest kan je makkelijk carnibest zelf mailen,je krijgt vlug antwoord.

 

Volgende forumvraag: Zelf voer maken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^