Betaalbare KVV

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dit is van voerwijzer.com... klein stukje van overgenomen....

 

dit is beter uitgelegd...

 

2. Calciumbron
Zoals je in het kvv-overzicht kunt zien, kan de calciumbron bot of een calciumsupplement zijn.            Het beste is bot als calciumbron, dit is voor een carnivoor een natuurlijke vorm van calcium en het lichaam weet heel goed wat er met het calcium moet gebeuren. Bovendien zitten er in bot meer voedingsstoffen dan alleen calcium. Bij een pup schijnt een teveel aan natuurlijk calcium (uit rauw bot) makkelijker via de ontlasting uitgescheiden te worden, maar een teveel aan calcium uit een calciumsupplement komt in de bloedbaan terecht.               Hier bindt het zich aan andere mineralen die daardoor niet meer beschikbaar zijn, het verstoort de hormoonhuishouding die belangrijk is voor normale botgroei en het heeft een negatief effect op de schildklier (ook belangrijk bij botgroei). Hierdoor kan bij grote rassen makkelijker groeipijn ontstaan bij een teveel aan calcium uit een onnatuurlijke bron.

–> kies dus voor een kvv met bot als calciumbron

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

beter uitgelegd he... dus de smuldier daar zit een calciumsupplement in en dat is dus niet bevordelijk voor een pup, voor een volwassen hond is dat niet erg, en afwisseling is ook aan te raden.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

"  misverstand, mijn schuld, het moet een natuurlijke bron zijn van bot voor de pup.... en dat zit er niet in in smuldier, oudere honden dat kan geen kwaad een pup kan geen natuurlijk bot niet makkelijk opnemen en een teveel uitscheiden. vandaar dat in de kvv natuurlijk bot moet zitten voor de pup. "

 Thnks voor de opheldering (:

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

honden foto van Danielle

Ondanks ik hier slechte ervaringen lees over naturis ben ik er best tevreden over, veel keuze in smaken, en mijn hond zit mooi in haar vacht. Ontlasting is super. Vroeger voerde ik smuldier en daar deed ze het ook goed op maar daar vindt ik de keuze aan compleet smaken erg beperkt en als ik alleen maar smuldier voerde had ze af en toe last van te harde ontlasting en piepen met het eruit krijgen.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" beter uitgelegd he... dus de smuldier daar zit een calciumsupplement in en dat is dus niet bevordelijk voor een pup, voor een volwassen hond is dat niet erg, en afwisseling is ook aan te raden. "

 Ik weet het niet Willemijn,Vigo is afgespeend op smuldier en heeft er maanden op gestaan.

Hij is gezond,rustig gegroeid,heeft een goed skelet zelfs nu op oudere leeftijd heeft hij totaal geen skelet,gewrichtsklachten....

 

Ik denk dat er teveel wordt beweerd maar dat er geen enkel bewijs voor die beweringen is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ondanks ik hier slechte ervaringen lees over naturis ben ik er best tevreden over, veel keuze in smaken, en mijn hond zit mooi in haar vacht. Ontlasting is super. Vroeger voerde ik smuldier en daar deed ze het ook goed op maar daar vindt ik de keuze aan compleet smaken erg beperkt en als ik alleen maar smuldier voerde had ze af en toe last van te harde ontlasting en piepen met het eruit krijgen. "

 Een voer is goed als je hond het er uitstekend op doet, energie vol, goed humeur, goede ontlasting , mooie vacht geen overmatige rui...goede gezondheid. ..waar de ene hond er het goed op doet doet een andere hond het er minder op, zelf uitproberen...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Ik weet het niet Willemijn,Vigo is afgespeend op smuldier en heeft er maanden op gestaan.
Hij is gezond,rustig gegroeid,heeft een goed skelet zelfs nu op oudere leeftijd heeft hij totaal geen skelet,gewrichtsklachten....
 
Ik denk dat er teveel wordt beweerd maar dat er geen enkel bewijs voor die beweringen is. "

 Ik begrijp je redenering, maar een supplement is minder geschikt voor een pup wil niet zeggen dat alle honden dan maar problemen krijgen , dat is het zelfde als bij castratie, voor de eerste loopsheid of de reu vroeg castreren, er komen dan skelet problemen, hier op hp lees ik , dat dat bij hun honden nimmer voorkomt, zo is het met alles, waar de een het goed op doet is het voor de ander veel minder, supplement is minder geschikt voor de pup, het wordt niet goed uitgescheiden als er dan een teveel calcium gevoerd wordt terwijl dat wel is bij natuurlijk bot.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Carnibest
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^