Hond in tent: gevaarlijk voor tentdoek/ grondzeil?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Frank (Gast)

HoiWe willen graag met onze husky kamperen in onze ruime tracking tent.Onder de grote (dichte) luifel is ruimte genoeg voor haar, maar ik ben bang dat als ze ’s nachts een konijn of zo bespeurt, ze tegen het tentdoek opspringt en dat kapot scheurt.We zouden haar ook bij ons in de binnentent kunnen nemen, maar dan ben ik bang dat ze met haar nagels mogelijk de waterdichtheid van het grondzeil aantast.Vanwege het totale rugzakgewicht kunnen we geen zware hondenmat meenemen (waarvan het ook maar de vraag is of ze daar keurig op blijft liggen.Heeft iemand hier ervaring mee/ tips in?

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Ik volg even!

 

Misschien een idee om een extra (grond)zeil mee te nemen? Weet niet wat voor tent jullie gaan gebruiken, maar wij doen meestal een extra zeil op de grond (ook vast met haringen) en dan daarop de tent. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Wij hebben ook een grondzeil onder de tent en dan geen voortent ondergrond aan de tent. Inderdaad omdat we bang zijn dat zij die kapot maakt. Ze zit vast met haar riem aan mn vriend zijn slaapzak, dus als ze trekt (op welke manier dan ook) word mn vriend wakker en kan ie kijken wat er is. Onze ervaring is alleen dat de hond zo kapot is van hele dag buiten zijn dat ze echt wel slaapt zodra wij rustig liggen te slapen. Wij hebben trouwens wel een fleecedeken mee wat haar plaats is, binnen en buiten de tent. 

honden page profiel bentebente

Ik heb een tent gedeeld met een jack russel. Nou geef ik toe dat de onze geen jager is, maar niks is stuk gegaan ofzo. Dat was een klein tentje (een flip-flop tentje voor 1 persoon). 

 

Wat wel hetzelfde is zijn de nagels. Die scheuren niks kapot aan de onderkant ofzo, een tent is best sterk. Neem aan dat haar nagels niet zo lang zijn? 

Je kan natuurlijk in het 'slaapstuk' gewoon kleedjes leggen? 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb gekampeerd met onze eerste hond, een whippet, en ook wel eens een andere hond. Nooit geen problemen gehad met grondzeil of waterdichtheid.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Hier is er, ondanks soms muizen onder het zeil, nog nooit een zeil of tentdoek kapot gegaan 

Frank (Gast)

Bedankt allen. 
Een grondzeil extra is geen optie. Weer 450 gram extra, en bovendien beschermt dat het onderzeil van binnen tent niet. Het is een lichtgewicht tracking tent gemaakt van speciaal, dun, zeil. Dat daardoor wel kwetsbaarder is dan die veel dikkere zeilen in familietenten. En dat intact moet blijven voor meer serieuze tracking tochten. 
Een fleece deken lijkt me een goed idee, ook sowieso voor haar wel prettig... ipv liggen op een plastic zeil....
Het idee om haar aan de lijn in de slaapzak te houden vind ik ook wel een goede...
Mijn husky is het toppunt van liefheid.... maar ze bespeurt alles... en de term 'wolf' is dan meer op haar van toepassing dan 'jachthond'.... 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Bedankt allen. Een grondzeil extra is geen optie. Weer 450 gram extra, en bovendien beschermt dat het onderzeil van binnen tent niet. Het is een lichtgewicht tracking tent gemaakt van speciaal, dun, zeil. Dat daardoor wel kwetsbaarder is dan die veel dikkere zeilen in familietenten. En dat intact moet blijven voor meer serieuze tracking tochten. Een fleece deken lijkt me een goed idee, ook sowieso voor haar wel prettig... ipv liggen op een plastic zeil....Het idee om haar aan de lijn in de slaapzak te houden vind ik ook wel een goede...Mijn husky is het toppunt van liefheid.... maar ze bespeurt alles... en de term 'wolf' is dan meer op haar van toepassing dan 'jachthond'....  "

 Dan moet je even verder kijken qua grondzeil! Wij hebben een 3 persoons lichtgewicht tentje (wij lopen met 2 rugtassen, tent, 2 matjes, 2 slaapzakken) en alles lichtgwicht. Hebben altijd 2 grondzeilen, 1 voor onder de tent en 1 voor een tarp te maken. Wij hebben dus ook lichtgewicht maar erg stevige grondzeilen! 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wij houden de honden in de luifels en niet in de binnentent. Niet alleen omwille van het grondzeil, maar ook uit bescherming van de slaapzakken: je wil namelijk geen kletsnatte honden op je donsen slaapzak, en teken zie je ook niet graag in je slaapzak kruipen...

Opspringen tegen het tentdoek gebeurt niet, maar ze willen er wel onderdoor glippen als ze wat ruiken/horen. We hebben een extra bevestigingsring laten zetten, zodat dit niet zo makkelijk kan.

Als ze er echt uitwillen, mogen ze er gewoon uit. Wij kamperen toch altijd zo afgelegen, dat ze vrij mogen lopen waar ze willen.

 

Wij gebruiken trouwens sowieso een plastic sheet onder onze tent, omdat je nu eenmaal niet altijd een zachte maar ook vaak een stenige ondergrond hebt. Daar beschadigt een grondzeil ook van.

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Meestal heb ik een stoffen bench in de tent voor de nacht maar ik heb haar ook weleens aan een grondpen met metalen lijn (die ze niet kan doorknagen) buiten gehad toen we echt afgelegen stonden.

Vond ze heerlijk. Ze kon ons horen ademen door het tentzeil heen dus voelde ze zich niet alleen.

Anoniem (Gast)

Natte vacht bij onze donzen slaapzakken, teken had ik nog niet over nagedacht. Bedankt.
Aangezien jij ook husky's hebt, vertrouw ik er nu maar op dat ze niet aan het tentzeil gaat krabben. Misschien dat een lijn naar mijn slaapzak vanuit de luifelruimte een optie is?
ps dat grondzeil op de rotsbodem weet ik wel, maar 450 gram extra vind ik teveel. Daar heb ik geen lichtgewicht tent voor.
mijn husky

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Misschien dat een lijn naar mijn slaapzak vanuit de luifelruimte een optie is?
ps dat grondzeil op de rotsbodem weet ik wel, maar 450 gram extra vind ik teveel. Daar heb ik geen lichtgewicht tent voor.mijn husky "

Dat kan een optie zijn, maar hangt ook af van waar je gaat trekken. Ik denk nu bijvoorbeeld meteen aan muggen en knutjes: dan wil je het gaas natuurlijk helemaal dicht houden en kan er geen lijn tussen luifel en binnentent hangen.

 

Ja, 450gr extra is enorm als je een lange trektocht maakt en veel moet dragen , dan wordt er zelfs nagedacht over die ene extra onderbroek, hahahahaaaaa!

 

Maar je kan natuurlijk je hond zelf ook bagage laten dragen in een rugzak. Dat scheelt meteen enkele kilo's en meestal vinden ze het nog leuk ook, hun eigen rugzak 

Frank (Gast)

Ik twijfel nog steeds of ik een mooi mannetje moet zoeken voor haar... ze is zo uniek, mooi en wil graag kinderen (ze is ook gek op haar baby-knuffels)... en ik gun haar dat zo (en mezelf een opvolger van haar als ze er niet meer is :(

Frank (Gast)

Heb je die foto gezien? Dat is ze ten voeten uit... een van de allermooiste husky's... Afgelopen zomer is ze mee geweest naar de Alpen op berghuttentocht.... toen ik het opgaf klom zij nog steeds door...

Frank (Gast)

... en hielp me omhoog ;)

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Dat kan een optie zijn, maar hangt ook af van waar je gaat trekken. Ik denk nu bijvoorbeeld meteen aan muggen en knutjes: dan wil je het gaas natuurlijk helemaal dicht houden en kan er geen lijn tussen luifel en binnentent hangen.
 
Ja, 450gr extra is enorm als je een lange trektocht maakt en veel moet dragen , dan wordt er zelfs nagedacht over die ene extra onderbroek, hahahahaaaaa!
 
Maar je kan natuurlijk je hond zelf ook bagage laten dragen in een rugzak. Dat scheelt meteen enkele kilo's en meestal vinden ze het nog leuk ook, hun eigen rugzak  "

 Waarom niet? Je hebt meestal gaas en een andere doek om dicht te doen. Met dit weer gaat wss alleen gaas dicht. Maar de riem kan er echt wel tussen zonder dst beesten erdoor kruipen hoor! Gewoon riem neerleggen en gaas eromheen dicht ritsen, kan makkelijk. Ook wij hebben 0,0 beestjes in de binnentent terwijl het in de voortent vol zat met muggen, spinnen en andere kruipsels.

Frank (Gast)

Bestaan er hondenrugzakken? is een paar kilo op haar rug geen bezwaar? Nooit over nagedacht...

Frank (Gast)

Lijkt me ook erg heet...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"  Waarom niet? Je hebt meestal gaas en een andere doek om dicht te doen. Met dit weer gaat wss alleen gaas dicht. Maar de riem kan er echt wel tussen zonder dst beesten erdoor kruipen hoor! 

 Omdat knutjes overal doorheen komen . Die vinden zelfs een weg doorheen de rubber van de autoramen…

Als er een lijn doorheen de ritssluiting moet, komt er altijd wel een beetje opening, zo'n lijn hangt geen hele nacht stil… of beter gezegd: dat zou ze niet doen als mijn honden eraan hangen 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Bestaan er hondenrugzakken? is een paar kilo op haar rug geen bezwaar? Nooit over nagedacht... "

 Jahoor.. Joy heeft er ook 1 met kamperen. Ze neemt dr eigen voer, riem, speeltje, voerbak en fleecedeken mee. Zodat wij er niet mee slepen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Bestaan er hondenrugzakken? is een paar kilo op haar rug geen bezwaar? Nooit over nagedacht... "

 Op mijn profiel zie je foto's en filmpje van mijn honden met hun rugzakken. (ik denk wel dat je even een profiel moet aanmaken om die te zien, als gast weet ik niet of dat kan)

Er bestaan zeer goede ergonomische hondenrugzakken, speciaal ontworpen voor trektochten. Bijvoorbeeld de Ruffwear Pallisade heeft een tweedelige opbouw: daar kan je de zakken losklikken en heeft je hond nog steeds een tuigje om. Zeer handig als je een pauze neemt onderweg! Uiteraard laat je je hond niet meteen 10 kilo dragen. Je laat 'm eerst wennen aan de rugzak en dan bouw je stelselmatig het gewicht op. Een gezonde en sportieve hond kan 25% van zijn lichaamsgewicht dragen, dus dat is toch al heel wat.

 

Bij hoge temperaturen is het natuurlijk extra inspannend, dus het hangt ook af van je bestemming.

Frank (Gast)

Bedankt voor alle meedenken!
Dat er eventueel wat knutjes door die opening in de binnentent komen terwijl ik in m'n slaapzak lig met die lijn?
Ik denk dat ik vaker gestoken zal worden als we 's avonds in korte broek en blote voeten in sandalen (hard nodig na al die uren bergschoenen) het eten koken en verpozen buiten de binnentent...

Frank (Gast)

ps als dat te erg wordt trek je toch maar een lange broek en sokken aan... maar gestoken wordt je toch ;)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" ps als dat te erg wordt trek je toch maar een lange broek en sokken aan... maar gestoken wordt je toch ;-)"

 Gelukkig is er dan nog deze uitvinding! 

Volgende forumvraag: Wandelwagen, ervaringen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^