wanneer loops na schijnzwanger te zijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sammysammy

wanneer wordt een hond terug loops na dat ze schijnzwanger is geweest is dat terug na 6a7 maanden og moet ik terug tellen van af de laatste keer dat ze loops is geweest
ik vraag dit omdat we op verlof gaan en ze mee gaat

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Vanaf de eerste dag dat je hond loops is, tel je daar de zes maanden bij op, die dag kan je de loopsheid weer verwachten, schijndracht telt niet mee dat gebeurd .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Sammy de ene hond wordt met zes maanden loops de andere later, maar je gaat tellen vanaf de eerste dag dat ze loops is, schijndracht telt niet mee.......bijvoorbeeld je hond is om de zes zeven maanden loops, die tel je dan na de eerste loopsdag, schijndracht is meestal zes acht weken na de eerste dag van de loopsheid, die tel je dus niet mee.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Dat kan heel erg verschillen. Sowieso is de één iedere 6 á 7 maanden loops en de ander iedere 12 á 14 maanden (of nog langer, heb ik helaas ook ervaring mee ). Dat kan alleen al erg uiteenlopen. En afhankelijk van de schijndracht en eventuele behandeling hiervan kan de loopsheid ook wat opschuiven. Daarnaast zie je ook vaak dat als er meerdere intacte teven binnen één huishouden zijn, of als je regelmatig optrekt met intacte teven van vrienden, deze loopsheden gelijk zullen gaan lopen. Net zoals bij vrouwen en ongesteld zijn eigenlijk.
Kortom het is moeilijk te zeggen. Maar heel algemeen gezegd veranderd de cyclus meestal niet door schijndracht en kun je er dus van uit gaan dat de periode die er vorige keer tussen loopsheden in zat ditmaal ook weer hetzelfde zal zijn. Maar nogmaals, dat is zeker geen garantie! De natuur doet immers wat die wil en heb je medicatie gebruikt tegen schijndracht dan kan de cyclus sowieso totaal veranderen.

Volgende forumvraag: Angst is geen gedrag.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^