Hoogte puppyren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sophia (Gast)

Goedenavond!    Over ongeveer een half jaar hebben wij een nestje gepland met onze Engelse Springer Spaniël. Erg leuk en spannend!  Nu twijfel ik over de hoogte van de puppyren. Ik wil graag de Starline ren bestellen, maar ik twijfel of ik voor 60 of 80 cm hoog zal gaan. Mijn teef is 48 cm hoog, dus ik neig zelf naar de 60 cm, omdat dit mij hoog genoeg lijkt? Ook omdat de ren dan wat minder aanwezig is in de woonkamer (al is zo'n ren uiteraard altijd zichtbaar).    Wat zouden jullie aanraden? Alvast bedankt.   Vriendelijke groet, Sophia

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

Lastig... 

 

Ikzelf zou liever voor 80 gaan, zo weet je zeker dat alles erachter blijft. 

Maar als de pups gaan klimmen, zou ik liever 60 hebben. 

 

Ik ben niet zo thuis in de ESS, als ik eerlijk ben. Durf ook niet te zeggen wat voor jouw ras de beste keuze is...

Sophia (Gast)

Hallo Tamara,

 

Erg bedankt voor je reactie. En ja, zo twijfel ik zelf dus ook. De fokkers van mijn ras hebben ook wisselende hoogtes met hun ren, dus daar word ik ook niet veel wijzer van.

 

Vriendelijke groet, 

Sophia

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

De ren is toch voor de pups? Dan lijkt 60 me hoog genoeg. Maar zelf zou ik 80 hoog doen, voor die ene spring int veld. 

Anoniem (Gast)

Hallo, 

 

De ren is inderdaad voor de pups. Misschien moet ik dan toch voor de 80cm gaan.

 

Vriendelijke groet, 

Sophia

honden page profiel WeylynWeylyn

honden foto van Weylyn

omdat het voor de pups is zou ik juist als je een spring in het veld heb voor 60 gaan.
Sterker nog bij een week of 4 zou ik aankijken of je hem überhaupt nog heb willen staan........

Dit zeg ik juist om die spring in het veld pups. Die willen nml op een gegeven moment eruit en gaan klimmen. Klimmen ze over 80 cm en laten zich aan de andere kant vallen is dat een behoorlijke klap op hun lichaamje.
Heb je 80 en redden ze dat bv nog niet gaat het die spring in het veld pups ook een paar dagen later wel lukken, pffff pups kunnen soms echt volhardend zijn.

De reden dat ik zeg dat je moet kijken of je dan nog een ren wil hebben staan is omdat pups ook lomp kunnen zijn en ikzelf ooit ook een keer heb gehad dat ze met het overklimmen met hun achterpootje bleven haken. Pup heeft daar gelukkig niets aan overgehouden maar sindsdien gaat de ren hier weg als ze 4 a 5 weken zijn

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" omdat het voor de pups is zou ik juist als je een spring in het veld heb voor 60 gaan.Sterker nog bij een week of 4 zou ik aankijken of je hem überhaupt nog heb willen staan........Dit zeg ik juist om die spring in het veld pups. Die willen nml op een gegeven moment eruit en gaan klimmen. Klimmen ze over 80 cm en laten zich aan de andere kant vallen is dat een behoorlijke klap op hun lichaamje.Heb je 80 en redden ze dat bv nog niet gaat het die spring in het veld pups ook een paar dagen later wel lukken, pffff pups kunnen soms echt volhardend zijn.De reden dat ik zeg dat je moet kijken of je dan nog een ren wil hebben staan is omdat pups ook lomp kunnen zijn en ikzelf ooit ook een keer heb gehad dat ze met het overklimmen met hun achterpootje bleven haken. Pup heeft daar gelukkig niets aan overgehouden maar sindsdien gaat de ren hier weg als ze 4 a 5 weken zijn "

Toch nieuwsgierig, hoe pak je dat aan met een nest met pups zonder ren? O:) Ik zou er niet aan moeten denken om er bijvoorbeeld tien door mijn huiskamer te hebben rennen. Ik vind de ren echt een uitkomst, dan kan ik af en toe nog even adem halen.

 

Ik snap je dilemma! Ik heb een Golden teefje van een schofthoogte van 53 cm en heb voor onze pups een ren van 80 cm hoog. Je valt er net tussen met jouw Springer naar mijn idee.

Heb je toevallig de mogelijkheid om een ren te lenen? Dat je even kijkt wat je een fijne maat vindt en die dan daarna zelf kunt kopen? Dan heb je misschien ook een wat beter gevoel bij de maat.

honden page profiel WeylynWeylyn

honden foto van Weylyn

" Toch nieuwsgierig, hoe pak je dat aan met een nest met pups zonder ren? O:-) Ik zou er niet aan moeten denken om er bijvoorbeeld tien door mijn huiskamer te hebben rennen. Ik vind de ren echt een uitkomst, dan kan ik af en toe nog even adem halen.
 

 ligt denk ik ook wel aan zoveel dingen. He de puos zelf zijn, he je huiskamer is, of je een buitenstuk voor ze heb etc
Wij hadden een leuk goed afgesloten buitenstuk waar ze ook heen konden vanuit binnen 

pups beneden op foto een nest van 9 stuks en 3 volwassenen op dat moment erbij. In de nachten wel grote benches gebruikt voor de pups. Eerste foto is op het buitenstuk voor de pups

  

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^