Mijn hond bijt ons HELP!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sarissa (hond Jamie) (Gast)

Hallo allemaal, We hebben sinds 3 maanden een Frans bulldog 'pup' van ruim een jaar. Een herplaatsertje dus.. Vanaf het begin had hij al last van verlatingsangst, maar het ging eindelijk een stuk beter! Tot afgelopen vrijdag.. wij zijn aan het verhuizen en de hond wil nogal eens ontsnappen. We hadden daarom bedacht hem in onze grote tuin aan een heel lang touw te doen, zodat hij niet zijn bench in hoefde. Zo gezegd, zo gedaan. Kan hij lekker spelen, wij verhuizen. Op een of andere manier is hij zo in paniek geraakt (half uurtje). Dat als we nu zijn halsband om willen doen hij begint te grommen en te bijten. En niet te zuinig ook. Pure angst.. want verder is het echt een dotje!Nou gromt/bijt hij wel een vaker (nouja... probeert.. als hij bijvoorbeeld niet de aarbeiden van onze plant mag eten) maar na 1 of 2 keer corrigeren is dat wel klaar.. Alleen met het tuigje om is en blijft het nu een ramp.. Met zijn tweeen lukt het wel. Als de één hem een snoepje geeft terwijl de ander het tuigje vastmaakt. Maarja..we zijn niet altijd met zijn tweeen..   Wat te doen?!?!?!

honden page profiel May May

honden foto van May

heb je hem in de gaten gehouden terwijl hij in de tuin was?
misschien is er iets gebeurd?

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Opnieuw aanleren. Hij is bang voor het tuig, je zal hem moeten laten zien dat het niet eng is. Leg het tuig eerst eens gewoon in de kamer, alsof het niets speciaals is. Zodra hij daar niet (meer) op reageert kun je er eens naartoe lopen en erbij gaan zitten, hem uitnodigen bij je te komen, het tuig eens aanraken, alles in stapjes. Als hij bang reageert, stapje terug. 

 

Natuurlijk niet heel handig met uitlaten, daar zul je iets op moeten verzinnen zo lang, misschien dat andere forummers daar iets op weten?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik zou zeker geen drukte maken, rustig ertegen praten , achter oren knuffelen ...snoepje geven. ..dan proberen tuigje om te doen.

Als je met twee hem dwingt...oei dan maak je het nog erger. 

 

Iets moet hem geweldig boos of bang hebben gemaakt tijdens de verhuis , hij koppelt dat aan zijn tuigje .

 

Zijn tuigje moet terug dta negatieve kwijt. 

 

Je kan ook snoepje geven juist ná het aandoen ? 

 

Succes en vooral niet boos worden

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Misschien lukt het ook al heel simpel door een ander tuigje te kopen? (echt totaal andere dus, andere kleur etc) 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

of voorlopig gewoon even z'n halsband omlaten, totdat ie weer gewend is

Sarissa (hond Jamie) (Gast)

Hallo allemaal,

Nee ik kon hem niet in de gaten houden. Hij is veel vaker in die tuin geweest, en loopt daar altijd wel rustig rond als we er bij zijn. Dus we dachten dat dit prima zou gaan.

Ik denk dat het te maken heeft met zijn verlatingsangst. Vroeger als pup (bij de vorige eigenaar) vanaf 7 weken oud al 12 uur per dag in de bench gestopt. En nu lieten we hem even 'alleen', maar niet in zijn vertrouwde omgeving (bench).

Dat snoepje geven doen we als volgt: Ik hou hem een snoepje boven. Hij gaat dan altijd netjes zitten. Mijn man doet het tuigje om zijn nek en ik beloon hem door het snoepje te geven en te aaien. Vervolgens maakt mijn man het tuigje vast terwjl ik nog een snoepje in mijn hand hou.. als het tuigje om is krijgt hij het snoepje en weer een aai over zijn bol..


We dwingen hem zeker er niet in..

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" of voorlopig gewoon even z'n halsband omlaten, totdat ie weer gewend is "

 Nu ben ik het niet met je eens .

 

Als hij dat tuigje nu niet meer om krijgt kan hij denken, ok ik heb gewonnen met mijn bijten....dat rottuig houden ze nu weg van me.

ik zou blijven volhouden , met zachte hand.....

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Misschien lukt het ook al heel simpel door een ander tuigje te kopen? (echt totaal andere dus, andere kleur etc)  "

 Ik vind dit ook wel een goeie ja. Koop een 2e tuigje, voor erbij. Ander model en dus andere manier van aandoen. Een perfect fit tuig is bijvoorbeeld heel fijn, vooral voor de aparte bouw van jouw ras. Die andere kan je gewoon bewaren voor als je die later nog eens wilt gebruiken, als hij zn angst vergeten is.

Voor de rest is de manier waarop je het nu doet met de snoepjes wel een goede manier hoor. Zorg ook dat je gewoon vaak wat leuks gaat doen als die een tuig aan moet. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik zou ook even gewoon de halsband gebruiken om de pup weer vertrouwen te geven dat het heus allemaal wel meevalt. Naar mijn mening voelt hij zich dan ook geen winnaar hoor, ik geloof niet dat hij dit doet uit een machtsstrijd.

 

Maar een ander tuigje is misschien ook een goed idee. En verder zorgen voor goede ervaringen en het vertrouwen weer opbouwen.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ja, die heeft even paniek momenten gehad aan die lange lijn.....

Dat kan maar is geen ramp.

Wel wil hij dus even hélemaal geen gedoe aan zn lijf. Geen halsband( zou ik met dit ras sowieso niet doen) geen tuig.

Maar je mag er niet teveel aandacht aan geven, dan wordt het straks een obsessie en niet meer te hanteren. En corrigeren hiervan heeft averechts effect!

Wat ik zou doen: tuig gewoon echt om laten. Daar heeft hij geen last van bij eten en slapen enz.

En om het nog makkelijker te maken: hang er een kort lijntje aan( die zijn te koop, een lijn van hoog uit 10,20 cm)

Daar heeft óók geen last van en t hindert niet . Dan hoef je alleen dat lijntje te pakken als je hem wilt uitlaten: want daar kun je je uitlaat lijn aan vast klikken.

Super makkelijk,geen gedoe voor hond of jou.

En als hij zijn weerstand tegen aanlijnen enz door de tijd weer kwijt is en weer vertrouwen krijgt in ' aanraken door mijn baasjes is leuk' dan kun je weer terug naar een aanlijn situatie zoals jullie die willen.

honden page profiel DominiqueDominique

Ik ging onlangs eten met mijn hond en tot mijn verbazing was ik de leiband vergeten, en dan heb ik mijn broeksriem maar gebruikt. Misschien een ideetje?

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Heeft ie zich bezeerd? Wat voor tuigje heb je? Tuigje aanhouden kan, de kans dat ie hem kapot kan kauwen is altijd aanwezig. Dis let daar wel op. 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Vertoont hij dit gedrag nou bij het omdoen van zijn tuig of bij het omdoen van de halsband? Of bij beide? 

 

Hij is een half uur alleen geweest terwijl hij vast zat aan de halsband met een lijn? 

En je schrijft dat hij verlatingsangst heeft.

Het kan dus zijn dat hij in paniek is geraakt en bijvoorbeeld is gaan rennen en zo een klap op zijn nek heeft gekregen. Franse buldogjes zijn nogal gevoelig (erg gevoelig) voor een hernia of ander nek/rug problemen. Hij kan dus ook gewoon erge pijn in zijn rug/nek hebben en daarom niet willen dat je een halsband en/of tuig om doet. 

Persoonlijk zou ik dat even laten na kijken bij de dierenarts. Want een verkeerde beweging kan dan al ernstige gevolgen hebben als hij wel nek of rug problemen blijkt te hebben.

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

" Vertoont hij dit gedrag nou bij het omdoen van zijn tuig of bij het omdoen van de halsband? Of bij beide? 
 
Hij is een half uur alleen geweest terwijl hij vast zat aan de halsband met een lijn? 
En je schrijft dat hij verlatingsangst heeft.
Het kan dus zijn dat hij in paniek is geraakt en bijvoorbeeld is gaan rennen en zo een klap op zijn nek heeft gekregen. Franse buldogjes zijn nog al gevoelig voor een hernia of ander nek/rug problemen. Hij kan dus ook gewoon erge pijn in zijn rug/nek hebben en daarom niet willen dat je een halsband en/of tuig om doet. 
Persoonlijk zou ik dat even laten na kijken bij de dierenarts.  "

 Je verwoord het precies zoals ik het ook dacht! 

Volgende forumvraag: Reactie op hond na aanval
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^