Sofie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Van 't Nielerdal-Golden Retriever (Gast)

Goeiemorgend allemaal,We zijn momenteel aan het rondkijken om ons gezinnetje met een extra lid te vergroten. En daarbij is ons oog gevallen op de golden retriever, aangezien we nog een kindje hebben van 4. Bedoeling is dat het een echte gezinshond word, we hebben totaal geen ambitie voor shows enzo te doen. Maar, we willen toch wel dat de ouders volledig getest zijn op de ziektes.Ik had al wat rond gesurft en met enkele fokkers gebelt.En, de golden retriever-kennel 'van 't Nielerdal' leek ons wel interessant, maar ergens bleef ik toch wel met vragen zitten.Ik moet nog wel bellen met de fokker in kwestie, maar onze bedenkingen:-op de site hebben ze 19!! honden(7op rust+3reu+9teef) er staat wel dat ze werken met gastgezinnen, maar dan leek ons dit nog veel. -zijn geen lid van GRCB(was door een bevriend dierenarts ons aangeraden), wel van BRC. Is dit even goed/beter/minder? -teefjes in kwestie zouden 7j zijn bij dekking, is dit niet redelijk oud?! -Heeft iemand ervaring met deze fokker (positief/negatief) ? -Kent iemand nog betrouwbare fokkers waar ze nog nestjes verwachten voorjaar 2018? Zowel mezelf als mijn man zijn totaal nieuw in deze wereld, onze vorige honden kwamen uit het asiel. Vandaar graag jullie raad/advies, ervaringen met deze fokker, ... Alvast bedankt! X

honden page profiel KevinKevin

Ken de fokker in kwestie niet, maar ga mee volgen (zijn ook op zoek)

 

Bij 'Of retrievers dream' (Scherpenheuvel) verwachten ze dit najaar nog n nestje

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en Ozjin .Willemijn _ baasje van Bams _ en Ozjin .

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ozjin .

Ben de uitslagen tegen gekomen hoor, even verder kijken en ze staan er bij.

honden page profiel KevinKevin

" Ik heb ook even gekeken, shows uitslagen staan er volop, en dat ze daardoor geschikt zijn voor de fok, ben alle paginaas even doorgelopen, nergens zie ik test uitslagen.... "

 Hoe dat?

Bij reu staat onder foto HD, ED, ogen, ichthyosis

Bij teven HD, ED en ogen

Enkel PRA en ichthyosis bij teven vind ik niet terug

honden foto van Het Gouden Duo & Baasje

Wel of geen lid zijn van een rasvereniging hoeft niet perse te betekenen dat het een slechte fokker is. Ik ken genoeg goede fokkers die geen lid zijn van de rasvereniging. Daar zou ik mij dus niet al te veel over druk maken.

 

Dat er geen PRA 1, PRA 2 en Ichthyosis uitslagen vermeld staan bij de teven (en bij de meeste reuen ook niet zie ik op de website) is ook te verklaren, omdat het naar mijn weten niet verplicht is om hier op te testen in België.

 

De hoeveelheid honden zie ik ook vaker voorbij komen. Het is een persoonlijke keuze of je daar wel of niet voor gaat. Een fokker kan 19 honden nu eenmaal niet zoveel aandacht geven als 2, dat is een feit. Het hoeft alleen niet te betekenen dat ie daarom slecht is voor zijn honden. Maar belangrijk blijft dat jullie je goed voelen bij de fokker!

 

Zeven jaar vind ik persoonlijk te oud voor een laatste nest, maar volgens de richtlijnen mag het. Is de teef al wel gedekt, of wachten ze nog op de loopsheid? De pups krijgen met de leeftijd van de moeder in ieder geval gewoon een stamboom mee.

 

Als ik lees dat jullie zoveel twijfels hebben, dan zou ik of even bellen met deze fokker of verder zoeken. Het gevoel moet wel goed zitten. Je neemt een pup op basis van vertrouwen met elkaar.

Voor meer fokkers kun je ook eens kijken op www.goldenretrieverfokkers.nl. Hier staan een paar Belgische fokkers tussen. Houd rekening met de 15 weken regel als jullie een fokker in Nederland overwegen. Het is niet meer toegestaan om pups zonder Rabiës enting de grens over te nemen en daardoor moeten ze minstens 15 weken oud zijn voordat ze mee naar huis mogen helaas.

honden page profiel John ReijnenJohn Reijnen

honden foto van John Reijnen

Ik zal jullie een aantal twijfels wegnemen.
De kennel "van het Nielerdal" is een zeer betrouwbare fokker, ik heb daar 9 x gebruikt gemaakt van zijn dekreuen, en altijd met een goed resultaat.
Hij verzorgt zijn honden zeer goed, hij gaat niet naar shows, behalve om met zijn teefjes een eerste fokattest te behalen.
Al zijn 19 honden krijgen allemaal dezelfde aandacht, hij heeft ze ondergebracht bij oa zijn ouders en schoonouders.
Ten slotte 7 jaar is de maximum leeftijd waarop volgens de stamboom verstrekker (KMSH) een nest gefokt mag worden, en neem van mij aan dat Dhr Willems, zich absoluut naar de regels van de KMSH gedraagt, want anders verliest hij zijn licentie als fokker, en wij worden zeer streng gecontroleerd in België.
PRA1, en PRA2, en Ichthyosis, zijn geen aparte keuringsvereisten, omdat wij in België reeds enkele jaren verplichte DNA-profielen moeten laten opmaken van zowel ouderdieren als ook van de puppy's, en hierin zitten de genoemde PRA1 en 2 en Ichthyosis opgenomen.
Verder bestaan er 2 rasverenigingen, te weten de BRC Belgium Retriever Club, en de GRCB de Golden Retriever Club Belgium, men kan van beide, of van een van de 2 lid zijn, of van geen van beide, dit is namelijk geen verplichting, en geeft ook totaal geen garantie op eventuele betere puppy's. Leden van de BRC richten zich meer op gehoorzaamheidstrainingen en wedstrijden, en de prijs van hun puppy's zijn dan ook meestal lager als bij de leden van de GRCB, die zich meer op show gebied richten, en hun puppy's meestal verkopen aan prijzen ver boven de 1000€.

honden page profiel bentebente

Ik kan je niet echt helpen met de fokker, maar volgens mij hebben mensen dat al voldoende gedaan.

 

Ik wel wel een off topic vraag stellen, namelijk waarom een golden retriever? Echt niet alle goldens zijn goed met kinderen.. dat moet je gewoon trainen zoals met elk hondenras. En een golden vergt veel fysiek en mentaal spel, het is immers een werkhond. Tuurlijk kunnen ook werkhonden geschikte huishonden zijn, maar hoe jij het stelt doet me denken dat jullie van die stereotypische golden eigenaren worden die willen dat drie keer per dag een rondje van een kwartiertje en 's weekends naar het bos gaan zullen volstaan.. natuurlijk is het makkelijk oordelen vanachter een scherm, dus aangezien ik nieuwschierig was wilde ik dit vragen. Vat het niet verkeerd op hoor! Maar wil jullie er wel op attenderen..

honden page profiel John ReijnenJohn Reijnen

honden foto van John Reijnen

Even als reactie op Bente, ik weet niet waar jij de wijsheid vandaan haalt dat niet alle Golden Retrievers goed zijn met kinderen, Ik kan je verzekeren als je een kindvriendelijke hond, en huishond wilt hebben, je geen betere keus kunt maken. Misschien dat jij toevallig eens iets hebt meegemaakt, maar dat geeft je niet het recht om een heel ras af te kraken.
Ik als fokker geef altijd het advies, om je jonge hond (ongeacht het ras) nooit alleen te laten met kinderen onder de 10/12 jaar, omdat het alle .twee pubers zijn, die graag kattenkwaad uithalen.
En ten slotte, Sofie, die jij waarschijnlijk totaal niet kent typeren als iemand die waarschijnlijk 2x daags een kwartiertje gaat wandelen, vind ik persoonlijk wel erg grof.
Ken jij haar thuissituatie?
Ik vind als je niks zinnigs weet te vertellen, kun je beter geen commentaar leveren, en personen niet beoordelen. zij wilt graag geïnformeerd worden over Golden Retrievers en welbepaald een bepaalde fokker, dat is gebeurd, dus laat haar nu rustig haar eigen keuze maken.

honden page profiel bentebente

" Even als reactie op Bente, ik weet niet waar jij de wijsheid vandaan haalt dat niet alle Golden Retrievers goed zijn met kinderen, Ik kan je verzekeren als je een kindvriendelijke hond, en huishond wilt hebben, je geen betere keus kunt maken. Misschien dat jij toevallig eens iets hebt meegemaakt, maar dat geeft je niet het recht om een heel ras af te kraken.
Ik als fokker geef altijd het advies, om je jonge hond (ongeacht het ras) nooit alleen te laten met kinderen onder de 10/12 jaar, omdat het alle .twee pubers zijn, die graag kattenkwaad uithalen.
En ten slotte, Sofie, die jij waarschijnlijk totaal niet kent typeren als iemand die waarschijnlijk 2x daags een kwartiertje gaat wandelen, vind ik persoonlijk wel erg grof.
Ken jij haar thuissituatie?
Ik vind als je niks zinnigs weet te vertellen, kun je beter geen commentaar leveren, en personen niet beoordelen. zij wilt graag geïnformeerd worden over Golden Retrievers en welbepaald een bepaalde fokker, dat is gebeurd, dus laat haar nu rustig haar eigen keuze maken. "

 Omdat kindvriendelijkheid geen raseigenschap is. Je hebt rassen die je makkelijker traint om met kinderen om te gaan, maar een ras dat van zich zelf met kinderen om kan? Dat is gewoon niet realistisch. Ik zie ook nergens staan dat ik zeg dat geen enkele golden met kinderen kan..? Ik geef aan dat dit verschilt per hond en getraint moet worden.

 

Volgens mij zeg ik dat het zo leest. Het komt dus zo op mij over. Dat kan toch? Ik heb er trouwens ook bij vermeld dat ik het helemaal mis kan hebben dus ik zie het probleem niet. 

 

Ik wil juist zorgen dát de juiste keuze gemaakt word. Veel mensen met kinderen die een hond willen denken gelijk aan een golden, terwijl een tibetaanse terrier veel beter past bv. Dat wilde ik even benadrukken. 

 

Dat JIJ dit niet zinnig vind, je aangevallen voelt, tsja, jammer dan. Ik vraag ook niks aan jou. 

honden page profiel John ReijnenJohn Reijnen

honden foto van John Reijnen

Beste Bente,
Nu schrijf je alweer onzin, Kindvriendelijkheid is juist een van de typische kenmerken van een Golden Retriever, maar ook ik heb mijn nieuwe puppy eigenaars altijd gewaarschuwd, om de allerkleinste nooit alleen te laten met hun opgroeiende puppy, omdat ze nog al eens zeer onstuimig kunnen reageren in hun speelsheid. Maar wat jij schrijft over een Tibetaanse terrier is grote nonsens, want hij heeft de neiging om zeer agressief uit de hoek komen ten opzichte van andere honden, zeker als hij aangelijnd is tijdens het wandelen (lees gewoon de info op Wikipedia) en een hond waar ik niet normaal (aangelijnd) mee kan gaan wandelen, omdat ik niet weet wat of wanneer hij wel of niet zal uithalen naar een andere hond, die wil ik absoluut niet in mijn omgeving

honden page profiel bentebente

" Beste Bente,
Nu schrijf je alweer onzin, Kindvriendelijkheid is juist een van de typische kenmerken van een Golden Retriever, maar ook ik heb mijn nieuwe puppy eigenaars altijd gewaarschuwd, om de allerkleinste nooit alleen te laten met hun opgroeiende puppy, omdat ze nog al eens zeer onstuimig kunnen reageren in hun speelsheid. Maar wat jij schrijft over een Tibetaanse terrier is grote nonsens, want hij heeft de neiging om zeer agressief uit de hoek komen ten opzichte van andere honden, zeker als hij aangelijnd is tijdens het wandelen (lees gewoon de info op Wikipedia) en een hond waar ik niet normaal (aangelijnd) mee kan gaan wandelen, omdat ik niet weet wat of wanneer hij wel of niet zal uithalen naar een andere hond, die wil ik absoluut niet in mijn omgeving "

 Mijn hemel, ik nam een voorbeeld. Daarmee wilde ik gewoon aangeven dat een ander ras misschien beter past, er had net zo goed 'windhond' kunnen staan, ik name wat in me opkwam. Nee, kindvriendelijkheid is geen  kenmerk. Tolerantie en trainbaarheid met kinderen zijn dat wel. Maar dat zegt iets over een ras als geheel, niet over individu. 

 

Nogmaals, mijn eerste reactie was niet op jou gericht dus ik snap niet helemaal waarom je per se wil reageren en dingen in wil vullen.

Sofie (Gast)

Ik ben opgegroeid tussen de husky's, goldens en labradors...... denk dat ik wel weet waar ik me aan kan verwachten
Waarom golden? Makkelijk te matchn met kinderen, grote will to please en anderszijds slim genoeg om te begrijpen dat ze in huis rustig dienen te zijn

Vriendin van me heeft n stafford van 2 en dochtertje van 4... 2dikke vrienden, een echte knuffelhond. Maar zou zelf het niet doen. Alles is afhankelijk van opvoeding, zowel van de hond als het kind

honden page profiel John ReijnenJohn Reijnen

honden foto van John Reijnen

Sofie,

Ik hoop dat ik je dan verder geholpen heb wat betreft de kennel "van 't Nielerdal", mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust.

vriendelijke groeten,

Golden Retriever Kennel (op rust)
AROHA WAI

honden page profiel MariekeMarieke

honden foto van Marieke

Hoi John, er is niemand die zegt dag je geen goede fokker bent en mensen niet goed voorlicht. Helaas zijn er natuurlijk ook mensen die zich niet zo goed verdiepen in de aanschaf van een hond en kiezen voor een (brdfk) golden retriever, labrador, labradoodle met het idee dat ze een makkelijke hond in huis halen waarmee ze geen cursus hoeven te volgen en die zichzelf opvoed. Volgens mij zegt Bente vooral dat Goldens hele leuke honden zijn als het een bewuste keus is. 

Aangezien je het als eerste moet doen met de info in het eerste berichtje vind ik het geen gekke vraag van Bente waarom een golden? 

Volgens mij zijn jullie het op meer punten eens als je denkt. 

honden page profiel John ReijnenJohn Reijnen

honden foto van John Reijnen

Beste Marieke,

En dit gaat nu ook echt mijn laatste reactie zijn,
Sofie vroeg om informatie over de fokker van de kennel "van 't Nielerdal", ik zelf had het topic niet eens gezien, maar werd er op attent gemaakt door iemand, die afgelopen week mij reeds gecontacteerd had omtrent adressen, en toen was deze naam al eens genoemd.

verder heb ik geen bemoeienis met het geheel, ik kan mij alleen opwinden over iemand die met onzin komt aandraven, die kant noch wal raakt, en waar de TS totaal niet om gevraagd heeft.

einde discussie voor mij

Volgende forumvraag: Fokster nare nasmaak
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^