Kan een hondje in deze situatie en zo ja, welk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaraMara

Hallo!

Ik ben een 21-jarige studente en wil al heel mijn leven graag een hondje. Nu heb ik mijn studietraject tot het einde uitgestippeld en als alles goed gaat, moet ik in mijn laatste jaar nog één vak volgen en een thesis schrijven. Daardoor zal ik dus veel op mijn studio (iets meer dan 30m²) zitten. De studio is van ons en huisdieren zijn er toegelaten, de persoon die er voor mij zat had er ook een hondje, maar ik weet niet meer welk ras. Nu lijkt het veel thuis zijn me enerzijds een ideaal moment om een hondje in huis te halen, want ik kan er dan veel tijd insteken omdat ik een licht studieprogramma zal hebben en er dus ook veel bij kan zijn, anderzijds moet ik het jaar daarna gaan werken en ik weet niet waar ik terecht zal komen. Liefst zou ik in de PR/communicatie of redactiesector terechtkomen en de vacatures die ik daarvoor al gezien hebben, geven voornamelijk 'flexibele werktijden' aan, zonder specificaties daarbij. Ik weet met andere woorden ook niet hoeveel ik dan thuis zal zijn, misschien heb ik daar tegen die tijd een beter zicht op. Momenteel heb ik geen relatie, dan misschien wel, en ik zou graag in een appartementje in een stad willen gaan wonen. Ik moet in totaal nog drie jaar studeren, dus dat hondje zou er dan pas (ten vroegste) binnen twee jaar komen, maar ik ben me toch al lichtjes aan het oriënteren, want ik wil wel echt een goed doordachte keuze kunnen maken. Als ik op vakantie wil o.i.d., kan het bij mijn ouders terecht.

Misschien kan ik er best nog bij vermelden dat ik zelf was uitgekomen bij een pomeriaantje/dwergkees en dat ik eerder naar kleine hondjes neig (in die situatie). Ik heb nog nooit een hond gehad, dus ik heb geen ervaring, en zou zeker wel naar de hondenschool willen gaan. Ook wil ik liefst een goede fokker, ik weet dat die hondjes wat duurder zijn maar dat betaal ik er graag voor.

Wat ik dus graag zou weten: is het een goed idee om een hondje in huis te halen in die situatie? Zo ja, welk zouden jullie mij aanraden? Hoe lang op voorhand moet ik naar fokkers beginnen kijken, hen contacteren en waar vind ik die? Ik woon in België, mijn ouders dicht tegen de grens met Nederland, maar ik wil later liever meer in het centrum van het land gaan wonen, mijn studio ligt ook meer in het centrum. Ver rijden vind ik zeker niet erg (als zo'n lange autoritten geen probleem zijn voor het hondje). 

Alvast bedankt!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Of een hondje een goed idee is weet ik niet, maar super dat je je zo orienteert en je alvast goed in leest. Veel hangt af van hoe jij bent natuurlijk en hoeveel energie je er in wilt steken om het leven van de hond zo aangenaam mogelijk te maken.

Voor dit jaar dus geen problemen te verwachten, maar daarna zal je afhankelijk van je werkuren zijn en zal  je dus een oppas moet regelen als het zover is. Wat niet altijd heel makkelijk is maar wel te realiseren moet zijn.

 

Belangrijk is waar je je hond koopt.

Er bestaan veel slechte fokkers, broodfokkers, en gelegenheidsfokkers, zogenaamde oepsnestfokkers, die alle mogelijke trucs gebruiken om je een hond van hen te laten verkopen. Er zijn veel rasspecifieke erfelijke ziektes onder de honden. Belangrijk is dus dat je voor een fokker gaat die de ouderdieren getest heeft op erfelijke ziektes.

Zo'n fokker steekt daar veel moeite in en is er trots op dat zijn ouderdieren gezond zijn en zal je altijd de testuitslagen laten zien. Kan een fokker je geen testuitslagen laten zien dan geen hond daar kopen. En zelfs als je de testuitslagen te zien krijgt, controleer ze, je kan niet voorzichtig genoeg zijn.

 

Daar zou ik me dus heel goed over inlezen er is veel over broodfok geschreven google maar eens, er is minder over pretnesten of oepsnesten geschreven maar dat is qua fokken net zo slecht, om voor de lol of uit onzorgvuldigheid een nest op de wereld te zetten.

 

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_461-Checklist-goede-fokker.php

 

 

https://broodfok.jimdo.com/wat-is-broodfok/

 

http://www.doggo.nl/artikelen/aanschaf-van-een-hond/broodfokkers/

 

 

Pomeriaantje is een term die broodfokkers vaak gebruiken dus pas op.

 

Hier kun je veel over het ras lezen en kijken of het geschikt is voor je

http://www.keeshondenclub.nl/wp/rasstandaard-keeshond-nl/

 

 

 

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Een hond kan prima in deze situatie. Er zijn echter twee dingen waar je rekening mee moet houden:

 

- De eerste 6 weken kan je echt heel erg weinig doen naast de verzorging van je pup, zeker als je er alleen voorstaat. Constant opletten op zindelijkheid en sloop gedrag en heel erg veel uitlaten. Echt heel erg veel. Als je pup slaapt kan je wel iets doen maar dan wel zachtjes en met je pup in het zicht want je weet maar nooit wanneer die wakker wordt. Heb je die tijd ook? Aan je thesis zal je dan niet echt toekomen...

 

- Er zit een fors risico in om eerst een jaar lang bijna constant bij je hond/pup te zijn en dan opeens te gaan werken (fulltime?). Je hond is dan totaal niet gewend aan alleen zijn en moet dan opeens dagen alleen thuis zijn. Dit vergroot het risico op verlatingsangst en dan heb je echt drama. Beter ga je na die eerste 6 á 7 weken regelmatig, liefst elke doordeweekse dag, even van huis zonder je pup. Zo kan die het vast leren en kan je het heel rustig opbouwen van een half uurtje een snelle boodschap tot een avondje weg naar vrienden.

honden page profiel MaraMara

Ik ga in de loop van de week (ik heb dinsdag examen, dus nu wat minder tijd) wat uitgebreider lezen/antwoorden, maar dit had ik er misschien ook nog bij moeten zetten: 

Ik heb drie maanden vakantie, in de eerste maand ga ik altijd op reis, dus eind juli/begin augustus zou ik dan een hondje kunnen gaan halen. Dan heb ik normaal gezien nog acht weken voordat het academiejaar begint, misschien zelfs meer. Omdat ik nog wel een vak moet volgen in dat jaar, zal ik minstens één dag in de week twee of drie uur les hebben (de afgelopen jaren was dat steeds op dinsdag van 15-16u en donderdag 9-11u, maar uren kunnen veranderen), en dus ook niet in mijn studio zijn. Om het hondje te doen wennen aan alleen zijn, kan ik ook regelmatig in de bibliotheek of op een andere plek aan mijn thesis gaan werken, natuurlijk :) 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ik ga in de loop van de week (ik heb dinsdag examen, dus nu wat minder tijd) wat uitgebreider lezen/antwoorden, maar dit had ik er misschien ook nog bij moeten zetten: 
Ik heb drie maanden vakantie, in de eerste maand ga ik altijd op reis, dus eind juli/begin augustus zou ik dan een hondje kunnen gaan halen. Dan heb ik normaal gezien nog acht weken voordat het academiejaar begint, misschien zelfs meer. Omdat ik nog wel een vak moet volgen in dat jaar, zal ik minstens één dag in de week twee of drie uur les hebben (de afgelopen jaren was dat steeds op dinsdag van 15-16u en donderdag 9-11u, maar uren kunnen veranderen), en dus ook niet in mijn studio zijn. Om het hondje te doen wennen aan alleen zijn, kan ik ook regelmatig in de bibliotheek of op een andere plek aan mijn thesis gaan werken, natuurlijk :-)  "

 ik denk dat je inderdaad nog geen tijd had om je er in te verdiepen, maar een hondje haal je niet even, dat is een hele procedure.

Je kijkt eerst naar welk ras je aanspreekt en dan ga je bijv. eens op bezoek bij een goede fokker of je bezoekt eens een show om meer over het ras te weten te komen en dingen uit te zoeken over de voorouders van de ouderdieren die je op het oog hebt.

 

Over het alleen laten dat doe je het beste heel langzaam opbouwen op een natuurlijke manier, dus heel even een andere kamer in en gelijk weer terugkomen bijv. en dit heel langzaam uitbreiden.

 

 

 

honden foto van Marijke + (Aila & Dinja)

Echt super om te lezen dat je je zo goed aan het oriënteren bent !  De meeste dingen zijn hier boven wel gezegd.

 

Wilde er wel nog even bij zeggen dat je er rekening mee moet houden dat dwergkeesjes aardig wat kabaal kunnen maken (hoeft niet maar kan wel). Als je in een studio woont is dat wellicht ook iets om rekening mee te houden. 

Succes! 

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Ik denk dat het prima kan hoor!

Zoals Dobry al zei is het heel belangrijk om naar een fokker te kijken die de ouderdieren test op de veelvoorkomende erfelijke aandoeningen van dat ras. Vraag ook gerust naar de uitslagen, een goede fokker wil je dat met alle liefde laten zien. Blijf weg van marktplaats, ga liever kijken bij de rasvereniging want daar zitten (uitzonderingen daargelaten) verantwoorde, bewuste fokkers die goed voor hun dieren zorgen. Ik denk dat je kunt een jaartje van te voren wel kunt kijken naar fokkers. Dan kun je goed kijken naar de lijnen die er zijn en of je wensen daarmee overeen komen. Als je dan een fokker hebt gevonden die je aanspreekt dan kun je die contacteren en je op de wachtlijst zetten.

 

Wat wil je later allemaal met je hondje ondernemen; wil je een hondensport doen of gewoon lekker snuffelen of misschien mee sporten (naast de fiets of hardlopen bijv.)

Je zegt dat je een keeshondje je wel wat lijkt, ik denk ook wel dat dat zou passen. Andere rassen:

-(dwerg)poedel; heel actief en vrolijk, helemaal niet tuttig zoals vele denken maar ontzettend, ja, stoer juist. 

-sheltie; misschien wat blafferiger (of enthousiast net hoe je het wilt noemen) maar vinden erop uittrekken heel leuk. Je kunt goed met ze hardlopen ed. en hondensporten vinden ze ook fantastisch (nu klinkt het alsof ze dat echt nodig hebben, dat niet perse hoor)

-Havanezer/ maltezer/ shih zu; het zijn natuurlijk wel 3 verschillende soorten maar allemaal heel vrolijk en vinden het zeker leuk om een hondensport te doen maar als je dat niet wilt doen vinden ze gewoon normale rondjes wandelen ook gewoon goed en dan af en toe lekker in een bos oid. wandelen. Ze hebben wel meer vachtonderhoud nodig.

-chihuahua; ook heel erg leuk! Misschien wat minder geschikt om mee te hardlopen (hoewel ik er ook eentje ken die dat wel doet hoor, dus het kan wel) maar als je ze opvoed als 'hond' dan zijn het echt hele leuke beestjes!

-Silken Windsprite; hele zachtaardige hondjes en heel meegaand, ze vinden erop uittrekken heel leuk maar vinden een dagje bank ook heel lekker. (net als alle rassen die ik genoemd heb hoor, ze kunnen allemaal wel eens lekker genieten van een dagje bank hangen).Ze zijn trouwens wel wat groter dan de hiervoor genoemde rassen.

 

 

honden page profiel MaraMara

"  ik denk dat je inderdaad nog geen tijd had om je er in te verdiepen, maar een hondje haal je niet even, dat is een hele procedure.
Je kijkt eerst naar welk ras je aanspreekt en dan ga je bijv. eens op bezoek bij een goede fokker of je bezoekt eens een show om meer over het ras te weten te komen en dingen uit te zoeken over de voorouders van de ouderdieren die je op het oog hebt.
 
Over het alleen laten dat doe je het beste heel langzaam opbouwen op een natuurlijke manier, dus heel even een andere kamer in en gelijk weer terugkomen bijv. en dit heel langzaam uitbreiden.
 
 
  "

 Dat weet ik wel, vandaar ook de vraag hoelang op voorhand ik fokkers moet beginnen zoeken en contacteren, dat woord was wellicht gewoon wat ongelukkig gekozen ;) ik doelde er meer op dat ik voor het academiejaar begint, en daarmee ook mijn lessen en thesis, ook al tijd heb, want in de vakantie heb ik helemaal niets te doen.

Echt super om te lezen dat je je zo goed aan het oriënteren bent !  De meeste dingen zijn hier boven wel gezegd.
 
Wilde er wel nog even bij zeggen dat je er rekening mee moet houden dat dwergkeesjes aardig wat kabaal kunnen maken (hoeft niet maar kan wel). Als je in een studio woont is dat wellicht ook iets om rekening mee te houden. 
Succes!  "

Hm, ja, ik hoor hier wel heel regelmatig honden blaffen (ik heb er nog maar één ook gezien en dat was een Shiba Inu), dus op zich hebben de medebewoners daar niet zo'n groot probleem mee, denk ik. Ik heb wel al gelezen dat veel van de opvoeding afhangt, maar ik neem aan dat het karakter van het hondje zeker ook meespeelt? 

Ik denk dat het prima kan hoor!
Zoals Dobry al zei is het heel belangrijk om naar een fokker te kijken die de ouderdieren test op de veelvoorkomende erfelijke aandoeningen van dat ras. Vraag ook gerust naar de uitslagen, een goede fokker wil je dat met alle liefde laten zien. Blijf weg van marktplaats, ga liever kijken bij de rasvereniging want daar zitten (uitzonderingen daargelaten) verantwoorde, bewuste fokkers die goed voor hun dieren zorgen. Ik denk dat je kunt een jaartje van te voren wel kunt kijken naar fokkers. Dan kun je goed kijken naar de lijnen die er zijn en of je wensen daarmee overeen komen. Als je dan een fokker hebt gevonden die je aanspreekt dan kun je die contacteren en je op de wachtlijst zetten.
 
Wat wil je later allemaal met je hondje ondernemen; wil je een hondensport doen of gewoon lekker snuffelen of misschien mee sporten (naast de fiets of hardlopen bijv.)
Je zegt dat je een keeshondje je wel wat lijkt, ik denk ook wel dat dat zou passen. Andere rassen:
-(dwerg)poedel; heel actief en vrolijk, helemaal niet tuttig zoals vele denken maar ontzettend, ja, stoer juist. 
-sheltie; misschien wat blafferiger (of enthousiast net hoe je het wilt noemen) maar vinden erop uittrekken heel leuk. Je kunt goed met ze hardlopen ed. en hondensporten vinden ze ook fantastisch (nu klinkt het alsof ze dat echt nodig hebben, dat niet perse hoor)
-Havanezer/ maltezer/ shih zu; het zijn natuurlijk wel 3 verschillende soorten maar allemaal heel vrolijk en vinden het zeker leuk om een hondensport te doen maar als je dat niet wilt doen vinden ze gewoon normale rondjes wandelen ook gewoon goed en dan af en toe lekker in een bos oid. wandelen. Ze hebben wel meer vachtonderhoud nodig.
-chihuahua; ook heel erg leuk! Misschien wat minder geschikt om mee te hardlopen (hoewel ik er ook eentje ken die dat wel doet hoor, dus het kan wel) maar als je ze opvoed als 'hond' dan zijn het echt hele leuke beestjes!
-Silken Windsprite; hele zachtaardige hondjes en heel meegaand, ze vinden erop uittrekken heel leuk maar vinden een dagje bank ook heel lekker. (net als alle rassen die ik genoemd heb hoor, ze kunnen allemaal wel eens lekker genieten van een dagje bank hangen).Ze zijn trouwens wel wat groter dan de hiervoor genoemde rassen.
 
  "

Bedankt voor de info! Ik ben niet zo sportief, maar ik ga wel heel graag wandelen en knuffelen en bankhangen vind ik ook wel fijn :) Het lijstje van rassen ga ik eens nader bekijken zodra mijn examens voorbij zijn, dan heb ik wat meer tijd om alles rustig op te zoeken.

Of een hondje een goed idee is weet ik niet, maar super dat je je zo orienteert en je alvast goed in leest. Veel hangt af van hoe jij bent natuurlijk en hoeveel energie je er in wilt steken om het leven van de hond zo aangenaam mogelijk te maken.
Voor dit jaar dus geen problemen te verwachten, maar daarna zal je afhankelijk van je werkuren zijn en zal  je dus een oppas moet regelen als het zover is. Wat niet altijd heel makkelijk is maar wel te realiseren moet zijn.
 
Belangrijk is waar je je hond koopt.
Er bestaan veel slechte fokkers, broodfokkers, en gelegenheidsfokkers, zogenaamde oepsnestfokkers, die alle mogelijke trucs gebruiken om je een hond van hen te laten verkopen. Er zijn veel rasspecifieke erfelijke ziektes onder de honden. Belangrijk is dus dat je voor een fokker gaat die de ouderdieren getest heeft op erfelijke ziektes.
Zo'n fokker steekt daar veel moeite in en is er trots op dat zijn ouderdieren gezond zijn en zal je altijd de testuitslagen laten zien. Kan een fokker je geen testuitslagen laten zien dan geen hond daar kopen. En zelfs als je de testuitslagen te zien krijgt, controleer ze, je kan niet voorzichtig genoeg zijn.
 
Daar zou ik me dus heel goed over inlezen er is veel over broodfok geschreven google maar eens, er is minder over pretnesten of oepsnesten geschreven maar dat is qua fokken net zo slecht, om voor de lol of uit onzorgvuldigheid een nest op de wereld te zetten.
 
http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_461-Checklist-goede-fokker.php
 
 
https://broodfok.jimdo.com/wat-is-broodfok/
 
http://www.doggo.nl/artikelen/aanschaf-van-een-hond/broodfokkers/
 
 
Pomeriaantje is een term die broodfokkers vaak gebruiken dus pas op.
 
Hier kun je veel over het ras lezen en kijken of het geschikt is voor je
http://www.keeshondenclub.nl/wp/rasstandaard-keeshond-nl/
 
 
 
 
  "

 Dat is heel goed om te weten! 

Ik wil wel echt alle energie en tijd die nodig is in een hondje steken. Als ik een huisdier in huis neem, wil ik ook wel zeker zijn dat ik het een goed leven kan bieden en zal ik er alles aan doen om ervoor te zorgen dat dat ook lukt :) Een oppas vinden hangt natuurlijk ook (vooral) af van waar ik ga wonen, maar mijn mama is leerkracht in het middelbaar en heeft dus redelijk veel vrij en zij zou zeker wel willen oppassen of 'hondsitten' als dat nodig is. Ik heb al wel reclame gezien van oppas- en/of uitlaatdiensten, zou dat iets kunnen zijn voor als ik in mijn omgeving echt niemand kan vinden? 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Dat is mooi dat je moeder zou kunnen oppassen, een uitlaatservice kan natuurlijk ook, maar dat is zeker niet voor elke hond geschikt vind ik.

Er bestaat ook de stichting opoeh waar je je zou kunnen inschrijven

https://www.oopoeh.nl/

 

honden page profiel MaraMara

" Dat is mooi dat je moeder zou kunnen oppassen, een uitlaatservice kan natuurlijk ook, maar dat is zeker niet voor elke hond geschikt vind ik.
Er bestaat ook de stichting opoeh waar je je zou kunnen inschrijven
https://www.oopoeh.nl/
  "

 Nogmaals bedankt voor je reactie :) Lijkt me een heel fijne stichting!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Pomeriaan is een broodfok term. 

Het is dwergkees of pomeranian of in België durven ze ook dwerg spitz te zeggen. 

Keeshonden zijn heel erg leuke honden. Heel erg baasgericht en misschien wel wat eenkennig. Slim en waaks. Best pittige hondjes. Nadeel aan de dwergkees vind ik de gezondheid in verhouding met de kostprijs. Je betaald al gauw 3000€ voor een pup. Maar het is niet echt een gezond ras helaas.  

BSD en syringomyelie, chiari malformatie en patella luxatie komen geregeld voor. Ik zou dan eerder voor een grotere variatie gaan van de keeshond.  Deze zijn minder populair. 

Keeshond bestaat in 5 variaties: 

- dwerg 20cm +-

- klein 26cm +- 

- middenslag 34 cm +-

- groot 46 

en Wolfs 49

honden page profiel bentebente

Goed dat je je inleest! Er zijn al veel handige tips genoemd, maar ik kom er ook nog even tussen.

 

Ik denk dat een hondje in jouw situatie erg goed kan, maar je moet wel rekening houden met het feit dat je het jaar erna misschien wel fulltime werkt. Dan moet je voor een pup toch wel iets regelen, en ook volwassen honden kunnen niet per se alleen zijn. (Dit moet je sowieso aanleren). 

 

Ook moet je er rekening mee houden dat een nestje komt wanneer het komt, aangezien jij al in je hoofd hebt wanneer de pup "moet" komen. Het is veel belangrijker een fokker uit te zoeken die je aanspreekt, de testen voor elkaar heeft enz, dan een fokker omdat een nestje verwacht word rond een bepaalde tijd. De meeste fokkers willen dan ook niet met je in zee, omdat het een beetje over kan komen als "ik wil NU een pup", ook al bedoel je dat totaal niet zo.

 

Qua rassen zou ik toch nog even nadenken over een dwergkees.. op het moment zijn ze heel 'in', en zie je vooral de leuke dingen van een hond op bv. social media voorbijkomen. Maar wat je niet ziet, is dat het vaak hele ongezonde hondjes zijn, erg dure hondjes, en vaak komen ze voor in de broodfok. 

 

Ik zou dus nog even verder kijken naar hondenrassen, er zijn er immers zoveel! Een dwergkees is een gezelschapshond, die kunnen van nature dus vaak slechter alleen zijn. Ook is het een zogenaamd "toy breed", wat inhoud dat ze redelijk fragiel zijn. 

 

Hier willen we je graag helpen met de zoektocht naar HET ras voor jou! Maar dan moeten we wel weten wat je zoekt in/verwacht van een hond en wat je te bieden hebt. Dat laatste heb je al aardig verwoord, maar wat zoek je? Wil je een actief hondje of eentje die het liefst de hele dag oo de bank ligt? Moet hij los kunnen lopen of maakt dat niet uit? Waaks of niet? Enz enz..

honden page profiel MaraMara

" Pomeriaan is een broodfok term. 
Het is dwergkees of pomeranian of in België durven ze ook dwerg spitz te zeggen. 
Keeshonden zijn heel erg leuke honden. Heel erg baasgericht en misschien wel wat eenkennig. Slim en waaks. Best pittige hondjes. Nadeel aan de dwergkees vind ik de gezondheid in verhouding met de kostprijs. Je betaald al gauw 3000€ voor een pup. Maar het is niet echt een gezond ras helaas.  
BSD en syringomyelie, chiari malformatie en patella luxatie komen geregeld voor. Ik zou dan eerder voor een grotere variatie gaan van de keeshond.  Deze zijn minder populair. 
Keeshond bestaat in 5 variaties: 
- dwerg 20cm +-
- klein 26cm +- 
- middenslag 34 cm +-
- groot 46 
en Wolfs 49 "

 Dat had ik zelf intussen inderdaad ook gevonden, dat van de gezondheid niet. Is zeker iets om mee te nemen en over na te denken!

Goed dat je je inleest! Er zijn al veel handige tips genoemd, maar ik kom er ook nog even tussen.
 
Ik denk dat een hondje in jouw situatie erg goed kan, maar je moet wel rekening houden met het feit dat je het jaar erna misschien wel fulltime werkt. Dan moet je voor een pup toch wel iets regelen, en ook volwassen honden kunnen niet per se alleen zijn. (Dit moet je sowieso aanleren). 
 
Ook moet je er rekening mee houden dat een nestje komt wanneer het komt, aangezien jij al in je hoofd hebt wanneer de pup "moet" komen. Het is veel belangrijker een fokker uit te zoeken die je aanspreekt, de testen voor elkaar heeft enz, dan een fokker omdat een nestje verwacht word rond een bepaalde tijd. De meeste fokkers willen dan ook niet met je in zee, omdat het een beetje over kan komen als "ik wil NU een pup", ook al bedoel je dat totaal niet zo.
 
Qua rassen zou ik toch nog even nadenken over een dwergkees.. op het moment zijn ze heel 'in', en zie je vooral de leuke dingen van een hond op bv. social media voorbijkomen. Maar wat je niet ziet, is dat het vaak hele ongezonde hondjes zijn, erg dure hondjes, en vaak komen ze voor in de broodfok. 
 
Ik zou dus nog even verder kijken naar hondenrassen, er zijn er immers zoveel! Een dwergkees is een gezelschapshond, die kunnen van nature dus vaak slechter alleen zijn. Ook is het een zogenaamd "toy breed", wat inhoud dat ze redelijk fragiel zijn. 
 
Hier willen we je graag helpen met de zoektocht naar HET ras voor jou! Maar dan moeten we wel weten wat je zoekt in/verwacht van een hond en wat je te bieden hebt. Dat laatste heb je al aardig verwoord, maar wat zoek je? Wil je een actief hondje of eentje die het liefst de hele dag oo de bank ligt? Moet hij los kunnen lopen of maakt dat niet uit? Waaks of niet? Enz enz.. "

 

Dank je wel! Ja, het is ook vooral de situatie na dat ene jaar die onzeker is... Nu ben ik wel totaal niet honkvast en wil ik liefst zo dicht mogelijk bij waar ik werk heb gaan wonen, dus reistijd zal er niet veel bijkomen, maar dan blijft er nog de tijd die ik moet gaan werken. Sowieso ga ik dan op zoek naar een oppas oid. 

 

Een aantal dingen heb ik misschien niet heel duidelijk geformuleerd. Het is niet zo dat ik een vast moment of datum of zoiets in mijn hoofd heb, ik ben best wel flexibel in planning e.d. :) 

 

Ik ben zeker niet vastgepind op een dwergkees. Ik ken niet zo heel veel hondenrassen, ik heb al wel wat opgezocht maar het is behoorlijk moeilijk te beginnen en er staat heel veel uiteenlopende info op internet, vandaar mijn vraag hier ook. 

 

Wat ik ongeveer zoek in een hond: Sowieso een maatje, gezelschap, ik maak graag wandelingen (ook als het regent/sneeuwt/...) maar hardlopen zal ik niet snel gaan doen :p Meestal ben ik op zo'n wandeling ongeveer een uur weg, soms wat meer, soms wat minder. Los kunnen lopen op wandel maakt me niet veel uit, voor binnen liefst wel en ook zonder toezicht, want ik zou me er niet goed bij voelen om het hondje als ik weg moet op te sluiten in een bench. Daarnaast houd ik ook wel van avondjes op de bank, maar ik heb dan toch liever een actiever type dan eentje dat de hele dag op de bank ligt. Aangezien ik nu in een studio woon en waarschijnlijk (eerst) in een appartement ga wonen, is een hondje dat bij het minste blaft misschien niet zo'n goed idee, er zijn ook buren die daar wellicht wat minder van houden en die wel eens geluid kunnen maken. Een beetje waaks mag dus wel, maar niet té. 

Wat ook fijn zou zijn, is als hij een beetje overweg kan met andere huisdieren. Thuis (bij mijn ouders) zijn er twee konijnen en twee katten (al zijn die oud en sukkelen ze wat met hun gezondheid, dus ik vrees dat die er tegen dan niet meer zullen zijn), daar woon ik niet meer maar ik zal wel op bezoek gaan etc. natuurlijk, en momenteel heb ik twee gerbils van twee jaar oud in mijn studio. Daarnaast willen mijn ouders zelf ook een hond als de katten er niet meer zijn, dus andere honden zou ook een pluspunt zijn. Nu heb ik wel gelezen dat je dit (deels?) kan aanleren. 

 

Tips voor rassen die bij me zouden passen zijn dus ook meer dan welkom ;) 

honden page profiel bentebente

Je kan heel veel aanleren, zelfs honden gefokt voor de jacht kunnen met andere dieren omgaan. Sommige honden hebben echter zo'n grote aanleg dat je het er nooit van je leven uit krijgt. Nurture&nature zegmaar.

 

Ik heb een aantal rassen die gefokt zijn om te jagen maar toch wel kunnen passen;

-italiaanse windhond (persoonlijke favoriet)

-jack russel

-schipperke

-pincher

 

 

en de veiligere rassen;

-maltezer (kunnen wel blaffen)

-bichon frise

-havanezer

 

hier een link:

http://www.pedigree.nl/hondenrassen/kleine-hondenrassen

 

 

Ik hoop dat je er wat aan hebt!

honden page profiel MaraMara

" Je kan heel veel aanleren, zelfs honden gefokt voor de jacht kunnen met andere dieren omgaan. Sommige honden hebben echter zo'n grote aanleg dat je het er nooit van je leven uit krijgt. Nurture&nature zegmaar.
 
Ik heb een aantal rassen die gefokt zijn om te jagen maar toch wel kunnen passen;
-italiaanse windhond (persoonlijke favoriet)
-jack russel
-schipperke
-pincher
 
 
en de veiligere rassen;
-maltezer (kunnen wel blaffen)
-bichon frise
-havanezer
 
hier een link:
http://www.pedigree.nl/hondenrassen/kleine-hondenrassen
 
 
Ik hoop dat je er wat aan hebt! "

 Dank je wel! Ik heb al eens vluchtig wat opgezocht, maar vrijdag zijn mijn examens gedaan en dan ga ik wat uitgebreider de tijd nemen om informatie over die rassen te zoeken :) Er zijn er in ieder geval bij die ik nog niet kende.

Volgende forumvraag: Goed gedrag?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^