Bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KarlienKarlien

Ik heb een grote Zwitserse sennenhond, Olaff. Al sinds het begin dat ik hem heb, gaat hij zonder problemen in zijn bench. Nu is het al 2 avonden op rij dat hij plots niet meer in zijn bench wil. Gisterenavond heb ik hem er uiteindelijk met koekjes en veel aanmoedigingen ingekregen maar vanavond hielp niks... overdag als hij alleen is, laat ik hem in de keuken maar voor de nacht ging hij altijd in de bench... Wat moet ik nu doen? Ik wil niet toegeven maar kan er toch moeilijk zelf inkruipen?!

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Laat het deurtje maar open. Dan kan hij er in als hij wil. En over een tijdje de bench verruilen met een mand. Blijkbaar is jouw hond daar klaar voor. 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Als hij er overdag uit mag blijven zie ik geen reden dat hij er 's nachts  in moet ...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Wat moet ik nu doen? Ik wil niet toegeven.

 Toegeven aan wat?

 

Een slaapplek moet gewoon ontspannend en rustgevend zijn. Niemand wil gedwongen worden te slapen op een plaats die ie niet fijn vindt, toch? Dus of ie daar nu vroeger wél sliep of niet, op dit moment wil ie het niet meer en daar zal ie z'n redenen wel voor hebben.

Dus laat je hond zelf kiezen waar ie graag slaapt. Ik snap eerlijk gezegd niet waarom mensen daar altijd zo'n probleem rond maken...

honden page profiel KarlienKarlien

" Als hij er overdag uit mag blijven zie ik geen reden dat hij er 's nachts  in moet ... "

 In het begin ging hij ook in de bench overdag maar toen het warmer werd, ben ik begonnen met hem in de keuken te zetten bij zijn drinken. Aangezien hij beter sliep in de bench 's nachts, liet ik hem enkel voor de nacht erin... hij is kalmer, slaapt langer,... . Ik heb hem nooit zelf in de bench gezet, ik zei gwn " gaan we slapen, gaat ge in u bench?" en hij liep zelf de bench in... 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dan laat je toch het deurtje open van de bench?

Als je hond dan ergens anders wil liggen, kan hij eruit.

Waarom zou je hem opsluiten in een kleine ruimte, als hij prima zelf z'n eigen slaapplek kan vinden.

Misschien heeft ie het wel te warm in de bench, als hij er niet uit kan, en geen koel plekje meer kan vinden.

Mijn ene hond ligt in nu in deze tijd van het jaar ook vaak op de plavuizen, hij zoekt de koele plekken.

 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Misschien wil die snachts ook gewoon lekker in de keuken liggen. 

Das toch helemaal niet erg?

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik heb zelf ook een bench waar ze snachts in lag. Ook zij ging er altijd uit zichzelf in. Ook de eerste weken als ze eens alleen moest zijn deed ik de haar in de bench, uit voorzorg ik kende Moh nog niet echt en had dus ook geen idee wat ze zou gaan doen als ze alleen was. Ze vond dit niet erg en ging er altijd uit zichzelf in. Maar vooral overdag merkte ik dat ze dat dus niet meer wilde en dat ze ging piepen. Dit was voor mij een heel duidelijk teken dat ze dit niet meer wilde en dus zat ze gewoon los in huis als ik weg ging. Het alleen zijn moest natuurlijk geen straf worden doordat ze in een bench moet van mij terwijl ze dat niet fijn vind. In de nacht ging altijd gewoon goed en dat hebben we bijna twee jaar zo gedaan. Ze heeft dan echt haar eigen plekje waar ze niet gestoord wordt door de katten, dit vind ze fijn,  heeft daardoor echt de rust hoeft zich niet bezig te houden met wat de katten doen. Moh is druk met de katten bezig, gaat er1 naar de keuken dan moet er even gecheckt worden wat ie daar doet, springt er1 op de bank dan moet ze even checken of ze niet per ongeluk een kluifje daar heeft liggen wat misschien de kat wel wil afpakken en dat soort dingen. Door deurtje dicht te doen kon ze dat niet meer en dat gaf haar rust. Vandaar dat ik dit zo lang heb gedaan.

Maar ja ik miste het samen slapen, wat met mijn vorige hondje niet anders kon. Dus nu slaapt Moh boven... 

 

Maar ik heb altijd voor mezelf gezegd dat een bench en zeker een dichte bench geen must is en als een hond aangeeft dit niet meer te willen dan hoeft het ook echt niet! 

 

Dus ik ga mee met wat de anderen hierboven al zeggen. Laat het deurtje open. Zeker nu het zomer is en ook in de nacht de temperaturen in huis hoger zijn, dan is het voor een hond belangrijk om ergens anders te kunnen gaan liggen als hij het warm heeft. Dit kan in een dichte bench niet en kan voor ongemak zorgen voor de hond.

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Doe de bench eruit en leg een lekker kussen voor hem neer.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  In het begin ging hij ook in de bench overdag maar toen het warmer werd, ben ik begonnen met hem in de keuken te zetten bij zijn drinken. Aangezien hij beter sliep in de bench 's nachts, liet ik hem enkel voor de nacht erin... hij is kalmer, slaapt langer,... . Ik heb hem nooit zelf in de bench gezet, ik zei gwn " gaan we slapen, gaat ge in u bench?" en hij liep zelf de bench in...  "

 Prima dat je hond er zelf ingaat.....maar hij wil niet meer, doe je dan de deur dicht ? Laat de deur open zodat je hond er in en eruit kan, vergeet niet dat de temperaturen warmer zijn dan een maand geleden, een bernersenner is ook een hond met veel haar, warm...je hond wil zich gaan verplaatsen en kan dat niet in een bench....     laat je hond zelf een plekje vinden voor de nacht, is de keuken een fijne plek ? Laat de hond daar dan een plekje vinden.

honden page profiel WeylynWeylyn

honden foto van Weylyn

noodzaak is al gevraagd dus mijn vraag is wat voor bench heb je.
Ik kan me nml bij zo afgrijselijke draadkooi voorstellen omdat hij er eerst wel in ging dat hij misschien zijn poot heeft bezeerd .
Hoor en ooit zelf meegemaakt dat ze nml tussen die rotkooien kunnen komen vast te zitten met hun pootje 

Volgende forumvraag: lieve oogjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^