Gewicht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Als het regent en stormt zitten Vigo en ik samen op de bank lekker naar buiten te kijken

 

De wandelingen moeten een plezier zijn zowel voor hond als baas.

Is hetzelfde met fietsen sommige honden vinden het geweldig andere honden hebben er een hekel aan.

Met Vigo kan ik niet meer fietsen,hij heeft een chronische blessure in zijn kleine teentje. 

Trouwens als het op de fiets ging regenen dan bereikte ik een topsnelheid,dan vloog hij weer naar huis.

Gast (Gast)

Haha inderdaad; bij onweer en flinke storm zitten wij ook lekker voor het raam naar buiten te kijken. Fietsen is hier helaas geen knaller...mijn hond is heel snel afgeleid en zit continue naar het wiel te kijken en wil in de spaken hangen...nu is het even droog dus ik ga maar ff een rondje doen.

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Denies dat was een reactie op mijn bericht maar heb al aangegeven dat wij wel gaan als het regent of waait etc, geen probleem maar ik zit in de pech regio en hier hagelt en stormt het dus en soms onweer en dan ga ik ook niet heel lang weg hoor.... Met onweer sowieso niet
 
  "

 Oh maar dat snap ik hoor. Was ook niet verkeerd naar iemand bedoeld. 

 

Ik geef ook gewoon aan dat wij gewoon naar buiten gaan als het regent maar niet bij heel extreem weer. 

Nu waait het hier zo hard dat de hoofdtakken(die aan de stam zitten) van de bomen waaien. Nou ik hoef ook echt geen tak van een doorsnee van 10 cm op me hoofd. Dus we zijn korter naar buiten gegaan. Vanavond weer een poging. 

 

Gast (Gast)

Ben zojuist teruggekomen van de wandeling maar het was echt geen pretje...het stormt hier echt en je ontkomt er vaak niet aan onder bomen door te lopen..overal lagen afgewaaide takken.Ben nog maar even met hem naar het weiland gegaan, open veld daar alleen wilde meneer meteen weer in de plomp springen..dat hebben we maar even niet gedaan. Nu is hij wel lekker moe en voldaan, ligt alweer heerlijk te snurken. Vanaaf inderdaad weer een poging...

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Pim...eh...weet niet waar jij woont maar als het hier gigantisch waait en de hagel naar beneden komt en met bakken naar beneden komt de hele dag dan ga ik geen twee uur met hem lopen en dat geldt voor velen denk ik. Mijn hond beweegt voldoende; ook is hij superfit en rent en springt de hele dag door. Die paar kilootjes gaan er echt nog wel af maar hij is verre van obese... ik snap je punt maar drie kilo te veel is geen obese "

 Jouw hond is 6 kg te zwaar, geen 3. Je moet je niet blind staren op het gewicht van andere honden. Kimmi kan bv groter zijn dan jouw hond.

Gast (Gast)

Liz...waarom zeg je dat nu? Mijn hond mag rustig 33 wegen, dat heeft de dierenarts zelf gezegd. Ik heb ook al aangegeven dat het echt niet gaat werken die 30 kilo... dat is volgens de dierenarts ook wel wat te optimistisch..wat ik ook aangaf is dat mijn hond fors gebouwd is; dat weet ik denk ik beter dan jij he....drie kilo eraf is heel prachtig en daar ga ik voor! En drie kilo te zwaar is geen obese...

 

 

Gast (Gast)

O Liz...misschien was het je niet helemaal duidelijk maar er is een foto geplaatst van Kimmi , daarop is goed te zien hoe ze eruit ziet. Mijn hond is een reu en is gecastreerd overigens.

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

Ja gecastreerd dan komen ze ook sneller aan

Misschien leuke cursus volgen met je hond? Is leuk en heeft de hond beweging. Doe zelf ook agility elke week, en veel fietsen met haar. Misschien een tip.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Al dat witte dat Obi's vacht is dat zijn geen haartjes, nee dat zijn plukjes suikerspin. Obi kan dus absoluut niet tegen regen! Dan draait hij zich om nog in de deuropening. 

 

Heel apart want vieze slootjes daar kan Obi uitstekend tegen... Zal wel komen door een chemische reactie met het eendenkroos of zo. Dat zal het smelten wel tegengaan natuurlijk...

 

Onze Lobbes leek wel altijd veel dikker dan dat ie was door de vacht, best wel een dikke vacht.

Woog iets onder de 30 kg. Was een reu, beste een grote ook voor een golden, niet gecastreerd.  Grappig nu ik eraan denk heb ik wel eens een vraag gehad van een andere golden eigenaar die ik tegenkwam bij het meer op de foto. Die vroeg wat voor dieet onze  hond had. Want  hij vond Lobbes er goed uit zien. Die van hen was duidelijk een stuk zwaarder en ze hadden al zoveel geprobeerd maar kregen hem maar niet goed op gewicht. Ze klonken best wanhopig bijna... verder nooit meer gesproken overigens. Maar moest er nu net aan denken.

Anoniem (Gast)

Ach wat lief die foto van Obi!!!

Ah en die Lobbes, ook een leuke zeg!! Is die er niet meer? Qua bouw lijkt die toch ook wel op mijn golden. Inderdaad heeft de mijne ook een hele dikke vacht...als die in bad gaat bij de trimsalon dan blijft er ook niet veel over en als hij droog is en lekker geknipt dan lijkt ie nog dikker haha...dat is dus puur haar..

Gast (Gast)

hoe oud is die geworden, jouw Golden?

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Ach wat lief die foto van Obi!!!
Ah en die Lobbes, ook een leuke zeg!! Is die er niet meer? Qua bouw lijkt die toch ook wel op mijn golden. Inderdaad heeft de mijne ook een hele dikke vacht...als die in bad gaat bij de trimsalon dan blijft er ook niet veel over en als hij droog is en lekker geknipt dan lijkt ie nog dikker haha...dat is dus puur haar.. "

 Nee mijn golden is er helaas niet meer, hij kreeg longkanker toen hij 8 was. Was echt een geweldige hond, die erg gemist wordt nog steeds. 

Hij had echt zoveel meer vacht dan Obi. Als je hem drijfnat uit het water zag komen leek er zo een x aantal kilo vanaf. 
Familie van ons vond hem altijd te dik.  
Ik moet ook zeggen dat wij hem nooit naar de trimmer deden. Ik hield altijd zelf z'n "baard/borsthaar" bij, ivm etensresten etc. haha 

Gast (Gast)

Oh nee...ik moet er niet aan denken dat dat mijn hond overkomt....ik ben zo stapeldol op mijn maatje....Nou als hij onder de 30 kilo woog dan was hij echt niet te dik hoor..Ook Obi is een supermooie hond zeg!!! Wat een knuffelbeer!!!

Gast (Gast)

Hihi ja dat heb ik ook weleens gedaan hoor, zodat we een trimbeurt even konden uitstellen...maar vooral de nagels moesten toch wel flink geknipt worden, dat durf ik zelf niet aan...als ik hem naar de trimsalon breng denk ik ook altijd 'hij ziet er nog niet uit alsof hij een knipbeurt moet hebben) maar als ie dan terugkomt ziet hij er toch wel een heel stuk beter uit!!

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Dat een dierenarts zegt dat die 6 kilo te zwaar is, hoeft nog niet te betekenen dat het waar is. Hoe kan je dierenarts ook weten dat het 6 kilo is? Kijkt hij dan naar de rassenstandaard, of naar de bouw van je hond, vraag ik me af.

Misschien kan Gast even een account maken en een foto van de bovenkant en zijkant neerzetten? 

Dat een dierenarts zegt dat die 6 kilo moet afvallen hoeft niet altijd waar te zijn. Toen Java 9 kilo woog zei de dierenarts dat er wel wat af kon. Ze was serieus nog maar 9 maanden. Ik ben dus minder gaan voeren, er ging niet veel af maar ik vond haar er niet mooier op worden. Dus weer de normale hoeveelheid gaan voeren. Nu is ze 11 maanden en nu weegt ze 9,6 kilo. Ik kan nog steeds haar ribben even goed voelen als toen. 

Bovenste is dus nadat ze was afgevallen omdat de dierenarts dat nodig vond.  Onderste nu. 

Een duidelijke taille, je ziet waar de ribben eindigen. Zandloper figuurtje.. 

Misschien moet je ook even een foto van de zijkant en bovenkant maken, om die hier te posten. Wel even een account maken.

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

Ik denk idd dat het ook wel een goed idee is als je een account aanmaakt, en een foto plaatsen van het zijaanzicht en bovenaanzicht.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

"  Vanwege Kimmi haar struize bouw, zou 28 al bijna te weinig zijn..
Maar oke, ze krijgt Sanimed Osteoarthritis tegen de artrose. Ongeveer 300 gram per dag, maar ik geef haar vaak wat minder omdat ze overdag ook nog wel eens wat krijgt. "

 Sorry beetje later maar kom er nog even op terug.. 

 

28 zou daardoor slank zijn maar vanwege haar pootjes is iedere gram er zowat eentje te veel. Het is meer druk op de gewrichten waar de artrose neem ik aan zit waardoor ze eigenlijk meer pijn heeft dan nodig. Wij hebben dat probleem met onze andere hond. Heeft HD waardoor zijn bespiering optimaal moet zijn. En spieren heeft hij, er zit geen grammetje vet op het is net een bodybuilder. Maar doordat hij zoveel spiermassa heeft kunnen zijn kruisbanden dat eigenlijk niet aan waardoor dat beide zwakke plekken zijn en hij veel rust moet. Bij hem kunnen we het helemaal niet goed doen dus eigenlijk. 

 

Maar echt bij honden, helemaal met gewrichtsproblemen, geld dat iedere gram teveel er echt eentje teveel is. In principe krijgt ze niet teveel te eten maar bewegen doet ze ook weinig. Dan dus toch maar veel minder. Voor haar beter en voor jullie ook want dan kan ze hopelijk veel langer mee

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik zie hier meerdere keren voorbij komen dat spieren meer verbranden en dat spieren sowieso goed zijn voor een hond. Klinkt allemaal logisch want dat is het voor een mens ook... 

Maar hoe 'kweek' je spieren bij een hond?? 

 

Puk is te zwaar maar niet zo zwaar dat ze niks kan. Ze springt met gemak nog een boomstam van een meter hoog op bijv. 

Ik zeg wel eens voor de grap dat ze dit 3 x 10 sprongen moet doen. Dan krijgt ze een mooie gespierde kont.  

Maar ik zou oprecht niet weten hoe je spieren 'maakt' bij een hond. 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Ik zie hier meerdere keren voorbij komen dat spieren meer verbranden en dat spieren sowieso goed zijn voor een hond. Klinkt allemaal logisch want dat is het voor een mens ook... 
Maar hoe 'kweek' je spieren bij een hond?? 
 
Puk is te zwaar maar niet zo zwaar dat ze niks kan. Ze springt met gemak nog een boomstam van een meter hoog op bijv. 
Ik zeg wel eens voor de grap dat ze dit 3 x 10 sprongen moet doen. Dan krijgt ze een mooie gespierde kont.  
Maar ik zou oprecht niet weten hoe je spieren 'maakt' bij een hond.  "

 Gewoon flinke wandelingen maken lijkt mij al genoeg voor de gemiddelde hond. Hier lopen we allemaal vrij weinig met de hond omdat het gezinsdieren zijn en vaak niks gewend zijn, maar een hond kan prima langere wandelingen maken dan het gemiddelde van 2 uur per dag, wat half Nederland doet. Dat moet je alleen opbouwen. 

 

Denk maar eens aan hiken met de hond :)

Anoniem (Gast)

Maar meer dan 2 uur per dag lopen met je hond daar moet je ook maar net tijd voor hebben he...Dat heeft niet iedereen natuurlijk; ik vind 2 uur al best veel

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Maar meer dan 2 uur per dag lopen met je hond daar moet je ook maar net tijd voor hebben he...Dat heeft niet iedereen natuurlijk; ik vind 2 uur al best veel "

 Nee ik zeg ook niet dat dat moet he. Dat was voor de bespiering :)

Ik wandel ook niet altijd heel lang, vooral niet als het stormt. Vandaag werd ik ook gezandstraalt dus ben ik weer terug naar huis gelopen :').

Als ik merk dat Java daardoor iets te stevig wordt, krijgt ze minder brokjes. Ik weeg haar wekelijks. Erg handig om alles in de gaten te houden en het voer daarop aan te passen.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

" Ik zie hier meerdere keren voorbij komen dat spieren meer verbranden en dat spieren sowieso goed zijn voor een hond. Klinkt allemaal logisch want dat is het voor een mens ook... 
Maar hoe 'kweek' je spieren bij een hond?? 
 
Puk is te zwaar maar niet zo zwaar dat ze niks kan. Ze springt met gemak nog een boomstam van een meter hoog op bijv. 
Ik zeg wel eens voor de grap dat ze dit 3 x 10 sprongen moet doen. Dan krijgt ze een mooie gespierde kont.  
Maar ik zou oprecht niet weten hoe je spieren 'maakt' bij een hond.  "

 Net als bij mensen, door zware belasting. Spieren groeien door beschadiging. Wanneer je ze veel kracht laat zetten krijgen ze scheurtjes en dat herstelt zich weer en dat proces blijft zich herhalen. 

 

Krachtoefeningen dus (niet wandelen, fietsen en zwemmen) Dat icm met eiwitrijke voeding met zo min mogelijk ellende er bij dan bouwt die massa zich wel op. 

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

"  Sorry beetje later maar kom er nog even op terug.. 
 
28 zou daardoor slank zijn maar vanwege haar pootjes is iedere gram er zowat eentje te veel. Het is meer druk op de gewrichten waar de artrose neem ik aan zit waardoor ze eigenlijk meer pijn heeft dan nodig. Wij hebben dat probleem met onze andere hond. Heeft HD waardoor zijn bespiering optimaal moet zijn. En spieren heeft hij, er zit geen grammetje vet op het is net een bodybuilder. Maar doordat hij zoveel spiermassa heeft kunnen zijn kruisbanden dat eigenlijk niet aan waardoor dat beide zwakke plekken zijn en hij veel rust moet. Bij hem kunnen we het helemaal niet goed doen dus eigenlijk. 
 
Maar echt bij honden, helemaal met gewrichtsproblemen, geld dat iedere gram teveel er echt eentje teveel is. In principe krijgt ze niet teveel te eten maar bewegen doet ze ook weinig. Dan dus toch maar veel minder. Voor haar beter en voor jullie ook want dan kan ze hopelijk veel langer mee "

 Kimmi haar artrose valt, dankzij de nieuwe voeding, nu best mee.

 

Net terug van een wandeling van 1uur met stukjes lopen enzo.. en zonder manken! 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Ik zie hier meerdere keren voorbij komen dat spieren meer verbranden en dat spieren sowieso goed zijn voor een hond. Klinkt allemaal logisch want dat is het voor een mens ook... 
Maar hoe 'kweek' je spieren bij een hond?? 

 Door actief bezig te zijn op inspannende terreinen.

 

Ga je graag op reis?

Neem je rugzak & tent en trek eens voor een paar weken de alpen in. Laat je hond zelf ook een rugzak dragen. Steile hellingen op en af, over rotsenpartijen klauteren,… Of zoek winterse landschappen op, bagger zelf een spoor door een dik pak sneeuw. 

 

Blijf je liever thuis?

Ga dan van de paden af en loop cross-country. Zoek afwisseling: heidegebied, vennen en moerasgronden, dwars door de bossen, loop op en af de helllingen van rivierdijken, enz. Kortom, wat je zelf als zeer inspannend ervaart, is dat voor je hond ook. 

honden page profiel ..

honden foto van .

Bedankt voor de reacties!! 

Het is dus gewoon een stuk simpeler dan ik dacht. 

 

Ik zag allerlei aparte oefeningen voor me. Of Puk die iets heel zwaars moest trekken haha. 

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

" Bedankt voor de reacties!! 
Het is dus gewoon een stuk simpeler dan ik dacht. 
 
Ik zag allerlei aparte oefeningen voor me. Of Puk die iets heel zwaars moest trekken haha.  "

 Nouja.. Hier in NL is het enige wat ik tegenkom in mijn provincie toch echt vlak weiland met hier en daar een duin waar je amper mag komen.  

 

Een springpole, pullen, tuggen, ballen gooien met een werpstok en iedere keer even wachten, flirtpole met zo'n zweep of een andere vorm van "jagen". Boomstammen slepen (geen zielige takjes), powerwalken (jou laten trekken) en ga zo maar door. Alles wat veel energie en kracht vereist bouwt spiermassa. 

 

Waar overigens wel een waarschuwing bij komt; Het kan alleen met een volledig gezonde hond. Dus al niet met een hond met overgewicht, die zal eerst moeten afvallen. (Fietsen, zwemmen en veel wandelen). 

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Aansprakelijkheid Fokker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^