Hoe oud waren jullie ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel King,Chase & CheyenneKing,Chase & Cheyenne

honden foto van King,Chase & Cheyenne

Haay
Even een leuk vraagje
Hoe oud waren jullie toen jullie besloten te gaan fokken?
Deden jullie dit alleen of met familie/partner?

honden page profiel GillianGillian

honden foto van Gillian

Ik was 14 toen mijn moeder en ik samen besloten om een kennel op te richten.  

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Ik was 43 toen we dat besloten en we er met het hele gezin achter stonden.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ik was 23 toen mijn eerste nest geboren werd. Uit eigen interesse ;-)

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

20/21 geloof ik. 

 

Toen alleen een reu in huis, die nu inmiddels goedgekeurd is om te dekken. 

En nu mijn eerste (hopelijk) toekomstig fokteefje in huis.

honden foto van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Grant

Ik was 16 á 17 jaar oud toen ik echt besloot te gaan fokken en alle voorbereidingen ben gaan treffen. Mijn eerste nestje werd op mijn 18e geboren en mijn kennelnaam werd een half jaar na mijn 18e verjaardag goedgekeurd. Inmiddels zijn we bijna tien jaar verder, heb ik drie nestjes gefokt en helaas ook heel wat ongeluk meegemaakt op fokgebied. Maar het is nog altijd een grote passie van me en iets wat ik dus ook nog lange tijd hoop te kunnen doen (al heb ik op dit moment nog geen concrete plannen voor de toekomst).
Ik doe het overigens officieel alleen, maar aangezien ik arbeidsongeschikt ben en nogal wat beperkingen heb krijg ik veel hulp uit mijn omgeving. Met name mijn moeder, met wie ik samen woon, doet alles echt samen met mij en is minstens zo een belangrijke factor in het grootbrengen van de pups als ikzelf. En in het verleden sprong mijn oma ook nog wel eens bij als ik het fysiek even niet meer trok.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik was 20 toen ik begon met de voorbereidingen (gezondheidstesten, etc.). Als alles goed gaat zal ik 22 zijn als mijn eerste nestje wordt geboren  

 

Ik woon nog bij mijn ouders, dus zij zullen ook betrokken zijn.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik was 18 toen we de knoop doorhakten dat we wilden gaan fokken. Evy was toen 8 maanden oud en uiteindelijk hadden we toen zei drie jaar oud was het eerste nest liggen. Het was toen dus nog ruim twee jaar wachten voordat ze uiteindelijk gedekt kon worden en het hele traject begon.

Nu ben ik inmiddels 23 en verwacht voor mijn verjaardag het laatste nest van Evy (haar derde) en met mijn 24e hoop ik mijn twee generatie Goldens te mogen verwelkomen van de dochter van Evy.

 

Edit: ik zie nu dat we hetzelfde ras hebben. ;) Je mag mij altijd een berichtje sturen als je ergens vragen over hebt! Ik help graag. :)

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Leuke vraag dit! 

Ik had nog nooit over fokken nagedacht, ik ben ook niet met een hond opgegroeid. Op mijn 22e in 2014 kwam Aila bij mij en mijn vriend (nu man) wonen, ik had geen enkele intentie om te fokken. 
Ik kreeg zoveel mee van Aila's fokker, ook ging ik uit interesse af en toe een show lopen... Toen is het idee langzaam gegroeid dat ik ook graag wilde gaan fokken! Dit traject loopt nu al zo'n 2,5 jaar en hopelijk mogen we binnenkort ons eerste nestje verwelkomen! 

Ik doe dit dus samen met mijn man, hij werkt aan huis waardoor dit allemaal mogelijk is 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Ik zou geen nakomelingen van mijn hond kunnen afstaan, uiteindelijk als ze rond de 8 weken oud zijn.


De wereld zou een aantal mega-schattige-mini-versies van Obi niet aankunnen. Dat is een uber-schattige versie van de uber-schattigste hond. Ik krijg het al bijna niet getypt. De gevolgen kunnen desastreus zijn... Hondjes die nooit hun puppy-license kwijtraken en daarvan rijkelijk misbruik zullen maken. O-)

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara & the A-Team

" Ik zou geen nakomelingen van mijn hond kunnen afstaan, uiteindelijk als ze rond de 8 weken oud zijn.


De wereld zou een aantal mega-schattige-mini-versies van Obi niet aankunnen. Dat is een uber-schattige versie van de uber-schattigste hond. Ik krijg het al bijna niet getypt. De gevolgen kunnen desastreus zijn... Hondjes die nooit hun puppy-license kwijtraken en daarvan rijkelijk misbruik zullen maken. O-) "

 Ik zou best een Obipupje willen hebben. En dan een meisje, lekker divagedrag erbij 

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Ik wilde fokken toen ik 22 was. Helaas bleek Maylo te veel medische klachten hebben door zijn hormonen dat dat dus een beetje in duigen viel. Hij is gecastreerd en ik heb nu een super hond. 

 

Helaas zijn lijn niet door kunnen zetten, terwijl de lijn geweldig is. Plus de honden in deze lijn bereiken een hele mooie leeftijd. Maylo's overgrootmoeder is vandaag 18 jaar geworden en nog helemaal gezond op wat staar en gehoorproblemen na. Het nest waar Maylo uitkom is ook het laatste netjes geweest van de fokster en had dat graag door willen zetten.

 

Echter hoop ik over 1 a 2 jaar mijn 2de Parson te verwelkomen een teefjd en daar zijn dan serieuze plannen voor om mee te fokken. Als alles natuurlijk goed is kwa gezondheid :-)

 

Ook heb ik dromen voor een tweede ras om daarmee te gaan fokken en ben ik inmiddels ook opzoek naar een geschikte fokker en lijn van dit ras. Deze hoop ik over 4 jaar te mogen verwelkomen. Is altijd een droomhond geweest van me en is hier niet zo snel te vinden in het straatbeeld. 

Volgende forumvraag: Cato is helemaal goed gekeurd!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^