Duitse herder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Goedenavond.   Wij zijn momenteel op zoek naar een Duitse herder met stamboom, maar ik heb nog een paar vragen voordat we er een aanschaffen.   Het is de bedoeling dat de herder de beveiliging in gaat. Maar het blijft wel een huishond. Wij gaan hem niet buiten in een kennel zetten. Wij hebben 2 katten en een hond. Kan dit gewoon samen in huis? En ook dat als ik 's avonds met onze hond ga zwemmen of door het bos koop dat hij met mij gewoon (los) mee kan? Of moet mijn vriend (die hem opvoed, traint en mee werkt) dan ook mee?   Als we gaan voor een Duitse, wil ik er wel 1 met een rechte rug. Dat aflopende vind ik spuuglelijk. Nu viel me op dat veel sport honden dit wel hebben. Zijn ze er überhaupt nog wel uit werklijn met rechte rug?   Hoe zit het nu met stamboom. Ik kom ook nestjes van 400 euro tegen waarvan zowel ouders als pup een stamboom hebben. Hoe kan ik nu controleren of de stambomen kloppen? Ik heb er nog nooit 1 in het echt gezien. Onze huidige hond is een kruising.   Mvg.

honden page profiel bibibibi

hoi,

beveiliging voor in huis of beveiligings werk?

als je een hond goed opvoed en socialiseert zal hij goed met de andere om kunnen gaan het is nog maar een pup wanneer jullie hem krijgen. een hond heeft meestal niet 1 baas, wanneer je ook dingen onderneemt met hem zal hij ook naar jou luisteren. het is altijd de bedoeling dat hij naar het gezin luistert, herders zijn sociale honden dus dat komt vast wel goed.

nestjes van 400 euro vind ik zelf wel aan de goedkope kant dus zou ik niet vanuit gaan dat het echte "kwaliteit" honden zijn, er zijn rasverenigingen je kan ze best wel makkelijk vinden. de fokkers die daar bij aangesloten zijn hebben aan de eisen voor een stamboom voldaan. aan een goede hond ben je vaak wel wat meer kwijt, de honden van zo'n vereniging zijn vaak ook op elleboog en heup dysplasie getest.

elleboog en heup dysplasie is erfelijk maar kan ook komen door hoe je hem laat opgroeien. bv. training en voeding.

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

" Goedenavond.
 
Wij zijn momenteel op zoek naar een Duitse herder met stamboom, maar ik heb nog een paar vragen voordat we er een aanschaffen.
 
Het is de bedoeling dat de herder de beveiliging in gaat. Maar het blijft wel een huishond. Wij gaan hem niet buiten in een kennel zetten. Wij hebben 2 katten en een hond. Kan dit gewoon samen in huis? En ook dat als ik 's avonds met onze hond ga zwemmen of door het bos koop dat hij met mij gewoon (los) mee kan? Of moet mijn vriend (die hem opvoed, traint en mee werkt) dan ook mee?
 
Als we gaan voor een Duitse, wil ik er wel 1 met een rechte rug. Dat aflopende vind ik spuuglelijk. Nu viel me op dat veel sport honden dit wel hebben. Zijn ze er überhaupt nog wel uit werklijn met rechte rug?
 
Hoe zit het nu met stamboom. Ik kom ook nestjes van 400 euro tegen waarvan zowel ouders als pup een stamboom hebben. Hoe kan ik nu controleren of de stambomen kloppen? Ik heb er nog nooit 1 in het echt gezien. Onze huidige hond is een kruising.
 
Mvg. "

 Als je een duitse herder met een rechte rug wil kan je ook voor een oud duitse herder gaan.

 

Ze hebben eigenlijk hetzelfde karakter, alleen wel een rechte rug en iets andere kleuren..

Anoniem (Gast)

Nee echt voor in de beveiliging, niet voor thuis. Ik hoor alleen via m'n vriend dat de meeste honden geen gezelschapshond zijn doordat ze getraind zijn. Maar ik wil absoluut dat ie gewoon mee naar het bos gaat en normaal in huis kan lopen. Ik weet niet of die honden een 'knop' hebben. Net als wij mensen van werk niet mee naar huis nemen zeg maar.

 

En klopt, 300 is natuurlijk weinig. Maar heb ze wel gezien en die zeiden dat ze idd daar aangesloten zijn. Maar hoe weet ik dat nou zeker? En niet dat er ergens gesjoemelt word?

 

Als ouders hd en Ed vrij zijn, is de kans dan 0 of gewoon klein dat de hond het krijgt (uiteraard met normaal gedrag, niet traplopen springen enzovoorts) 

 

En oudduits.. die zijn toch langharige dan de Duitse? Dus ook nog meer verharen? Of zie ik dat verkeerd?

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

En oudduits.. die zijn toch langharige dan de Duitse? Dus ook nog meer verharen? Of zie ik dat verkeerd? "

 Ze hebben inderdaad wel langer haar  (bij de Duitse kan je kiezen: kort of lang)

 

Maar lang wil niet zeggen meer werk.. bij kortharige honden heb je heel veel kleine haartjes.. en dat is niet zo leuk.. er is hier altijd haar in huis (labrador)

Bij lang haar moet je dan weer uitkijken voor klitten..

Anoniem (Gast)

Mijn collie mix heeft ook lang haar en het laminaat is hier al tapijt haha! Vandaar dat ik het me afvroeg. 

 

Maar er zijn geen Duitse herders met rechte rug en moet ik dus sowieso voor de oud Duitse gaan of zijn ze gewoon moeilijker te vinden? En rechte rug x rechte rug komt ook echt rechte rug uit of kan er nog wat van oma inzitten?

honden page profiel bibibibi

uhm ja hij zal wel anders zijn dan een echte huishond, omdat hij natuurlijk eigenlijk vaker zo werkt dan als een echte huishond, ik durf niet te zeggen als hij zich als een echte beveiliging hond zou gedragen thuis is denk ik ook per hond verschillend. een vriendin van me had ook een beveiligingshond, super lief beest wel druk en zeker anders dan een normale huishond maar zeker niet onplezierig. hij zat alleen wel buiten in een kennel..

de kans is natuurlijk nooit 0 maar zeker wel HEEL veel kleiner, dan wanneer de ouders het hebben is de kans best wel groot dat je pup het ook gaat krijgen. zeker als je hem niet te veel laat bewegen ( inderdaad geen gek gedrag en via de richtlijnen) als pup zal je een kleine kans hebben dat hij het krijgt.

een oud duitse herder heeft vaak wel meer haar, niet perse dat ze meer verharen maar het zal denk ik wel meer opvallen omdat ze langer zijn dus je zal sneller pluizebollen vinden. vaak zijn oudduiste herders ook wel 'veel' duurder in aanschaf omdat er gewoon vrij weinig fokkers zijn. bij de meeste staat ook een wachtlijst om in aanmerking te komen voor een pup.

meestal kan je het op de rasvereniging site vinden, kijk zeker weten doe je het natuurlijk nooit maar via de rasvereniging weet je alles al wel zekerder dan via de fokker zelf.

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

" Mijn collie mix heeft ook lang haar en het laminaat is hier al tapijt haha! Vandaar dat ik het me afvroeg. 
 
Maar er zijn geen Duitse herders met rechte rug en moet ik dus sowieso voor de oud Duitse gaan of zijn ze gewoon moeilijker te vinden? En rechte rug x rechte rug komt ook echt rechte rug uit of kan er nog wat van oma inzitten? "

 Er zijn ook duitse herders met rechte rug.. maar je vind ze minder vaak..

 

Ik was vroeger overtuigd dat ik later een Duitse Herder wou hebben! Maar nu wil ik toch een oud duitse.. ivm hun aflopende rug

honden page profiel bibibibi

zelfs oud duitse herders hebben niet de rechte rug die we bij andere honden gewend zijn jammer genoeg, wel beter dan normale herders.

een mechelaar heeft wel een rechtere rug maar ook wel weer lastiger in hoe hun karakter is

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

" zelfs oud duitse herders hebben niet de rechte rug die we bij andere honden gewend zijn jammer genoeg, wel beter dan normale herders.
een mechelaar heeft wel een rechtere rug maar ook wel weer lastiger in hoe hun karakter is "

 oudduitse herders hebben een rug zoals andere honden..

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Mijn collie mix heeft ook lang haar en het laminaat is hier al tapijt haha! Vandaar dat ik het me afvroeg. 
 
Maar er zijn geen Duitse herders met rechte rug en moet ik dus sowieso voor de oud Duitse gaan of zijn ze gewoon moeilijker te vinden? En rechte rug x rechte rug komt ook echt rechte rug uit of kan er nog wat van oma inzitten? "

 Er zijn zeker duitse herders met rechte ruggen. Uit de werklijn hebben ze meestal een rechte rug, uit de showlijnen loopt de rug af. Je kan bij de rasvereniging kijken naar teven die een nest verwachten en de reu die ze gedekt heeft. Spreken beide ouders je aan, dus rechte rug, goed karakter etc, kun je bepalen of je er een pup van wil

 

gast (Gast)

Zelf diverse Duitse Herders gehad.
Vind de duitse herder super trouwe, lieve honden.

Willen graag werken voor de baas.

Hebben vaak wel meer voorkeur voor 1 iemand in het gezin.

Maar zijn zeker gezins honden voor heel het gezin!!

Zelf kun je het ook compenseren om buiten de beveiliging die je vriend doet. zelf veel met de hond te doen.

Wandelen,spelen en bv het voer geven en natuurlijk kun jij zelf ook trainen en opvoeden.

Ga evt mee naar de training..

Een hond in de beveiliging kan echt normaal in huis wonen.

Zelf 4x een Duitse herder gehad.
plus een Canadese herder.
1 daarvan was echt zeer fanatiek met pakwerk!!!!!!!!!!!
Al wanneer ze richting de club reed.
Op het terrein was het een totaal andere hond.
Heel fel.
(die bewuste knop die er op zit)

In Amerika nemen politie hun diensthond ook mee naar huis.
Naar huis met vrouw en evt kinderen.

Thuis en buiten een schat van een hond.
Ook in het bos.
Echt nooit problemen met haar gehad.
Ook nooit met de andere herders trouwens.

Ook twee herders tegelijk(waaronder de zeer felle harde werker met pakwerk) en ook gewoon los in het bos echt nooit problemen.

Ik vind zelf juist dat herders geen kennel honden zijn.

Willen echt juist zeer graag bij het gezin horen.

ps inderdaad de rechte ruggen vind ik ook veel mooier(en natuurlijker)

Succes!!





honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

" Zelf diverse Duitse Herders gehad.
Vind de duitse herder super trouwe, lieve honden.

Willen graag werken voor de baas.

Hebben vaak wel meer voorkeur voor 1 iemand in het gezin.

Maar zijn zeker gezins honden voor heel het gezin!!

Zelf kun je het ook compenseren om buiten de beveiliging die je vriend doet. zelf veel met de hond te doen.

Wandelen,spelen en bv het voer geven en natuurlijk kun jij zelf ook trainen en opvoeden.

Ga evt mee naar de training..

Een hond in de beveiliging kan echt normaal in huis wonen.

Zelf 4x een Duitse herder gehad.
plus een Canadese herder.
1 daarvan was echt zeer fanatiek met pakwerk!!!!!!!!!!!
Al wanneer ze richting de club reed.
Op het terrein was het een totaal andere hond.
Heel fel.
(die bewuste knop die er op zit)

In Amerika nemen politie hun diensthond ook mee naar huis.
Naar huis met vrouw en evt kinderen.

Thuis en buiten een schat van een hond.
Ook in het bos.
Echt nooit problemen met haar gehad.
Ook nooit met de andere herders trouwens.

Ook twee herders tegelijk(waaronder de zeer felle harde werker met pakwerk) en ook gewoon los in het bos echt nooit problemen.

Ik vind zelf juist dat herders geen kennel honden zijn.

Willen echt juist zeer graag bij het gezin horen.

ps inderdaad de rechte ruggen vind ik ook veel mooier(en natuurlijker)

Succes!!





"

 

honden page profiel bentebente

" Goedenavond.
 
Wij zijn momenteel op zoek naar een Duitse herder met stamboom, maar ik heb nog een paar vragen voordat we er een aanschaffen.
 
Het is de bedoeling dat de herder de beveiliging in gaat. Maar het blijft wel een huishond. Wij gaan hem niet buiten in een kennel zetten. Wij hebben 2 katten en een hond. Kan dit gewoon samen in huis? En ook dat als ik 's avonds met onze hond ga zwemmen of door het bos koop dat hij met mij gewoon (los) mee kan? Of moet mijn vriend (die hem opvoed, traint en mee werkt) dan ook mee?
 
Als we gaan voor een Duitse, wil ik er wel 1 met een rechte rug. Dat aflopende vind ik spuuglelijk. Nu viel me op dat veel sport honden dit wel hebben. Zijn ze er überhaupt nog wel uit werklijn met rechte rug?
 
Hoe zit het nu met stamboom. Ik kom ook nestjes van 400 euro tegen waarvan zowel ouders als pup een stamboom hebben. Hoe kan ik nu controleren of de stambomen kloppen? Ik heb er nog nooit 1 in het echt gezien. Onze huidige hond is een kruising.
 
Mvg. "

 Honden en katten moet je aanleren. Hoe zijn je katten met honden? Als je de pup voorstelt aan de katten gaat het vast goed. Hou er zicht op. Loslopen moet je ook trainen natuurlijk. Eigenlijk is het meeste wel te trainen. 

 

Met rechte rug zijn ze lastiger te vinden ja. Dat word goed zoeken haha.

Ik vind 400 euro voor een rashond wel HEEL weinig. Ik zou toch al gauw uitgaan van 1000 euro. 

 

Als je naar de rasvereniging gaat staan de fokkers al vermeld als het goed is. Als je een fokker gevonden hebt moet je controleren of zijn of haar naam op de rasverenigingssite staat. Alleen dan zijn ze aangesloten bij de vereniging. 

 

Verder zijn er een aantal eisen als je een fokker bezoekt:

-schone omgeving

-fokt met 1 nestje tegelijk

-enthousiaste pups, niet schuw

-pups groeien op in huis

-je kan de stambomen van de ouders inzien en ook de ziektetesten

 

Anoniem (Gast)

1 kat is bang voor honden en de andere draait z'n poot er niet voor om. Dat komt omdat de ene opgejaagd is door een Stafford, maar hij accepteert onze hond ook gewoon nu. En van dat sociale enzovoorts trainen dat snap ik echt wel. Mijn vraag was puur of de hond beide kan zijn. Zowel werken als huishond. Daarom wou ik ook geen Mechelse, ik vind die te nerveus en te onbetrouwbaar om als huishond te nemen met andere dieren. Duitsers zijn wat dat betreft wat stabieler.

 

Maar als ze aangesloten zijn dan klopt de stamboom sowieso? Er kan dan geen gesjoemel zijn met papieren? Want dat is dan al een zorg minder. Ook omdat ze hd gevoelig zijn ben ik wel een beetje bang dat wij dat het enige pup uit het nest krijgen die toch wel hd heeft. 

 

Sowieso doen we de opvoeding samen. Ik wil bijvoorbeeld niet dat ie gaat trainen bij een herderdriller. Maar hij moet wel een goede training krijgen natuurlijk. Ook voeren en de grote wandelingen doet ie sowieso met mij, omdat ie dan meegaat met onze hond. Dus quality time en opvoeding met mij komt zeker goed.

honden page profiel bentebente

" 1 kat is bang voor honden en de andere draait z'n poot er niet voor om. Dat komt omdat de ene opgejaagd is door een Stafford, maar hij accepteert onze hond ook gewoon nu. En van dat sociale enzovoorts trainen dat snap ik echt wel. Mijn vraag was puur of de hond beide kan zijn. Zowel werken als huishond. Daarom wou ik ook geen Mechelse, ik vind die te nerveus en te onbetrouwbaar om als huishond te nemen met andere dieren. Duitsers zijn wat dat betreft wat stabieler.
 
Maar als ze aangesloten zijn dan klopt de stamboom sowieso? Er kan dan geen gesjoemel zijn met papieren? Want dat is dan al een zorg minder. Ook omdat ze hd gevoelig zijn ben ik wel een beetje bang dat wij dat het enige pup uit het nest krijgen die toch wel hd heeft. 
 
Sowieso doen we de opvoeding samen. Ik wil bijvoorbeeld niet dat ie gaat trainen bij een herderdriller. Maar hij moet wel een goede training krijgen natuurlijk. Ook voeren en de grote wandelingen doet ie sowieso met mij, omdat ie dan meegaat met onze hond. Dus quality time en opvoeding met mij komt zeker goed. "

 Ja hoor, een werkhond kan prima beide zijn. Tsja, hd is nou eenmaal een veelvoorkomend probleem bij grote honden. Soms heb je pech en soma heb je geluk, als de ouders beiden getest zijn en je de pup niet teveel belast is de kans klein. 

Anoniem (Gast)

Nog 1 vraagje. Stel dat ie nou toch niet 'goed genoeg' is in de beveiliging, is een huishondleven dan wel voldoende voor een werklijn? Als in; 1 grote ronde met zwemmen, strand, bos enzovoorts naast de plasrondes en binnen spelen/hersenwerkjes? 

 

1 ding scheelt wel voor de pup, als ie niet goed genoeg is hoeft ie niet weg, hoor veel van mn vriend z'n werk dat al vele pubers ingeruild zijn voor nieuwe pups omdat ze het toch niet waren. Vind dat zo erg..

honden page profiel Malin & KimmiMalin & Kimmi

honden foto van Malin & Kimmi

" Nog 1 vraagje. Stel dat ie nou toch niet 'goed genoeg' is in de beveiliging, is een huishondleven dan wel voldoende voor een werklijn? Als in; 1 grote ronde met zwemmen, strand, bos enzovoorts naast de plasrondes en binnen spelen/hersenwerkjes? 
 
1 ding scheelt wel voor de pup, als ie niet goed genoeg is hoeft ie niet weg, hoor veel van mn vriend z'n werk dat al vele pubers ingeruild zijn voor nieuwe pups omdat ze het toch niet waren. Vind dat zo erg.. "

 Is inderdaad echt erg..

 

Kimmi was in het begin ook een echte probleemhond.. (herplaatser)

Ze kon niet los want liep weg, als ze vast was rukte ze je arm uit je lichaam. Als ze een andere hond zag lag je op je buik. Als ze een kat zag lag je op je buik..

Ze woog 42 kilo (nu 37) ze woog dus veel te veel. Nu nog steeds te veel..

Ze was niet gechipt, ze was schijnzwanger, ze was NOG NOOIT buiten geweest.. We hebben in het begin 550 euro kosten aan haar overgehouden..

Ze luisterde ook binnen totaal niet.. We konden haar niet borstelen want dan liep ze weg (het hele huis door) En ja ze verloor veel haar..

Als ze op een bot aan het kauwen was en we wilden haar aaien blaften ze, en ze heeft me 1 keer proberen te bijten :(

 

Toen ben ik heel veel beginnen te lezen.. hoe ik alles kon oplossen..

Nu kent ze heel veel trucjes maar buiten is het nog altijd moeilijk

 

Ik ben trouwens 12 jaar

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

de (on)gezondheid van het ras, zit hem niet in de al dan niet rechte rug. Genoeg herders met romme rug die HD-A hebben en genoeg herders met rechte rug die rotte heupen hebben.

De ODH zou ik niet specifiek op richten, zolang er in een nest DH's "gewone" dh's zitten en ODH"s zitten, geloof ik het wel... ;-)

dus kijk binnen de africhtingslijnen, naar karakter en prestaties en vererving... en staar je niet blind op de rug.

Persoonlijk ben ik érg gecharmeerd van Pepper von Kap Karthago. Jonge reu (2,5 jaar) en dekt heel wat af nu, qua vererving dus nog af te wachten, maar als ik een ferm goede duits zocht, keek ik voor een nakomeling van hem nu. Wat een karakter... de beste die er rondloopt momenteel wat mij betreft (en zo te zien heel wat anderen ook ;-) )

gast (Gast)

" Nog 1 vraagje. Stel dat ie nou toch niet 'goed genoeg' is in de beveiliging, is een huishondleven dan wel voldoende voor een werklijn? Als in; 1 grote ronde met zwemmen, strand, bos enzovoorts naast de plasrondes en binnen spelen/hersenwerkjes? 

 

1 ding scheelt wel voor de pup, als ie niet goed genoeg is hoeft ie niet weg, hoor veel van mn vriend z'n werk dat al vele pubers ingeruild zijn voor nieuwe pups omdat ze het toch niet waren. Vind dat zo erg.. "

 



Ik kan je gerust stellen.

Ook als de hond niet geschikt is dat kan deze echt super kan passen in het gezins leven samen met de andere hond.
Echt geen probleem.
Juist fijn als de hond niet voldoet aan de eisen van het beveiligings werk dat deze gewoon mag blijven.
ik zou mij daar beslist geen zorgen over maken.
Hier ook een herplaatser gehad die pakwerk had gedaan echt een super,lieve hond.
(hele gevoelige hond qua karakter)
Ik was het die eerder schreef van 4 Duitse herder en een Canadese herder gehad.

Ook de hond die zeer fel en fanatiek met pakwerk was, was verschrikkelijk lief met onze drie katten.

Met katten gaat het ook goed komen.
Natuurlijk wel begeleiden.
Zorg dat de katten altijd ruimte hebben om op een hogere plek weg te kunnen vluchten met zo een speelse pup.
Een poes die weg rent is voor een jonge pup leuk maar een poes die totaal niet bang is voor de pup moet ook tegen de pup beschermd worden.
Andersom natuurlijk ook ivm evt willen uithalen van de poes.
Nu schrijf je al dat de poezen al een hond gewend zijn.
In het begin zou de pup wel een indringer zijn en erg interessant.
Maar dat komt ook wel goed.

Hier hebben wij een poezen kamer(staan ook kasten in) in de deur opening een hekje geplaatst ivm voer/katten bak..
De honden kunnen daar niet bij.
Ook niet als pup vroeger.

Ik ben heel benieuwd wat het gaat worden en dat je ons op de hoogte houdt??
Succes!!!!!

Anoniem (Gast)

Ik heb vandaag even gekeken naar fokkers die aangesloten zijn, maar helaas zijn 9 van de 10 niet meer up to date. Ook zie ik heel veel schuine ruggen. Iemand misschien namen van fokkers met rechte rug die nog fokken? Opzich wil ik best oo een lijst staan, maar geen aanbetaling doen. Dat is meer omdat stel dat er wat tussen komt en de pup op dat moment niet kan komen ben ik mijn geld kwijt. Ik neem trouwens wel aan dat je in ieder geval het geslacht zelf kan bepalen? Heb gelezen over dat de meeste fokkers een pup plaatsen die overeenkomt komt met de nieuwe eigenaren, vandaar deze vraag.

Anoniem (Gast)

:          ,       . 

honden page profiel bentebente

" Ik heb vandaag even gekeken naar fokkers die aangesloten zijn, maar helaas zijn 9 van de 10 niet meer up to date. Ook zie ik heel veel schuine ruggen. Iemand misschien namen van fokkers met rechte rug die nog fokken? Opzich wil ik best oo een lijst staan, maar geen aanbetaling doen. Dat is meer omdat stel dat er wat tussen komt en de pup op dat moment niet kan komen ben ik mijn geld kwijt. Ik neem trouwens wel aan dat je in ieder geval het geslacht zelf kan bepalen? Heb gelezen over dat de meeste fokkers een pup plaatsen die overeenkomt komt met de nieuwe eigenaren, vandaar deze vraag. "

 Oi oi. Sommige fokkers zijn héél bemoeierig en betweterig, en willen een pup aan een koper matchen. Een goede fokker geeft hier advies over, maar deze mensen zijn op een heel ander level.. je krijgt dan enkel een pup mee als zij je "goedkeuren als match". Dan kan je ook geen geslacht kiezen.

 

Verder moet je er ook rekening mee houden dat het gewenste geslacht helemaal niet in een nest zit. Het gebeurt niet vaak, maar soms zijn er enkel reutjes of teefjes. Nu is dat met grote nesten van DH's niet zo'n probleem schat ik zo maar toch.

 

Ik snap wel dat je geen aanbetaling wil doen, maar soms is dat de enige manier. Vind het zelf ook altijd nogal gek zo'n aanbetaling.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

" Ik heb vandaag even gekeken naar fokkers die aangesloten zijn, maar helaas zijn 9 van de 10 niet meer up to date. Ook zie ik heel veel schuine ruggen. Iemand misschien namen van fokkers met rechte rug die nog fokken? Opzich wil ik best oo een lijst staan, maar geen aanbetaling doen. Dat is meer omdat stel dat er wat tussen komt en de pup op dat moment niet kan komen ben ik mijn geld kwijt. Ik neem trouwens wel aan dat je in ieder geval het geslacht zelf kan bepalen? Heb gelezen over dat de meeste fokkers een pup plaatsen die overeenkomt komt met de nieuwe eigenaren, vandaar deze vraag. "

 Wij hebben toen de pup 4 weken was, bij het eerste bezoek, de helft betaald. Hadden we hierna nog afgezien van de koop, dan hadden we dat bedrag gewoon weer terug gekregen. 

 

Tevens hebben wij, toen ik ons op de wachtlijst zette, de voorkeur uitgesproken voor een reu. Ook veel informatie over onszelf, eventuele plannen, ervaring, etc. Zo kan er samen goed gekeken worden naar welke pup het beste bij het gezin past. De meeste fokkers hebben daar toch wel goed inzicht in. 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Overigens was het geloof ik, dat soms voor foto's de hond in een bepaalde stand wordt gezet. Hierdoor kan de rug schuiner lijken, dan dat hij in werkelijkheid is. 

Edit: En je hebt het in je beginbericht veel over stamboom. Kijk daar natuurlijk naar, maar kijk/vraag ook vooral naar de testuitslagen van bijv. heupen en elleboog en Degeneratieve Myelopathy

honden page profiel BlondieBlondie

Je zou hier kunnen kijken:

http://www.hondensport.com/DH/kennelsDH.htm

Overigens vind ik persoonlijk een oud duitse herder qua karakter en aard niet geheel te vergelijken met een werklijn duitse herder.

Heeft je vriend trouwens al een club op het oog waar hij wil gaan trainen? Mensen daar kunnen jullie veel meer vertellen over de training en dan kun je de honden die daar trainen ook bekijken en meemaken.

gast (Gast)

Er zijn geen tot zeeeer weinig oud duitse herders geschikt als diensthond. HD en ED kan ook uit twee vrije ouders komen maar je hebt meer zekerheid. Kijk even op bloedlijnen.nl actueele nesten van bewezen gezonde en geteste ouders die zelf vaak als diensthond werken. Je vriend zal min. 2x per week met de hond moeten trainen bij een club om een examen te kunnen halen en ermee te werken en veel honden werk is snachts. Dus of de hond daarnaast zin heeft om met jou erop uit te gaan? Hier vallen ze gelijk in diepe slaap als ze thuis zijn na werk en trainen. Of de hond voor twee mensen wil werken hangt van de hond af. Teven zijn daar vaak makkelijker in. Reuen hebben vaker 1 baas. (niet altijd) maar wel hebben ze maar een persoon die voor iedereen gaat. Daarna het gezin. Honden die niet geschikt zijn trainen wij hier voor zoekhond en hoeven dus niet weg. Zonder werk (geestelijke uitdaging ) grote kans dat ze agresief worden is mijn ervaring. Daarom al veel herders opgehaald van mensen die dachten een paar uur lopen per dag genoeg was. Een zieke hond betekend voor een hondengeleider geen werk dus daarom heeft iedereen twee gecertiviceerde honden. Dan nog een opvolger/pup in opleiding en vaak een oude die met pencioen is. Je begrijpt dat als je ook nog alle ongeschikte honden zelf zal houden je snel op 10 of meer honden in huis zit. Hier zitten er een paar in de kennel omdat ze vechten of als de teven loops zijn. Vooral herders uit werklijnen zijn vaak niet goed met andere honden. Door de moet en drift die er in gefokt is om te kunnen beveiligen en niet weg te rennen maar juist op een groep voetbal suporters te gaan. Diezelfde moed zorgt ervoor dat ze ook niet veel pikken van andere honden.

Anoniem (Gast)

Excuus dat ik laat reageer.

 

Ik antwoord even snel op gast hierboven; m'n vriend is Allround beveiliger bij een bedrijf die momenteel hondengeleider extern inhuren. Het bedrijf staat 100% achter m'n vriend en zouden hem zeker inzetten. De hond word ook een allrounder/speurhond. Niet perse een 'bijtende politiehond'. Momenteel werkt ie 's nachts met zijn hondengeleider collega's. Daar kunnen we ook idd aan pups komen, maar dat zijn Mechelse. Hij zou dan wel kunnen trainen op die club. Maar daar wil ik zelf ook eerst willen kijken naar de manier hoe er getraind worden omdat ik tegen slipketting en fysiek geweld ben, wat je vaak hoort bij deze trainingen. Het is wel toekomst werk, als in jaar a 2 jaar, ook de pup moet nog opgroeien. Dus het gaat niet op dat er reserve honden moeten zijn. Daarnaast hebben wij nu een teef en omdat de combinatie teef x reu nog het beste uit de resultaten komen willen we ook absoluut een reu. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ik heb een tijd in de beveiliging gewerkt.

Niet zelf met een hond, maar ik kende veel collega's die met hond werkte (vooral s'nachts).

Je hond mag toch niks doen in de beveiliging (in België moeten ze zelfs altijd een muilkorf aan) ,moet gewoon gehoorzaamheid gedaan hebben. 

De tijd dat bewakingsagenten allemaal rondliepen met honden waar ze ringsport bij deden omdat ze vonden dat hun honden op commando moeten kunnen bijten is voorbij, die cowboys vliegen er nu uit.

Zoek je club vooral goed uit, als je zelf de club mag kiezen. de fabel dat honden voor de beveiliging "hard" aangepakt moeten worden doet nog steeds de ronde.

Alle collega's hielden hun hond thuis gewoon als gezinshond.

Zelfs de politiehonden van mijn stad leven gewoon in huis.

gast (Gast)

Een allrouder/speurder? In nederland waar ik dus instructeur zoek en diensthonden ben is het of of en nooit beide. Speurhond op migratie kan evt wel gecombineerd worden maar drugs (mag wettelijk niet als beveiliger) of explosieve/wapens (zeer duur en worden vrijwel noiit zelf opgeleid). Ik ben dus erg benieuwd. Een "bijthond" moet weldegelijk bijten zonder commando op het examen. Dus dat houd in dat er altijd een kans bestaat dat de hond dit ook thuis doet indien iemand ineens op je af komt of gillend langsrend. Hierom hebben verschillende bedrijven de regel nooit je hond los te laten lopen! Deze honden zijn gefokt en getraind om hierop te reageren! Als ze dat niet doen zijn ze ongeschikt voor het werk. En ja ik heb ik nederland al vaker de politie moeten assisteren bij voetbal rellen en zeer grote evenementen. Overgens is speuren vooral overdag.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^