Hond heeft pijn. Ten einde raad.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Benna wat je schrijft is helemaal waar, ik bedoel een endoscopie.
Heb zelf eens een zwaar zieke Duitse Herder gehad, met dergelijke darmklachten, waarbij niet duidelijk was, wat er nu precies aan de hand was.
In Utrecht hebben ze toen een endoscopie gedaan, waaruit bleek dat zijn dikke darm vol met ontstekingen zat, na een stevige prednison kuur, is het over gegaan en heeft hij hier nooit geen last van gehad. "

Een scoop is zeker aan te raden.   Ziekte van chrone zou ook nog kunnen.

Jip van Petra heeft zoiets. 

Hopelijk ziet ze dit topic, wat de klachten van Jip waren

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond heeft pijn. Ten einde raad." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 1 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Is niet altijd zo.Mijn hondje heeft een chronische alvleesklierontsteking en had al deze symptomen niet.Ze zagen het in het bloed toen ik haar 3 maandelijkse bloedonderzoek voor haar leishmania moest laten doen. "

 Oke, goed om te weten! 

Bloed dus hier op laten testen

honden page profiel anoniemanoniem

" Hij is gecastreerd. Hij is rectaal onderzocht en geen afwijkingen gevoeld. De dierenarts kwam ook met misschien spindylose maar dat past niet bij buikpijn toch ? Hij heeft een paar dagen mylocidil gebruikt maar daar werd hij heel suf van dus io mee gestopt. "

 Toch herken ik wel wat dingen van wat je zegt van mijn oudere reu, en die had spondylose. Dat moeilijker liggen, gedoe rondom poepen, anders poepen, andere houding. Ook hij kon in het begin wel gewoon goed rennen, want alle rechtlijnige bewegingen waren geen probleem. Alleen dingen zoals op de bank springen, gaan liggen, poephouding, enz. 

Maar voor het zelfde geld is het wat anders, goed dat je het laat nakijken allemaal!

Het is heel lastig want bijvoorbeeld met een beetje gebogen rug lopen doet een hond bij buikpijn maar ook bij rugpijn. 

 

Met mylocidil bedoel je denk ik meloxidyl? Dat is meloxicam en een veelgebruikt pijnstiller ontstekingsremmer. Daar kan een hond ook nog eens extra maagpijn of darmpijn van krijgen. 

 

Misschien zou tramadol eens te overwegen zijn als pijnstiller, maar dat kan weer verstopping geven en dat is niet handig denk ik als je nog niet zeker weet wat er is. 

 

Hernia perinealis is trouwens geen hernia zoals je het misschien kent van de rug ofzo, maar dat is bij de anus, en geeft vaak poepproblemen, alleen als je hond is gecastreerd is die kans wel klein. 

honden page profiel BennaBenna

Ik tik snel en zie ook achteraf mijn schrijffouten , sorry. Ik bedoel idd Meloxydil. Daar werd hij heel suf van. De dierenarts voelde rectaal dat het geen hernia perinealis is. Hij had het zelf ook over spondylose maar liet me op de foto zien dat het er toch wel goed uit zag. 

Tramadol is morfine toch ? Ik heb dat zelf een tijdje geslikt en vond het geen fijn spulletje.

Net een stukje gewandeld en zonder te veel moeite weer mooie ontlasting. Ik geef hem sinds gisteren weer farmfood brokken. Ik hoop dat dat goed blijft gaan. Mss helpt de isogel hem ook wel. 

Gisteren in het bos heeft hij nog lekker liggen rollen maar net tijdens het wandelen wilde hij rollen maar kwam niet verder dan zijn schouder, toen gaf hij op.  Tot twee keer toe. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik heb niet het hele topic gelezen maar. Mijn hond had dezelde verschijnselen, buikpijn, poten strekken, spugen, hele dikke buik en weer normaal. Zou iets in zijn maag, darm zitten, foto niet duidelijk.. Hond geopereerd.....voor niets. Klachten bleven......bloedonderzoek geen afwijking te zien. Uiteindelijk, ten einde raad, dierenartschiropractor ingeschakeld. Het was dus iets met een rugwervel, na 1 behandeling geen pijn meer, na twee behandelingen nooit dit probleem meer gehad. Dus als de dierenarts niets kan vinden in zijn ingewanden of organen is dit misschien een tip. Mijn hondje had heeeel veeeel pijn, .

honden page profiel anoniemanoniem

Maakt niet uit, begreep het zo ook. Tramadol is geen morfine, maar een ander soort pijnstiller dan meloxicam enzo. 

Ik hoop dat de isogel gaat hepen! Krijgen ze van die aparte gladde drollen van. Poep in een jasje noem ik het hahaha. Moeten ze trouwens goed bij drinken he. 

 

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

"extreme eetlust" (of hond denk uitgehongerd ondertussen geen reden als dat je opvallend kenmerk is ?) , denk aan probleem van hornomale oorsprong.

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Tramadol is wel degelijk een morfine achtig opiaat.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Maakt niet uit, begreep het zo ook. Tramadol is geen morfine, maar een ander soort pijnstiller dan meloxicam enzo. 
Ik hoop dat de isogel gaat hepen! Krijgen ze van die aparte gladde drollen van. Poep in een jasje noem ik het hahaha. Moeten ze trouwens goed bij drinken he. 
  "

 Tramadol is een morfineachtige pijnstiller (opiaat). Het heeft een sterke pijnstillende werking. (Bron apotheker.nl).

 

Mijn vorige hond kreeg het en was er goed high van.

honden page profiel anoniemanoniem

Tramadol is tramadol

morfine is morfine. 

Morfine achtig ja, beide opioïden. Maar het is geen morfine. Dat is sterker werkend, incl vaak behoorlijke bijwerkingen. 

 

Ik zei dat het geen mofine is (want dat is het niet, het is tramadol), omdat soms mensen schrikken van morfine, dag klinkt een beetje "palliatief" en dat soort enge dingen. Tramadol kan soms bijwerkingen hebben op de psyche, maar het kan soms ook heel goed pijn bestrijden zonder de gangbare bijwerkingen van nsaids zoals maagdarm en lever nieren. Alleen is het niet ontstekingsremmend, dus hoe dan ook eerst proberen de oorzaak te vinden. 

honden page profiel CharlieCharlie

honden foto van Charlie

" Ja dat denk ik idd. Dat hij het uitstelt omdat het hem pijn doet. Dit is niet een nieuw probleem. Eigenlijk speelt dit al jaren van tijd tot tijd. Ik dacht altijd dat het zijn anaalklieren waren en liet ze dan uitknijpen. Maar eigenlijk zaten ze nooit echt vol. En dan verdween het probleem weer even. Alleen nu is het toch anders omdat er ook steeds buikpijn bij is. En hij toch anders is of voelt voor mij.

Een endoscopie ,wat zien ze daar op wat ze op een echo niet zien ? Ik ben wat huiverig omdat het me zo belastend voor hem lijkt. Daarbij wil ik hem niet gaan laxeren. Dat wil ik hem niet aan doen.  "

 



Op de echo kunnen ze niet zien of er ontstekingen of tumoren zijn. Wel kunnen ze zien of er iets vergroot is, of dat er rare dingen, zoals bijvoorbeeld een deksel van een potje of een steen, in de darm zitten.

Bij een endoscopie kunnen ze biopten nemen bij afwijkend weefsel, ontstekingen of tumoren. Zo ben je wel gerichter aan het zoeken wat er juist aan de hand is.

Ik snap dat je er tegen aan zit te hikken om het te laten doen, maar als je bij een goede DA bent, krijgen je hond en jij de juiste begeleiding.

honden page profiel BennaBenna

Ik had begrepen dat ze op een xray vreemde voorwerpen kunnen zien en op een echo zeker wel massa en idd verdikkingen van bijv maagwand. Ze kunnen op een echo alleen niet zien wat voor soort massa of verdikking het is en dan is de volgende stap een echo met biopt. Hele kleine tumoren, ontstekingen of zweren zie je niet op een echo. Bij verdenking daar op zou je ook een endo moeten laten uitvoeren. En de reden dat ik twijfel is dat er niet echt aanwijzingen zijn voor deze dingen. Hij eet , drinkt , geeft op eens in de paar maanden wat gal na niet over , poept geen bloed en is verder niet ziek. Dat maakt dat ik denk dat ik hem onnodig er mee belast. 

Hij heeft vandaag weer goeie ontlasting. Geen pijnaanvallen gehad maar ik zie wel dat hij ergens last van heeft. Ondanks dat hij luid blaffend door de tuin rent en we net even gespeeld hebben. Hij houdt zn staart ver bij zijn kont vandaan , soms zelfs in een soort bocht. En hij kwispelt maar één kant op. Als ik naar zn kont wil kijken dan houdt hij zijn staart strak tegen zijn kont aan en neemt de benen.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Hopelijk weet je snel meer..

Had je al een afspraak bij de da? 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ik had begrepen dat ze op een xray vreemde voorwerpen kunnen zien en op een echo zeker wel massa en idd verdikkingen van bijv maagwand. Ze kunnen op een echo alleen niet zien wat voor soort massa of verdikking het is en dan is de volgende stap een echo met biopt. Hele kleine tumoren, ontstekingen of zweren zie je niet op een echo. Bij verdenking daar op zou je ook een endo moeten laten uitvoeren. En de reden dat ik twijfel is dat er niet echt aanwijzingen zijn voor deze dingen. Hij eet , drinkt , geeft op eens in de paar maanden wat gal na niet over , poept geen bloed en is verder niet ziek. Dat maakt dat ik denk dat ik hem onnodig er mee belast. 
Hij heeft vandaag weer goeie ontlasting. Geen pijnaanvallen gehad maar ik zie wel dat hij ergens last van heeft. Ondanks dat hij luid blaffend door de tuin rent en we net even gespeeld hebben. Hij houdt zn staart ver bij zijn kont vandaan , soms zelfs in een soort bocht. En hij kwispelt maar één kant op. Als ik naar zn kont wil kijken dan houdt hij zijn staart strak tegen zijn kont aan en neemt de benen. "

 

wat hij ook heeft, ik zou hem in elk geval zo snel mogelijk ook na laten kijken door een ostheopaat of chiropracter

honden page profiel BennaBenna

Morgen weer naar de kliniek. Maar het is natuurlijk niet zo dat hij nog helemaal niet nagekeken is...

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Morgen weer naar de kliniek. Maar het is natuurlijk niet zo dat hij nog helemaal niet nagekeken is... "

 Dat denkt ook niemand hoor! Ik denk dat iedereen hier wel ziet hoe veel moeite je voor je hond wilt doen en dat je je best doet om er achter te komen. We denken gewoon graag mee.

honden page profiel BennaBenna

Ja hartstikke fijn ! En heel blij mee ! Ik neem het morgen allemaal mee

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

" Ik tik snel en zie ook achteraf mijn schrijffouten , sorry. Ik bedoel idd Meloxydil. Daar werd hij heel suf van. De dierenarts voelde rectaal dat het geen hernia perinealis is. Hij had het zelf ook over spondylose maar liet me op de foto zien dat het er toch wel goed uit zag. 
Tramadol is morfine toch ? Ik heb dat zelf een tijdje geslikt en vond het geen fijn spulletje.
Net een stukje gewandeld en zonder te veel moeite weer mooie ontlasting. Ik geef hem sinds gisteren weer farmfood brokken. Ik hoop dat dat goed blijft gaan. Mss helpt de isogel hem ook wel. 
Gisteren in het bos heeft hij nog lekker liggen rollen maar net tijdens het wandelen wilde hij rollen maar kwam niet verder dan zijn schouder, toen gaf hij op.  Tot twee keer toe.  "
 
 
Tramadol valt wel onder de opium wet, maar is geen morfine.
Morfine heet vaak oxicodon.
Wil niet zeggen dat je van Tramadol niet zweverig kan worden natuurlijk.
Wat je bij mensen vaak ziet met alvleesklier problemen is het volgende:
Vettige diarre
Gewichtsverlies misselijkheid en braken (vooral net na het eten) en suikerziekte.
 
Dit zijn een paar voorbeelden die je bij mensen ziet, maar dit zou ook heel goed bij honden zo kunnen zijn natuurlijk.
 
Sterkte hoor, ellendig als je niet weet wat je hond heeft.

 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Ik weet niet waarom het zo dik gedrukt staat, was niet de bedoeling hoor.

honden page profiel SitaSita

Mss met die enorme eetlust ook eens navragen op diabeet zijn?

Te weinig of te veel insuline in het lichaam kan ook gevolgen hebben, weet alleen niet precies hoe dat in het werk gaat bij honden.

Tis maar een idee

honden page profiel anoniemanoniem

Ik dacht dat je alleen door teveel eten diabetes kan krijgen, niet veel eten doordat je diabetes hebt. 

Ik heb eerder minder trek als ik mijn dm niet goed is ingesteld, bij een hyper krijg ik geen hap naar binnen. 

 

 

honden page profiel anoniemanoniem

Veel succes! Ik hoop dat ze iets vinden wat goed te behandelen is. 

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

Mijn gevoel zegt dat hij niet goed tegen zijn huidige brok kan.Heb zelfs soort gelijke ervaringen gehad met 1 van mijn honden toen op broken van 'Hopefarms'.

Ik denk dat de brok irritatie's geeft in zijn darmen en hierdoor regelmatig doch wisselende geen goede ontlasting geeft. Tevens kan het ontbreken van regelmatige stevige ontlasting irritatie geven  rond de anaal klieren zonder dat deze hoeven te ontsteken.

lijkt mij zelfs het meest logische ook al omdat ernstge andere factoren al zijn uitgesloten.

Ik zou, wat al eerder iemand heeft voorgesteld, eens Acana proberen.

Ik ben hier in ieder geval heel enthousiast over nadat ik zelf ook al eerder wat andere voeders zonder succes had geprobeerd.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik heb zelf een echo gehad omdat er verdenking was op galstenen. Stenen zou je dan toch moeten zien ? Ook het bloed zou dan afwijkend moeten zijn volgens mij.
Blaasontsteking oorzaak is niet gevonden Ze dachten aan gruis of stenen maar niets van dat. De ontsteking is inmiddels ook weg.
Verder is hij ontzetten geobsedeerd door eten. Altijd al geweest. Vandaag ook weer de hele dag zeuren.Soms denk ik ook wel eens dat het honger is. Maar zo simpel ligt het vast niet. Ik weet inmiddels ook niet meer wat ik hem nog moet voeren en hoeveel. Overal lijkt hij van slag van te raken( verstopping , anaalklieren)
Bedankt voor jullie reacties zo ver !  "

 Wat naar is dit, het is zoeken...carnilove, de kalkoen/zalm, kijk daar eens naar, geeft een heel verzadigd gevoel aan je hond, als je dat geeft is de honger na een paar dagen weg, bevredigd echt....je kan als probeer een kleine zak nemen, en als het bevalt een grotere.....graanvrij en aardappelvrij...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik weet niet waarom het zo dik gedrukt staat, was niet de bedoeling hoor. "

 Komt doordat het in het bericht van degene die je gequote hebt zet , zet je het er buiten dan zijn het geen vetgedrukte letters meer. 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Dank je wel Willemijn, weer wat geleerd.

Staat zo overdreven dat dik gedrukte, was helemaal de bedoeling niet.

Benna (Gast)

De arts ziet geen reden voor verder onderzoek. Alle mogelijke onderzoeken naar afwijkingen in de organen zijn gedaan. Zo ook in het bloed. Een gastro of endoscopie zou overbodig zijn. Mocht er een zweer zitten bijvoorbeeld. Dan had hij andere symptomen gehad zoals helder bloed bij zijn urine. Hij is rectaal nog gevoeld , dit was ook al een paar keer eerder gedaan, maar geen afwijkingen. Vermoeden is wel een beginnende hernia. Hoewel de foto's er goed uitzien reageert hij op onderzoek aan de rug. Advies om te blijven bewegen , niet springen en afvallen want hij is te dik. Zeker 3 kilo moet er af. Pijnstilling laagdrempelig inzetten, tenzij hij zijn bed niet kan uitkomen na een wandeling. En voor wat zijn darmen en maag betreft raadde ze hypoallergeen voer aan.Maar omdat hij hun Hills na twee dagen niet meer at vorige week, en omdat hij nogal gevoelig reageert op voerwisseling , is afgesproken om hem voor nu op zijn huidige voer te laten en kijken hoe het gaat. Een ander idee was hem twee dagen te laten vasten en dan over op hypoallergeen maar dat vind ik te heftig. Hij vraagt de hele dag om eten, dat vind ik al lastig dus twee dagen vasten vond ik niet een goed idee. Een mri voor de rug raadde ze af, de belasting is groter dan de kwaal en waarom zou ik hem dat aan doen. Het is een te dikke hond van 10 met een teckelrug. 

Nou goed , ik kreeg het advies om me vooral niet te veel zorgen te maken. Ze hadden inmiddels wel gemerkt dat ik dat doe. En hij was eigenlijk ook een stuk opgeknapt. Poepen zonder te veel gedoe sinds zondag , vrolijk en fit.

Maar vanmorgen om 530 blafte hij ons toch wakker. Moest eerst plassen en toen weer gras eten en poepen. Poep was goed op het laatste beetje na , dat was zachter. Poepen ging wel zonder te veel gedoe, kwam er makkelijk uit. Maar binnen wil hij dan niet eten. Dwz voor ongeveer een minuut of 5 staat ie slap te kwispelen boven zijn bak , ruikt een keer en draait zich dan om. Om vervolgens , na een minuut of 5 toch als een malle zijn bak leeg te eten. Ik vind dit zo raar. Kan iemand mij uitleggen waarom hij dit doet ? Hij vraagt en zeurt echt de hele dag om eten en dan vanmorgen eerst weigeren.

verder loop ik ook vast qua voeren. Ik wil hem niet weer overzetten juist nu het poepen beter gaat. Maar qua hoeveelheden ben ik echt het spoor bijster. Hij moet af afvallen maar een hond met honger die de hele dag zeurt is ook geen pretje. Ik vermoed zelfs dat hij misschien sochtends last van buikpijn heeft van de honger, hoewel dat weer niet matcht met het niet willen eten de eerste 5 minuten. Iemand nog ideeen hier over ? 

Benna (Gast)

Bloed bij zijn poep bedoel ik. 

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Ik heb het al eerder gevraagd ;wat geef jij tegen vlooien/teken?;.

 

honden page profiel BennaBenna

Vectra of frontline

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond heeft pijn. Ten einde raad." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 5 12 34 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^