broodfokker opgepakt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

cathy (Gast)

BREE - 23 honden en drie haaskonijnen leefden in erbarmelijke omstandigheden bij een broodfokker in de Keyaertstraat in Tongerlo. Begin deze maand liet de politie de dieren in beslag nemen. Ze zijn intussen toegewezen aan het dierenasiel in Ophoven. Minstens twaalf pups zijn nog in aantocht. De eigenaar kreeg een proces-verbaal wegens inbreuken op de wet voor dierenwelzijn.
De feiten dateren van 4 mei. Buurtbewoners hadden de politie Carma ingelicht over mogelijke wantoestanden bij de eigenaar van tal van honden in de Keyaertstraat in Tongerlo. Ze klaagden over geluidsoverlast en geurhinder. Bij een controle troffen de agenten tientallen dieren aan in erbarmelijke omstandigheden. Ze leefden in de modder en in water, de hokken waren klein en donker en de haaskonijnen zaten in hun eigen uitwerpselen, tot een halve meter hoog. In totaal zaten er negen Mechelse herders, dertien Mechelse pups, een stafford en drie haaskonijnen.

Een dierenarts van de Vlaamse inspectiedienst stelde tal van inbreuken vast. Zo ging het om gevaarlijke kooien, hadden sommige dieren verwondingen opgelopen of waren ze ziek. Verder was er sprake van ondervoeding, bleek het drinkwater sterk vervuild en waren veel honden extreem angstig. Ook de pups, tussen de twee en zes weken oud, leefden in erbarmelijke omstandigheden. Tot slot konden de konijnen door hun veel te lange nagels elkaar verwonden.

De politie stelde een proces-verbaal op wegens inbreuken op de wet voor dierenwelzijn en liet alle dieren naar dierenasiel Dino in Ophoven brengen. Intussen zijn alle dieren aan de beterhand. Het asiel is nu op zoek naar nieuwe baasjes. “De oudste pups zijn klaar om verder te socialiseren, maar voor de jongste pups en zij die nog bij de twee zwangere teven geboren moeten worden, is het uiteraard te vroeg. Daarnaast is het belangrijk dat elke potentiële geïnteresseerde voor de reuen en teven rekening moeten houden met hun achtergrond.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Nu hopen dat hij niet vrolijk verder gaat met zijn handel.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Te erg

Flinke boete. En blijven controleren of het inderdaad stopt.

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

" Te erg
Flinke boete. En blijven controleren of het inderdaad stopt. "

 Méé eens 

Volgende forumvraag: Hond mee naar provinciaal domein
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^