Mijn pup huilt en blaft als ik weg ben.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bjornbjorn

Beste, hier zou ik even wat raad over willen. Ik heb sinds vorige week vrijdag een jaques russel puppy gekocht van 8 weken oud. Sinds de tweede dag is deze al zindelijk op de puppytrainer en hoef ik ook midden in de nacht niet op te staan om hem uit te laten. Alles was goed voorbereid en had alles ook in huis, aangezien mijn ouders ook al jaren een hond hebben. Nu is het probleem als ik wegga en hem in zijn bench zit begint hij te blaffen en huilen, nonstop. Sinds zondag heb ik wat opzoekwerk gedaan en elke keer hij moe op de grond in slaap begint te vallen leg ik hem in zijn bench (zodat hij deze gewoon kan worden). Dit alles verloopt goed, tot hij wakker wordt en mij niet ziet om dan vervolgens als een gek uit de bench te lopen en bij me te komen zitten. Ik ben enigszins heel tevreden dat hij al zindelijk is en al zeer goed reageert op zijn naam etcetera maar dat geblaf is best irritant. Iemand raad of enig idee hoe lang dit nog kan/gaat duren? Ik weet dat dit niet meteen opgelost zal zijn, ik ben zeer realistisch. Alvast bedankt voor jullie hulp

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Hoe lang zit hij alleen? Heb je het rustig opgebouwd?

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Alleen zijn is iets wat je heel rustig moet opbouwen.. ineens weggaan om boodschappen te doen kan niet. Begin eerst met het goed aanleren van de bench, dus niet meteen de deur dicht en weggegaan. Eerst een paar minuten de deur dicht als de pup slaapt of iets te doen heeft in zijn bench (gevulde Kong, kluif). Bouw dat eerst op en ga dan pas het alleen zijn opbouwen.  De pup weet niet dat je terug komt en raakt daardoor waarschijnlijk in paniek. Begin dus bij een paar minuten en haal hem er dan meteen weer uit. Dan langzaam naar 10 minuten, 15 minuten enz..

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Heb je al een doek over de bench geprobeerd?

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Een hond wil graag bij zijn baas zijn, zeker zo'n jong pupje, net weg uit t vertrouwde nest.... En ga er maar van uit dat er nog wel eens een zindelijkheidsongelukje gebeurt. 

 

Weggaan en wegblijven per minuut opbouwen.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Momenteel zit je met twee punten:

Punt 1: Alleen zijn moet je vanaf het begin goed opbouwen. 


Punt 2: Als je een bench wilt gebruiken, moet dit goed en positief aangeleerd worden. Anders zal je hond het niet gaan zien als fijne plek en wordt het meer 'dwang'. Je kunt ook kijken naar een puppyren.

 

 

Wat betreft alleen zijn, echt heel erg rustig opbouwen. Maar dit kan pas goed als je pup comfortabel is in de locatie waar hij alleen moet zijn (dus de bench). Maak de bench positief door hem er zijn eten in te geven en als hij wat lekkers krijg ook. Eerst met deurtje open. Dan kun je rustig proberen de deur op een kier te doen. Als dat goed gaat het deurtje even dicht. En dat langzaam opbouwen.

 

Dan het alleen zijn. Zelf vind ik het prettig om iets te zeggen. Bij mij is dat 'Tot zo!'. Ik strooi wat lekkertjes, tot zo! en dan zelfverzekerd de deur uit. In het begin heel kort. Eigenlijk voordeur dicht, even wachten en weer terug. Belangrijk is dan niet binnen te komen als de pup piept. Dus wacht tot een moment van stilte en dan snel naar binnen.

 

 

Je pup is echter pas 8,5 weken oud. Geduld is een schone zaak. Hier hebben we ervoor gezorgd dat er zo'n 2 maanden altijd iemand aanwezig was. Waardoor er rustig opgebouwd kon worden. Er is dan geen stress (o maar ik moet dan weg!), want dat kun je overbrengen op de pup.

honden page profiel WeylynWeylyn

honden foto van Weylyn

Je heb de pup nog geen week. Ofwel nieuwe situatie voor de pup en is hij de bench al wel gewend?
Als eerste dus idd wat Hannah ook al zegt, leer hem eerst dat de bench een hele fijne plek kan zijn.
Bij een nieuwe pup bestaat bij mij zeker de eerste week uit s nachts naast de bench slapen en overdag zijn eten etc erin en hoeft ie dus nog niet dicht, ofwel voordat überhaupt de alleen laat training begint vinden ze de bench al hun plekje.
Daarna pas langzaam opbouwen en nooit het deurtje dicht doen als hij nog opgewonden/ nerveus etc is

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Hier is eigenlijk maar 1 antwoord mogelijk: die honden baby niet meer alleen en alleen in de bench laten.

Je gaat gewoon te snel daarmee.

En waarom moet hij alleen thuis blijven? Het is een jr pup van nog geen 9 weken; man, dat past in je binnenzak.....

Neem die uk toch gewoon mee. In de winkels kun je hem dragen; maakt niemand bezwaar tegen. Op visite lekker meenemen, goed voor de socialisatie. Enzovoort.

En als toch even alleen( een half uurtje of zo): niet direct in de bench, dat vind hij duidelijk niks. Ga je hier toch mee door dan creëer je een probleem. Plus dat het vertrouwen van dat diertje in jou wordt aangetast met alle gevolgen van dien.

Niet negeren dit; het hondje is echt nog te jong en net uit het nest om al in een bench en alleen te moeten zijn.

 

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Bij een pup die ik sinds vorige week vrijdag had lag ik nu nog naast hem zodat ik de eerste ben die hij ziet als hij z'n ogen open doet. Ik zou niet willen dat hij zich ook maar een moment alleen en verlaten zou voelen in z'n prille leventje. Ook sta ik met zo'n beesie elke nacht buiten.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Even gekopieerd van een antwoord wat ik al eerder heb gegeven aan iemand...

 

Alleen in de bench leggen als hij goedmoe is, overdag. zodra hij ergens in slaap dreigt te vallen pak je hem voorzichtig op en leg je hem in de bench. een grote knuffel in de bench vinden ze meestal fijn, om tegenaan te liggen. weet niet of je dat hebt? dan ga je voor de bench zitten, tot hij rustig ligt. minuutje of 5 of zo. en dan ga je rustig beetje rommelen in huis. af en toe even langs lopen, niet naar hem kijken of praten of zo. En dat doe je elke keer als hij wil slapen, daar is zijn rustplek, de bench. zo bouw je vertrouwen op dat de bench een slaapplaats is en jij in de buurt bent. op een gegeven moment gaat hij zelf de bench opzoeken, zodra hij ligt, deurtje dicht en nergens meer op reageren. evt weer even in de buurt gaan zitten. als dat goed gaat kun je hem ook een keer wakker in de bench zetten, met wat lekkers en dan stofzuigen of zo. lekkers. hijzal dan misschien wel piepen maar dat wordt steeds minder. ik heb het met 2-pups zo gedaan, Bruce had het met 3- dagen al door, He-Man was vasthoudender en een piepdoos 1e klas, maar die heeft het na 2,5 week nu ook begrepen.  Het is echt een kwestie van wennen en vertrouwen krijgen en geduld van jou kant. snap dat je gefrustreerd kan raken maar kalmte kan je redden. ik heb ook wel eens gedacht, komt dit wel goed. ook omdat de havanezer minder goed alleen kan blijven volgens de boekjes.  En zorg dat hij met een lege blaas de bench in gaat. als hij met geknepen billetjes en gekruiste pootjes in de bench zit moet hij echt en is het geen aanstelleritis dat gepiep

honden page profiel Shiva Shiva 3 doggies

honden foto van Shiva

Het rustig stapje voor stapje opbouwen zoals bovenstaand al meermaals gezegd is. Nooit de pup in de gewen periode straffen of er op roepen,kalm blijven is hier de boodschap hoe moeilijk het soms ook is.

honden page profiel bjornbjorn

Bedankt voor jullie tips en advies! Even een update (voor diegene die dat wensen en nog hulp kunnen bieden). Mijn hondje 'Jefke' slaap in een mand naast mijn bed, deze nacht is mijn vriendin blijven slapen waardoor ik dus al ietsje langer slaap dan voorzien. Rond 7uur werd jefke wakker, dus liep met hem naar de living om me aan te kleden waar hij pipi en kaka deed op de puppytrainer, allemaal goed en wel, terug naar bed en hy in zijn mand waarop hij mij een uur later wakker maakte en geplast had in zijn mand. Geen probleem, boos worden heeft geen zin lijkt me. Alles gewassen en opnieuw proper voor deze nacht! Vandaag oefeningen gedaan in de bench, deurtje toegedaan en allerlei dingen gedaan in huis. Zolang hij me ziet is er geen probleem, eenmaal ik verdwijn is het niet meer stil. Deur gesloten en staan luisteren, eenmaal hij stopte met huilen naar binnen gegaan, zoals velen van jullie gezegd hebben. Ik kan niet echt zeggen dat er een vordering is, maar is waarschijnlijk nog iets te snel, ik denk dat geduld de oplossing is. Voor de rest gaat alles goed met Jefke, in de auto zitten lukt al beter en rustiger, zonder overgeven de laatste 2 dagen! :) Alvast bedankt voor jullie luisterend oor, tips zijn altijd welkom!

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

even een tipje. Ga met je hondje naar buiten om te plassen of poepen. Nu leer je je pup om binnen zijn behoefte te doen. Zet hem buiten neer, zeker na zijn slaapje zal hij meteen gaan plassen 

honden page profiel WeylynWeylyn

honden foto van Weylyn

wat delubo zegt idd over het buiten plassen. wij hebben ooit de fout gemaakt met 1 van onze woofers dat die het even snel in de tuin als pup mocht doen met als gevolgd dat die zijn even lang het liefst alles daar deed.

Verder zeg je het idd zelf al. Het opvoeden van een kind of pup is geduld geduld en als je denk dat je bijna gek ervan word nog eens een groot portie geduld 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Bedankt voor jullie tips en advies! Even een update (voor diegene die dat wensen en nog hulp kunnen bieden). Mijn hondje 'Jefke' slaap in een mand naast mijn bed, deze nacht is mijn vriendin blijven slapen waardoor ik dus al ietsje langer slaap dan voorzien. Rond 7uur werd jefke wakker, dus liep met hem naar de living om me aan te kleden waar hij pipi en kaka deed op de puppytrainer, allemaal goed en wel, terug naar bed en hy in zijn mand waarop hij mij een uur later wakker maakte en geplast had in zijn mand. Geen probleem, boos worden heeft geen zin lijkt me. Alles gewassen en opnieuw proper voor deze nacht! Vandaag oefeningen gedaan in de bench, deurtje toegedaan en allerlei dingen gedaan in huis. Zolang hij me ziet is er geen probleem, eenmaal ik verdwijn is het niet meer stil. Deur gesloten en staan luisteren, eenmaal hij stopte met huilen naar binnen gegaan, zoals velen van jullie gezegd hebben. Ik kan niet echt zeggen dat er een vordering is, maar is waarschijnlijk nog iets te snel, ik denk dat geduld de oplossing is. Voor de rest gaat alles goed met Jefke, in de auto zitten lukt al beter en rustiger, zonder overgeven de laatste 2 dagen! :-) Alvast bedankt voor jullie luisterend oor, tips zijn altijd welkom! "

 Mijn hond heeft heel lang moeite gehad met het alleen zijn opbouwen.

Ik heb het echt per seconde opgebouwd. Ik liep dan richting de haldeur en liep weer terug. Bijna uit zicht maar niet helemaal. Dit steeds maar opnieuw, dan pakte ik de klink vast, na een paar keer deur open en weer dicht enzv. (Tibbe vond dit al spannend maar misschien is dat voor jou pup niet zo)

Dan ging ik uit zicht maar kwam binnen 1 sec weer terug. Ook dat bouwde ik weer (langzaam) verder uit. Dit allemaal tot ik de voordeur uitkwam (zonder dat hij blafte of paniekerig was) Vanuit daar kon ik het langzaam opbouwen tot echt weggaan. Maar dit heb ik ook verder uitgebouwd door overdag regelmatig heel kort iets boven te gaan pakken. 

 

Geduld maar dan kom je er wel echt 

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Met heel véél geduld komt het wel góed misschien iets in bench leggen als je weg gaat een puppy leert wel maar het heeft tyd nodig je bent goed bezig succes verder 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Hier ook een pup...inmiddels 5..5  mnd oud en met 8 weken in huis gekomen. Direct s nachts in de bench gedaan en met matras er naast gelegen de hele week. Zodra hij wakker werd er uit gepakt en buiten op een grasmat gezet. Iedere keer bij plassen en ontlasten het commando Plasje en Hoopje gezegd. Ook overdag de eerste 2 mnd altijd iemand aanwezig. Wel na het spelen steeds even in de bench gezet met aangeven Zo nu even slapen. Hij jankte dan wel maar er zat altijd iemand in het zicht in het begin. Later als hij sliep in de keuken bezig gegaan oid. Hij hoorde je dan nog wel. Toen pas begonnen met naar buiten lopen en weer naar binnen. Hij protesteerde dan wel maar dat geen aandacht gegeven ten zij ik vermoedde dat hij toch jankte omdat hij moest plassen. En dat was dan ook zo. Nu inmiddels geen probleem met alleen zijn. Ook de grasmat is weg en hij is in de tuin ook zindelijk.

 

Volgende forumvraag: Vragen vragen vragwn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^