puppyvoeding

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

bailey (Gast)

Beste een vraagje ,  Mijn labrador teef is nu 25 dagen drachtig en ik geef haar nu al puppyvoeding bij zo een 100 gram per dag .  Mijn vraag is nu deze , als de dracht verder vordert mag ik dan premium puppybrokken ( de labrador puppy brokken van royal canin) afwisselen met vers honden voer en waar moet ik op letten als ik het hondenvoer zelf wil maken . 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Wat bedoel je met vers honden voer en wat wil je zelf maken?

 

Mijn drachtige honden krijgen tot aan de echo (+/- dag 32) even veel te eten en hetzelfde voer als ze altijd krijgen. Dat houdt bij ons in dat ze vers vlees krijgen. Meestal Tinlo Barfmenu, Hunters Home, Tammenga, etc. Ligt er een beetje aan waar ik mijn inkopen doe.

Op de echo kan er een schatting gemaakt worden van het aantal pups dat er verwacht wordt. Mocht er een groot nest (10 of meer) verwacht worden, dan zou ik 10% extra voeren. Mocht ik nu een kleiner nest verwachten, dan kijk ik het eerst even aan. Meestal ga ik dan met 6 weken bijvoeren (ook 10%), tenzij het echt een heel klein nest is (2 - 3 pups), dan voer ik niet bij.

Vanaf 7 weken ga ik weer voorzichtig wat extra bij voeren en dan ga ik over naar de vijf keer voeren per dag. Na de echo ga ik naar drie keer per dag en met 5,5 week ongeveer naar vier keer per dag. Daarnaast krijgt ze andere snacks tussendoor, zoals een bullenpees of gedroogde schar/makreel.

 

Als de bevalling eenmaal is geweest, dan het is belangrijk om calcium rijk te gaan voeren. Geitenmelk, yoghurt, rauw ei inclusief de schil, etc. Ik maak er altijd een lekker papje van en dat krijgt ze dan samen met haar eten. Daarnaast krijgt ze extra eendennekjes en andere botten, zodat ze ook daar haar calcium uit kan halen. Dit dient ook meteen als aanvulling op haar voer, zodat ze tijdens het zogen niet teveel afvalt.

 

Tijdens de dracht ben ik altijd voorzichtig met voeren. Natuurlijk moet een teef blijven aankomen en niet te hongerig zijn (Goldens zijn altijd hongerig, dus vandaar de "niet te"), maar als je ze teveel geeft kunnen de pups ook juist weer te dik worden. Zaak is dus om goed te blijven voelen bij de hond en de voeding daar op aan te passen.

 

Heel veel succes alvast met de bevalling! Om welk ras gaat het? :)

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Labrador , staat in de OP

wat ik mij afvraag Sanne , dat kan jij vast beantwoorden , is waarom en vanaf hoeveel weken er puppy brokjes worden gegeven aan een dragende teef?

 

ts veel succes!

al je vragen zijn denk ik al beantwoord

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: Pups gemist op echo?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^