Vechten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Denise (Gast)

Hallo iedereen Onse lieve hond bentley is 4 jaar en kan altijd met alle honden over weg maar nu laatst tijd vecht hij met ander honden ???? hij bijt niet door of zo gelukkig maar.  Maar ik snap er niks van waarom hij dit doet. Enige wat wij weten is dat hij niet van domeneeren houd van ander manntjes honden. Wie kan ons helpen met wat tips 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Voortaan je hond aan de lijn houden en het probleem oplossen met een goede gedragskundige erbij.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Hem even goed op "z'n sodemieter" geven als hij het in z'n hoofd haalt te gaan vechten.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Ik zou eens naar een gedragstherapeut gaan. Zij kunnen je in ieder geval vertellen, waarom je hond dit doet. Als je hond zich opeens zo gedraagt zou ik ook kijken of je hond ergens pijn heeft, want dat zou zeker een verklaring kunnen zijn van het niet-doorbijten. Honden die niet doorbijten bijten niet omdat ze een hond willen bezeren, maar omdat ze iets duidelijk willen maken.

 

Verder komt het wel eens voor dat reu-reu of teef-teef niet goed gaat samen. Als je zelf een reu hebt en deze dit alleen tegen reutjes doet is er een grote kans dat jouw reu gewoon niks van reutjes moet hebben en dan kan je helaas niets anders doen dan andere reutjes te ontwijken

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik zou eerst naar een gedragstherapeut gaan. Zij kunnen je in ieder geval vertellen, waarom je hond dit doet. Als je hond zich opeens zo gedraagt zou ik ook kijken of je hond ergens pijn heeft, want dat zou zeker een verklaring kunnen zijn van het niet-doorbijten. Honden die niet doorbijten bijten niet omdat ze een hond willen bezeren, maar omdat ze iets duidelijk willen maken.
 
Verder komt het wel eens voor dat reu-reu of teef-teef niet goed gaat samen. Als je zelf een reu hebt en deze dit alleen tegen reutjes doet is er een grote kans dat jouw reu gewoon niks van reutjes moet hebben en dan kan je helaas niets anders doen dan andere reutjes te ontwijken "

 Maar dat gedrag zou dan wel een gevecht kunnen veroorzaken, niet elke hond laat zich corrigeren door een andere hond.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

"  Maar dat gedrag zou dan wel een gevecht kunnen veroorzaken, niet elke hond laat zich corrigeren door een andere hond. "

 Dat klopt. Ik had er beter bij kunnen zeggen dat het beter is om de hond in ieder geval niet los te laten lopen en situaties waarin dit kan gebeuren te vermijden tot ze weten wat er is.

Anoniem (Gast)

Hallo iedereen. 

Bentley onse schat. Doet het niet bij me vriend alleen bij mij als ik hem uitlaat begin nooit lats van gehad. Maar nu doet hij het wel meer bij labrador honden of van die jacht honden. Bentley heeft wel beginde atrose en zit aan supleelemente weet niet of daar aan kan liggen aan atrose ? 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik zou er helemaal geen therapeuten bij halen. Je weet dat het soms fout gaat, kijk goed naar je hond zodat je weet waar zijn grens is en haal hem dan uit die situatie. Of beter nog, laat hem helemaal niet meer zo veel bij andere honden. Gewoon aanlijnen en wat anders leuks gaan doen. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Mijn hond was/is er zo 1, als hij 2 of meerder honden een andere hond ziet achtervolgen, en de hond vind het eigenlijk niet leuk, alleen dat zien de baasjes nooit, dan neemt hij een run, beukt met zijn lichaam de grootste of de sterkste hond met zijn lijf, en laat hem niet met rust als hij door gaat.

Nu weten we dit en we zeggen nu al van te voren nee! en dat werkt.

Denise (Gast)

Hoi beertje 

Nee therapeuten al helamaal niet nee. Bentley heeft nooit zo iets gedaan maar laatst tijd doet hij het domeneeren houd hij niet van. Als hond dat doet dan begint hij. Vóór rest is zo knuffel beer. Alleen bij mij doet hij het veel. En bij me vriend bijna niet

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Als hij door de atrose pijn heeft zou het daardoor kunnen komen. Echter doet ie t alleen bij jou en bij je man niet.

 

Dus mijn vraag zou dan zijn. Wat doet je man anders dan jou.

 

En gezien het pas een tijdje gebeurt. Is er bij jou iets verandert? Iets waardoor je spanning hebt of onzekerder bent of zo.

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Hoi beertje 
Nee therapeuten al helamaal niet nee. Bentley heeft nooit zo iets gedaan maar laatst tijd doet hij het domeneeren houd hij niet van. Als hond dat doet dan begint hij. Vóór rest is zo knuffel beer. Alleen bij mij doet hij het veel. En bij me vriend bijna niet "

 Als een hond 'dominant' gedrag vertoont (wat is dat precies?) dan wil de andere hond vaak proberen weg te duiken, vluchten of zich op een andere manier 'ontworstelen'. Nu hij atrose heeft lukt dat niet zo goed meer en rest 'van zich afbijten/snauwen'. Bij je vriend voelt hij zich waarschijnlijk veiliger waardoor hij het niet probeert 'zelf op te lossen'.

 

Neem hem in bescherming en vermijdt losloopgebieden.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Hallo iedereen. 
Bentley onse schat. Doet het niet bij me vriend alleen bij mij als ik hem uitlaat begin nooit lats van gehad. Maar nu doet hij het wel meer bij labrador honden of van die jacht honden. Bentley heeft wel beginde atrose en zit aan supleelemente weet niet of daar aan kan liggen aan atrose ?  "

 Als hij daardoor pijn heeft kan t wel. Gewoon aan de lijn houden en weg bij honden.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Misschien ligt het gewoon aan de andere honden, zijn die "onbeleefd" tegen hem en doet jouw hond niks verkeerd.

Bedoel je met "domineren" dat ze hem bespringen?

Is niet domineren maar stressgedrag van die andere honden (en onbeleefd).

Misschien heeft je hond het altijd ondergaan en heeft hij nu geleerd om voor zichzelf op te komen.

 

Je mag best aan die eigenaren vragen om hun honden dat niet te laten doen en jij zou je hond moeten helpen om die onbeleefde hond te laten stoppen met zijn gedrag.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Vertel eens wat voor hond heb je....wanneer vecht je hond, als die los loopt, ofals die aan de lijn zit en dan uitvalt. ? 

Volgende forumvraag: Stress overbrengen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^