Pension quimper

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Killian (Gast)

Pension quimper duiven  heeft iemand met deze pension ervaring wil mijn hond brengen maar ben nog noet overtuigd 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Waar twijfel je over? Misschien kun je ook in gesprek met ze gaan en even rondkijken. 

 

Zelf als ik ergens een twijfel over heb, doe ik het niet. Een paar dagen je hond ergens onderbrengen is toch wel heel eng. Dan moet ik er gewoon 100% achter staan. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik kan je niet overtuigen om je hond naar een pension te brengen.

 

Geen haar op mijn hoofd die het zelf aan zou durven.

Je moet je goed bedenken dat als je je hond bij vreemde mensen brengt die hij/zij niet kent,de hond dan toch heel gestrest raakt...die heeft er géén idee van dat jij terug komt.

 

Verder zijn er mij ook net te veel rare verhalen van mensen die hun hond naar een pension brachten.
Laatst is er nog een kleine hond dood gebeten..omdat de pensionhouder wel even gedragtherpeutje wilde spelen...hondje kapot gebeten door 2 Duitse Doggen.

 

 

Ik zou mijn hond liever brengen bij iemand die hij/zij al kent en een goede band mee heeft.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik kan je niet overtuigen om je hond naar een pension te brengen.
 
Geen haar op mijn hoofd die het zelf aan zou durven.
Je moet je goed bedenken dat als je je hond bij vreemde mensen brengt die hij/zij niet kent,de hond dan toch heel gestrest raakt...die heeft er géén idee van dat jij terug komt.
 
Verder zijn er mij ook net te veel rare verhalen van mensen die hun hond naar een pension brachten.Laatst is er nog een kleine hond dood gebeten..omdat de pensionhouder wel even gedragtherpeutje wilde spelen...hondje kapot gebeten door 2 Duitse Doggen.
 
 
Ik zou mijn hond liever brengen bij iemand die hij/zij al kent en een goede band mee heeft. "

 Mijn honden gaan al jaren met veel plezier naar een pension. Met de eigenaar bouw je gewoon een band op, dat kan van te voren. De hondjes gingen in t begin maar kort, zodat ze langzaaam konden wennen. 

 

Je kunt niet een paar slechte ervaringen op alle pensions afschrijven natuurlijk. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Pension quimper duiven 
heeft iemand met deze pension ervaring wil mijn hond brengen maar ben nog noet overtuigd  "

 Ik ken het pension niet, maar ga er gewoon eens kijken, ga praten met de eigenaar. Lees de website grondig en stel vragen.

 

Waar twijfel je over?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Nou laten we het dan houden bij dit pension... werkt met betegelde hokken en tralies.

 

Ze kunnen elkaars stress goed ruiken en elkaars (stress) blaf/huil goed horen. Ik zou het mijn hond echt niet aandoen.

 

Hier in Den Haag heeft het asiel ook een pension. Dat zit vast aan het asiel...als je langs het asiel loopt, dan kun je van verre de (sommige) honden van ellende horen blaffen/janken...en dat cónstant.
En de honden die daar in het pension worden opgevangen, zitten in dezelfde gang...met een deurtje ertussen. Daar bestaat ook alles uit beton, tralies en tegels.

 

Wat ik ook bedoel met dat een hond niet weet wat er gebeurt op het moment van achterlaten, is dat hij niet weet óf hij wel opgehaald wordt..dat weet een hond gewoon niet! Dit brengt echt grote stress en heimwee met zich mee. Je kan zeggen een hond moet daar dan aan wennen....ja na hoeveel vakanties? Ik lees vaak genoeg de verhalen van asielhonden die het zó moeilijk hebben met het asiel "leven", bol staan van de stress.

Dat geldt ook voor een hond die naar een pension gaat, waar hij geen mens kent of aan is gewend. En dan zitten ze vaak in hokken zonder mensen...met andere honden die geen idee hebben van wat ze daar doen..opeens zonder hun houvast (baasje)

 

Tijd moet je er in steken voor je hond om echt een band op te bouwen met de mensen die op je hond gaat passen..en dat is naar mijn smaak na een kennismaking of 10-20.

Het moet voor je hond 'gewoon' worden. Zoiets moet dan ook flink geoefend worden wil het gewoon worden.

 

Misschien heeft TS iets aan dit artikel:

http://www.doggo.nl/artikelen/verzorging-van-een-hond/op-zoek-naar-een-hondenpension-waar-moet-je-op-letten/

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Mijn honden kwamen eerst bij de eigenaar in huis, en wenden zo spelenderwijs aan het pensiongedeelte. Maar goed, ts moet zelf maar even wat meer vertellen.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Onze hond in het gezin vroeger ging ook naar het pension als we op vakantie gingen. Achteraf zo zielig want kwam altijd helemaal hees terug van het vele blaffen en had kale plekken op z'n snuit van de hele dag door de tralies liggen met de snuit...

 

Zou daarom mijn eigen hond nu niet naar een pension willen brengen! Wij stemmen onze vakantie af op familie of vrienden die dan willen en kunnen oppassen. Scheelt de hond en ons een hoop stres.

 

Mocht dat niet kunnen zou ik naar iets heel kleinschaligs opzoek gaan. Sommige uitlaatdiensten bijvoorbeeld vangen honden in huiselijke sfeer op.  

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Voor de TS,een filmpje uit het pension. Kun je zelf zien/horen wat je er van vindt.

https://www.facebook.com/271524176306600/videos/533078046817877/

 

Ik zou mijn hond zo nog geen dag achterlaten.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Voor de TS,een filmpje uit het pension. Kun je zelf zien/horen wat je er van vindt.
https://www.facebook.com/271524176306600/videos/533078046817877/
 
Ik zou mijn hond zo nog geen dag achterlaten. "

 Nee ik ook niet! Zielig, gaan ze dat ook nog filmen.

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Wat een negativiteit hey 

 

Zo zijn hondenpensions nu eenmaal (in ieder geval de hondenpensions die ik ken, voordat er commentaar komt). Ik lees op de website dat de honden 3x per dag apart of in groepjes naar buiten mogen op de speelplaatsen. In mijn ogen gewoon prima. Tja, het is even wat minder dan thuis verwend op de bank en lange wandelingen maken, en ja ik breng mijn honden er liever ook niet, maar volgens mij is dit voor een paar dagen of een weekje als je bijv op vakantie gaat best te doen. Gewoon bij een vaste oppas thuis is natuurlijk prettiger, maar niet iedereen heeft zo'n oppas en dan vind ik een pension een goed alternatief. Mijn honden zitten ook altijd in zo'n pension als wij op vakantie zijn, ze mogen dan een paar keer per dag een uur buiten en het gaat gewoon prima, ze worden goed verzorgd daar  Daarbij merk ik vaak ook nog verbetering in sociaal gedrag naar honden toe als ze weer thuis zijn, toch wel een pluspunt. 

 

Die hokjes komen ze wel overheen, asielhonden leven jaaaren in zo'n kooi, daar is een week niks bij. 

 

 

Nu zullen er vast wel mensen zijn die mij een dierenbeul vinden, maar er zijn ergere dingen in de wereld dan je hond een weekje in een hondenpension. Juist goed dat die pensions bestaan, anders zouden er een hoop honden aan een boom worden gebonden als de vakanties beginnen.. Verder zeg ik ook niet dat alle pensions goed zijn! Ik heb ook negatieve ervaringen met sommige pensions, maar dat waren dingen die ik van te voren niet had kunnen weten en die eigenlijk niet per se aan de pensions zelf lagen. 

 

Ik vind eigenlijk dat er op dit forum soms te overdreven wordt gedaan over honden. Heel veel mensen brengen hun honden naar pensions en zijn er gewoon tevreden over. 

 

 

Succes met je keuze! Zoals de anderen al zeggen zou ik bellen en evt kennismaken en rondkijken in het pension. Wij kregen laatst een rondleiding door het pension voordat we onze honden er brachten, erg prettig 

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"
 
 
 
Ik vind eigenlijk dat er op dit forum soms te overdreven wordt gedaan over honden.
  "

 Ik vind mijn hond gewoon heel belangrijk, samen met het besef dat een hond op het denkniveau zit van een 3 jarig kind (moeten ook erg vaak huilen als hun paps/mams ze achterlaten op het kinderdagverblijf...weet ik uit 12 jaar ervaring) en dezelfde emoties en schakels in de hersenen maakt als ons mensen, zou ik er NIET voor kiezen. Ik wil dat mijn hond zich goed voelt en zich niet verlaten voelt. Precies de reden waarom ik al 8 jaar niet op vakantie ben gegaan.

 

Er zullen vast honden zijn die er makkelijker aan toe geven dan andere. Maar dat wil ook weer niet zeggen dat ze zich goed voelen.
Dat weet je alleen als je dingen meet.

 

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"  Nee ik ook niet! Zielig, gaan ze dat ook nog filmen. "

 Maar dat bedoel ik dus, er zijn zoveel mensen die denken dat ze lekker bezig zijn. Ze vangen honden/katten op...en dat is dan voldoende.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Maar dat bedoel ik dus, er zijn zoveel mensen die denken dat ze lekker bezig zijn. Ze vangen honden/katten op...en dat is dan voldoende. "

 Het hangt er maar net van af hoe. Mijn honden trekken me de bus uit als we naar het pension gaan, als ik t woord pension al noem vliegen ze naar de deur van gaan we nu gaan we nu? Dus ze doen daar toch iets goed.

 

Maar al die honden tegen over elkaar zitten dat lijkt me niet fijn. 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Nee ben ook niet voor n pension.. Maar ik kan mn honden kinders dan ook echt niet missen. 

Vind n uur al lang 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Heb vroeger ooit mijn honden naar een pension gebracht.

Mochten zogezegd elke dag in een losloopweide spelen. 

Die beestjes waren echt niet uit hun ren geweest.

Ik kon wel zien aan mijn honden of ze gelopen hadden of niet hoor.

(vraag me ook echt af hoe ze zo'n vreemde honden terug in hun kennels krijgen. Kan me niet voorstellen dat honden dat vrijwillig gaan doen. Of ze moeten echt uitgehongerd zijn, zodat de pensionhouder ze met eten terug binnen krijgt. Maar na 2 keer heeft zo'n hond dat ook door en hoe doet hij het dan?)

Ze kunnen je wijsmaken wat ze willen, de honden kunnen het toch niet terug vertellen aan jou.

Daarom geloof ik meer in pensions die alles (of veel) filmen. Als je hond daar is wel te verstaan.

Ik weet niet of dat bij al ons hier al goed in gebruik is.

 

Ik heb zelf ooit opvang in huis geprobeerd.

Wat een enorme stress dat zo'n beestje heeft omdat het zijn huis kwijt is, enorm. Wordt echt onderschat (en ik ben toch al heel wat gewoon te zien van in het kapsalon)

Pas na een dag of 3 durven de meesten honden een beetje terug normaal te ademen.

Je moet niet vragen hoe ze zich dan in een kennel, met allemaal in paniek blaffende honden rond hun, voelen!

 

Ik geloof echt dat iedere hond die het meemaakt een knauw in zijn vertrouwen krijgt.

 

honden page profiel bentebente

Onze honden gingen vroeger naar het pension. Ze genoten er ontzettend van, en als we ze kwamen halen stonden ze kwispelend en piepend vol vuiligheid te wachten. Heerlijk, kan je zien dat ze lekker hebben zitten rausen met alle andere hondjes. Echter is dat pension de voeige keer verschrikkelijk bevallen. Beschimmeld voer in de bench, het dekentje nat.. het ging niet zo goed met de eigenaren, dat kon je aan ze zien. 

 

 

Heb geen ervaring met dit pension maar heb het even opgezocht. De site is erg mooi! Informatie wordt goed volstrekt, alleen mis ik wat foto's. Er wordt gezegd dat ze in kennels liggen met vloerverwarming en lekker naar buiten mogen. Ook moet er geënt zijn en raden ze aan in te enten tegen kennelhoest. Allemaal positief tot nu toe. Ik zou even langs gaan en alles grondig bekijken, misschien je hond(en) zelfs even meenemen zodat je weet hoe zij het aanvoelen. Als het een beetje een asiel is daarbinnen (geblaf, gestresste honden) niet doen. 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  Ik zou even langs gaan en alles grondig bekijken, misschien je hond(en) zelfs even meenemen zodat je weet hoe zij het aanvoelen. Als het een beetje een asiel is daarbinnen (geblaf, gestresste honden) niet doen. 
  "

 Heb je het reclame filmpje van het pension niet bekeken?

Hierboven had iemand de link ernaar geplaatst.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"
 

Pas na een dag of 3 durven de meesten honden een beetje terug normaal te ademen.

  "

 Dat klopt écht!

Ik heb het zelf gezien met een hond waar ik nu 2 keer een paar dagen op heb gepast. Die hond kent mij héél goed en mijn hond is met hem ook héél erg dol op hem en hij op haar en kennen elkaar ook door en door, doordat we zeker 2 jaar lang samen 4 keer in de week 2 uur hebben gewandeld. Dus voor hem zit de stress niet in dat hij bij vreemde terecht komt.

 

Hij blijft zelfs in dezelfde omgeving dan, want hij woont aan de overkant.

En hij heeft de eerste 2 avonden echt moeite met het accepteren dat hij bij ons blijft slapen, op zijn eigen kussen, op de bank (wat hij érg prettig vindt),staat serieus hyperventilerend naast mijn bed voor wat geruststelling of leiding van wat hij nu moet gaan doen.

Hij piept ook rustig een minuut of 15...en dan ging ik met hem naar buiten,want misschien moest hij toch nog een poepje doen,maar nee hij dacht ik ga naar huis en liep dan ook de kortste route richting zijn huis....maar dan nam ik hem weer op tijd mee hoor. En moest ik hem weer geruststellen en leiden naar wat hij kon gaan doen.

Idd de 3e avond ging het dan makkelijker.

 

Van hem heb ik ook geleerd hoe het er dus uitziet en hoe vreemd het voor een hond is om ineens ergens anders te moeten verblijven..en dat bij ons die hij zo goed kent en altijd heel blij mee is.

honden page profiel bentebente

"  Heb je het reclame filmpje van het pension niet bekeken?
Hierboven had iemand de link ernaar geplaatst. "

 Neen, heb het net maar even bekeken dan. Ik lees altijd alleen de gestelde vraag want als ik alle comments door moet scrollen. Ik vind dat er prima uitzien. Ik hoor een enkeling blaffen (natuurlijk is dat weer de JRT) maar daar wordt nauwelijks op gereageerd en de kennels zijn ruim. Het enige wat mij niet aanstaat bij pensions is dat ze enkel zo'n rubberen matje krijgen om op te liggen. Maar je kan natuurlijk gewoon lekker de mand meenemen. Oh, en dat sommige honden alleen zitten.. heb dat probleem zelf nooit gehad want wij hebben er twee, maar dat lijkt me niet fijn voor zo'n hond. 

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

"  Ik vind mijn hond gewoon heel belangrijk, samen met het besef dat een hond op het denkniveau zit van een 3 jarig kind (moeten ook erg vaak huilen als hun paps/mams ze achterlaten op het kinderdagverblijf...weet ik uit 12 jaar ervaring) en dezelfde emoties en schakels in de hersenen maakt als ons mensen, zou ik er NIET voor kiezen. Ik wil dat mijn hond zich goed voelt en zich niet verlaten voelt. Precies de reden waarom ik al 8 jaar niet op vakantie ben gegaan.
 
Er zullen vast honden zijn die er makkelijker aan toe geven dan andere. Maar dat wil ook weer niet zeggen dat ze zich goed voelen.Dat weet je alleen als je dingen meet.
 
  "

 

Ik heb ook nooit gezegd dat de honden zich goed of slecht voelen. Ik zei alleen dat een pension een prima oplossing is voor een weekje en dat de honden daar gewoon goed worden verzorgd.

 

Honden vind ik niet te vergelijken met peuters.. Ik geloof ook niet dat ze zich verlaten voelen door jou. Misschien dat ze zich eenzaam of onwennig voelen in het begin, maar ik geloof niet dat ze de hele dag aan jou denken omdat jij ze hebt verlaten. Zover kunnen honden niet denken, je moet ze niet te erg vermenselijken. Ze zullen in een pension misschien eerst van streek zijn, logisch, een nieuwe omgeving, nieuwe prikkels enzo..maar ze zijn van nature prima in staat om zich aan te passen en gewoon te doen wat hen te doen staat in het pension. Wij kregen van de pensions ook filmpjes waarop onze honden te zien waren en het was duidelijk dat ze zich gewoon hadden aangepast aan de situatie en zonder moeite meedraaiden daar. Ze kwamen totaal niet ongelukkig over. 

 

En ja mijn honden vind ik ook heel belangrijk!!! ze zijn als kinderen voor mij net zoals voor veel mensen op dit forum geldt. Maar als wij op vakantie gaan zit er niks anders op dan een pension, en tot nog toe ging dat gewoon altijd goed..

 

Dit topic ging over een pension en niet hoe honden zich er voelen..Killian vindt een pension blijkbaar een goede oplossing, net als veel mensen. Dat is zijn/haar eigen keuze 

 

Dus nogmaals Killian, ik hoop dat je een geschikt pension voor je hond vindt, en wellicht wel pension Quimper  sorry voor het bevuilen van je topic!! 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  
Ik heb ook nooit gezegd dat de honden zich goed of slecht voelen. Ik zei alleen dat een pension een prima oplossing is voor een weekje en dat de honden daar gewoon goed worden verzorgd.
 
Honden vind ik niet te vergelijken met peuters.. Ik geloof ook niet dat ze zich verlaten voelen door jou. Misschien dat ze zich eenzaam of onwennig voelen in het begin, maar ik geloof niet dat ze de hele dag aan jou denken omdat jij ze hebt verlaten. Zover kunnen honden niet denken, je moet ze niet te erg vermenselijken. Ze zullen in een pension misschien eerst van streek zijn, logisch, een nieuwe omgeving, nieuwe prikkels enzo..maar ze zijn van nature prima in staat om zich aan te passen en gewoon te doen wat hen te doen staat in het pension. Wij kregen van de pensions ook filmpjes waarop onze honden te zien waren en het was duidelijk dat ze zich gewoon hadden aangepast aan de situatie en zonder moeite meedraaiden daar. Ze kwamen totaal niet ongelukkig over. 
 
En ja mijn honden vind ik ook heel belangrijk!!! ze zijn als kinderen voor mij net zoals voor veel mensen op dit forum geldt. Maar als wij op vakantie gaan zit er niks anders op dan een pension, en tot nog toe ging dat gewoon altijd goed..
 
Dit topic ging over een pension en niet hoe honden zich er voelen..Killian vindt een pension blijkbaar een goede oplossing, net als veel mensen. Dat is zijn/haar eigen keuze 
 
Dus nogmaals Killian, ik hoop dat je een geschikt pension voor je hond vindt, en wellicht wel pension Quimper  sorry voor het bevuilen van je topic!!  "

 Ik ben het wel met je eens hoor. Ik geloof ook niet dat mijn honden denken, waar is ze nou waar is ze nou? Nee, die vermaken zich prima daar, en als ik er ben zijn ze weer blij om me te zien, maar niet om ze te redden uit de eenzaamheid. Integendeel.

 

Maar dat filmpje vind ik echt wel naar om te zien. Is ook maar een momentopname natuurlijk, je moet er gewoon gaan kijken.

beer (Gast)

Kan het niet laten om te reageren, werk al ruim 15 jaar in een pension. Moet er wel bij vermelden dat het pension waar ik werk zowel voor elke hond een eigen buitenkennel heeft en ze minimaal 2 keer per dag op een wei mogen lopen.

 

mijn mening is dat sociale honden het goed volhouden in het pension, veel honden vinden het echt niet erg. sommige vinden het zelfs geweldig en voor die honden is max 3 weken geen probleem.

 

extreem angstige honden of hond intolerante honden zou ik nooit naar een pension brengen. Is gewoon te veel stress.

 

Jachthonden en honden die thuis heel veel wandelen zou ik niet langer als een week brengen. Dan krijgen ze echt problemen met hun energie ook al lopen ze 2 keer per dag op een wei.

 

 Al snap ik de meeste mensen hier die hun hond nooit naar pension laten gaan.  Mijn hond komt er zeer regelmatig samen met mij als ik werk en ziet het als een fantastische plek toch breng ik hem nooit langer dan 5 nachten en dat is ook maar 1x per jaar, niet omdat het voor hem erg is om er langer te zijn maar ik mis hem gewoon te erg.

Volgende forumvraag: Hondenmand op vakantie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^