Politiehond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Tessa last (Gast)

Hallo, mijn naam is Tessa Last ik ben 15 jaar en wil graag bij de politie met een hond. Ik heb zelf 4 Amerikaanse staffords van verschillende leeftijden, maar ik lees hier over de mogelijkheden voor de honden die je kunt gebruiken. Ik sta open voor alle mogelijkheden. Ik wou zelf persoonlijk de trainingen voor politie hond met een pitbull doen, omdat ik het hele mooie honden vindt en als je ze goed traint ze goed luisteren en misschien qua bouw wat te klein zijn  maar ze  zijn heel snel en behendig en hun bijtkracht is heel goed dit weet ik uit ervaring.  Graag zou ik jullie mening willen horen en of jullie nog andere suggesties voor mij hebben i.v.m. honden. Ik zou ook wel als het echt niet kan een herder willen gebruiken voor het politie werk, ookal Heb ik een voorkeur, je moet inmiddels alles proberen.  Met vriendelijke Groet, Tessa Last

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Eerst je school afmaken....je hebt vier honden, met je ouders ? Ga eens kijken bij een training van africhting, kan je vinden op internet of het bij je in de buurt is....steek daar je licht eens op....

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Even heel bot, maar je krijgt als hondengeleider bij de politie geen keuze in ras, je krijgt een hond toegewezen die door een trainer al is afgericht, en al 2 tot 3 jaar is. Vaak zijn dat toch de herders. Heb je al gekeken waar je aan moet voldoen? Je moet namelijk eerst gewoon ervaring als politie hebben, voor je even een hondengeleider wordt. Het lijkt mij in ieder geval niet even iets simpels en ke moet er veel voor over hebben.

 

Edit: sorry las verkeerd. Maar ook als trainer ben ik bang dat je niet veel keuze qua ras hebt. Je verkoopt namelijk aan de politie, en dan moet er wel vraag naar zijn. Je hebt het over politiewerk doen en honden trainen. Je kunt niet allebei doen. Of je traint een hond en verkoopt die bij 2 jaar, of je werkt met een hond als politie.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Hangt van je doeleinden voor politie af. Het is hier echter amerika niet, dus met een pitbull ga je weinig kunnen doen.

Meeste zijn herders (duits, mechel, xhollander,..), labrador, springer spaniel

honden page profiel ..

honden foto van .

" Even heel bot, maar je krijgt als hondengeleider bij de politie geen keuze in ras, je krijgt een hond toegewezen die door een trainer al is afgericht, en al 2 tot 3 jaar is. Vaak zijn dat toch de herders. Heb je al gekeken waar je aan moet voldoen? Je moet namelijk eerst gewoon ervaring als politie hebben, voor je even een hondengeleider wordt. Het lijkt mij in ieder geval niet even iets simpels en ke moet er veel voor over hebben.
 
Edit: sorry las verkeerd. Maar ook als trainer ben ik bang dat je niet veel keuze qua ras hebt. Je verkoopt namelijk aan de politie, en dan moet er wel vraag naar zijn. "

 

Ik begrijp eruit dat ze gewoon bij de politie wil maar zelf de hond wil opleiden. Zoals bij Bumper nu gedaan wordt bij korps Rotterdam. De allereerste politie hond die opgeleid word door de politie ipv aangekocht bij de KNPV. 

 

Ik denk niet dat er veel raskeuze is. Je zou sowieso eens kunnen kijken bij trainingen van KNPV verenigingen. Daar kan je ook alles vragen. Je bent 15. Je zit nog op de middelbare school. Daarna moet je de opleiding nog gaan doen tot politie agent. Daarna moet je (volgens mij) 4 jaar ervaring op doen voordat je uberhaupt hondengeleider mag worden. Ook zijn die plaatsen maar beperkt. Dus ik zou eerst gaan kijken bij zn vereniging of het wel iets voor jou is. Daarna zou ik de opleiding gaan doen en als gewoon agent aan het werk gaan. De hond komt daarna wel lijkt me. 

Tessa last (Gast)

Ik ben op dit moment bezig met mijn examens dus hierna wil ik een tussen opleiding doen voor de politie want je magpas vanaf je 17 bij de politie in opleiding gaan, daarbij wil ik dus ook gaan trainen met een eigen hond voor politie.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

"  
Ik begrijp eruit dat ze gewoon bij de politie wil maar zelf de hond wil opleiden. Zoals bij Bumper nu gedaan wordt bij korps Rotterdam. De allereerste politie hond die opgeleid word door de politie ipv aangekocht bij de KNPV.  "

 In dat geval moet ze nog even een paar jaar wachten. Dat met Bumper is een test, helaas weten we dus ook niet of deze manier gaat werken en vaker gebruikt gaat worden.

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ik ben op dit moment bezig met mijn examens dus hierna wil ik een tussen opleiding doen voor de politie want je magpas vanaf je 17 bij de politie in opleiding gaan, daarbij wil ik dus ook gaan trainen met een eigen hond voor politie. "

 Maar wat ga jij in die 4 dienstjaren met je hond doen dan? Die mag nog niet ingezet worden voor de politie. Daarbij moet je hem bij een KNPV vereniging opleiden en hopen dat hij goedgekeurd word voor uberhaupt het politie werk. 

honden page profiel ..

honden foto van .

"  In dat geval moet ze nog even een paar jaar wachten. Dat met Bumper is een test, helaas weten we dus ook niet of deze manier gaat werken en vaker gebruikt gaat worden. "

 Precies. Het is niet eens zeker of dat Bumper door de eindkeuring komt en daadwerkelijk voor de politie mag werken.  

 

 

Oeps.. bedenk me net.. misschien is ze van belgie?? Ik spreek iig over de nederlandse situatie. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Om hondengeleider te worden bij de politie moet je eerst o.a. het antecedentenonderzoek, de medische test, de psychische test en de zware sporttest met succes afronden. Daarna kan je de opleiding tot politieagent doen. Je moet minimaal vmbo-gl hebben trouwens.

 

Ben je eenmaal geslaagd dan ga je werken bij de politie als normaal agent. Je moet geluk hebben als er dan ergens een plek vrijkomt als hondengeleider en daar mag je dan met vele anderen op solliciteren binnen de politie. Ben je de gelukkige die deze baan bemachtigt dan volgt er eerst een interne opleiding en krijg je van de politie een afgerichte hond toegewezen (je hebt niets te kiezen).

 

Nu een pup kopen en die vast gaan africhten heeft dus totaal geen zin. Sterker nog: De trainingen die daarvoor aan 'leken' worden gegeven zijn sterk af te raden; het maakt je hond alleen maar agressief. Geen enkele fatsoenlijke hondenschool (of hondeneigenaar) doet daaraan mee.

Tessa last (Gast)

Ik wil zelf mijn hond trainen, en daarna met die hond bij de politie gaan. Een vriendin die traint ook zelf haar hond ( in haar vrije tijd gaat ze dan naar speciale training voor politiehonden) en die is ook bezig met een opleiding voor de politie. Ik wil dit  ook graag doen. Ik ben misschien nog wel redelijk jong, maar ik heb veel ervaring met honden. Zoals ik al heb gezegd zit ik in me examen jaar (vroege leerling) ik hebal meerdere keren contact gezocht met de politie ivm opleiding.

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik denk dat je je eerst eens flink moet gaan verdiepen in wat dat allemaal in gaat houden. Volgens mij denk je er wat te licht over.



Tessa last (Gast)

Ik bedoel bij de particuliere beveiliging, heeft iemand hier ervaring mee???

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ik bedoel bij de particuliere beveiliging, heeft iemand hier ervaring mee??? "

 

Nu opeens particuliere beveiliging? Dat is heel wat anders dan politie... 

Die mensen trainen vaak wel hun honden zelf ja. Of kopen ze zelf aan bij de KNPV. 

 

Ik zou je maar eens heel erg goed gaan verdiepen hierin. Ook zou ik eens bij die verenigingen gaan kijken. 

 

Maargoed nogmaals.. dit is de nederlandse situatie... 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Misschien ook wel een dingetje ik denk dat je het fysiek ook wel moet kunnen. Herders zijn grote, sterke honden. Ik heb speurlessen gevolgd met mijn hond een grote herder reu en dat is echt zwaar. Je moet zo'n hond kunnen tegenhouden. En herders zijn nu eenmaal vrij standaard voor dat soort werk.

Dus zet je eigen hond maar uit je hoofd. Die komt waarschijnlijk niet eens de keuringen door, afgezien van het ras. Ik werk op een militaire basis en hier lopen enkel herders rond. Allerlei soorten herders, maar herders stuk voor stuk.

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Ik denk dat je er ook aan moet denken dat er vooroordelen bestaan over het ras en dat het trainers met heel veel ervaring al moeite kost mensen te overtuigen dat de hond geschikt is voor het werk. Ik weet niet of het dan wel een goed idee is om als onervaren trainer meteen te beginnen met zo'n beladen ras.. Je moet je hond wel mogen inzetten natuurlijk!

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik bedoel bij de particuliere beveiliging, heeft iemand hier ervaring mee??? "

 En daarvoor heb je al meerdere malen contact gehad met de politie over opleidingen?

 

Ik zou zeggen; bedenk eerst eens wat je wilt. Zoek uit welke opleidingen er mogelijk zijn en of je aan de eisen daarvoor voldoet.

 

Kom daarna eens terug hier om eventuele vragen over honden te stellen. Dit is niet het juiste forum voor beroepsoriëntatie.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Meld je alvast aan bij kombijdepolitie.nl. Dan krijg je als eerste een melding bij een vacature- of voorlichtingsalert. Is heel handig 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Ik denk dat je er ook aan moet denken dat er vooroordelen bestaan over het ras en dat het trainers met heel veel ervaring al moeite kost mensen te overtuigen dat de hond geschikt is voor het werk. Ik weet niet of het dan wel een goed idee is om als onervaren trainer meteen te beginnen met zo'n beladen ras.. Je moet je hond wel mogen inzetten natuurlijk! "

 



Er is ook een goede reden waarom er maar enkele rassen worden ingezet als politiehond. Jarenlang al... Als Staffordshire terriërs of pitbulls ook heel geschikt bleken te zijn dan werden ze allang gebruikt voor dit doel. En zouden ze een grotere poel hebben om geschikte honden uit te selecteren. Wat alleen maar een voordeel zou zijn want zelfs een herder is niet altijd geschikt. Maar dat is niet zo... helaas.


Er wordt zoveel verwacht van zo'n hond. Er is nagenoeg geen foutmarge... Dat kan ook helemaal niet. En er zit veel te veel geld en tijd in om "te beginnen" met een hond waarvan je weet dat deze uit een rasgroep komt waar het aantal geschikte politiehonden nagenoeg 0 is.

honden page profiel ..

honden foto van .

" Misschien ook wel een dingetje ik denk dat je het fysiek ook wel moet kunnen. Herders zijn grote, sterke honden. Ik heb speurlessen gevolgd met mijn hond een grote herder reu en dat is echt zwaar. Je moet zo'n hond kunnen tegenhouden. En herders zijn nu eenmaal vrij standaard voor dat soort werk.

Dus zet je eigen hond maar uit je hoofd. Die komt waarschijnlijk niet eens de keuringen door, afgezien van het ras. Ik werk op een militaire basis en hier lopen enkel herders rond. Allerlei soorten herders, maar herders stuk voor stuk. "

 

Ook een belangrijke... daarbij is het niet 'leuk met je hond agentje spelen'. Zn hond word pas ingezet als er iets ergers aan de hand is. Zoals de rellen van afgelopen week in Rotterdam. Daar zijn ook best veel honden ingezet maar wel tegen de allerergste hooligans omdat de agenten die zelf niet onder controle kregen. Daar mag jij dan voor gaan zorgen... 

Natuurlijk is dit niet het dagelijkse werk maar het hoort er ook gewoon bij. 

 

Het vraagt fysiek en psychisch ook echt onwijs veel van jou. 

 

Maargoed nu wil je opeens de particuliere beveiliging in nadat je al vaker contact gehad hebt met de politie.. ik volg het niet meer. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  

Ook een belangrijke... daarbij is het niet 'leuk met je hond agentje spelen'. Zn hond word pas ingezet als er iets ergers aan de hand is. Zoals de rellen van afgelopen week in Rotterdam. Daar zijn ook best veel honden ingezet maar wel tegen de allerergste hooligans omdat de agenten die zelf niet onder controle kregen. Daar mag jij dan voor gaan zorgen... 

Natuurlijk is dit niet het dagelijkse werk maar het hoort er ook gewoon bij. 

 

Het vraagt fysiek en psychisch ook echt onwijs veel van jou. 

 

Maargoed nu wil je opeens de particuliere beveiliging in nadat je al vaker contact gehad hebt met de politie.. ik volg het niet meer.  "

 



Inderdaad ook dit... geen haar op mijn hoofd dat ik "mijn Obi" naar een groep hooligans met knuppels zou sturen... En jij jouw hond ook niet geloof me maar.


Pak ik zelf de bezooka liever bij wijze van spreken... Ik zou niet goed zijn voor de politie. Je komt als mens ook niet zomaar (meer) bij de politie. Mijn schoonbroer is ook afgewezen. Hij haalde bij de psychische tests niet waar ze naar zochten. Je moet een bepaalde mindset hebben.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Dit is de wetgeving voor Belgische privé bewakingsfirma's die met honden werken.

In Nederland gelden praktisch dezelfde wetten.

(komt erop neer dat je hond absoluut niks mag en jijzelf ook niet)

Je moet dan solliciteren bij bewakingsfirma's firma's die met honden werken (doen ze niet allemaal)


  HOOFDSTUK 5. - Honden

  Art. 16. Bij de uitoefening van bewakingsactiviteiten kunnen honden enkel worden gebruikt :
  1° als preventief afschrikmiddel;
  2° voor het speuren naar explosieve stoffen of naar stoffen die voor de aanmaak van explosieve stoffen kunnen aangewend worden, bij de uitoefening van de bewakingsactiviteit, zoals bedoeld in artikel 1, § 1, eerste lid, 1°, van de wet.

  Art. 17. Honden kunnen nooit als wapen worden gebruikt of worden ingezet om aan te vallen.

  Art. 18. Het gebruik van een hond is onderworpen aan de voorafgaande toestemming van de Minister van Binnenlandse Zaken in het geval van :
  a) het eerste gebruik van een hond door de bewakingsonderneming of de interne bewakingsdienst;
  b) in gesloten plaatsen, die publiek toegankelijk zijn;
  c) het gebruik van een hond, volgens de wijze bedoeld in artikel 16, 1°, bij de uitoefening van activiteiten, zoals bedoeld in artikel 1, § 1, eerste lid, 5°, van de wet.

  Art. 19. Voor de uitoefening van de activiteit volgens de wijze bedoeld in artikel 16, 1°, kunnen enkel herdershonden worden gebruikt.
  Het inzetten van honden voor de activiteit, bedoeld in artikel 16, 2° :
  1° kan enkel gebeuren in niet voor het publiek toegankelijke plaatsen;
  2° is enkel preventief en kan niet gebeuren na bomalarm of nadat op een andere wijze het vermoeden bestaat dat er op de plaats explosieve stoffen aanwezig zijn.

  Art. 20. De hond is tijdens de uitoefening van de activiteit, bedoeld in artikel 16, 1°, ten allen tijde aan een leiband met een maximumlengte van twee meter en gemuilband op een wijze dat de hond niet kan bijten en de muilband niet als wapen kan gebruikt worden.

honden page profiel ..

honden foto van .

"  

Inderdaad ook dit... geen haar op mijn hoofd dat ik "mijn Obi" naar een groep hooligans met knuppels zou sturen... En jij jouw hond ook niet geloof me maar.


Pak ik zelf de bezooka liever bij wijze van spreken... Ik zou niet goed zijn voor de politie. Je komt als mens ook niet zomaar (meer) bij de politie. Mijn schoonbroer is ook afgewezen. Hij haalde bij de psychische tests niet waar ze naar zochten. Je moet een bepaalde mindset hebben. "

 

Ik vind het zelf nogsteeds een onwijs gaaf beroep. Had het ook graag gedaan maar er is wat tussen gekomen. 

Ik denk dat ik mn hond er wel naar toe zou durven sturen. Je traint samen, bouwt vertrouwen op en je gaat je hond zien als volwaardig collega. Dus met een goed getrainde politie hond zou ik het zeker durven. Maar ik zou nu niet Puk erop afsturen haha. Niet mijn Pukje! Maar ik weet ook dat ze het niet kan. Onze vorige hond die waakte veel meer en was ook in staat mensen aan te vallen (nooit wat gebeurd door goede voorzorgsmaatregelen). Die zou ik ook ingezet hebben als ik zelf op straat aangevallen zou worden. Omdat ik weet dat hij het kon. Maar nu met Puk.. zou ik mezelf er liever voor gooien. Dan dat ik Puk het laat doen. 

 

Klinkt heel tegenstrijdig allemaal maar het is denk ik toch de band die je hebt met de hond en je hond goed kennen en weten wat ze wel en niet kan. 

Als je er samen voor traint dan ga je er ook voor als het erop aankomt. Net zoals je er samen voor gaat met je menselijke collegas. 

 

Zeker niet vervelend naar jou bedoeld hoor! Want ik begrijp je heel erg goed. Ik heb nu precies hetzelfde met Puk. Niemand komt aan Puk.  

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

1 tip ga naar zoveel mogelijk demo's/ opendagen heen aankomende tijd. Ga overal kijken en zien wat ze doen. Want ik heb het idee dat je niet weet wat je wil.


Ook bij bijvoorbeeld defensie heb je open dagen en zie je ook functies met honden. Op vliegbassisen, kazernes. Of bij de douane op een burger vliegveld etc. Of in een haven.. Allemaal heel ander werk. Het ding is dat ik denk dat het meeste fysiek gewoon redelijk zwaar is. Maar persoonlijk zou ik bij de politie dan het zwaarste inschatten. Dan is je hond gewoon een stuk gereedschap voor bij je politiewerk. Bewaking van objecten lijkt me dan minder zwaar.



honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Politie is veel minder zwaar dan privé bewaking.

(ken het beiden, bij de laatste heb ik gewerkt)

Maar politiewerk is stabieler, er vallen geen ontslagen als het slecht gaat met de firma.

Het is beiden ongeveer evenveel betaald.

 

Wat mij wel heel leuk lijkt is speurwerk bij douane of vliegveld vb.

Mag je ook andere hondenrassen voor gebruiken

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" Om hondengeleider te worden bij de politie moet je eerst o.a. het antecedentenonderzoek, de medische test, de psychische test en de zware sporttest met succes afronden. Daarna kan je de opleiding tot politieagent doen. Je moet minimaal vmbo-gl hebben trouwens.
 
Ben je eenmaal geslaagd dan ga je werken bij de politie als normaal agent. Je moet geluk hebben als er dan ergens een plek vrijkomt als hondengeleider en daar mag je dan met vele anderen op solliciteren binnen de politie. Ben je de gelukkige die deze baan bemachtigt dan volgt er eerst een interne opleiding en krijg je van de politie een afgerichte hond toegewezen (je hebt niets te kiezen).
 
Nu een pup kopen en die vast gaan africhten heeft dus totaal geen zin. Sterker nog: De trainingen die daarvoor aan 'leken' worden gegeven zijn sterk af te raden; het maakt je hond alleen maar agressief. Geen enkele fatsoenlijke hondenschool (of hondeneigenaar) doet daaraan mee. "

 oh kijk maart wij zijn weer asso! 

Hey lekker! Vorige week nog een dierenbeul deze weer de asso...

 

@Ts.  

Wat jij wil kan niet. In ieder geval niet in Nederland.

Bij de politie krijg je al een getrainde hond toe gewezen.

Wel kun je in de beveiliging werken met eigen hond.

Alleen de tip van de dag: NIET DOEN!

Hier komt mijn tip van de eeuw.

Blijf lekker op school leer door. 

Voor iets waar veel vraag naar is.

Zodat je 1 altijd een baan kan vinden. En 2 Veel verdient.

Hier hbo opleiding. Ik werk nu 4 dagen en 1 dag nog school.

Straks na mijn opleiding stijgt mij salaris enorm. Ik ga dan 3 dagen werken.

Ik heb nu 4 honden waarvan ik er met 3 intensief train.

En ja ook het asso ipo en surveillance hond....

En dat met border collies.....

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Over werken als beveiliger met hond.

Klinkt leuk.

Is het op zich ook.

(Ik val wel eens in voor iemand)

Maar je mag niets. 

En zeker niet met Pitt Bull of stafford.

Ook is dit een beroep wat uitsterft.

Ja klinkt lullig maar steeds minder bedrijven willen mensen met hond.

Want de regels worden strenger en mensen worden dan te duur.

Ook wordt er steeds meer camera's en drones gewerkt.

Dus meissie echt kies een beroep wat niet uitsterft.

En dan zelf lekker trainen. Wedstrijden lopen.

Zoals maart dat doet.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"Blijf lekker op school leer door. 
Voor iets waar veel vraag naar is.
Zodat je 1 altijd een baan kan vinden. En 2 Veel verdient.
Hier hbo opleiding. Ik werk nu 4 dagen en 1 dag nog school.
Straks na mijn opleiding stijgt mij salaris enorm. Ik ga dan 3 dagen werken.
Ik heb nu 4 honden waarvan ik er met 3 intensief train.
En ja ook het asso ipo en surveillance hond....
En dat met border collies..... "

 Tip van de eeuw.

Vooral technische beroepen zal veel vraag naar zijn en blijven. Als je daar goed in wordt, dan zou je bijv. 4 dagen per week kunnen werken en dan heb je gewoon een dag extra voor je hobbies, bijv. honden.

honden page profiel ..

honden foto van .

"  oh kijk maart wij zijn weer asso! 
Hey lekker! Vorige week nog een dierenbeul deze weer de asso...
 
@Ts.  
Wat jij wil kan niet. In ieder geval niet in Nederland.
Bij de politie krijg je al een getrainde hond toe gewezen.
Wel kun je in de beveiliging werken met eigen hond.
Alleen de tip van de dag: NIET DOEN!
Hier komt mijn tip van de eeuw.
Blijf lekker op school leer door. 
Voor iets waar veel vraag naar is.
Zodat je 1 altijd een baan kan vinden. En 2 Veel verdient.
Hier hbo opleiding. Ik werk nu 4 dagen en 1 dag nog school.
Straks na mijn opleiding stijgt mij salaris enorm. Ik ga dan 3 dagen werken.
Ik heb nu 4 honden waarvan ik er met 3 intensief train.
En ja ook het asso ipo en surveillance hond....
En dat met border collies..... "

 Ipo met border collies. Zo gaaf! Dat heb ik nog nooit gezien. 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

"  Ipo met border collies. Zo gaaf! Dat heb ik nog nooit gezien.  "

 Minder geblaf dan met herders.

Maar wel soms wat drijf gedrag (kia vooral )

Momenteel bezig met monza ipo 1 aan het halen.

Kia heeft vzh, ipo 1. En gestopt bij ipo 2 (vanwege haar nieuwe heupen)

Monza heeft vzh, surveillance hond 1. Speurhond 1. (Alleen op voorwerpen )

Ik had nooit verwacht dat ze het zo leuk zouden vinden. Het begon als grap nadat ik door kia 2 x was gebeten tijdens de behendigheid les... (En echt goed met hechtingen en eerste hulp...)

Toen zei ik voor de grap: ik ga met der op het pak. 

Voor de grap wezen kijken maar het lijkt op GG waar ze al goed in was. Alleen mocht ze nu ook nog der tanden gebruiken.

Ik was de eerste in Nederland.

Vooral ook omdat je toestemming nodig hebt van je rasvereniging  (vandaar dat het niet mag met staffords )

En ik dus via de Duitse rasvereniging speel. En in duitsland lopen er meer "andere" rassen.

O.a Schotse collies. Keeshonden en ook 1 dwergkeesje  

 

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Mijn nieuwste werken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^