update en nuttige tip gevraagd!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

Met onze rescue pup gaat het hartstikke goed . Hij is nu 5 maanden, een maand bij ons, en ontwikkelt zich boven verwachting. Het zindelijk worden gaat echt met de dag beter. Er zitten al dagen bij dat er geen ongelukjes meer in huis gebeuren, en als je bedenkt dat hij in het asiel natuurlijk hier niets over geleerd heeft, vind ik dat al super knap! We zijn gestart met cursus, en hij heeft talent, haha! (Waarin weten we nog niet ). Deze week ook zijn eerste dag puppy crèche, en ze waren ook direct verliefd op hem. Het is gewoon een voorbeeld puppy!

Nou, op een puntje na dan....... 

De eerste week hebben we bij hem beneden geslapen, de tweede week boven met een wekker om 4 uur 's nachts en daarna sliepen we beneden verder, en de derde week sliepen we boven en sliep hij al door tot een uur of half 7 (soms iets eerder, soms iets later). We waren in ons nopjes, wat ontzettend snel en zo knap van hem!

Maar sinds deze week snoept hij gestaag van de tijd. Een aantal keren gaf hij al rond 5:15 a 5:30 uur aan dat hij eruit moest. En bij die wandeling legde meneer dan ook steevast een grote hoop, dus onze conclusie: hij moet dus echt uit.

Omdat we dat tijdstip niet wilden stimuleren, hebben we afgelopen week weer een wekker gezet om 5 uur om het gepiep vóór te zijn. Dan uitlaten (andere hond niet mee, want dan gaat hij spelen en wordt hij helemaal wakker), geen aandacht of eten, en daarna ook weer terug in de bench, tot half 7. Dan uitlaten en wel aandacht en eten: de dag begint!

Dat leek een succes, ik maakte hem echt wakker om 5 uur dus het was inderdaad plas, poep en verder slapen. Ik klopte mezelf al op de schouder, haha, alweer een succesverhaal 

Dit wilde ik nog volhouden tot en met komend weekend, en dan wat gaan opschuiven, maar nu kwam hij vannacht ineens om 4:45 uur . Dus weer voor de wekker. En dat terwijl mijn man juist de late wandeling nog later dan normaal had gemaakt.

Het lijkt er dus op dat hij die 5 uur nu juist in zijn routine opneemt, ipv dat dat even een noodzakelijke sanitaire stop is, die uiteindelijk uit het schema moet verdwijnen.

Waar doe ik nou goed aan?

Wekker nog vroeger, toch weer voor zijn?

Voerschema aanpassen, zodat de noodzaak om uit te moeten misschien mee aanpast?

Even kiezen op elkaar en niet toegeven?

Ik weet van mijn andere en vorige honden dat er straks ineens een moment komt waarbij dit omslaat, dus ik maak me er niet druk om hoor. En hoewel ik liever doorslaap , zijn die wekker en nachtwandeling ook te behappen omdat ik daarna weer verder slaap. Maar ik ben graag in de opbouwende fase , dus wie weet heeft iemand hier een nuttige tip.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik lees even mee, heb niet echt nuttige tips. 

Ik ga als ik moet werken om 5 uur er uit. Java weet dat inmiddels, dus om kwart voor 5 ligt ze al bij de slaapkamerdeur. Ze slaapt bij ons op de kamer. In het weekend doet ze dat dus ook, maar wat wij hier doen is haar bij ons op bed leggen. Dan slaapt ze vaak wel verder. 

Hier rekken wij het dus gewoon zo, maar bij jullie slaapt de hond beneden. Persoonlijk zou ik dus niet vroeger de wekker zetten, maar later. Weet je wat je hond doet, als je gewoon wacht? Blijft die aanhoudelijk zeuren of gaat die weer slapen? 

honden page profiel christel bumper en milo christel bumper en milo

honden foto van christel bumper en milo

Hij is nu 5 maand en ik weet dat die van mij dat rond die leeftijd ook hadden.het leek wel alsof ze wisten hoe laat ik de wekker had gezet, standaard 15 minuten voor die tijd al piepen. Ik heb de wekker niet meer gezet en het op z'n beloop gelaten.na een paar weken was het over en sliepen ze weer door.succes ermee!

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Vind het persoonlijk heel raar dat een hond s'nachts moet poepen...

Hoe laat krijgt hij zijn laatste eten?

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Omdat het zindelijk maken zo laat gestart is. Moet je echt bij het begin beginnen. 

 

En als je dan qua ophouden, blaastraining kijkt naar een pup van 12 weken. Uitgaand dat een pup gemiddeld met 8 weken het nest verlaat. Dan is ook voor een pup van 12 weken best vaak een nacht doorslapen te lang.

 

Het kost best wat tijd voor de blaas sterker word en de sluitspier. Natuurlijk is het voor elke pup wisselen. Maar vaak genoeg kost het enkele maanden voordat je echt een volledig normale nacht kan doorslapen. Terwijl er ook echt voorbeeldige pups zijn die al snel een hele nacht kunnen doorhalen.

 

Ik denk dat daarbij normaal een bepaalde structuur bij de fokker ook van invloed kan zijn.

 

Ik kan me ook goed voorstellen dat een pup vanuit een asiel die geen zindelijkheidstraing heeft gehad en dit hele proces dus veel later is opgestart het ook langer zal duren. 

Voor de blaas en de sluitspier sterk genoeg is. 

 

Daarnaast gaat elk zindelijk maken proces met vallen en opstaan. 

 

En het is al supergoed dat jullie pup zich meld dat ie uit moet. Er zijn ook genoeg pups die zich niet melden en het dan uit nood in huis doen. Dus eigenlijk gezien de late start en pas een maand bezig doet jullie kanjer het hartsikke goed.

 

En hij moet dan ook echt wat dus tis echt super dat ie zich meld zelfs als jullie niet in zicht zijn en liggen te slapen.

 

Heb nog even geduld en probeer die tijd niet te snel uit te rekken. Ik weet dat nachtelijke onderbrekingen erg vermoeiend zijn. Maar het gaat echt goed komen.

 

Wat je wel nog kan bekijken. Is hoe laat krijgt de pup zijn maaltijden.

Wellicht zou je kunnen kijken of je de tijd tussen de maaltijden iets inkort of juist verlengd. Zodat de aandrang van dat laatste hoopje iets later komt.

 

Maar ik kan dat niet helemaal goed beoordelen omdat ik niet weet hoe laat de pup de maaltijden krijgt.

 

En hou eens in de gaten of met meer tussendoorjes bijvoorbeeld op de cursusdag de pup ook vroeger komt?

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Hoe laat lopen jullie in de avond het laatste rondje? Je geeft aan dat je jonge hond wel echt moet in de ochtend... misschien is s avonds later lopen een optie? 

 

Zou zelf niet zo heel vroeg de wekker zetten omdat dit dan ook weer gewenning wordt. Kijk hoe je het nodig moeten in de ochtend kan ondervangen. Want wat is het eetpatroon? Misschien s avonds de laatste maaltijd eerder geven zodat je jonge hond bij de laatste ronde ook echt leeg is? 

 

Uiteraard wel gewoon gaan lopen als die s ochtends zo onrustig is en echt moet. Anders levert dit alleen maar stres op voor je hond. Maar kijk naar het patroon daar omheen wat je anders kan gaan doen. 

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

Dank voor jullie reacties!

Hij eet drie maaltijden, om half 7, rond 1 uur en rond 6 uur a half 7. Ik heb zitten denken om het meer te spreiden, dus tweede maaltijd naar een uur of 3 en de laatste maaltijd naar 9 uur.

De laatste wandeling is rond half 12, soms later, eigenlijk nooit eerder (manlief is een avondmens ).

Het gekke is dat hij het dus wel een week vol hield van half 12 tot half 7. Maar hij poept de laatste week ook niet meer voor het slapen gaan, dus dan snap ik wel dat hij er s ochtends vroeger uit moet. En inderdaad vind ik het zelf ook knap dat hij het aangeeft ipv in huis doet, dus daarom vind ik die wekker ook niet het probleem.

ik begon nu alleen te twijfelen of ik misschien 'te makkelijk' ben (alles voor de beessies ) omdat hij dus steeds vroeger komt nu ik weer 's nachts opsta.

Anyway, vroeg of laat komt het goed met ons mupke!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kijk even naar de smenstelling van het voer als er veel granen inzitten is dat ballast en zal die snachts moeten poepen, een voer zonder granen is minder poep....    een jonge hond heeft nog niet echt een routine, je doet het goed zonder mopperen, en als jij voer zonder granen gaat geven grote kans dat het over is dat er nog in de nacht gepoept moet worden, plassen kan altijd maar zal ook minderen...

honden page profiel ElianeEliane

Ik denk dat het nog wat vroeg is om naar 2 maaltijden over te schakelen. Dat is meestal maar op +/- 8 maanden.

 

Het is ook logisch dat het bij jullie hond varanderd. je kan niet verwachten dat wanneer je een hond in huis neemt deze meteen zijn ritme heeft gevonden. Dat is een evolutie van...

 

Afhankelijk van welke voeding de hond krijgt, wordt er veel of weinig van behoeftes geproduceerd.

 

Zelf ben ik eerder voorstander van de hond los te laten slapen, zodat hij in een eigen natuurlijk ritme kan komen. En als die "uit moet" zal hij het wel komen vertellen.

 

Als mens gaan we naar het toilet wanneer we moeten (zowel dag als nacht)

Het is misschien ook handig om te kunnen begrijpen waarom, dat een hond een polyfasische slaper is. Verdeeld over zowel dag als nacht. Zij nemen hun slaap niet in één keer, zoals wij mens dat doen. Zij nemen die in stukjes verdeeld over dag als nacht.

Uiteindelijk passenze zich wel aan ons mens ritme ('t is niet dat ze veel andere keuze hebben als je bedenkt dat de hond het enige dier is dat zelf niet kan kiezen wanneer en waar het zijn behoeftes kan en mag doen) 

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

Ik wil ook niet naar twee maaltijden hoor. Ik had het over het verschuiven van de tweede en derde maaltijd naar later op de dag. De eerste blijft gewoon om half 7.

En laat ik nogmaals benadrukken dat ik niets van hem verwacht, en juist vind dat hij het al zo goed doet. Het is geen gemopper of geklaag , ik heb het er allemaal voor over. Ik wil alleen graag dat ik het gedrag goed begrijp, en weten waar ik slim aan doe 

To be continued..... 

honden page profiel ElianeEliane

" Ik wil ook niet naar twee maaltijden hoor. Ik had het over het verschuiven van de tweede en derde maaltijd naar later op de dag. De eerste blijft gewoon om half 7.
En laat ik nogmaals benadrukken dat ik niets van hem verwacht, en juist vind dat hij het al zo goed doet. Het is geen gemopper of geklaag , ik heb het er allemaal voor over. Ik wil alleen graag dat ik het gedrag goed begrijp, en weten waar ik slim aan doe 
To be continued.....  "

 

Het is ook niet meer dan een toelichting, wat ik vertelde

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

Nou, we zijn een paar dagen verder. Eerlijk gezegd met bijzonder weinig ritme in de nachten, omdat we zelf ook in een iets ander ritme zaten. Maar gisterochtend hoorde ik dat hij 's ochtends om half 6 niet piepte uit hoge nood, maar uit een "hallo-zullen-we-aan-de-dag-beginnen" (veel zachter en zonder geblaf/gehuil).

Eénmaal vanaf de trap een "klaar" en ik hoorde dat meneer weer ging liggen en sliep tot half 7 

En gisteravond om half 12 doorgelopen totdat hij gepoept had (was wel een aardige wandeling hahaha), en vanochtend sliep hij in een keer door totdat ik hem zelf om half 7 weer wakker maakte.

Wellicht helpt het ook dat ik de stoffen mand in de bench heb gelegd nu. Geeft wat meer stevigheid en minder geschuif van het dekentje. Ik weet het nog niet. We kijken het maar even aan hoe het zich ontwikkelt. Met af en toe een nachtje van 7 uur ben ik al hartstikke blij 

het zindelijk worden gaat in ieder geval met sprongen vooruit, volgens mij al 3 of 4 dagen geen ongelukjes 

 

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

Nou, we zijn bijna een maand verder nadat ik dit topic startte, en gisteren moest ik er lachend aan terug denken. Het gaat namelijk hartstikke goed! Ineens viel het kwartje en was de nachtelijke wandeling weg en is tussen 7 en half 8 prima (ik kan zelfs eerst even rustig douchen, hij raakt niet meer gelijk hyperdepiep zodra hij boven geluid hoort).

En gisteren moest ik er extra vroeg uit voor werk (6 uur) dus ook de honden gingen vroeger uit. Meneertje keek me echt aan met een blik of ik helemaal gek geworden was  hij stond op maar ging direct daarna ook weer liggen, nog helemaal geen zin om op te staan, hahaha.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kijk dat vind ik nou tof van je, een update geven, en dat het dan nog goed gaat, je hebt het nimmer gedaan dat je mopperde, ook dat vind ik geweldig van je, en nu een heerlijke tijd dat je op staat, houden zo, hoe ouder die wordt hoe beter het gaat...

gast (Gast)

" Nou, we zijn bijna een maand verder nadat ik dit topic startte, en gisteren moest ik er lachend aan terug denken. Het gaat namelijk hartstikke goed! Ineens viel het kwartje en was de nachtelijke wandeling weg en is tussen 7 en half 8 prima (ik kan zelfs eerst even rustig douchen, hij raakt niet meer gelijk hyperdepiep zodra hij boven geluid hoort).

En gisteren moest ik er extra vroeg uit voor werk (6 uur) dus ook de honden gingen vroeger uit. Meneertje keek me echt aan met een blik of ik helemaal gek geworden was  hij stond op maar ging direct daarna ook weer liggen, nog helemaal geen zin om op te staan, hahaha. "

 



Super om te lezen!!
:-D ;-) :-D

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

Wat een lieve reactie Willemijn, dank je 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Wat een lieve reactie Willemijn, dank je 
  "

 Ik vind dat jij het zonder gemopper gedaan hebt, lees wel eens anders, je hebt het advies van iedereen niet in de wind gegooid, gedaan wat je aanstond, en dat je dan ook nog een update geeft, nou dat vind ik echt top van je, vaak hoor je niets meer , altijd jammer, dus vandaar...top van je....

Volgende forumvraag: Pup markeert
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^