Hondenschool

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel leentjeleentje

Hallo,

ik denk eraan om zaterdag eens naar de hondenschool te gaan kijken.

zijn er tips waar ik op moet letten?

 

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ga op je gevoel af  

 

Ik ben eens bij een heel goede school geweest (lees; positief trainen, clickeren, slipkettingen verboden enz.) maar ik vond de mensen daar totaal niet fijn om mee om te gaan. Dus ik ben weer weggaan na het cursus blok.

 

Nu train ik nog bij een positieve club en met leuke mensen

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Eens met m'n voorganger.

Ga gewoon rustig kijken en vaak zie je dan al hoe de instructeurs zijn, hoe de lessen zijn en of de cursisten plezier hebben.

Wellicht is er een mogelijkheid iemand te spreken.

Positief trainen via de nieuwste inzichten zijn voor mij een must.

Niks geen correcties, of oude dominantie theorieën. 

Als het een grote hondenschool is zullen er meerdere instructeurs zijn, de ene kan je heel goed liggen en de ander een stuk minder.

Ga gewoon lekker op je gevoel af en doe niks tegen je gevoel in omdat iemand dat zegt.

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

" ...
Ga gewoon lekker op je gevoel af en doe niks tegen je gevoel in omdat iemand dat zegt. "

 

Vooral dat laatste inderdaad!

 

Tijdens een les doe ik eigenlijk heel veel op mijn eigen manier, vooral bij de agility. Ik kom eigenlijk op de hondenschool om een parcours te hebben   en voor als ik vragen heb dat ik die kan stellen, of voor als ik ergens tegenaan loop.

 

Tijdens de puppylessen met Charlie zei de instructrice dat ik een dominante pup had, en dat ik haar maar even tussen mijn benen moest klemmen. Ik ben daar meteen weggegaan.. sommige mensen blijven me verbazen, Charlie was toen 3 maanden..  

honden page profiel leentjeleentje

Ik heb hen een mail gestuurd met de vraag wat kkush was dit kreeg ik terug:

 

De KKUSH is een overkoepelende organisatie waarbij je je als hondenschool kan aansluiten. Maar elke hondenschool kiest zijn eigen methode van honden opleiden. Wij werken met een positieve methode dwz dat we oefeningen aanleren door uitlokking met voedsel of met een speeltje. Wanneer de puppy de oefening onder de knie heeft, schakelen we over nr beloning na de oefening met voedsel/speeltje. We gebruiken in de puppyklas geen slipketting.

 

enerzijds vind ik het positief dat het om belonen draait. Alleen de zin in de puppyklas geen slipketting stoort me wat. Dat wil dus zeggen dat in de andere klassen dit wel toegelaten is en een slipketting is toch heeeel het tegenovergestelde van belonen voor goed gedrag?

 

 

honden page profiel pim pim 3 doggies

honden foto van pim

Je hebt hondenscholen die trainen en hondenscholen die africhten. Persoonlijk zou ik bij de scholen die africhten ver vandaan blijven. Een jonge hond hoef je namelijk echt nog niet te leren blijven liggen of perfect mee te laten lopen aan de riem (africhten).

Het gaat het om samen trainen (socialiseren en samen een band opbouwen) dat daar oefeningen bij komen kijken zoals een zit is alleen maar leuk.

Een hondenschool is ontdekken zoals een ballenbak of tunnel. Iedere hond ontdekt dit op zijn eigen tempo en manier.  

 

Persoonlijk zou ik een hondenschool kiezen die iedereen lekker z'n gang laat gaan en ingrijpt waar nodig. Daarbij ook stuurt en adviseert en niet direct hun methode is de enige en beste oplegt. Kies voor een hondenschool waar een hond lekker zichzelf kan zijn zonder overlast voor andere te veroorzaken .... en zoals gezegd een hondenschool met een positieve aanpak. Snoepjes en positieve benadering gebruikt. Dus geen dominantie theorieën, slipkettingen, etc.  

 

Je zal vast ondervinden of al ondervonden hebben dat er heel veel meningen zijn over het opvoeden van een hond, en dat je vooral je eigen gevoel moet volgen en goed moet kijken naar je eigen hond. 

 

Heel veel plezier zaterdag met kijken !! 

honden page profiel leentjeleentje

Ik ga daar eens kijken omdat ik later met haar agility wil doen, als ze dat ziet zitten tenminste .

daar hebben ze verschillende klassen van niveaus.

het zal wel een beetje prikken, al die pups te zien en nog 3 weken wachten op mijn eigen hondje...

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

"
enerzijds vind ik het positief dat het om belonen draait. Alleen de zin in de puppyklas geen slipketting stoort me wat. Dat wil dus zeggen dat in de andere klassen dit wel toegelaten is en een slipketting is toch heeeel het tegenovergestelde van belonen voor goed gedrag?

 

  "

 


Er staat toch helemaal niet dat het in andere klassen wel toegestaan is? Misschien staat er alleen maar expliciet puppyklas bij omdat dat stukje nou eenmaal over pups gaat.
Puntje om even na te vragen dus. ;-)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dat ze goed kijken naar de combinatie baasje/hond.

En hun advies en tips hierop ook aanpassen.

Elk baasje en hond is anders, en niet elke combinatie kan en wil hetzelfde.

Sommige hondenscholen, daar moet iedereen hetzelfde doen en kunnen op hetzelfde tempo,  terwijl dat helemaal niet realistisch is.

Volgende forumvraag: Pup alleen laten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^