Roedelgedrag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Verlatingsstress (Gast)

Hi allemaal, Ons maltezer-poedel meisje van nu 5 maanden heeft een slechte start (komt uit een schuur) gehad. Bij ons in huis is ze inmiddels goed op t gemak. Buiten is het nog erg veel spanning. Sinds een week of twee heeft ze zich een tweetal (drie) gedragingen eigen gemaakt waarvan ik niet weet hoe erp te reageren. 1. Als mijn man en ik en de kinderen thuis zijn en een van ons gaat met de kinderen weg raakt ze enorm van slag. Dit heeft ze ook als we met ons gezin ergens op visite zijn en de kinderen gaan buiten spelen. Als mijn man of ik naar buiten lopen is er geen probleem.. 2. Ze blaft en gromt naar voorbijgangers, ook als we de gordijnen dichtdoen. 3. Het puppybijten krijgen we niet goed afgewend.. we zeggen nu hard au en draaien weg, maar ze gaat doodleuk aan onze rug zitten knagen... :( Hebben jullie tips?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Is ze al vroeg bij de moeder weg gehaald?

 

Als er iets van trauma speelt zou ik iemand zoeken die een Bachbloesemremedie op maat maakt. 

 

Verder zou ik niet zo maar weggaan, maar duidelijk zeggen, ik ga weg en kom zo terug.

 

De achterblijver kan dan proberen wat af te leiden door iets lekkers te knabbelen te geven. (Vaak lukt dat niet door de paniek maar proberen kan altijd).

 

Bij bijten iets anders aanbieden. Is ze ook aan t wisselen?

Anoniem (Gast)

Nee ze is met 8 weken bij de moeder weggegaan (voor zover alle verhalen kloppen..) en heeft toen met een zusje twee weken bij een collega van mijn man op een appartement gezeten. Geen goede socialisatie dus.

Bach bloesem vind ik een goed idee, ga daar eens naar kijken. Pupcursus is lastig omdat ze zo panisch is.. dus door daar naar toe te gaan ga ik over haar grenzen heen. We hebben wel erg hard begeleiding nodig maar ik schrik me dood van de prijzen. 500,- is gewoon geen uitzondering voor een individuele training.

We gunden haar heel hard een goed leventje maar ik ben bang dat haar angst en probleemgedrag erger wordt zo.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Vraag eens aan je dierenarts. Er zijn ook medicijnen tegen angsten bij honden.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik zou voor alle punten het geruststellen gebruiken ook bij het bijten zou ik haar even geruststellend toespreken (en de oorzaak opzoeken waarom ze bijt en daar rekening mee te houden) ipv au te roepen en je omdraaien, het kan zijn dat ze daar helemaal niets van snapt en nog onrustiger wordt.

Als ze blaft, haar even laten merken dat je het snapt, "ja goed gehoord, dat zijn mensen buiten" en haar dan even bij je roepen en belonen. (voor het bij je komen) Is ze te opgewonden, dan rustig even uit de situatie halen.

 

Bach bloesem lijkt me een goed idee. Misschien ook supplementen, bij stress gaan veel vitaminen en mineralen verloren.

 

Als ze het fijn vindt kan een massage zoals bijv. tui na (op YouTube te vinden) ook helpen ter ontspanning.

 

Verder zou ik hersenwerkjes met haar gaan doen, om haar zelfvertouwen en de band met jullie te versterken.

 

http://www.doggo.nl/artikelen/recreatie/hersenwerk-voor-je-hond/

 

makkelijk beginnen en positief begeleiden, zorgen voor successen.

 

Buiten zou ik alleen nog heel kleine stukjes doen, steeds hetzelfde saaie rondje, lange lijn zodat ze lekker kan snuffelen en andere honden op een ontspannen manier uit de weg gaan, door bogen te maken bijv.

 

 http://upsidedown.homestead.com/Kalmerende_signalen__de_kunst_van_het_overleven.pdf

 

 

Anoniem (Gast)

Okee, onwjis bedankt voor alle tips! We zijn nu aan het bijhouden welke stresssignalen ze wanneer laat zien. En buiten weer aan de lange lijn, vanmorgen alleen maar achter haar kontje aangelopen en lekker laten begaan. Ze lijkt gewoon nu al rustiger te worden.. bach bloesem adviesnis aangevraagd. Ze krijgt sinds gisteren een poeder over haar vlees voor haar darmflora omdat ze ook wanneer ze kan poep eet. Dat schijnt te kunnen helpen. 

Weten jullie waarom ze zo panikeert als de kinderen weggaan? Volgens mijn vader reageert ze gewoon wat heftig op het gevoel "ik hoor nu bij een roedel" wat ze begint te krijgen... We gaan in ieder geval zeggen als er iemand weggaat en voordat ze in paniek raakt al een zoekspelletje met haar doen met snoepjes. 

Echt, het is verder toch zo'n lief moppie.. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

hoe gaat dat precies als de kinderen weggaan?

 

En hoe uit het panikeren zich bij haar?

Anoniem (Gast)

Op het moment dat ze de jassen aandoen loopt ze al zenuwachtig om ons heen. Als we thuis zjjn doe ik haar dan met een kongetje in de bench, dan is er geen probleem. Maar bij mn ouders bijvoorbeeld kan dat niet. Ze blijft dan rechtop staan tegen ramen en deuren en janken, blaffen en piepen. Ze komt af en toe bij ons blaffen en gaat dan weer uit het raam/ door de deur kijken.

Als ze bij ons staat zeggen we rustig dat ze zo eer terug komen. Ze neemt geen voer aan en gromt als ik haar wil afleiden.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

fijn dat het thuis dan in elk geval op te lossen is.

 

Bij je ouders zou je even moeten kijken wat werkt, evt. haar aan de riem doen voordat de kinderen weg zijn en haar bij je houden op een eigen plekje (dekentje, kussentje) en wat te kluiven geven

honden page profiel ElianeEliane

" Hi allemaal,
Ons maltezer-poedel meisje van nu 5 maanden heeft een slechte start (komt uit een schuur) gehad. Bij ons in huis is ze inmiddels goed op t gemak. Buiten is het nog erg veel spanning. Sinds een week of twee heeft ze zich een tweetal (drie) gedragingen eigen gemaakt waarvan ik niet weet hoe erp te reageren.
1. Als mijn man en ik en de kinderen thuis zijn en een van ons gaat met de kinderen weg raakt ze enorm van slag. Dit heeft ze ook als we met ons gezin ergens op visite zijn en de kinderen gaan buiten spelen. Als mijn man of ik naar buiten lopen is er geen probleem..
2. Ze blaft en gromt naar voorbijgangers, ook als we de gordijnen dichtdoen.
3. Het puppybijten krijgen we niet goed afgewend.. we zeggen nu hard au en draaien weg, maar ze gaat doodleuk aan onze rug zitten knagen... :(
Hebben jullie tips? "

Blijkbaar heeft ze een grote emotionele binding met de kinderen.

Wanneer je haar in een bench zet, beperk je haar reactie vermogen, maar niet haar emoties.

In deze docu over verlatingsangst, zie je een stukje over Bruno x Rottweiler en zijn verlatingsangst. Men laat daar ook een stukje training zien om de hond te leren ontspannen en zich leuk bezig te houden. In het begin doet men dit in het bijzijn van de eigenaar, om later over te stappen naar het bezig zijn terwijl hij alleen is.

Deze training gaat letterlijk en figuurlijk stapsgewijs. Dus daarin oefenen, kruipt wel wat tijd in. En belangrijk is, dat dit samen met de kinderen gebeurt.

 

Het blaffen en grommen is omdat ze in haar veilige thuishaven zit en voor haar er te dicht wordt gekomen.

Ook hier kan je gaan oefenen. Al wel moeilijker om hier online uit te leggen omdat je traint via "shaping" (werk je via de aanleer methode van het de hond zelf te laten uitvinden) 

 

Laatste punt. Je weet dus niet hoelang ze met de moeder en andere in de nest hebben gezeten?

Gedurende die periode wordt ook de bijtrem aangeleerd. Als die periode te kort is, kan het mogelijk zijn dat die rem niet voldoende werd aangeleerd.

 

Probeer opwinding en spelen te beperken in hevigheid.

Onderbreek haar focus door haar te leren zitten tijdens het bijten. Maak gebruik van gezond lekkers, zoals gedroogde trainingsnacks, stukjes gekookte kip, of rundsstoofvlees.

Zorg dat er steeds een potje van in de buurt staat, of een zakje voor trainingsnacks dat aan de broek kan gehangen worden.

 

Wanneer ze dan flink gaat zitten wordt de focus doorbroken en kan je een alternatief aanbieden, natuurlijk kauwmateriaal. Zoals een gedroogd konijn / geitenoor, waar ze zich lekker kan op uitleven. Na het wisselen van de tandjes kan je gebruik maken van bvb gedroogde kophuid of een bullpees 

Anoniem (Gast)

Okee, thanks voor de tips! Heel fijn dat ik hier nieuwe dingen lees en leer!

 

Het blaffen 's avonds is door benoemen en afleiden al helemaal gestopt, bizar hoe snel ze leert.

De laatste dagen laat ik haar buiten zelf de route bepalen en veel lekker snuffelen. Het valt me nu al op dat ze rustiger wordt! Vandaag over een drukke braderie gelopen en ze deed het fantastisch. Als mensen bukten om haar te aaien liep ze zelf naar ze toe om te snuffen, zo knap!

Ik merk meer en meer dat het een druk, lief en wat onzeker meisje is. Die eigenlijk alleen maar aanmoediging nodig heeft. Mijn moeder ging met oudste zoontje schoenen kopen, dat vond ze erg moeilijk. Hij gaf haar een aai en zei ik ben zo terug. Daarna is mijn vader een stukje met haar gaan lopen met veel snoepjes. Ze bleef kijken naar de winkel maar raakte niet in paniek.

We zijn op tijd naar huis gegaan. Onze beide kinderen hebben autisme dus een half uur was voor iedereen genoeg ;) Eerder zou ik haar daarna hebben uitgelaten maar nu heb ik door dat dat niet kan want dat is iets spannends na iets spannends doen en dan bouwt ze stress op natuurlijk.

Toen we thuis waren brokjes verstopt in de tuin zodat ze weer kalm naar binnen kon. Zo proberen we inspanning en ontspanning maar af te wisselen..

Dat zitten doen we met apporteren. Dat vindt ze prachtig en als ze netjes zit gooien we pas dat is dan meteen de beloning en zorgt ervoor dat ze niet te wild wordt. Overigens is ze met de katten en de kinderen wel zo zachtjes... 

We blijven het rustig aan doen en ze komt er wel ons moppie.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

dat klinkt hartstikke goed al

 

het is inderdaad goed om een balans te vinden in rust en activiteiten

 

hou ons op de hoogte als je wil

honden page profiel ElianeEliane

 Goed bezig.

 

Anoniem (Gast)

Laatste reactie voor ik me ga aanmelden! 

Het gaat goed met Sterre! Mensen op straat kan ze gewoon langslopen. Honden zijn nog spannend maar op een of andere manier wil ze voor sommige honden vluchten (dan gaan we de andere kant op of we wijken even uit) en andere honden gaat ze snuffelen en wil ze mee spelen.

Commando's hebben we losgelaten alleen zit bij de stoeprand en dag doet ze nu uit zichzelf, zo gaaf.

Ze trekt niet meer aan de lijn en ik merk steeds een slappe lijn op. Ze kijkt ook vaak naar ons tijdens wandelen. Vlikobakken gaat ze voorzichtig op af maar snuffelt eraan en dan loopt ze met staartje omhoog verder. Dan ben ik zo trots.

Vanmorgen bleef een meneer staan en stak zijn hand uit. Eerst schrok ze, maar ging toch snuffelen en liet zich zelfs aaien.

blaffen naar de deurbel doet ze nog steeds maar als we dankjewel zeggen kijkt ze naar ons en is het klaar.

Al met al top dus! Dinsdagavond gaan we naar pupcursus. Misschien alleen kijken maar das ook al leuk natuurlijk.

Ik ga ons even registreren hier!

 

honden page profiel ElianeEliane

Hahaha, hoe super is dat! Zaaaalig.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Oh wat fijn zeg! Veel plezier bij de cursus!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat een mooie update! Super dat het zo lekker loopt, je inzet wordt beloond

honden page profiel sannesanne

honden foto van sanne

Vanavond zomaar een prachtige pupmeeting gehad! Zijn hier veel honden in de buurt. Eerst kwam iemand uit de buurt met een yorkie van 20 weken. Dat was al snel dikke mik. Ze was ook heel voorzichtig met die mini. Toen kwam er een shi tzu bij, dat ging ook goed. Toen een herder van 12 weken. Toen twee chihuaha's (schrijf je dat zo?). Sterre GENOOT! Ik was trots jonge haha ik zag haar gewoon meer en meer plezier hebbdn. Ze sprong ook zo hoog jn haar spel, super om te zien. Kreeg haar amper mee net.. Geeft hoop en vertrouwen in de cursus dinsdag.

Dit is ze trouwens..

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

een schatje hoor, lieve foto's

 

en wat leuk dat ze zo genoot van het spelen met de andere pups

Volgende forumvraag: Dringend hulp gezocht mbt tuig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^