Help! Er zijn zoveel leuke hondenrassen..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lopke RensLopke Rens

Goedenavond iedereen!

 

Ik zit met een enorm groot dilemma... Ik wil graag een tweede hond (ik heb namelijk al een ondeugende teckel ), maar ben niet zeker welk ras bij me past! Ik heb voor mezelf enkele punten opgesomd waar ik veel belang aan hecht:

- zacht karakter

- leergierig

- gehoorzaam

- aanhankelijk

- sociaal naar andere honden en mensen (hangt natuurlijk ook van de opvoeding af). Het hoeft niet perse een allemansvriend te zijn, enige gereserveerdheid mag.

- heeft genoeg met 45 min/1 uur wandelen per dag. Ik ga graag wandelen in het bos en in het veld! Verder kan hij wel nog vrij rondrennen in de tuin. Ik ben graag bezig met mijn hond, maar ik vind het ook belangrijk dat een hond af en toe z'n eigen gang gaat. De hond mag dus een zekere zelfstandigheid hebben.

- rustiger karakter. Buiten mag het een losbol zijn, maar binnen liever wat rustiger! Geen duracel konijntje 

- ik vind het prettig als de hond los kan lopen in het bos/veld. 

- de hond hoeft niet per se waaks te zijn.

Ik zoek eigenlijk een super leuke, trouwe tweede huisgenootje! Een beetje 'een sokje' zeg maar 

 

Ikzelf had al enkele hondenrassen in gedachten:

- Golden retriever 

- Engelse cocker spaniel

- Miniatuur bull terrier

- Maltezer

- Silken Windsprite

 

Voldoen deze rassen aan het lijstje volgens jullie? Kunnen jullie hier wat meer over vertellen? Zijn er nog andere rassen die aan mijn eisen voldoen? Ik hoor het heeeel erg graag, want ik ben echt ten einde raad  Alvast bedankt voor de hopelijk vele reacties! 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

De Lagotto Romagnolo is een perfect hondje voor je!  Ze zijn watjes en zijn héél erg graag bij hun baasje.  Ze kunnen ook zelfstandig zijn, houden van zwemmen en balletjes apporteren.

 

In huis zijn ze erg rustig.

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Mijn grijze Kees is meer een watje, maar hij is wel dol op sokken. Redelijk gehoorzaam maar daar moet je wel wat tijd in steken, want tja, zelfstandig en gehoorzaam botst soms wel een beetje.

 

 

Hij zit hier even achter een hekje, omdat hij net iets te lomp met het konijn wil spelen. 

honden page profiel Lopke RensLopke Rens

" De Lagotto Romagnolo is een perfect hondje voor je!  Ze zijn watjes en zijn héél erg graag bij hun baasje.  Ze kunnen ook zelfstandig zijn, houden van zwemmen en balletjes apporteren.
 
In huis zijn ze erg rustig.
  "

 Bedankt voor je snelle reactie!  Dit hondenras kende ik niet! Zien er wel hartstikke leuk uit! Hoe zit het met de vachtverzorging? Ik ben wel iemand die hier niet dagelijks mee bezig is om eerlijk te zijn... 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Hoi lopke,

kan alleen wat van de golden retriever vertellen die we vroeger hadden. Klopt voor een groot deel met wat je zoekt. Maar bedoel je 45-1 uur wandelen per dag? Of bedoel je dit dat één wandeling per dag 45-1 uur is en daarnaast bijvoorbeeld nog 2 of 3 keer een kleinere ronde? Een golden heeft in mijn ogen echt wel meer dan 45-1 uur beweging/wandelen per dag nodig. Denk eerder aan circa 2 uur. Maar misschien kunnen andere golden eigenaren hier nog wat meer vertellen.

Denk trouwens dat de andere rassen die je noemt ook eerder naar de 2 uur beweging per dag gaan. Enkel de Maltezer misschien niet. 

Succes met de zoektocht! En nog een tip om vooral een goede fokker te selecteren. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Hoi Lopke,

 

Ik zou zelf zonder twijfel kiezen voor de miniatuur Bull Terriër, maar in je lijstje lees ik ook leergierig en gehoorzaam. Nu zijn ze wel erg slim, al lijkt dat soms niet zo, leergierig wil ik ze niet noemen, al pikken ze alles wel snel op, maar ten uitvoer brengen is weer wat anders, ze hebben dan dus ook een geheel eigen wil en hebben allerminst een will to please. Wij vinden dat verschrikkelijk leuk, maar niet iedereen kan dat waarderen. Op zich zijn ze in huis, zeker na de leeftijd van 3 jaar heel erg rustig, liggen het liefst heel de dag te luieren in de stoel. Verder zijn ze lomp en onstuimig in hun spel, ook de visite die binnenkomt (ondanks de opvoeding) wordt behoorlijk lomp maar zeker met heel veel knuffels begroet.

 

Al met al vind ik je lijstje erg uiteenlopend qua karakters.

Succes met je keuze en veel plezier met de voorpret!

honden page profiel leentjeleentje

Ik krijg een Shih tzu en de eigenschappen die je opnoemt waren ook oa. belangrijk voor mij.

alleen gehoorzaamheid, ze kunnen een eigen mening hebben en soms zien ze het nut niet van in en vachtverzorging maar ik ga de mijne niet zo een zwabber met pootjes onder laten worden. 

Waar ik ze van haal zijn superlief, het is bij mijn buur en ik ken ze heel goed, de oudste had wat tijd nodig om te ontdooien naar anderen toe maar nu staat ze als eerste in rij  voor een aaitje. Hij heeft er 5, dus ik ben wel eventjes bezig. 

 

 

honden page profiel Lopke RensLopke Rens

" Hoi lopke,
kan alleen wat van de golden retriever vertellen die we vroeger hadden. Klopt voor een groot deel met wat je zoekt. Maar bedoel je 45-1 uur wandelen per dag? Of bedoel je dit dat één wandeling per dag 45-1 uur is en daarnaast bijvoorbeeld nog 2 of 3 keer een kleinere ronde? Een golden heeft in mijn ogen echt wel meer dan 45-1 uur beweging/wandelen per dag nodig. Denk eerder aan circa 2 uur. Maar misschien kunnen andere golden eigenaren hier nog wat meer vertellen.
Denk trouwens dat de andere rassen die je noemt ook eerder naar de 2 uur beweging per dag gaan. Enkel de Maltezer misschien niet. 
Succes met de zoektocht! En nog een tip om vooral een goede fokker te selecteren.  "

Hoi Pim!

Ik maak 1x per dag een lange wandeling en verder doe ik wel nog 2x een blokje om. Ik heb een grote tuin waar ze in kunnen spelen dus da's ook mooi meegenomen  Verder ga ik 2x per week naar een hondenschool. 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Dat klinkt als een goed hondenleven 

Heb je nog een voorkeur als type vacht of grote van de hond? Als ik je omschrijving lees zit ik bijvoorbeeld ook te denken aan een Newfoundlander of Berner sennen. 

honden page profiel TessTess

honden page profiel --

honden foto van -

Persoonlijk zou ik niet voor een Golden gaan. Die heeft niet genoeg met 3 kwartier à een uur wandelen per dag. Aangeraden wordt om minstens 1 lange wandeling te maken waarbij hij een uur of langer los kan lopen en daarnaast nog verschillende kortere snuffelrondes van bijvoorbeeld een halfuur. De Golden kan binnen heerlijk rustig zijn, maar alleen als hij voldoende heeft gedaan. Als je nou zou zeggen dat je hem een uur los laat lopen naast de kortere rondjes en je daarnaast nog hersenwerkjes en een vorm van hondensport (bijvoorbeeld speuren, behendigheid, jachttraining) gaat doen dan heb je een gelukkige hond (en dus een tevreden baasje haha). Anders vrees ik dat je het zeker de eerste jaren niet zult redden, een Golden is namelijk slim genoeg om zichzelf te gaan vermaken.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

"  Bedankt voor je snelle reactie!  Dit hondenras kende ik niet! Zien er wel hartstikke leuk uit! Hoe zit het met de vachtverzorging? Ik ben wel iemand die hier niet dagelijks mee bezig is om eerlijk te zijn...  "

 Dagelijks hoeft niet persé maar wel wekelijks, ze hebben een krulvacht en die kan klitten vormen.

 

Ik ben ook geen "kammer" ik laat haar dus alle zes à acht weken scheren.  Dit kost natuurlijk ook geld, of je moest het zelf doen, wat ik niet kan.  Het is niet mooi als ik het doe .

 

Maar de kapper, die heb ik er echt voor over, ze zijn fantastisch van karakter (de mijne toch).  Ik ben gek op haar, ze leerde ook zo snel.  Apporteren deed ze vanzelf, ze is gek op een balletje.

 

Nooit is ze baldadig of lastig of koppig.  Ze is gewoon altijd blij en vrolijk!

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hier een maltezer. Ze neemt wel genoegen met 1 uur per dag aan beweging, verdeeld over de dag. Maar ik wandel wel meer als mijn werkrooster dat toelaat. Beweging is namelijk voor iedere hond belangrijk en als het kan is een leuke wandelroute in de natuur van zo'n 3 tot 5 km prima te doen en vinden ze ook erg leuk! Vooral als ze los mogen en lekker hun eigen gang kunnen gaan.

 

Ook zijn we op recreatief niveau actief in de behendigheid, een paar jaar geleden één wedstrijd gelopen op debutanten niveau (zie foto). Iets wat puck heel erg leuk vind.

 

Verder doen we door de dag heen diverse hersenwerkjes om puck geestelijk ook een goede uitdaging te geven want dit heeft ze echt nodig. Anders wordt ze 'vervelend'.

 

Puck heeft niet echt een 'zelfstandigheid'. Ze doet het liefst alles met me samen.

 

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

heb hier een Spaanse hond geadopteerd en bevalt me zeer goed. Ik was eerst ook van de rashonden, zoals de Friese stabij bijvoorbeeld, maar ik merk wel dat deze Spaanse bastaard (Patterdale terrier) veel sterker lijkt.  Ik zou me niet blind staren op een ras, maar zoeken, kijken naar de oogopslag, het gevoel wat je bij een hond krijgt als je ernaar kijkt. Kijken of je een klik voelt enz. Ik denk dat het zoeken naar de juiste hond van je vraagt actief opzoek te gaan en te ontmoeten. Er zijn heel veel honden opzoek naar een baasje, ook puppie's...die op jonge leeftijd al in kennels zitten.

Toen Ozzie overleed, even een tijdje daarna ben ik naar het asiel gegaan om een andere stabij op te halen waar mijn verliefde oog op gevallen was...tenminste ik dacht dat ik daar goed aan deed. Toen ik bij het asiel was werd ik zo geconfronteerd met een ander karakter dan mijn Ozzie.....Het zegt niet zoveel het ras, wat erin zit is belangrijker. Van ziel tot ziel zeg maar. De hond uit het asiel heb ik niet meegenomen trouwens...het klikte niet.. Zo precies kan het komen dus.

 

Wie weet wat je tegen het lijf loopt, ik hoop dat je een mooie keuze kunt maken <3 

 

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Een maltezer past ook goed bij de eisen die je noemt! Ruby heeft het meeste al verteld erover 

 

Ik heb zelf twee honden, beide kruising maltezer x dwergschnauzer. Ze zijn zeer aanhankelijk en liggen graag bij/op je, echt wel iets van de maltezer. Mijn honden zijn wel duidelijk aan één persoon het meest gehecht, maar dat betekent niet dat ze de andere mensen van het gezin negeren, ook daarmee kunnen ze goed 

Mijn honden zijn erg kindvriendelijk, zijn dan ook wel opgegroeid met kleine kinderen. 

Tegenover vreemden is mijn oudste hond niet altijd leuk. Vrouwen gaat meestal goed, maar tegenover mannen is hij erg wantrouwend en durft hij zelfs te bijten.. Mannen die hij kent gaat dan wel weer prima 

Met andere honden gaat bij de jongste niet altijd goed, die is heel fel, maar dat is echt een schnauzer dingetje. 

 

Verder erg waaks allebei, maar dat gedeelte komt waarschijnlijk ook bij de schnauzer vandaan. 

 

Leergierig en gehoorzaam zijn ze ook, en loslopen kunnen ze prima! Met de oudste heb ik een tijdje agility gedaan, dat was erg leuk en hij kon het ook goed en had er plezier in! 

 

Binnen zijn mijn honden erg rustig, af en toe even samen spelen en daarna gaan ze weer rustig op de bank of in hun mandje liggen. Buiten zijn ze actief, kunnen echt uuuren lopen zonder ook maar een beetje uitgeput te raken. Ik loop af en toe 12km of meer met ze, en dan kom ik thuis en staat de jongste alweer voor me met haar bal 

Ik zie het altijd als een uitdaging om die jongste uit te putten, maar het lukt echt zelden. Laatst iets van 6km rennen naast de fiets en dan hijgt ze nog niet eens!! De enige manier om haar écht moe te krijgen is door haar een halfuurtje achter de bal aan te laten rennen in het park. Die gooi ik dan met zo'n gooistok erg ver en dan racet ze er echt achteraan! Dan hangt die tong er daarna wel een stuk uit haha 

 

Zoals ik al noemde kunnen ze makkelijk 12km lopen zonder ook maar een heel klein beetje moe te zijn. Dit doe ik natuurlijk niet elke dag, en gelukkig nemen ze met drie korte wandelingetjes ook genoegen als het even niet lukt om langer te lopen 

De vacht vind ik trouwens wel een groot pluspunt, want die valt nooit uit, dus geen rondvliegende haren in huis 

 

 

Succes met je keuze verder!!  Hopelijk heb ik er ook een kleine bijdrage in kunnen leveren  

Veel plezier met je toekomstige hondje 

 

 

Volgende forumvraag: Onze boxer eet slecht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^