Pff.. Van roze puppywolk af

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Pff.. Mijn puppy is nu 17 weken oud, heeft zich altijd prima gedragen en is een super lief hondje! Nog steeds natuurlijk hoor, maar ze begint steeds minder goed te luisteren en doet steeds nieuwe dingen die niet mogen. Nou weet ze nog niet niet dat het niet mag want ze heeft het voorheen nooit gedaan. Is dit de pubertijd ? Lijkt me wat vroeg eigenlijk, dus misschien gewoon uit proberen? Hoe kan ik hier het beste mee omgaan want het valt me eigenlijk wat zwaar op het moment. De humor ervan inzien wordt dan ook een beetje moeilijk. Ben alleenstaand dus heb ook eigenlijk weinig momenten om even bij te komen..

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Welkom in de pubertijd, succes alvast de komende 12 maanden  

 

Ik kan snappen dat het lastig is, maar de pubertijd hoort er nu eenmaal bij, dat wist je vast ook wel voor je je pup ging halen  Het is niet voor niets zo dat 90% van de herplaatsers pubers zijn, het is een lastige en uitdagende tijd! 

 

Waar loop je op dit moment precies tegen aan met je hondje? Wellicht dat we wat tips voor je hebben die het makkelijker maken... 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wat in ieder geval belangrijk is, is dat je aan kunt geven wat je wel wilt. Bijv. bijt je hond aan een stoel? Biedt haar andere dingen aan waar zij op kan bijten en verwijs daar direct naar.

 

Bijten kunnen ze zowizo wat meer doen deze periode, omdat de tandjes gaan wisselen.

 

Springt zij steeds op de bank en wil je dat niet, bedenk dan waar je haar wel wilt hebben en leg daar de nadruk op. 

 

Ofwel, geef aandacht aan dat wat je van hem wilt, niet aan wat je niet wilt.

 

En ja, vanaf 16 weken gaan ze op weg naar de puberteit, en verder kijken dan hun neusje lang is. 

 

Ik ben ook benieuwd waar je tegen aan loopt. Ik kan me voorstellen dat het soms zwaar is als je alleen bent. Misschien eens kijken naar een oppas waar je hem een paar uurtjes kunt brengen om ff bij te komen?

Anoniem (Gast)

Inderdaad hoort het erbij, ze is verder nog steeds heel lief hoor, maar ik had me voorbereid op een hele zware puppytijd en die is me 100% meegevallen. Dus nu is het opeens toch een beetje anders zeg maar.. Gelukkig bijt en sloopt mijn hond niet. Heeft ze ook nooit gedaan dus daar ben ik erg blij mee (even afkloppen haha). Het is meer dat ze inderdaad steeds op de bank gaat wat ik niet wil hebben (ze mag op een poef die voor de bank staat en ze heeft een mand), ze luistert absoluut niet tijdens het loslopen als ik haar naam zeg, ze komt niet als ik hier roep, ze kijkt niet eens op ofzo maar negeert me gewoon. Springt opeens uit de auto als ik de achterklep open maak, wat gewoon gevaarlijk is langs de weg, Ze trekt verschrikkelijk aan de riem zodat ik letterlijk elke pas moet stilstaan en soms een kwartier doe over 300 meter, commando's zoals zit en af, moet ze altijd eerst tegen me opspringen voordat ze die uitvoert..

en ja er zijn honden die nog héél veel malen erger gedrag vertonen hoor, daar ben ik me van bewust. Maar af en toe ben ik ook gewoon even moe.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Het valt me eigenlijk wat zwaar op het moment.
De humor ervan inzien wordt dan ook een beetje moeilijk.
Ben alleenstaand dus heb ook eigenlijk weinig momenten om even bij te komen..
Maar af en toe ben ik ook gewoon even moe. "

 Als je een sensitieve hond hebt, die erg gevoelig is voor stemmingen, kan het zijn dat dit soort gedrag een reactie is op hoe jij je voelt. 

Ze pikken dingen als vermoeidheid, wrevels, frustraties, drukte, e.d. op, en gaan er dan baldadig mee om. Zo beland je al snel in een vicieuze cirkel, want de hond versterkt door zijn gedrag dan jouw gevoelens nog es.

 

Probeer bewust om te gaan met quality-time. Maak in je agenda echt plaats voor pure geniet-momenten die je samen deelt, en waar je probeert andere beslommeringen uit je hoofd te zetten.

Niet makkelijk, maar het kan er wel voor zorgen dat je een patroon doorbreekt, de hond rustiger wordt, en jij er weer beter mee kan omgaan.

Anoniem (Gast)

@ Alaska's finest: dankjewel, dit vind ik een erg goede tip. Soms zit je inderdaad in zo'n patroon en dan zie je het zelf niet, totdat je erop gewezen wordt. Misschien inderdaad verstandig om gewoon te denken, nu gaan we lekker spelen, knuffelen of wat dan ook. Gewoon voor de gezelligheid en niet omdat ze perse aandacht moet hebben. Gewoon lekker samen in de tuin of zo, zodat er weinig afleiding is

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Misschien inderdaad verstandig om gewoon te denken, nu gaan we lekker spelen, knuffelen of wat dan ook. Gewoon voor de gezelligheid en niet omdat ze perse aandacht moet hebben. Gewoon lekker samen in de tuin of zo, zodat er weinig afleiding is "

 Inderdaad. Zoek bewust rustige plaatsen op, waar niet veel 'moet'. Niet voor de hond, maar ook niet voor jou. Zodat je even helemaal naar de basis kan gaan: gezellig en onbezorgd van elkaar genieten.

Krijg je weer wat veerkracht van!  Komt goed!

Volgende forumvraag: van spelen naar bijten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^