Kvv/brokken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Roxy & AresRoxy & Ares

honden foto van Roxy & Ares

Hoi allemaal,

We hebben een Hollandse herder van nu 18 weken oud :-D . Vanuit de fokker werd er gevraagd of we openstonden voor kvv. Daar we ook een Mechelse herder hebben die ontzettend moeilijk eet, wilden we dit met ons pupje wel een kans geven. Zowel 's morgens als 's avonds krijgt onze kleine kerel dus kvv, dat via de fokker wordt besteld en geleverd. Hij eet dit met het nodige enthousiasme (lees is er dol op ;-) ) Ook onze Mechel krijgt dit nu af en toe, ze wil het niet de hele tijd. Nu hebben we hier in de buurt een klein dierenwinkeltje/trimsalon dat ook de snackjes verkoopt die hij graag eet, wij daar dus heen om er wat te kopen. De winkel wordt uitgebaat door een vrouw die naar haar zeggen voorheen bij een dierenarts heeft gewerkt. Zij heeft hier een heel betoog gehouden over dat enkel kvv niet gezond is, zij gaf ons de raad een natuurlijke brok bij te voeren. Echt heel blij ben ik daar dus niet buiten gegaan.. Beetje in de war ook.. Ik had voorheen wel wat opzoekwerk gedaan en via de fokker hebben we ook wel wat uitleg gehad maar helemaal er in thuis zijn we dus nog niet. Wat is jullie mening hierover? En weten jullie misschien bronnen waar we toch net wat extra informatie kunnen verkrijgen of is er iemand die hier helemaal in thuis is en ons wat extra informatie wil geven ?

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Je kan rustig alleen KVV geven hoor!
Belangrijk is wel op te letten dat er "compleet" op staat en niet "aanvullend". Bij aanvullend moet je inderdaad wat er bij voeren. Bij complete KVV niet hoor. Complete KVV geven en de smaken een beetje afwisselen dan zit je echt wel goed hoor.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Ik snap haar theorie wel, tegenwoordig zijn er zoveel 'merkjes' die niet gecontroleerd worden en omdat ze claimen niet compleet te zijn (je moet immers afwisselen) kan er bij echte problemen hen ook niks gemaakt worden. Daarnaast hoor je ook klachten over bv schildklierwaardes e.d. en is de bezorgdheid van dierenartsen bij bepaalde kvv's en zelf samenstellen niet geheel onterecht.

 

Als je inderdaad voor een goede, bekend staande complete kvv (evt eentje die zich ook bewezen heeft door de jaren heen) en die onderling nog afwisselt dan zit je helemaal goed.

honden page profiel Roxy & AresRoxy & Ares

honden foto van Roxy & Ares

Dankjewel voor jullie reactie!
Wij hebben het vlees van Darf. In verschillende smaken en die wisselen we af. Heb het er met onze dierenarts over gehad. Hij was wel voorstander van de kvv, al vond hij het geen slecht idee om af en toe is een bakje brokjes te geven, mits deze van goede kwaliteit zijn en af en toe wat groenten, een eitje of wat kwark e.d. te voeren. Hebben jullie ervaring met happydog of andere merken ?

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Wat leuk, Een Hollandse herder  hier ook eentje. 

Ik geef die van mij nu 4 jaar kvv, niet afwisselend met brok en ik heb niet het idee dat ze iets tekort komt, zorg dat je minimaal 7 verschillende diersoorten in de week geeft, af en toe wat pens erbij, wat groente en fruit etc. Een rauw eitje met schil is ook erg goed voor ze, gekookt mag niet met schaal gegeven worden daar dat te hard en te scherp is voor ze. Karnemelk en yoghurt kun je ze ook geven uiteraard. 

honden page profiel Roxy & AresRoxy & Ares

honden foto van Roxy & Ares

Ze zijn geweldig he <3 :-D
Wat voor groenten en fruit geef je dan allemaal ?

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Ik geloof dat tenminste 5 diersoorten in de 3 weken ongeveer word aanbevolen, maar meer is natuurlijk altijd mooi meegenomen ;). Je hoeft geen brokken bij te voeren hoor, mits je dus wel verantwoord voert. Genoeg diersoorten, de juiste verhouding bot/spiervlees/orgaan en als je het wilt, kun je regelmatig kwark, yoghurt, een eitje etc. bij geven. Groenten zijn niet bewezen nodig voor een hond, maar kun je wel geven als vulling oid. 

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Ze zijn geweldig he <3 :-D
Wat voor groenten en fruit geef je dan allemaal ? "

 KLIK

Heel veel wat in deze lijst staat, alle groente en fruit die je hond mag hebben, en welke hij niet mag hebben.   En ja, ze zijn geweldig, ik heb een kruising, maar paps is Niek van t oude Landras, misschien ken je die?, en ze heeft echt de genen van dr vader haha, de mama is een kruising uit Curaçao  (wel verantwoord gefokt) 

Volgende forumvraag: KVV en brokken combineren?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^