Lhasa apso

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KikiKiki

honden foto van Kiki

Toevallig weer eens op dit forum! Ik heb dus een Lhasa Apso van bijna 8 jaar, met stamboom.
Het is een geweldige hond voor ons gezin.
Luistert goed. Uitlaten nu hij volwassen is normaal 2 x per dag. Naar het bos gaan vindt hij fantastisch. Dan rent en springt hij alle kanten op, heerlijk om te zien. Houdt ons goed in de gaten.
Vindt spelen ook heel leuk, maar geniet ook van zijn rust.
Is geen blaffer al zal hij aanslaan als er iemand voor de deur staat. Vachtverzorging: Hij verhaart niet. Regelmatig kammen. Ik hou hem op het moment kort. De oren en staart laat ik lang. Ik doe dit zelf. Voor mij nooit geen ander ras meer.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dank je wel Kiki, kan jij ook uitleggen wat men bij dit ras bedoelt met dominant, koppig en eigenwijs?  Op internet toch een paar keer gevonden dat hij baas of kind heeft gebeten. Is dat tot hier en niet verder, het gereserveerde wat ook genoemd wordt? Jij zegt dat hij goed luistert. Heb je cursussen met hem gedaan? Hoe vond hij dat? Ik zit nu nog tussen de lhasa en het leeuwhondje, het is zo moeilijk.

honden page profiel KikiKiki 3 doggies

honden foto van Kiki

Hallo Ientje@
Dominant, koppig en eigenwijs:
Dominant herken ik niet, wel soms koppig of eigenwijs. In die zin van ik wil linksom als het baasje rechtsom wil. Dit is soms niet altijd. Bijten niet gedaan. Sinds kort passen wij op kleinkind. Deze trok onverwachts aan oor, hierbij viel hij wel uit met een grom, maar gelukkig geen beet. Hij laat de baby met rust als deze op de grond speelt. Ik zal de hond en baby nooit zonder toezicht bij elkaar laten. Ik heb puppycursus met hem gedaan en daarna GG1. Hij was geslaagd. Hij is super slim. Kent veel opdrachten: zit,down, blijf, high five, hoog, poot etc.
In het gereserveerde herken ik zijn " arrogantie "en voorzichtigheid. Als hij aan de lijn loopt geen zin heeft in kennismaken met alle honden. Soms loopt hij er met een boogje omheen. Waar hij los mag spelen zoals het pension, waar hij tijdens onze vakanties verblijft speelt hij wel graag met andere honden. Waar wij lopen in het bos komen wij nooit honden tegen. In mensen is hij super geïnteresseerd. Hij begroet het liefst iedereen uit de straat die hem lief vindt.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wat klonkt dat fijn! Nu ga ik nog meer twijfelen. Ik heb al contact gehad met een fokker, zei vertelde precies zo als jij, over haar honden. Ik ga er maar eens een afspraak maken om te kijken. En dat happen naar je kleinkimd, niet leuk, maar waarschijmlijk een schrikreactie. Dat hij niet door heeft gebeten zegt alleen maar goeds. Dat geldt voor iedere hond, nooit alleen met een kind laten. GG1 gehaald, dat vind ik knap, dat een, lhasa dat leuk vindt, daar had ik niet op gerekend. Loop jij heel veel per dag met hem, je zegt 2x, maar hoelang? Dat gereserveerde kan ik waarderen, je hoeft toch ook niet  met iedereeeeeen vriendjes te zijn.....

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Is dat jullie hond, die op het plaatje staat bij jouw tekst? Vind ik heel erg mooi. Kan je zijn ondertandjes zien als zijn bekje dicht is?

honden page profiel Ilse met haar schatjes: Binny & StoetelIlse met haar schatjes: Binny & Stoetel

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

" Is dat jullie hond, die op het plaatje staat bij jouw tekst? Vind ik heel erg mooi. Kan je zijn ondertandjes zien als zijn bekje dicht is? "

 Bedoel je een onderbeet? Als het goed is is dat een fout er wordt daar niet mee gefokt (tenminste bij de havanezer is dat zo).

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Als ik de rasbeschrijving lees heeft de Lhasa een omgekeerd tanggebit, of zoiets. De boventanden vallen binnen de ondertanden. Maar dat mag geen echte centenbak zijn......  Maar ben dan benieuwd of je de ondertandjes toch ziet als het bekje gesloten is.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

"  Bedoel je een onderbeet? Als het goed is is dat een fout er wordt daar niet mee gefokt (tenminste bij de havanezer is dat zo). "

Is anders bij de Lhasa.
Die hebben een omgekeerde schaar, wat eigenlijk gelijk is aan een mooi aansluitende onderbeet.

honden page profiel KikiKiki

honden foto van Kiki

Ha ha nee je ziet zijn ondertandjes niet. Geen onderbeet. Ik heb meer foto's bij mijn profiel staan.
Twee maal daags normale rondjes. 15 minuten - 30 minuten. Ligt aan het weer. En af en toe lange wandelingen tussendoor in het bos. Hij heeft een goed uithoudingsvermogen.
Toen hij nog " pup" was liep ik uiteraard vaker ivm zindelijkheidstraining.
Baby trok ook onverwachts hard aan het oor. Happen was het nog niet, wel boze grom en huiljank.
Ik zou zeker voor een hondje met stamboom gaan. Het karakter is zo mooi.

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

" Is anders bij de Lhasa.Die hebben een omgekeerde schaar, wat eigenlijk gelijk is aan een mooi aansluitende onderbeet. "

 Oke, weer wat geleerd. 

honden page profiel KikiKiki

honden foto van Kiki

http://www.hondenpage.com/fotos/foto/485771/.php

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dag allemaal, het wordtzekerwen hondje van een erkende fokker die fokt met goed geteste honden. Jullie maken het mij wel moeilijk. Degene die een lhasa hebben zijn er dik blij mee. Zeg ik hier thuis tegen wie dan ook dat ik denk aan een lhasa krijg ik horrorverhalen van bunker voor de kop, str..eigenwijs, koppig en noem maar op. Toch lees ik dat niet in wat eigenaren  hier vertellen. Inmiddels ook met een lhasa  fokker contact gehad, en ook daar geen negatieve verhalen. Zucht zo moeilijk. Ik heb de tijd, ga nu eerst bij een leeuwhondje fokker kijken en dan bij deze fokker van de lhasa. Ik heb het idee dat de leeuw ook heel leuk is, meer voor de hondensport, maar wel veel beweeglijker dan de lhasa. Wordt vervolgd, en meer ervaringsverhalen, ook negatieve, heel graag.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dag Kiki, ik heb je een pb gestuurd, geen idee hoe dat werkt, krijg je dat dan via je mail.,

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Even een update, morgen kijken bij een lhasa eigenaar en een aantal dagen later nog een keer bij een leeuwhonden baas. Ik hoop dat ik het verschil kan zien, daarna een afspraak maken bij een havanezer. Zo blijf ik van de straat.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Even een update, morgen kijken bij een lhasa eigenaar en een aantal dagen later nog een keer bij een leeuwhonden baas. Ik hoop dat ik het verschil kan zien, daarna een afspraak maken bij een havanezer. Zo blijf ik van de straat. "

 Leuk, veel plezier!

honden page profiel KikiKiki

honden foto van Kiki

Veel plezier!
Ga je kijken bij een fokker van de Lhasa Apso? Ben benieuwd!

honden page profiel CindyCindy 2 doggies

honden foto van Cindy

Ik ben opgegroeid met een Lhasa Apso. (Was 15 jaar geworden). 

 

Hij was heel erg lief, ook tegenover kinderen maar bij andere honden kon hij nog wel eens dominant zijn, hij had zijn voorkeuren haha. Voor zover ik het weet vond hij het erg lastig om alleen thuis te zijn, er was wel altijd iemand thuis die hem op kon vangen en anders ging hij naar kennissen toe. Ik denk dat je dit gewoon goed moet trainen en dat hebben mijn ouders toentertijd nooit gedaan. (Ik was zelf nog maar een klein kindje van 8 jaar haha) Wij hebben er in ieder geval heel veel plezier aan gehad en missen hem nog steeds heel erg. We hebben hem 3 jaar geleden helaas moeten laten inslapen. Ook al is 15 jaar een prachtleeftijd denk ik zo. 

 

 

honden page profiel KikiKiki 3 doggies

honden foto van Kiki

Mijn Lhasa Apso heeft er geen moeite mee om alleen thuis te zijn. Gaat lekker liggen in zijn mandje. Het zal inderdaad met training te maken hebben.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Cindy, 15 is inderdaad een hele leeftijd, maar ik weet hoe het voelt, ook nog na jaren....dank voor je verhaal.

Kiki, ja bij een fokker! Zie pb van afgelopen week.

Heman, dank je wel.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ze waren leuk, lief, rustig, niet hyper, geen keffers , kortom ik heb genoten. Wat een stabiele hondjes!

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^