Zou ik geschikt zijn voor een IG?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bentebente

Het is al jaren een droom van mij.. een Italiaans windhondje. Ik vind het een superleuk ras en weet eigenlijk wel dat er eentje komt zodra dat kan. (Ik woon nog thuis.) Ik wilde eigenlijk vragen aan de windhonden-liefhebbers onder ons of ik wel geschikt zou zijn als eigenaar, voor de leuk.

 

Dus hier wat dingetjes:

-Ik hou van lange wandelingen door bossen, op het strand, overal eigenlijk, maar ik vind het ook heerlijk om thuis plat te liggen.

-Ik wil dan ook best een stuk reizen zodat de hond lekker kan rennen.

-Ik zoek echt een maatje, ik heb liever honden die 24/7 bij mij in de buurt zijn dan een hond die liever alles zelf uitzoekt.

-Jammeren of blaffen maakt me niet uit, maar als de buren er last van hebben wil ik er graag moeite in steken het af te leren. Eveneens andere gedragingen.

-Jachthond of niet, ik ben gewend aan allerlei soorten honden en weet hoe ik met ze om moet gaan.

Het uiterlijk spreekt mij tevens ook heel erg aan. Dus, wat denken jullie als jullie dit zo lezen of geef ik onvoldoende informatie?

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk dat als je in het ergste geval bereid bent de hond alleen aan de lijn uit te laten (broedseizoen, of als de hond echt niet los kan) óf in de buurt kooien hebt om de hond in te kunnen laten rennen, het best kan.


Ik heb wel eens een paar keer zo'n hondje meegemaakt en sommige zijn ook best bang/vluchterig, dus dat kan ook een reden zijn om aan de lijn te houden. Windhonden in het algemeen hebben daar ook "last" van. Als je daarmee rekening kunt houden...

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb me trouwens klem zitten te verzinnen wat IG met een Italiaans windhondje te maken zou kunnen hebben, maar ik denk dat ik hem heb: Italian Greyhound.

honden page profiel bentebente

Bedankt voor je reactie! Ja, haha, dat is hem. Ben een beetje verengelst denk ik, na het bekijken van al die sites over het ras.. 

Volgende forumvraag: Koningsdag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^