Advies nodig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Melissa (Gast)

Hallo, mijn naam is Melissa.Wij hebben een hond van 1 jaar en 3 maanden oud, en hij is 75% een duitse herder en 25% een tervuerense herder. Toen wij hem kochten van de vorige eigenaar, bleek dat hij al 2 uur met de hond liep op een dag. Dit terwijl Hero nog maar 10 weken oud was. Momenteel lopen wij bij de dierenarts met Hero, omdat hij pijnklachten heeft. Deze pijnklachten zitten aan zijn linker heup, toen de dierenarts hier bewegingen mee maakte. Er zijn röntgenfoto's gemaakt van zijn ruggenwervel, beide heupen en knieën en zijn bekken, waarop de dierenarts zelf niet voldoende kon zien wat er aan de hand was. Vervolgens heeft hij deze foto´s doorgestuurd naar een specialist. Deze specialist concludeerde dat de linker heup niet helemaal goed in de kom zit en dat zijn bekken niet goed aansluit op zijn ruggenwervels. De dierenarts uitte zijn zorgen en vertelde dat we er zeker wat mee moeten nu hij nog zo jong is. Dit snap ik uiteraard, want het baat mij ook zorgen. Wij willen nu een second opinion laten doen bij een andere dierenarts, om dit elders te laten dubbel controleren. De dierenarts waar we nu bij zitten, adviseert naar een kliniek elders te gaan, omdat hun gespecialiseerd zijn in deze problematiek. Een consult alleen al kost 128 euro. Daar moet o.a. ook een CT scan gemaakt worden, om een verder behandelplan op te stellen. Dit gaat ons 800-900 euro kosten, waar ik behoorlijk van schrok. Hebben jullie nog verdere tips in deze situatie? Groeten Melissa

honden page profiel ..

honden foto van .

Tjaa.. je wist bij de koop dat de hond niet goed behandeld is door de vorige eigenaar. Je kon daarmee ook weten dat deze problemen konden ontstaan... daarop had je kunnen besluiten een verzekering af te sluiten. Maar dat is blijkbaar niet gebeurd wat ik eruit begrijp. Dus het lijkt me dat er niks anders op zit dan gewoon de rekeningen te betalen?? Je kan de hond niet zo laten lopen met pijn. 

Je zou kunnen bekijken of er een kliniek is die het goedkoper doet maar dan heb je kans dat je ook inlevert op kwaliteit... 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat sneu voor de hond zeg, fijn dat hij nu bij jullie is

 

Ik zou met hem naar een kliniek als van dr Aharon kunnen gaan en daar de foto's laten beoordelen en vragen of ze je hond kunnen behandelen?

http://www.kreupeldier.nl/

 

Je zou ook de foto's naar dr Schulze kunnen sturen en vragen of je hond in aanmerking komt voor zijn behandeling (goudstaafjes tussen de gewrichten zetten). Dat is dan maar 1 malig en je hond is verder pijnvrij, hoeft geen operatie te ondergaan en dus ook geen moeilijke revalidatie, en het drukt de kosten.

http://www.gold-akupunktur.eu/13.html

 

Verder zou ik hem hoogwaardig voer en supplementen geven in overleg met een holistisch dierenarts. Waarschijnlijk zal acupunctuur, massages en hydrotherapie ook goed zijn.

 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Als ik lees: Deze specialist concludeerde dat de linker heup niet helemaal goed in de kom zit en dat zijn bekken niet goed aansluit op zijn ruggenwervels. De dierenarts uitte zijn zorgen en vertelde dat we er zeker wat mee moeten nu hij nog zo jong is'.

 

Dan vind ik het nogal wat om over hoogwaardige voeding, holist, acupunctuur en massages te beginnen... niet dat dit slecht is maar deze hond heeft een operatie nodig bij een erkende kliniek. Een second opinion kan geen kwaad. En het zal zeker niet goedkoop worden. Maar zoals de dierenarts zegt gezien de leeftijd van de hond en het feit dat hij nu pijn heeft, heeft je hond zo snel mogelijk professionele hulp nodig. Heel veel succes! 

 

Daarna kan je altijd nog ter ondersteuning kijken naar massages, acupunctuur, etc. 

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Vraag aan je dierenarts of hij namen van gespecialiseerde klinieken kan noemen, en neem contact op met meerdere klinieken. Misschien kan je een regeling treffen waarbij je in termijnen kunt betalen.

Melissa (Gast)

Allereerst bedankt voor jullie reacties.

@ Dobry: Heeft u ervaring met dr Schulze met betrekking tot goudstaafjes tussen de gewrichten zetten? Zoja, wat zijn de kosten hiervan?

Hero krijgt nu Royal Canin voer en 2x p/week vers vlees.
Wat voor supplementen bedoelen jullie?

Ik ga zeker bij de dierenarts even informeren over meerdere klinieken in de buurt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hallo, mijn naam is Melissa.Wij hebben een hond van 1 jaar en 3 maanden oud, en hij is 75% een duitse herder en 25% een tervuerense herder. Toen wij hem kochten van de vorige eigenaar, bleek dat hij al 2 uur met de hond liep op een dag. Dit terwijl Hero nog maar 10 weken oud was.
Momenteel lopen wij bij de dierenarts met Hero, omdat hij pijnklachten heeft. Deze pijnklachten zitten aan zijn linker heup, toen de dierenarts hier bewegingen mee maakte. Er zijn röntgenfoto's gemaakt van zijn ruggenwervel, beide heupen en knieën en zijn bekken, waarop de dierenarts zelf niet voldoende kon zien wat er aan de hand was. Vervolgens heeft hij deze foto´s doorgestuurd naar een specialist. Deze specialist concludeerde dat de linker heup niet helemaal goed in de kom zit en dat zijn bekken niet goed aansluit op zijn ruggenwervels. De dierenarts uitte zijn zorgen en vertelde dat we er zeker wat mee moeten nu hij nog zo jong is. Dit snap ik uiteraard, want het baat mij ook zorgen.
Wij willen nu een second opinion laten doen bij een andere dierenarts, om dit elders te laten dubbel controleren. De dierenarts waar we nu bij zitten, adviseert naar een kliniek elders te gaan, omdat hun gespecialiseerd zijn in deze problematiek. Een consult alleen al kost 128 euro. Daar moet o.a. ook een CT scan gemaakt worden, om een verder behandelplan op te stellen. Dit gaat ons 800-900 euro kosten, waar ik behoorlijk van schrok.
Hebben jullie nog verdere tips in deze situatie?
Groeten Melissa "

 Wat dacht je naar de faculteit Utrecht , daar zit een orthopeed die op de europese lijst staat van goed gekeurde orthopeden, dr..meij...en een consult is daar net zo duur als bij andere ziekenhuizen, de ervaring heb ik, nog geen 45 euro....de behandeling weet ik natuurlijk niet dat is na onderzoek aan de orde.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Als ik lees: Deze specialist concludeerde dat de linker heup niet helemaal goed in de kom zit en dat zijn bekken niet goed aansluit op zijn ruggenwervels. De dierenarts uitte zijn zorgen en vertelde dat we er zeker wat mee moeten nu hij nog zo jong is'.
 
Dan vind ik het nogal wat om over hoogwaardige voeding, holist, acupunctuur en massages te beginnen... niet dat dit slecht is maar deze hond heeft een operatie nodig bij een erkende kliniek. Een second opinion kan geen kwaad. En het zal zeker niet goedkoop worden. Maar zoals de dierenarts zegt gezien de leeftijd van de hond en het feit dat hij nu pijn heeft, heeft je hond zo snel mogelijk professionele hulp nodig. Heel veel succes! 
 
Daarna kan je altijd nog ter ondersteuning kijken naar massages, acupunctuur, etc.  "

 in mijn ogen zijn dr Schulze en dr Aharon heel professioneel, elk specialisten op hun eigen gebied.

Mijn advies is wat ik zelf zou doen voor mijn hond. Als er een kans is om een operatie met alle risico's dat dit meebrengt, veel pijn en lange revalidatie te vermijden zou ik zelf dus eerst die opties langsgaan en de foto's door hen laten beoordelen.

Met een professionele holist daarbij om te bespreken welk voedsel en supplementen en verdere behandelingen, op dit moment voor de  hond nodig zijn doe je in mijn ogen al het mogelijke om je hond te helpen.

Maar ts moet natuurlijk haar eigen keuze maken.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

 
 
" Allereerst bedankt voor jullie reacties.
@ Dobry: Heeft u ervaring met dr Schulze met betrekking tot goudstaafjes tussen de gewrichten zetten? Zoja, wat zijn de kosten hiervan?
Hero krijgt nu Royal Canin voer en 2x p/week vers vlees. Wat voor supplementen bedoelen jullie?
Ik ga zeker bij de dierenarts even informeren over meerdere klinieken in de buurt. "

 nee zelf geen ervaring met dr Schulze, wel iemand hier in de buurt die er een paar jaar geleden haar hond heeft laten behandelen, die loopt nog steeds pijnvrij en medicatievrij rond.

De kosten waren als ik het goed heb 600 euro voor beide heupen.

 

 

Voor het voer en de supplementen zou ik een consult bij een gediplomeerd holistisch arts nemen, die aan de hand van de gesteldheid van de hond je iets zal adviseren.

honden page profiel Marjolein & Toby Marjolein & Toby

honden foto van Marjolein & Toby

Je zou voor een second opinion naar Dr Govers, orthopedisch specialist bij de Wagenrenk kunnen gaan. Zelf een hele goede ervaring mee. 

 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

"  Wat dacht je naar de faculteit Utrecht , daar zit een orthopeed die op de europese lijst staat van goed gekeurde orthopeden, dr..meij...en een consult is daar net zo duur als bij andere ziekenhuizen, de ervaring heb ik, nog geen 45 euro....de behandeling weet ik natuurlijk niet dat is na onderzoek aan de orde. "

 Hier sluit ik me bij aan, omdat ik daar zelf (wel voor andere mankementen met honden) erg positief over ben.

Ze kunnen daar werkelijk alles wat bij mensen ook kan en de prijzen vind ik mee vallen.

Dus dit zou ook mijn advies zijn, niet naar een andere dierenarts maar vraag aan je dierenarts een verwijzing voor Utrecht, want je hebt deze wel nodig.

Volgende forumvraag: Jayla heeft lymfeklierkanker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^