Nieuwe pup!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Hallo!

Als alles goed gaat heb ik in augustus mijn puppy (ze is net zwanger). 

Een golden retriever zou het worden. Mijn vorige hond was ook een golden retriever, wel bij mijn ouders thuis omdat ze te oud was om nog mee te verhuizen met mij.

Ik woon op een studio nu. En ga tegen dan op een appartement wonen, tweede verdieping. Niet ideaal weet ik. 

Mijn hond wordt mijn hobby. Ik ga heel veel tijd in mijn hond steken als ik thuis ben (wandelen sowieso om z'n plasje te doen en om z'n energie kwijt te kunnen, hondenschool, naar zee, spelen met andere honden bij familie,...) en ik wil hem/haar zoveel mogelijk meenemen als ik niet thuis ben. 

Het is de bedoeling dat het mijn 'compagnon', mijn dikke vriend is. 

Ik werk ook fulltime maar ik zou 2 weken vrij zijn bij aankomst van de pup + ik kan in het begin over de middag naar huis komen. Dus zou die pup 4u alleen zitten. 

Ik besef wel dat de omstandigheden niet ideaal zijn (appartement, fulltime werken,...) maar als mijn toekomstige golden voor de rest gaat wandelen en overal mee mag, valt dit dan te verantwoorden? 

Ik wil er ook niet halsoverkop aan beginnen, dus ik lees heel veel (en ook heel veel tegenstrijdigheden). 

Los van de niet zo ideale omstandigheden denk ik dan, als een hond wordt aangeschaft om in een buitenren te zitten, zomer of winter, warm of koud... Dat is ook niet ideaal voor zo'n hond, niet? 

Graag tips & advies! :) 

Groetjes!

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Heeft het appartement een lift? In het begin kun je pup nog dragen. Dan worden ze groter maar is het ivm de heupen ook nog niet verstandig trap te lopen...Dan is een lift wel heel handig. Ook als de hond ouder wordt.

Anoniem (Gast)

Nee maar ik zou hem/haar zolang mogelijk dragen. En daarna aanleren om achter mij te blijven bij het op en af gaan van de trap. Zodat het rustig gebeurt. 

En ik denk dat ik mijn dierenarts ook tips zou vragen om mn hond op te tillen als volwassenhond. Zodat we dat ook kunnen leren/oefenen ????

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

M.i. maakt het niet uit of je op een appartement of woont of in een villa, zolang de hond maar genoeg te doen heeft. De golden is een actief ras wat toch vrij veel beweging nodig heeft, dus lekker veel naar buiten.

 

Enige waar ik me zorgen om maak is dat je schrijft dat de hond na 2 weken bij jou al 4 uur alleen moet zitten... Dat is veel te lang voor zo'n jonge hond, het eerste half jaar moet het alleen zijn heel langzaam aan worden opgebouwd. Voor de meeste pups die je op zo'n jonge leeftijd gelijk 4 uur alleen laat zitten is dit traumatisch, reken maar op flink geblaf en daarmee klachten van de buren. Ik zou gaan zoeken naar een goede oppas / pension voor het eerste jaar, en daarna eventueel een uitlaat service te gebruiken. Fulltime werken en een pup kan, maar je moet er wel goede maatregelen voor treffen, de pup maar alleen thuis laten zitten is daar niet 1 van.

Anoniem (Gast)

Ja dat snap ik maar als ik dan bedenk ... hoe zit het dan met de hechting van de hond als hij constant ergens anders zit? 

Hechting is toch ook wel belangrijk. 

Ik kan wel thuiswerken maar ook niet de hele week door. Dat staat zeker ook op het programma.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

" Ja dat snap ik maar als ik dan bedenk ... hoe zit het dan met de hechting van de hond als hij constant ergens anders zit? 
Hechting is toch ook wel belangrijk. 
Ik kan wel thuiswerken maar ook niet de hele week door. Dat staat zeker ook op het programma. "

 

Die hechting zal beter zijn dan dat je hem elke dag achterlaat, bij de oppas krijgt hij tenminste nog menselijke interactie, en ook geen overdosis aan stress door het alleen zijn. Het is niet alsof die hond zich niet meer aan jou kan hechten alleen omdat hij een oppas heeft, honden hechten zich heus aan meerdere mensen als je maar genoeg tijd doorbrengt met zn 2. 

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

" Nee maar ik zou hem/haar zolang mogelijk dragen. En daarna aanleren om achter mij te blijven bij het op en af gaan van de trap. Zodat het rustig gebeurt. 

En ik denk dat ik mijn dierenarts ook tips zou vragen om mn hond op te tillen als volwassenhond. Zodat we dat ook kunnen leren/oefenen ???? "

 



Ja maar straks is de hond oud en niet meer zo mobiel. Dan heb je echt een probleem zonder lift. Kun je dan zo'n grote hond van dat gewicht tillen. Ik echt niet.
Dat is voor mij persoonlijk het grootste probleem.
Appartement zolang je er veel mee doet bij golden a la en je 's middags naar de hond kan. Maar kan je dat niet vind ik 8 uur iedere dag erg lang. Dan zou ik wel wat regelen qua uitlaatservice oppas of tiener die voor geld wel wil uitlaten. Heel eerlijk zou ik ze fokken en kwam je bij me had ik gezegd kom later maar in iets gunstigere omstandigheden nu niet. Of er moet een lift zijn en oppas of zoiets geregeld als je tussen de middag niet terug kan. Hoop dat je het niet kwalijk neemt dat ik het eerlijk zeg.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Hmmm....pup komt wsch naar jou op 8 of 9 weken ...dan ben je twee weken thuis. 

Komt erop neer dat jouw pup van elf weken heel de dag 8 uur alleen gaat blijven ,  alleen de eerste tijd kan je s middag over en weer ? 

Zo begrijp ik het .

 

Je vergelijkt met een hond in een buitenren maar  dat zijn werkhonden meen ik, geen gezelschapshonden en laat je nu net een golden retriever hebben, een hond die veel gezelschap wilt.

 

neen sorry , ik vind dat dat niet kan als je geen partner hebt om ook op hem te letten....of als je geen opvang hebt.

 

zoals hierboven al is gezegd, gaatvje pup je missen , blaffen, niet zindelijk worden.. 

 

hoe ga je trouwens dit zindelijk worden aanleren als je niet steed op zijn signalen kan inspelen ?

 

Ik wilde ook van kindsaf honden maar was nooit alleen.

 

Zoek asjeblieft een oplossing voor deze uren....want de pup komt er aan....en denk ook aan hoe je puppy die eenzame uren zal doorleven.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Van mij kan je een hond nemen, ook een pup, je gaat er voor...twee weken ben je thuis, je kan dan er al aan werken om de pup even alleen te laten, boodschap doen, uit zicht...         .na de twee weken, een oppas voor de tijd dat de pup te lang alleen zit, waarom niet, als jij van te voren al iemand uitzoekt die te vertrouwen is....              .  je werkt fulltime, de tijden dat je vrij bent besteed je mooi aan je hond lees ik, zorg dus voor een vangnet...    dan heb ik nog een ding... veronderstel dat je hond zorgen krijgt, bijvoorbeeld een operatie, dan is trappen lopen geen optie even, heb je een balkon waar de hond dan zijn behoeftes kan doen, en kan verblijven,?  dat is het enige minpuntje wat ik zo lees....    voor de rest je gaat er voor. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik ben ook alleen zonder partner...en ook net een pup, nu al net een jaar geweest, in alle vroegte stond ik op, bestede ik alle aandacht aan de pup, uitlaten spelen enz....half negen tot half elf was de pup alleen, geen enkel probleem, zorg voor een pupproef ruimte, lekker vetbed en goed bot, een pup gaat dan slapen, twee uurtjes, dan zou je voor een oppas moeten gaan in de uurtjes dat jij er nog niet bent, twee uurtjes alleen kan gerust, maar dan wel de nodige aandacht gehad hebbend.....tot jij het over kan nemen...als je zorgt voor een vast ritme kan je ook als je alleen bent en fulltime werkt een pup nemen....wel met hulp van anderen, weekenden ben je vrij dan is het aan jou.

honden page profiel bentebente

Ik maak me meer zorgen over de tijd die je hebt vrij gevraagd. Twee weken is wel heel weinig om een nieuwe pup te leren vier uur alleen te zijn in mijn ogen. Kan je niet iets langer vrij nemen, of hem/haar meenemen naar werk? De eerste maanden dat zo'n beestje bij je is zijn toch wel belangrijk voor de hechting.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Met Java had ik 3 weken vakantie, en daarna ben ik weer gaan werken. Ze was dan 3 uur alleen, dan ging ik naar huis, werd dan uitgelaten en daarna moest ik terug naar het werk en was ze weer 3 uur alleen. Java zeurde niet, ze sliep ook nog veel toen ze nog zo jong was. Maar achteraf gezien zou ik het niet meer zo doen. Het was gewoon te lang, ze had vaak ongelukjes. Ik ben vervolgens in Januari minder gaan werken.

Ik zou zeker een oppas bij je thuis aanraden, daar zijn heel veel sites voor waar mensen op staan die je kunnen helpen en vaak niet eens zo heel duur zijn. Wel iemand met ervaring met pups, want je pup moet natuurlijk veel leren, en ook de oppas moet er rekening mee houden dat je pup moet leren om alleen te kunnen zijn.

honden page profiel RenateRenate

" Nee maar ik zou hem/haar zolang mogelijk dragen. En daarna aanleren om achter mij te blijven bij het op en af gaan van de trap. Zodat het rustig gebeurt. 

En ik denk dat ik mijn dierenarts ook tips zou vragen om mn hond op te tillen als volwassenhond. Zodat we dat ook kunnen leren/oefenen ???? "

 



Ga je hem ook dragen als hij vies en nat is van een stevige wandeling? En of trappen lopen nu rustig of hevig gebeurt, het kan voor de heupen heel slecht zijn.

Zelf zou ik nooit met een golden op een appartement gaan zitten, ik ken een paar goldens en die hebben echt ruimte en een tuin nodig, naast de dagelijkse boswandeling.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Ben wel benieuwd wat de fokker zegt? Bij ons waren ze bijvoorbeeld heel streng over woonomstandigheden en fulltime werken. Wij woonde eerst op 3 hoog zonder lift. No way dat we dan een pup hadden meegekregen. Met fulltime werken kregen we veel vragen maar dat was uiteindelijk prima.

 

Wij hadden 6 weken vrijgenomen, daarna veel vanuit huis gewerkt en heel langzaam opgebouwd. Met 4 maanden oud kon die goed 2-3 uur alleen zijn. Nu met 9 maanden zo een 4-5 uur. En dat is per dag. Het kan sneller maar is enorm afhankelijk van je pup. Ken genoeg verhalen van pups die dit niet kunnen en dan de tent afbreken. Dan heb je echt wel een back-up plan nodig. 

 

Het is dus vrij snel om je pup na 2 weken al 4 uur alleen te laten. Helemaal met de zindelijkheid. Dat is een leeftijd dat ze nog steeds elke 2-3 uur naar buiten moeten.

Is er een goede oppas in de buurt? Iemand die je een pup toevertrouwd en ervaring heeft? Dit zal namelijk wel een deel van de opvoeding/vorming van je pup beïnvloeden als jij overdag veel weg bent. 

 

Denk ook goed na hoe je dat met de trappen gaat doen, een golden wordt al snel een (te) grote hond om te tillen. Af en toe traplopen is niet erg maar zeker 4x per dag voor een hond in de groei is niet aan te raden. Zo intensief traplopen mag eigenlijk pas als die uitgegroeid is. Misschien is een kleiner ras een optie, zoals een toller? Of is een oudere hond dan niet iets?  

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

"  
Ga je hem ook dragen als hij vies en nat is van een stevige wandeling? En of trappen lopen nu rustig of hevig gebeurt, het kan voor de heupen heel slecht zijn.

 Het kan ook zijn dat je hond het gewoon ABSOLUUT vertikt om van de trap te komen. Onze Pyxis komt er wel op..Maar af? No way. Niet met salami, niet met Irish beef, niet mat kaviaar.....Mijn vriend moet die 40kilo dan telkens opheffen. Is mijn vriend niet thuis....en is ze toch naar boven gekomen in de ochtend...dan zit ze daar vast want ik krijg haar echt niet opgehoffen.

 

Altijd hopen op het beste maar voorbereiden op het ergste!

honden page profiel Roxanne & BalouRoxanne & Balou

honden foto van Roxanne & Balou

" M.i. maakt het niet uit of je op een appartement of woont of in een villa, zolang de hond maar genoeg te doen heeft. De golden is een actief ras wat toch vrij veel beweging nodig heeft, dus lekker veel naar buiten.
 
Enige waar ik me zorgen om maak is dat je schrijft dat de hond na 2 weken bij jou al 4 uur alleen moet zitten... Dat is veel te lang voor zo'n jonge hond, het eerste half jaar moet het alleen zijn heel langzaam aan worden opgebouwd. Voor de meeste pups die je op zo'n jonge leeftijd gelijk 4 uur alleen laat zitten is dit traumatisch, reken maar op flink geblaf en daarmee klachten van de buren. Ik zou gaan zoeken naar een goede oppas / pension voor het eerste jaar, en daarna eventueel een uitlaat service te gebruiken. Fulltime werken en een pup kan, maar je moet er wel goede maatregelen voor treffen, de pup maar alleen thuis laten zitten is daar niet 1 van. "

 

Ik denk dat dit heel erg afhankelijk is van de hond. Iedere hond is anders, onze hond zat ook al vrij snel 3/4 uur alleen thuis ( wel opgebouwd vanaf 1 uur en iedere keer uitgebreid ) en heeft hier nooit last van gehad. We hadden voor de zekerheid toen een camera op zijn bench gericht zodat wij hem van buitenshuis in de gaten konden houden en meneer lag vaak uitgebreid op zijn rug te slapen 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

neen, een hond is echt niet gemaakt om de hele dag alleen te wachten tot je eindelijk thuis komt.

JIJ wil een hond, maar probeer je eens in te beelden hoe zo'n baby hond zich voelt als ie al die uren heel alleen zit....

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  

Ga je hem ook dragen als hij vies en nat is van een stevige wandeling? En of trappen lopen nu rustig of hevig gebeurt, het kan voor de heupen heel slecht zijn.

Zelf zou ik nooit met een golden op een appartement gaan zitten, ik ken een paar goldens en die hebben echt ruimte en een tuin nodig, naast de dagelijkse boswandeling. "

 Dat vind ik altijd zo'n onzin. Het gaat niet om de ruimte of om de tuin. Een hond is veel gelukkiger in een klein appartement met baasjes die veel met hem doen en hem veel meenemen dan in een mega villa met landgoed en baasjes die niet naar hem omkijken. Het is geen kat of zo.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

"  
Ik denk dat dit heel erg afhankelijk is van de hond. Iedere hond is anders, onze hond zat ook al vrij snel 3/4 uur alleen thuis ( wel opgebouwd vanaf 1 uur en iedere keer uitgebreid ) en heeft hier nooit last van gehad. We hadden voor de zekerheid toen een camera op zijn bench gericht zodat wij hem van buitenshuis in de gaten konden houden en meneer lag vaak uitgebreid op zijn rug te slapen  "

 

Dat is absoluut uitzondering en zou dan ook nooit iemand adviseren om hier van uit te gaan. 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Er is voor als je pup groter word ook soort draagtas verkrijgbaar.

Deze kun je onder de buik langs halen en met klitteband op de rug vast doen. Zitten handvaten aan zodat je een deel van het gewicht kan meedragen.

 

Oorspronkelijk bedoeld als hulpmiddel bij in en uit stappen van bijvoorbeeld een auto.

 

Echter word voor honden met aanleg voor heupproblemen geadviseerd ze zo lang ze groeien. Jaar tot anderhalf jaar geen trappen te laten lopen. 

Anoniem (Gast)

Bedoel je met fulltime werken 5 dagen per week 8 uur?

Dat je hond 40 alleen is?

Dan zou ik er niet aan beginnen.

Ook niet als je hem/haar elke dag een uur mee zou laten gaan met een uitlaatservice.

 

Vergis je niet in het hebben van een hond in je eentje, naast een volledige werkweek. Er zijn ook omstandigheden, momenten en plekken waar de hond niet in past, maar die wel moeten.

 

Het wonen op een appartement, trappen lopen hoeft geen probleem te zijn. Je kunt hier voldoende in sturen en aanleren.

 

 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Heb bij mijn pup 3 weken vrij genomen en nu nog ga ik op de fulltime dagen op de middag naar huis voor mijn hond.

4-5u alleen vind ik welletjes,anders gaat hij naar mijn zus of schoonouders.Heb je eventueel een oplossing of kan de hond met je mee werken?

Voor de trappen,tja,ik zou het niet doen...als er iets gebeurd dat de hond moet geopereerd worden of zo heb je al een probleem.Zou toch alles goed over nadenken.

Ik raad het niet af maar zou zeker kijken naar goede oplossingen.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo


Ik vind persoonlijk het grootste probleem dat er geen lift is. Als de hond over de dertig kilo is, en die trap later niet meer op kan. Nat vies is. Je hebt een hernia. Hond vertikt het echt. Hond is echt ziek en kan het niet meer. Heb je echt een probleem.

Het aantal uren alleen is misschien op te lossen met een uitlaatdienst of oppas.
Al blijf ik dat ook een ding vinden.
Want dat moet ook allemaal haalbaar zijn.

Zou je op beneden stuk zitten met stukje gras en partime werken zou het een heel ander verhaal zijn.

Ik vind dat je het nu in deze situatie absoluut niet niet moet doen en om de hond moet denken.

honden page profiel --

honden foto van -

"  

Ga je hem ook dragen als hij vies en nat is van een stevige wandeling? En of trappen lopen nu rustig of hevig gebeurt, het kan voor de heupen heel slecht zijn.

Zelf zou ik nooit met een golden op een appartement gaan zitten, ik ken een paar goldens en die hebben echt ruimte en een tuin nodig, naast de dagelijkse boswandeling. "

Tsja ik had er twee op een appartement (nu nog 1) en ik heb nooit gemerkt dat ze er last van hadden. Naast de dagelijkse losloopwandeling doen we jachttraining, speuren, hersenwerkjes en spelletjes. En steppen. Waren erg rustig in huis, op wat trekspelletjes met zn tweetjes na. En een tuin is leuk, maar een Golden is ook een hond die graag bij je is. Hier willen ze niet eens op het balkon als ik in huis zit, ze willen gewoon bij mij in de buurt zijn. Is hetzelfde met een tuin. 

 

Een Golden heeft gewoon meer nodig dan een dagelijkse boswandeling. Ik geef straks ook liever een pup mee aan mensen die op een appartement wonen en er genoeg mee doen dan aan mensen die een riant huis en tuin hebben en alleen een wandeling maken elke dag. 

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

" Tsja ik had er twee op een appartement (nu nog 1) en ik heb nooit gemerkt dat ze er last van hadden. Naast de dagelijkse losloopwandeling doen we jachttraining, speuren, hersenwerkjes en spelletjes. En steppen. Waren erg rustig in huis, op wat trekspelletjes met zn tweetjes na. En een tuin is leuk, maar een Golden is ook een hond die graag bij je is. Hier willen ze niet eens op het balkon als ik in huis zit, ze willen gewoon bij mij in de buurt zijn. Is hetzelfde met een tuin. 

 

Een Golden heeft gewoon meer nodig dan een dagelijkse boswandeling. Ik geef straks ook liever een pup mee aan mensen die op een appartement wonen en er genoeg mee doen dan aan mensen die een riant huis en tuin hebben en alleen een wandeling maken elke dag.  "

 




Zonder lift? Full time werken? Dan kun je niet genoeg doen. En er moeten boodschappen gedaan worden. Je wilt eens uit.

honden page profiel --

honden foto van -

TS zoals ik al zei zie ik als Golden eigenaar geen probleem wat betreft het appartement. 

 

Het alleen zijn is wel lang en een oppas moet je dus regelen. Dat is wel een must. Het kan prima zijn dat het wel meteen goed gaat maar je moet er ook rekening mee houden dat dat niet goed gaat. Bovendien is zo'n jonge pup nog niet zindelijk. In een bench stoppen kan inderdaad, dan houdt hij het waarschijnlijk op. Maar dan moet hij wel nodig. En bovendien vind ik het niet helemaal eerlijk naar een hond toe om hem dan 's nachts in een bench te doen, even uit te gaan en daarna weer voor een aantal uur in de bench te doen. Maar goed dat is mijn mening. En ook voor later is een hele dag alleen wel erg veel, dus zul je nog iemand moeten hebben die tussendoor gaat wandelen. Of een deel thuis werken.

 

Daarnaast is de trap ook een ding. Een Golden pup is met een week of 12 al tussen de 10-12kg. Op zich valt dat gewicht mee, maar stel je even voor dat je een lummel van een pup moet tillen die daar totaal geen zin in heeft en dus zijn poten stijf houdt of zich juist als een zoutzak laat hangen. Het klinkt makkelijker dan in de praktijk haha. Met een maand of 3,5 is dat bijna niet meer te doen. En op zich is het geen punt om een jonge hond beheerst trap te laten lopen, máár een jonge hond van die leeftijd moet wel nog een keer of 5 sowieso de deur uit om te plassen. Dat is dus minstens 5 keer trap op en trap af, elke dag. Persoonlijk vind ik dat wel erg veel en dat zal de gewrichten niet ten goede komen. Het zou misschien schelen als je iets van een loopplank zou kunnen maken aan één kant van de trap, dan krijgt hij niet steeds een klap op zijn gewrichten. Maar ik weet natuurlijk niet of zoiets mogelijk is in jullie situatie. 

 

Sorry ik pas even wat aan, ik had niet gelezen dat het zó lang alleen was. Een hond nemen omdat er honden zijn die het slechter hebben is natuurlijk geen goede reden. Áls je dit gaat doen moet je echt een oppas regelen of deels thuis gaan werken en iets regelen qua trap. En genoeg doen daarnaast qua sport en hersenwerk, anders ga je echt een ongelukkige hond krijgen en ik ga er vanuit dat jullie dat niet willen.

honden page profiel --

honden foto van -

"  


Zonder lift? Full time werken? Dan kun je niet genoeg doen. En er moeten boodschappen gedaan worden. Je wilt eens uit. "

Ik had het over mezelf, niet over de situatie van TS. Ik reageerde puur op het feit dat er werd gezegd dat een Golden op een appartement niet kan, want dat kan wel. Hier hebben we namelijk wel een lift en wordt er alles behalve fulltime gewerkt, maximaal 3 uur per dag alleen en dat is eigenlijk maar 3 dagen per week de rest minder. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

 

" Ik had het over mezelf, niet over de situatie van TS. Ik reageerde puur op het feit dat er werd gezegd dat een Golden op een appartement niet kan, want dat kan wel. Hier hebben we namelijk wel een lift en wordt er alles behalve fulltime gewerkt, maximaal 3 uur per dag alleen en dat is eigenlijk maar 3 dagen per week de rest minder.  "

 Dan nog gaat het dus niet over het appartement maar over de uren werken en de lift.

 

Ik zie zelf niet echt een groot probleem in fulltime werken zolang je maar zorgt dat er aan de behoeftes van je hond wordt voldaan door bv een goede uitlaatservice die minimaal een uur effectief gaat wandelen en met meerdere honden tegelijk (tegen spelen valt niet op te lopen). Dan is je hond al zo'n anderhalf tot twee uur onder de pannen.

 

Puntje voor mij is de opvoeding van de pup. Na twee weken fulltime gaan werken gaat niet volgens mij. Je bent al 3 dagen verder voor je überhaupt aan socialisatie kunt gaan doen (pup moet eerst wennen). Zindelijk krijg je ze ook niet in twee weken. Ik niet in het ieder geval. En een Golden is wel heel erg zwaar om de trap op en af (af is nog slechter) te tillen het eerste jaar. Ik moet dat straks ook gaan doen met mijn pup maar een Border teefje is een stuk lichter dan een Golden en de laatste trap kunnen we vermijden.

honden page profiel Roxanne & BalouRoxanne & Balou

honden foto van Roxanne & Balou

"  
Dat is absoluut uitzondering en zou dan ook nooit iemand adviseren om hier van uit te gaan.  "

 nee klopt, bedoel hier meer mee te zeggen dat er geen regels voor zijn geschreven, je moet gewoon kijken naar je eigen hond  Sommige honden hebben hun hele leven al moeite om even alleen te zijn terwijl andere wel een aantal uur alleen kunnen zijn, daar zit geen ras aan vast want zoals mensen is ook iedere hond anders!

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Een Golden op appartement gaat prima, alleen het gebrek aan lift is wel een ding. Een Golden pup van 15 weken, weegt 14 - 16 kg. Dat til je echt niet meer de trap op. Het lopen van trappen raad ik zeker de eerste zes - acht maanden af, ook al gaat het onder  goede begeleiding. En natuurlijk, eens een keer is echt niet erg, maar een jonge hond moet iedere 2 - 3 uur uit en dus de trap af. Dat is teveel voor de gewrichten.

 

Wat betreft het fulltime werken. Ik heb een pup bij een gezin waar fulltime gewerkt wordt, maar ze heeft alles zo kunnen plannen dat de pup maximaal 3 - 5 uur alleen zit en anders gaat ze naar de oppas of met de uitlaatservice mee.

Het is allemaal te plannen, maar het kost wel veel tijd en opoffering. Als je de hele week weg bent, dan kun je niet verwachten dat de pup in de avond rustig is en in het weekend zul je dingen moeten laten, omdat de hond dan extra aandacht verdient.

 

Nog een kleine notitie. Houd met de aanschaf van een Golden rekening met de erfelijke afwijkingen. Ouders moeten getest zijn op HD, ED, ogen, PRA 1, PRA 2 en Ichthyosis.

 

Edit: overheen gelezen. Na twee weken weer werken en een pup gaat simpel weg niet. Je zult minimaal vier - zes weken vrij moeten nemen en dat is echt het minimale. Een door mijn gefokte pup is nu zeven maanden en heeft nog moeite met de zindelijkheid, zeker nu de loopsheid er weer aan komt. Twee - drie uur alleen blijven is het maximale voor haar. Gelukkig zit ze in een top huisje die daar rekening mee kunnen houden, maar dit zijn wel dingen die je dus in je achterhoofd moet houden bij de aanschaf van een hond.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: mechelse herder pup 10 weken oud
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^