Husky pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

hallo, Ik zit eraan te denken om een husky pup aan te schaffen. Maar ik heb 1 probleempje.. en dat is dat ik nog aan het studeren ben. Ik weet dat een husky niet goed alleen kan blijven en veel beweging nodig heeft. Ik ben bereid om veel met mijn husky te gaan wandelen en te fietsen. Maar ik zit er toch mee dat ik niet altijd evenveel thuis ben en ik ben bang dat mijn husky zich dan veel gaat vervelen, ik heb wel al aan oplossingen gedacht zoals spelletjes klaarleggen voor als ik wegga, maar ik denk dat dit niet genoeg is. Ik ga verder zelf bijna nooit uit hooguit 2x per maand. Ik kan in de pauzes wel altijd naar huis gaan en met mijn husky gaan wandelen. Verder gaat alle vrije tijd die ik heb naar de hond. Als ik ga afspreken kan de hond gewoon mee. Ik heb nog geen ervaring met husky's maar wel veel ervaring met honden, ik heb heel mijn leven honden gehad en toen ik 12 was mocht ik zelf mijn pup opvoeden en dan ging goed (wel met wat behulp van mijn ouders tuurlijk :)).  Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met het besluit om een husky aan te schaffen, als een husky niet gaat ben ik van plan om een ander ras te nemen die wel een beetje op de hus lijkt. 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Hoe lang zou je hond dan alleen moeten zijn? En heb je de mogelijkheid de hond aan te schaffen in een periode waarin je geen les hebt, zodat je de hond rustig aan kunt leren om alleen te blijven?

Ik denk niet dat het per definitie absoluut niet kan, maar ik denk dat je met een Husky wel een grotere uitdaging aan neemt dan met een gemiddeld hondenras. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Spelletjes klaarleggen en weggaan moet je niet doen. De kans op frustratie omdat de hond de spelletjes niet snapt is erg groot en daardoor weer veel kans op slopen.

 

Ik zou wachten tot je klaar bent met school, zorgen dat je de tijd hebt en dan voor een hond gaan. Ga in tussentijd bij veel goede fokkers langs voor informatie, om het ras goed te leren kennen en om eventueel mee te mogen met trainingen. 

In deze tijd kun je dan zien of het ras echt wat voor je is en of het echt goed bij je past. Of je de hond echt datgene kunt bieden wat het nodig heeft. 

Want het is veel meer dan wandelen en fietsen. 

Anoniem (Gast)

De hond zou ongeveer 5 uurtjes alleen moeten zijn, ik kom in die 5 uurtjes wel een paar keer thuis want dan heb ik namelijk pauze en dan kan ik met hem gaan wandelen en spelen. Ik ben van plan om een tussenjaar te gaan nemen zodat ik alle tijd heb voor de hond. 

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

Ik zou bij Husky eigenaren op bezoek gaan. Vragen naar ervaringen, wat ze nodig hebben. 

Ga eens mee op een wandeling met Husky's. 

 

Het zijn poolhonden en dus eigenzinnige dieren. Je moet heeeel goed weten waar je aan begint met een Husky (of andere pool/oerhond), anders vallen ze écht tegen. 

 

Waarom wil je per se een Husky of een hond die daarop lijkt?

Anoniem (Gast)

Ik wil al heel mijn leven een husky. Ik vind het prachtige honden, ik weet dat ze pittig zijn maar dat vind ik juist leuk, een beetje uitdaging in een hond. Ik weet wel dat husky's snel weglopen, onze buurman vroeger had ook een husky en die liep best vaak weg ik ging hem dan altijd zoeken en nam ik hem weer mee. Ik was er wel vaak een paar uur mee bezig. 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Hier zitten wel een aantal husky-eigenaren of eigenaren van poolhonden.vind ze ook prachtig en heb me ook eens laten informeren...echter bleken ze totaal niks voor mij te zijn :-).

Uitdaging is 1 ding,maar weet dat veel dingen echt wel wat rasgebonden kunnen zijn.ze kunnen heel moeilijk alleen zijn,slopen gemakkelijker uit verveling,kunnen niet met andere dieren,huilen ipv blaffen,enz..

MAar laat het liever over aan de kenners

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" De hond zou ongeveer 5 uurtjes alleen moeten zijn, ik kom in die 5 uurtjes wel een paar keer thuis want dan heb ik namelijk pauze en dan kan ik met hem gaan wandelen en spelen. Ik ben van plan om een tussenjaar te gaan nemen zodat ik alle tijd heb voor de hond.  "

 Ik zou absoluut niet doen!

 

Je kan vrijwilliger worden in een asiel. Ze zoeken altijd mensen die met honden willen wandelen.

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" De hond zou ongeveer 5 uurtjes alleen moeten zijn, ik kom in die 5 uurtjes wel een paar keer thuis want dan heb ik namelijk pauze en dan kan ik met hem gaan wandelen en spelen. Ik ben van plan om een tussenjaar te gaan nemen zodat ik alle tijd heb voor de hond.  "

 Dat klinkt nu leuk maar gaat op de lange termijn echt niet werken. Naast je school en je hond heb je ook nog tijd voor jezelf nodig, voor sociale contacten, wil je uiteindelijk toch een bijbaantje voor wat centjes.

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Ik denk dat je de situatie iets te rooskleurig inziet.. Wat wel vrij normaal is, maar je moet het ook realistisch bekijken. 

Elke pauze naar je hond gaan? Wat ga je uiteindelijk met je vrienden doen? Misschien dat zij wel graag eens mee willen komen, maar uiteindelijk heb je ook echt wel tijd nodig om je sociale contacten te onderhouden, en ik denk dat je je uiteindelijk zelf uitgesloten zal gaan voelen omdat je de verplichting hebt om dan naar je hond te gaan. 
En je zegt dat je een tussenjaar gaat nemen dus ik neem aan dat je nu in je laatste jaar zit dan? Kan je dan beter niet gewoon nog even wachten? Het jaar is toch al bijna om, misschien kan je de komende tijd dan investeren in het zoeken van een goede fokker. 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hier is dus een husky baasje. Ik werkte toen ik haar kreeg amper, zeg 6-8 uur per week buitenhuis verdeeld over 2 dagen. Ofwel redelijk ideale situatie om aan een hond te beginnen toch? Was vaak tijdens die uren nog iemand thuis ook! Niet altijd... 

 

Mijn husky was 7-8 maanden toen ik haar overnam van mensen, moest weg omdat ze sloopte als een malle, zat een gat in de muur, niet normaal meer! Sloopte alles wat ze tegenkwam ook fotolijstjes, eten, stoelen alles moest eraan geloven. 

 

Ik kende haar wel vanaf dat ze jog was, ze kon los, luisterde goed. Ik dacht dit moet goedkomen!!

 

Ook ik was te rooskleurig. Heb toendertijd van mensen op t forum advies gekregen, die zeiden de kans dat ze later nog los kan lopen is klein. Maar neeee mijn hond kon prima los. Dus waarom straks niet meer? 

 

Het trainen met alleen zijn heb ik ook een goed jaar over gedaan voordat ze het redelijk kon, redelijk alsin 2-3 uurtjes alleen zijn.ze heeft erg lang gesloopt, vooral voedsel of dingen waar een voedselgeur aanzat. Toen een bench gekocht, maar dan ging ze janken. Dat kon ik de buren niet aandoen. Wel kwam ik erachter als ze naar buiten kon kijken was ze rustig. Toen heb ik haar een tijd buiten in de voortuin aan een touw van 10M gelegd, even lang als de tuin, voordeur open tussendeur dicht. En dan zelf 2 uurtjes weg zijn. Dat ging prima zo heb ik het nasr binnen utgenreid. (De buren lette trouwens wel een beetje op.de hond!). Eerst alleen de gang. En zo steeds meer.ruimte.

 

Nu heb ik een andere baan, 2 zelfs. Bij de ene kan ze gewoon mee maar voor de ander moet ze alleen thuis zijn. Dus ze zit toch dagelijk 5/6 uurtjes alleen.. ze kan het wel. En ik geloof zelfs dat ze het ergens wel fijn vind.. ze heeft rust, en gaat slapen. Maaaaaar mijn hond heeft een druk leven, ik loop dagelijks iig 10-15 km met haar. Ook als ik werk. Gewoon eerder opstaan, verder gaat ze veel mee naar waar dan ook. En heeft ze hondenschool..dus even alleen zijn is voor haar ook een rustmoment.

Daarbij kan absoluut niet elke hond zo een druk leven aan, of word daar vrolijk van..honden die angstig zijn of snel overprikkeld, daar is dit niks voor.

En die zou jij zomaar kunnen hebben, dat betekemt dat je daar ook je leven op aan moet gaan passen. Houd daar rekening mee!

 

Oja en het loslopen, ze kan nog steeds wel loslopen hoor, maaaar lang niet overal. Ze jaagt echt wel. Als zij een ree langs ziet komen, of ruikt en ze is los, is ze weg.. die van mij komt dan nog redelijk snel.terug, binnen 15 min. Maarja wat heeft ze dan gedaan??

Is gebieden met reeën, ander wild of schapen in de buurt (gaat ze ook achteraan) kan ze dus niet meer los. En dat zijn veeeeeel gebieden. Achter konijnen en fazanten gaat ze ook aan, waardoor ik heel lang ook het strand niet op kon omdat ze in de duinen verdween, ben haar wel eens 45 min kwijt geweest.

Probleem is met de huidige maatschappij dat het gevaarlijk is voor de hond, ze had zomaar aangereden kunnen zijn...

 

Verder zijn ze heeeel erg eenkennig, die van mij luistert naar mij erg goed, ze wil graag leren. Maar dat is ook neit bij elke hus zo. Maar naar een ander luistert ze totaal neit, ze kijkt amper op als je haar roeptm en die ander kan ook iemand zijn die ze goed kent. Zeg een oppas ofzo..

Bij andere kan ze daardoor zoiezo niet los. Om die reden kan het lastig zijn oppas of een uitlaatservice te vinden, mensen houden van makkelijke honden. Dat zijn deze niet!

 

Daarbij zijn vele huskies ontsnappingsartiesten, maken deuren open springen over helken van 2.20 hoog of vinden andere manieren om op jacht te gaan.

Het is handog dat te weten voor je eraan begint.

 

Al met al het is een pittig ras!

 

Oooo en ze verharen!

Dat zeiden ze tegen mij ook en ik dacht tja.. elke hond verhaard. Maar dit is echt echt erg, je kan er zo een extra hond van maken in de verhaarperiode. Elke dag stofzuigen is een must!

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Nee neem geen husky of andere poolhond.  Als je studeert. Gewoon wachten tot je een baan hebt en afgestudeerd bent.  Ik spreek uit ervaring

 Als je de verkeerde pup hebt ben je een godsvermogen kwijt aan alleen al oppaskosten. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

ik ben bang dat mijn husky zich dan veel gaat vervelen, ik heb wel al aan oplossingen gedacht zoals spelletjes klaarleggen voor als ik wegga...

 

Aandoenlijk lief vind ik dit.

Maar een Husky die zich verveelt, gaat zélf wel dingen bedenken om zich mee te amuseren, en meestal zijn die van een aard die de mens niet zo goed bevalt… 

 

Mijn voorgangers hebben alles al gezegd.

Gun jezelf nog enkele jaren, kijk hoe dan je leven eruit ziet (relaties, werk, leefsituatie) en ga dan voluit voor je beste vriend. Hij is namelijk het wachten waard! 

 

J&O (Gast)

(Even geen zin om in te loggen, vandaar dat ik reageer als gast).

Je kan een husky hebben naast je werk en studie, maar dat wordt wel heel veel werk. Zo ken ik iemand (ja ook student) die 4/6x per dag wandelt en van werk of studie steeds heen en weer gaat zodat de honden niks tekort komen. 

Daarnaast is één van de honden een puber en die slacht het hele huis als je je even omdraait. Ook hier moet je rekening mee gaan houden. Je moet dus wel echt de tijd hebben om de pup goed aan te leren om alleen te zijn. Diegene waar ik over sprak heeft een oudere hond die nu heel relaxed is in huis en prima alleen kan zijn, geweldig dier. De jongste moet dat allemaal nog gaan leren ;).

Ik ben zelf overigens niet in het bezit van een husky, maar ik ken er dus wel een aantal.

Anoniem (Gast)

Ik denk dat het dus het verstandigst is dat ik nog even wacht. Ik wil natuurlijk wel het beste voor mijn husky

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ik denk dat het dus het verstandigst is dat ik nog even wacht. Ik wil natuurlijk wel het beste voor mijn husky "

 Ik denk dat dat een heel verstandige keuze is

honden foto van Marijke + (Aila & Dinja)

Het is denk ik makkelijker om te wachten tot je klaar bent met studeren en een baan hebt. Dan weet je precies hoe je met werktijden zit en heb je waarschijnlijk meer te besteden, aangezien een hond in onderhoud ook behoorlijk wat geld kost ! Laat staan onverwachte kosten. 

Succes :-) 

Volgende forumvraag: Aanschaffen van nieuw familielid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^