Eten weg zetten of laten staan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Inge & DangerInge & Danger

honden foto van Inge & Danger

Wat doen jullie als jullie je hond eten geven?
Moet hij van jou binnen 10 minuten eten anders gaat zijn bak weg of laat je de bak gewoon staan?

Rond half 8 krijgt Déwan zijn voer (of net wanneer ik wakker ben.. en hij haha) maar meestal rond die tijd.. en dan eet hij niet meteen meestal na de wandeling pas tussen 9 en 10.. en soms eet hij pas op 12 uur..

Voor het avondeten is het vaak wel op, en krijgt hij gewoon nieuw eten,dit eet hij soms om 6 uur meteen op, soms ook pas om tien uur,, wat een tijden :-)


Maar waarom laten jullie de bak wel staan tot de hond het op heeft of waarom haal je het weg als hij niet eet?

Ik laat het staan als er geen andere honden zijn, komt de oppashond op bezoek is het beide in een aparte kamer eten, eten ze het niet op dan gaat het weg en krijgen ze het tussen de middag...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eten weg zetten of laten staan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Lekker laten staan, als hij trek heeft eet hij direct, maar vaak eet hij er wat van, en eet de rest na een lange, koude wandeling of als hij trek krijgt! Ik ga mijn hond niet verplichten snel te eten, een hond vult zelf wel aan wat hij nodig heeft.

honden page profiel Inge & DangerInge & Danger

honden foto van Inge & Danger

Vind ik ook en als we naar onszelf kijken wij eten ook wanneer we honger hebben ;-)

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Hm, in begin liet ik dit voor mijn hond ook staan maar dan at hij wanneer hij wou en was het moeilijk om hem zindelijk te krijgen (Vaak grote behoeftes van brokken + onregelmatig eten) Nu krijgt hij het smorgens rond 10U (1St naar buiten plasje maken, binnen eten, baasje ondertussen douchke pakken en dan gaan we weer naar buiten) Heeft hij het niet op dan neem ik het wel weg... Het staat er dan ook wel een 20a30min, lang genoeg dus. 'S avonds 17U het laatste en blijft ook een half uur staan!

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Bij mijn hondje laat ik het ook gewoon staan, doe in de ochtend al het voer er in en dan zoekt ze het maar uit, ik let er alleen op dat zij niet eet voor ik ga wandelen..

En als ik oppashondjes heb dan krijgen ze 2 keer per dag eten en dit laat ik ook gewoon staan, mits ze zich goed gedragen. is het bonje ja dan gaat alles weg.
Maar ik heb hier nu 4 honden en ze verdelen het netjes onder elkaar geen enkel probleem!

groetjes

honden page profiel Johan en SaraJohan en Sara

honden foto van Johan en Sara

Toen wij enkel nog onze Jacky hadden lieten wij het eten gewoon staan voor hem. Hij at wanneer hij honger had en overdreef nooit. Enkel als wij niet thuis waren at hij niet.

Nu hebben we dit proberen zo te houden met onze nieuwe puppy in huis ook. Helaas lukt dit niet zo goed vermits de puppy dan van zijn voer gaat eten waardoor de oudste dan koppig is en niet meer eet. Nu krijgen ze beide hun voer s'morgens en s'avonds tegelijk maar in apparte ruimtes.


Groeten

honden page profiel debbiedebbie

honden foto van debbie

hoi
ik heb een pup van 8 weken en smorgens rond de klok van 8 uur half 9 krijgt ze eten die ze eigenlijk wel meteen opeet, s'middags rond 2 uur eet ze ze der bakje ook wel snel leeg maar sávonds rond zeven uur eet ze niets of af en toe een beetje maar sinds ik dat bakje een uur laat staan en dan weg haal eet ze nu eigenlijk der bakje wel binnen een half uur leeg ik geef haar vers rauw vlees en dat eten ze wel heel graag maar ik denk dat je je eigen gevoel moet volgen

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Ik heb dat probleem niet, Sam zijn bak is tussen de 5 a 10 sec leeg :-D (maakt ook niet uit wat er inzit)
Leeg moet hij! maar ja het is dan ook een Labradoortje.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Het ligt eraan of je iets wil aanleren, bijv. de bak leegeten. In de aanleerfase haal ik gewoon de bak weg na 10 minuten. Als hij ouder is, zou ik het langer laten staan, maar ook niet de hele dag. Een hond verteert het niet goed om de hele dag kleine beetjes te eten. Maar tegenwoordig is de bak zo leeg ;-).

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ga uit van bamse, die heeft nog nooit ene kruimel laten staan, hou haar schriel, dus altijd honger.

als ze de eten zou laten staan, of er is iets aan de hand, of ze is verzadigd, krijgt ze direct een vaste dag. of ik haal het weg als ze niet taalt naar dr eten.ik wacht niet eens. maar dat is bij bamse niet een keer nog voorgekomen.

en kleine beetjes de hele dag eten ? is voor jezelf ook niet zo geslaagd toch ?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eten weg zetten of laten staan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^