Vechtende honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anita (Gast)

Hallo allemaal,   Heb even een dringende vraag! Mijn honden, die ik al 4 jaar heb, konden altijd goed met elkaar overweg. Het is een golden retriever en labrador, beiden ongeveer even oud, reuen en niet gecastreerd. Nu opeens gaan ze samen vechten en grommen steeds naar elkaar! Moet er steeds tussen springen om ze uit elkaar te halen! Geen idee wat ze ineens mankeren. Heb al gekeken of een van de twee ergens pijn heeft of ziek Is, maar kan geen afwijkingen daarin constateren. Mijn vraag is dan ook, komt iemand dit bekend voor en hoe hebben jullie dit opgelost? Moet er niet aan denken dat ik een keuze moet maken om een van de twee te herplaatsen!   Alvast bedankt voor jullie eventuele tips! 

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Ik denk niet dat je bang hoeft te zijn dat er één van de twee herplaatst moet worden.

Ik heb hier ook een soortgelijk probleem gehad. Wel iets minder heftig denk ik en met twee teven.

Door enorm alert te zijn en op tijd de signalen op te pikken is het hier zeer snel weer goed gekomen.

Heeft het niet met eten te maken? Anders scheiden natuurlijk, op die momenten.

Hier mag er niet naar elkaar gestaard worden en rondjes om elkaar heen draaien en naar elkaar toe sluipen. Allemaal niet toegestaan. IK zie direct aan houding en blikken wanneer het niet gezellig is en de dames een onderonsje hebben. Deze signalen doorbreek ik direct, gewoon met een stemcorrectie.

Anita (Gast)

Dankjewel voor je reactie! Het is niet tijdens het eten, dan hou ik ze al apart omdat de golden de neiging heeft om te gaan grommen als de andere in zijn buurt komt. Het is meer tijdens enthousiaste momenten, als ik thuiskom of als we aanstalten maken om te gaan wandelen ed. Altijd begint de golden en de ander verdedigd zichzelf dan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Herplaatsing is echt niet nodig, alleen jij moet alert zijn en het voorkomen, wat ik doe want ik ken het probleem wel een beetje hoor....          als ik er niet ben zijn ze gescheiden van elkaar, ze kunnen elkaar zien maar zijn niet echt samen....kom ik thuis, lijn ik de een aan, laat ze zitten, haal het hekje weg en lijn de andere aan....alert blijf ik, en ze gaan samen de auto in op weg naar elders.....in de auto niets aan de hand....  bij de wandeling hou ik ze ook gescheiden, de een aan de riem de ander los, en na een half uur wissel ik.....     ook zorg ik bij thuiskomst dat er niet gebakkelijt wordt...ik grijp gelijk in en dat weten ze.....ik heb wel een hele oude hond eneen jong....de jonge hond wil spelen en belaagd de oudere...de oudere doet niets terug, nou wil ik dat ook niet, dus ben ik het altijd voor..   probeer de signalen bijtijds te zien en dan grijp jij in....en ze mogen gerust bij elkaar, maar dan wel rustig... doe ook aparte wandelingen met je honden, zodat ze apart aandacht van je krijgen.....   eten geef je apart, hier geen baknijd maar ik geef het toch apart, niet bij elkaar, ze verdienen het om rustig te eten. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

....als je op de foto klikt vergroot de foto, dan zie je dat de jongste naar mij kijkt....en niet naar Bams....  ik zit tegenover hun op de bank...      ze weet dus dat ik het niet tolereer dat ze Bams belaagt, heus als jij conseqwent daarin bent, accepteren ze dat.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

.....     een correctie met je stem is echt voldoende als je aan ziet komen, niet wachten tot ze elkaar in de haren vliegen, voorkom dat.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

"Mijn honden, die ik al 4 jaar heb, konden altijd goed met elkaar overweg. Het is een golden retriever en labrador, beiden ongeveer even oud, reuen en niet gecastreerd. Nu opeens gaan ze samen vechten en grommen steeds naar elkaar!"

Kan het zijn dat er een loops teefje in de buurt is die ze wel heel lekker vinden ruiken?

 

Grommen bij het spelen en elkaar uitdagen is vrij normaal, maar als het te erg wordt en te fanatiek, moet je ertussen komen om te voorkomen dat het uit de hand loopt. Maar dat doe je al en dat doe je ook goed!

Anita (Gast)

Corrigeren die ik id als ik het zie aankomen, maar dat is helaas niet altijd het geval. Het lijkt wel jaloezie van de golden omdat ik de ander om aandacht geef. Maar ik kan moeilijk de ander gaan negeren omdat meneer  het daar opeens niet mee eens Is, beetje zielig voor de labra toch? En het zou idd goed kunnen dat er een loopse teef in de buurt is , want ze ruiken obsessief buiten tijdens het uitlaten. Maar dit heeft in het verleden eigenlijk ook nooit tot problemen geleid. Is jaloezie eigenlijk wel een eigenschap die een hond kan hebben? En zo Ja, wat kan je daar tegen doen dan?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Corrigeren die ik id als ik het zie aankomen, maar dat is helaas niet altijd het geval. Het lijkt wel jaloezie van de golden omdat ik de ander om aandacht geef. Maar ik kan moeilijk de ander gaan negeren omdat meneer  het daar opeens niet mee eens Is, beetje zielig voor de labra toch? En het zou idd goed kunnen dat er een loopse teef in de buurt is , want ze ruiken obsessief buiten tijdens het uitlaten. Maar dit heeft in het verleden eigenlijk ook nooit tot problemen geleid. Is jaloezie eigenlijk wel een eigenschap die een hond kan hebben? En zo Ja, wat kan je daar tegen doen dan? "

 Je ziet het aankomen, dan direct corrigeren, met stemverheffing, je honden zijn volwassen, kijk naar de lichaamstaal, als je daar aan twijfelt, zet je een traphekje tussen ze in, alleen als ze rustig zijn mogen ze bij elkaar, anders niet....nogmaals geef buitenshuis aandacht apart aan je honden, ga eens twee uurtjes weg met een hond, en dan de volgende, ook deze aandacht geven, kom je thuis dan kijk je naar het gedrag, echt als je goed oplet zie je het aankomen...geef een brul en zet ze apart.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik heb sinds kort twee honden, allebei geef ik ze de zelfde aandacht, ga niet zitten kroelen met een  hond als er jaloezie in het spel is, trek er geen een voor...als je genoeg met ze wandelt wijs je maar ieder zijn plek...ver uit elkaar, en als je ziet dat ze beiden bedaard zijn, mogen ze bij elkaar... zorg dat jij de baas bent zodat ze het niet in hun hoofd halen elkaar te belagen, kijk goed naar hun houding en ogen.. lichaam staart houding, heus als je je honden kent dan zie je dat.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Even geen misverstand, hier geen vechtenden honden, ogin is een pubertje en wil spelen met bams, gaat niet, dan belaagd ogin bams, en bams is een lieverd die niets terug doet, dan ben ik het die ingrijpt, en ik zie het direct door haar lichaamstaal en blikken....ik zie het aankomen en voor ogin in de aanval gaat, corrigeer ik direct met mijn stem en houding...en alleen als ze rustig is mag ze bij bams, zijn of liggen.....ze zijn never bij elkaar als ik er niet bij ben....traphekje voor de woonkamer, en de een ligt in de woonkamer en de ander in de gang keuken aansluitende berging, en dat wissel ik om en om...  snachts zijn ze ook niet samen, hoewel ze elkaar zien, geen risico.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

loopse teven tijd weer he!
gaat wel weer over!
mijn reu vecht niet, maar hij eet niet. Is weer helemaal hoteldebotel van de buurthond!
Is even een periode en het gaat wel weer voorbij!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^