puppy attack

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ulrike DorchainUlrike Dorchain

ik heb een old english bulldog Buddy, hij is momenteel 16 weken oud. hij is over het algemeen heel braaf hij heeft al enkele commando's goed opgenomen. zit lig poot blijf. ik heb 1 groot probleem, hij wil niet gecorrigeerd worden, als hij iets doet wat niet mag in iets bijten of in de zetel willen springen, of iets van de salontafel willen nemen dat komt hij gelijk in een trance en bijt hij hapt hij naar je en gromt. ik heb al puppytraining gevolgd en ga nu nog verder gaan met individuele training. ik heb twee kindjes en ben gewoon bang dat dit gedrag zal blijven aanhouden en dat hij "agressief" zal worden. heeft er hier iemand ervaring mee?hem negeren en in de bench steken voor een time out helpen niet want in zijn bench wordt hij nog meer "zot". het zijn gelijk "trances " waar hij in komt en dan  is hij onhandelbaar. hopelijk zal dit toch overgaan. kan er iemand handige tips geven of heeft iemand al hetzelfde voor gehad met een pup?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hoe corrigeer je?

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Agressief is het niet hoor, dat zal hij denk ik ook niet zomaar worden.  Als hij op de bank wil springen, til je hem er direct af en loop je weg. Geen aai, geen oogcontact. Beer hier was ook een happer en die bleef ook maar doorgaan met bijten. Het enige wat dan hielp was compleet negeren. Hard duwen, roepen of beetpakken aan het vel werkt averechts en maakt hem alleen maar drukker. 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

zelfde vraag al Ruby , hoe corrigeer je.

 

honden page profiel Ulrike DorchainUlrike Dorchain

Ik zeg neen terwijl ik hem voorzichtig naar beneden haal.  Ben zeker niet hard tegen hem maar zeg duidelijk neen. Als hij te wild wordt en blijft happen en grommen zet ik hem buiten in de tuin om uit te razen, na 5 min komt hij terug aan de deur zitten en als hij rustig is laat ik hem binnen. Ik zet hem niet meer in de bench want anders wil hij daar ook de boel afbreken als hij in "trance" is. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Misschien aan het uitproberen hoever hij kan gaan?

 

Heeft hij wel voldoende slaap?

 

Misschien is hij op dat moment al overprikkeld of misschien onderprikkeld en gaat hij baldadig worden. 

 

Zit ook zomaar een beetje te denken wat dan uiteindelijk ervoor zorgt dat hij dit gedrag laat zien.

 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

ik zou consequent blijven.

als hij op elde zetel wilt idd neen zeggen en hem eraf nemen.

ook zou ik kijken of je kan belonen als hij niet erna meteen weer probeerd op de zetel te gaan.

hoeft niet altijd met lekkers , kan ook gewoon met een aai of goedzo.

iets positiefs.

 

in de bench steken lijkt mij ook niet de oplossing , het moet geen strafplaats zijn.

ik denk dat un de tuin zetten ook niet echt werkt omdat hij daarna terug weer iets probeerd wat niet mag.

 

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

lijkt op het gedrag wat mijn hond had toen ze kleiner was,in 9 van de 10 gevallen was ze overprikkeld en moe. Ik gaf haar dan iets om te kauwen of verplicht slapen. Ik moest haar echt vastleggen om rustig te worden en ze viel dan ook altijd als een blok in slaap. Agressief wordt hij niet zomaar hoor,het is gewoon baldadigheid,hoever kan ik gaan

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik zou het gaan omdraaien, niet afwachten tot je moet corrigeren, maar voorkomen. De bedoeling is dat je het gedrag wat je niet wil, niet laat gebeuren. Dus zie je dat de pup naar de bank loopt, wacht je niet eerst af, maar je roept hem vrolijk bij je en beloon hem.

Ben je te laat, dan roep je je hond van de bank, door bijv. wat lekkertjes te strooien waar hij naar mag zoeken.

Belangrijk is dat je geen druk zet op de hond.

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

http://upsidedown.homestead.com/Kalmerende_signalen__de_kunst_van_het_overleven.pdf

 

 

 

honden page profiel Ulrike DorchainUlrike Dorchain

Je kan niet alle ongewenst gedrag voorkomen volgens mij.hij nermt alles mee bijt in alles heeft al in 4 kleedjes van mijn dichter gaten gebeten. Zo mazr uit het niets bijt hij haar.  Hij verdraagt geen correcties, hij haalt echt uit om te bijten, hij gromt en blaft dan naar en springt al bijtend tegen je aan. Voor zijn ogen komt gelijk een waas, van het ene moment wordt hij gelijk een andere hond. Zelf gewoon als ik gezellig bij hem zit en wil weggaan dan duwt hij me met zijn poot naar beneden en bijt hij gewoon. Dan wordt hij zelfs niet gecorrigeerd en hem negeren en je met je rug naar hem draaien... hij bijt gewoon in je kuiten als je je omdraait. Hij is heel gemeen , ik wou een leuke gezinshond maar ben al bijna 2 maand constant op mijn ongemak gewoon omdat hij naar iedereen bijt als hij wil. En neen geen speels puppy bijten maar echt grommen met zijn tanden bloot. Ik ben echt radeloos

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

heb je al eens gedacht over een hondenschool? Ben je er al geweest?

heb jeje fokker al gevraagd om raad?

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Ik denk dat je er verstandig aan doet om een gedragsdeskundige te vragen jullie te helpen. Jullie zijn nu heel onzeker geworden door dit puppengeklier en het kan heel prettig en verfrissend werken om met de hulp van een deskundige nog eens vn voren af aan te beginnen met het leren van regels en hoe je het met jullie pup het beste aanpakt. Zorg dan ook dat alle leden van het gezin dezelfde regeltjes volgen.

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Hi! Wat lastig. Kan me voorstellen dat het goed is om een professional eens te laten meekijken. Ik vraag me nl. af of een pup echt agressief kan zijn. Onze pup kon ook bijten en gromde ook. Het bijten is nu hij bijna 6 maanden is stukken minder. Het grommen hoort bij hem. Hier weet ik dat het meer uit enthousiasme voortkomt maar een buurman zei laatst 'ho, ho rustig jij!'. Het is maar een klein hondje maar blijkbaar dacht hij dat het grommen boos bedoeld was. Nou heeft hij zijn tanden hier overigens nooit zichtbaar.

Goed dat je de individuele training met je hond gaat doen zodat zij mee kunnen kijken. Misschien kan zij op kortere termijn al eens bij je langskomen. Het zal jou ook rust geven denk ik als je even beeld & tips of misschien geruststelling krijgt van een pro! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Je kan niet alle ongewenst gedrag voorkomen volgens mij.hij nermt alles mee bijt in alles heeft al in 4 kleedjes van mijn dichter gaten gebeten. Zo mazr uit het niets bijt hij haar.  Hij verdraagt geen correcties, hij haalt echt uit om te bijten, hij gromt en blaft dan naar en springt al bijtend tegen je aan. Voor zijn ogen komt gelijk een waas, van het ene moment wordt hij gelijk een andere hond. Zelf gewoon als ik gezellig bij hem zit en wil weggaan dan duwt hij me met zijn poot naar beneden en bijt hij gewoon. Dan wordt hij zelfs niet gecorrigeerd en hem negeren en je met je rug naar hem draaien... hij bijt gewoon in je kuiten als je je omdraait. Hij is heel gemeen , ik wou een leuke gezinshond maar ben al bijna 2 maand constant op mijn ongemak gewoon omdat hij naar iedereen bijt als hij wil. En neen geen speels puppy bijten maar echt grommen met zijn tanden bloot. Ik ben echt radeloos "

 Nee klopt ook hoor, niet altijd alles is te voorkomen. Maar bijv. zorgen dat de hond zijn taal begrepen wordt door je erover in te lezen, en of hij genoeg rust neemt etc. daar kan je wel wat invloed op hebben.

Een pup moet ook alles nog leren natuurlijk. Hij heeft zelf niet het gevoel dat hij gecorrigeerd moet worden, een pup doet immers niets fout voor zijn gevoel. Reageert alleen op bepaalde prikkels en situaties. Het grommen doet hij niet uit gemeenheid gelukkig. Hij kan niet anders, het is zijn manier om aan te geven dat er iets is, dat hij zijn rust wil, of afstand wil, of gefrustreerd is, of overprikkeld, onzeker etc.

 

Heb je de links doorgelezen?

 

 

Honden en kinderen gaat niet automatisch samen, ze spreken niet dezelfde taal.

Voor jonge kinderen (ik weet niet hoe oud je dochter is) is bijv. een spel, genaamd de blauwe hond. Waar ze onder begeleiding veel kan leren over hoe honden denken en voelen en hoe je je het best kan gedragen als er een hond in de buurt is.

 

Voor de wat oudere kinderen worden vaak op hondenscholen ook cursussen gegeven waar ze leren om hun hond te "lezen".

 

Een gt vragen bij jullie thuis is ook een goed idee. Het probleem is alleen om een goede te vinden die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van omgaan met honden. En geen driller met harde methodes die je alleen maar van de wal in de sloot helpen.

Als je zegt in welke omgeving je woont, kunnen we misschien helpen met uitzoeken van een goede gt.

 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Het is denk ik voor veel puppy eigenaren wel een bekend verhaal. Zeker bij de wat sterkere zelfverzekerde rassen. Het is dan ook een kwestie van uitproberen wat bij jullie pup het beste werkt en waar jij je als baas ook goed bij voelt. 

 

Uit mijn ervaring misschien wat tips om te proberen. Inderdaad zoals al gezegd kijk goed naar de signalen van je hond. Zie je zo een bui al aankomen geef hem een kauwbotje of rust. Vooral niet te heftig op reageren dat escaleert de boel alleen maar.

 

Heb je het niet zien aankomen blijf rustig en denk ook aan je houding en ademhaling. Hier was negeren geen optie want bijten was gewoon te pijnlijk. Wij liepen bij de pup weg, echt even een andere ruimte in en de pup negeren. Is de pup rustig kan je weer terugkomen. Is misschien met een kind in huis wat lastig in praktijk. Wat hier erg goed helpt is rustig bij de halsband pakken, laten zitten, even halsband blijven vasthouden zodat hij eigenlijk niks kan. En echt niet hard of gemeen maar gewoon even de grens aangeven en blokken. Geeft hij de strijd op geef het commando kijk eens. Is hij weer positief op jou gefocust zonder te bijten en klieren meteen belonen en daarna met rust laten. Vooral proberen niet meteen opnieuw de confrontatie aangaan. Het kan best zijn dat je dit proces meteen weer moet herhalen omdat het geklier door gaat. Echt de aanhouder wint. En nogmaals niet graaien naar die halsband of hardhandig. Het is echt bedoeld om je pup weer even de rust te bieden om weer na te gaan denken ipv bijten en klieren, de bekende waas voor de ogen. Daarna zal je zien dat enkel een commando zit in zo een klierbui al voldoende is om het te laten stoppen. En dat gegrom en blaffen is echt nog niet vals, maar wel uitproberen en blijf daarom vooral rustig. Nogmaals houding en ademhaling is ook erg belangrijk. Jij bent namelijk de stabiele factor voor je hond. En je verliest het des te meer als jij  heel heftig terug gaat reageren. Duidelijkheid staat voorop maar vooral kalm en daadkrachtig optreden. En direct belonen als het goed gaat. 

honden page profiel Ulrike DorchainUlrike Dorchain

Bedankt voor de tips, we zijn bereidt om alles te doen om een evenwichtige hond te krijgen. Het kalm blijven is echt heel moeilijk maar ik weet dat dit belangrijk is. Ik hoop dat de lessen in de hondenschool gaan helpen om onze band te versterken. Ik woon in Oostende. Het is ook moeilijk om te weten of je een goede hondentrainer hebt. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je hond geeft geen idee, dat hij iets doet, wat niet mag.

Honden zijn heel erg slim, maar het gegrip verboden, kennen ze niet.

Je kan dat ook niet uitleggen.

 

Voor een hond heeft iets nut, of niet. Heeft het nut, dan zullen ze dat herhalen, heeft het geen nut, dan stopt het.

 

Je hond heeft succes, met ergens in bijten, op de bank gaan en als je vervolgens nee zegt, begrijpt hij gewoon niet wat je wilt.

(Je kan nee als commando aanleren, maar het opvolgen van nee, moet dan wel beloont worden.)

 

Wat je kan doen, berg je spullen die voor hem verboden zijn goed op. Zet iets op de bank, zodat hij er niet op kan. 

 

Geef hem als je ziet dat hij wilt spelen, aandacht. Pak een speeltje en ga spelen. Geef hem regelmatig een kluif om te kauwen.

 

Stel, dat hij toch iets pakt, wat niet mag, pak dan zijn eigen speeltje en daag hem uit,  zwaai er mee, ga er mee over de grond heen en weer. Je zal zien, dat hij het verbodene loslaat en met jou komt spelen.

 

Zo leer je, dat hij aandacht krijgt, als hij zijn eigen speeltjes pakt.

 

 

Een hond corrigeren, als hij iets fout doet, werkt bijna altijd precies verkeerd om. De hond heeft geen idee wat hij fout doet en zal zich tegen jou gaan verzetten.

 

Dus voorkom, dat je hond iets stouts kan doen en als hij toch iets stouts heeft of doet, roep hem bij je voor iets lekkers, daag hem uit voor een spel, zo geef je aandacht aan gedrag wat je wel graag ziet.

Negeer het verbodene wat hij heeft of doet.

 

Zorg voor voldoende rust en voldoende lekker buiten wandelen. Geef dingen om te kauwen, daar worden ze tevreden van.

 

 

Volgende forumvraag: puppy angst voor mensen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^