Gras allergie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Nancy, vraag aan je arts de Cytopoint, veiliger dan de apoquel...hier wordt het al twee jaar iedere maand gegeven...wij zijn aan het decensibiliseren , twee jaar al, met goede resultaaat, .

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Het is momenteel een vervelende tijd voor honden met een gras, pollen allergie. Lotus heeft o.a gras contact allergie, ik trek haar als gras niet te vermijden is een zomertruitje aan zodat haar dun behaarde buik en borst zo min mogelijk in contact komen met gras.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Oei... Apoquel die niet helpt... Dat is weinig hoopgevend. 
 
Dobber heeft ook een paar maanden Apoquel gehad (dit hielp goed), maar het middel schijnt echt behoorlijk belastend te zijn. Nu krijgt ze een kleine hoeveelheid prednisolon. Ook niet onschuldig, maar zo kan ik het wel beter doseren (in de zomer meer, in de winter minder tot niks). "

ben jij nog aan de puur pollen begonnen?

Ik dit jaar wel, en ook N acetylcysteine, en elke dag 500mg Vit C nog extra bij de andere dingen die ik al deed.

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Jazeker, inmiddels een aantal maanden alweer :). Ik weet niet of ik echt heel veel effect merk? Maar ik heb vorig jaar bijgehouden hoeveel prednisolon ze moest hebben en dit jaar zit ik rond dezelfde tijd op een kleinere hoeveelheid pred. Maar ik geef sinds september vorig jaar ook Zwarte Komijnolie (op jouw aanraden :)), dus ik weet niet of het daaraan ligt of aan de Puur Pollen. 

 

Wat krijgt Jenna op dit moment naast de Puur Pollen, N Acetylcysteine en de vit c?

 

Dobber krijgt in principe alleen de puur pollen, zwarte komijnolie en prednisolon. Ze krijgt ook nog visolie, primeval gelatinaat en vit. D3 pillen. Dat bij elkaar gaat prima, maar als ik andere dingen erbij ga geven, moet het natuurlijk wel passen bij de rest...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Jazeker, inmiddels een aantal maanden alweer :-). Ik weet niet of ik echt heel veel effect merk? Maar ik heb vorig jaar bijgehouden hoeveel prednisolon ze moest hebben en dit jaar zit ik rond dezelfde tijd op een kleinere hoeveelheid pred. Maar ik geef sinds september vorig jaar ook Zwarte Komijnolie (op jouw aanraden :-)), dus ik weet niet of het daaraan ligt of aan de Puur Pollen. 
 
Wat krijgt Jenna op dit moment naast de Puur Pollen, N Acetylcysteine en de vit c?
 
Dobber krijgt in principe alleen de puur pollen, zwarte komijnolie en prednisolon. Ze krijgt ook nog visolie, primeval gelatinaat en vit. D3 pillen. Dat bij elkaar gaat prima, maar als ik andere dingen erbij ga geven, moet het natuurlijk wel passen bij de rest... "

ja ik ben eind februari ook weer begonnen met de egyptische zwarte kummelolie en toch ook nog enzymen (bromelain, papain en quercetine). Het hele jaar door krijgt ze vitD3 en K2 druppels, sangozeekoraal, algenolie, kelp en chlorella. 

En dan soms "kuurtjes" aloe vera sap. (wat betekend af en toe een flesje kopen en daar elke dag een beetje van geven tot het op is).

Ze krijgt ook regelmatig gefermenteerde groentes (als ik die heb), denk dat dit haar ook goed doet en ze vindt het erg lekker ookhp-shiny. Ook eet ze graag kiemen als taugeh en alfalfa, wie weet helpt dat ook nog mee om haar afweer te sterken. Wat ik ook regelmatig doe is kruiden (onkruid) uit de tuin met een beetje water in de mixer kleinmaken en dat door haar eten geven. Wie weet werkt dat ook als een soort desensibilisatie is mijn gedachte daarachter.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Wispa's oogproblemen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^