2e hond erbij.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Na lang kijken hebben we een leuk nestje puppys gezien! We hadden er geen haast bij en hebben gewoon gewacht tot we iets zagen waar we ons goed bij voelde. Telkens blijf ik toch twijfelen. Graag wil ik een 2e hond, omdat ik het zelf er leuk vind maar ook vooral omdat ik hoop dat mijn andere hond van 1.5 er plezier aan heeft, een maatje! Veel in m'n omgeving zeggen dat het zielig is voor Lola. Lola heeft altijd alle aandacht gehad, van iedereen in huis. In principe zijn ze nooit alleen. Lola is dol op andere honden. Ook als we soms een hond voor 2 weken in huis hebben. Maar zit ze ook te wachten op een maatje in huis? Voor altijd? Ik ben erg bang om haar ongelukkig te maken.

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Honden zijn roedel dieren. Ik ken haar niet maar als ze een logee leuk vindt is ze denk ik best happy met een maatje. ;-)

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Is moeilijk te beoordelen voor ons, mijn hond woont samen met het hondje van mijn zusje, maar als ik het huis uit ga is ze alleen bij mij. En eerlijk, Ik denk niet dat ik haar blij maak met een andere hond. Wil ik toch een andere hond? Dan zou het vast goedkomen, maar voor haar hoef ik het niet te doen, hier geregeld honden in huis, en dit gaat prima maar ik merk dat ze volledig mijn aandacht wil. Hoe het er in jou situatie aan toe zou gaan weet ik niet, maar doe het vooral voor jezelf! 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Jouw hond weet niet beter dan wat jij doet hoor. Als dat maatje er eenmaal is, en ze kan het ermee vinden, dan is dat vanaf dat moment haar realiteit.

Een hond kan echt niet gaan denken: waren we maar weer een jaar geleden, toen die hond er nog niet was...

Een hond erbij, doe je in de eerste plaats voor jezelf. En sommige honden zijn idd veel gelukkiger met meerderen dan alleen. Sommigen niet. Dat kan je op voorhand niet weten.

Hier hebben we er 5.

Toen er 4 waren en er eentje stierf, dachten we het zo te laten. Tot we merkten dat onze grootste, de dog, heel stilletjes werd, niet meer veel speelde, enz. We adopteerden een Spaanse furie (galgo) en sinds de dag dat zij kwam, hadden wij onze dog terug, speels, aanhankelijk en fris.

 

Dus honden kunnen echt wel veel hebben aan elkaar. En als je het goed begeleidt, dan zal jouw huidige hond er echt geen last van hebben en alleen maar voordeel.

Succes ermee!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Dat is voor iedere hond anders, als logee...die gaat weer weg, blijvend is altijd een tikkeltje anders....bams is tien jaar alleen geweest, nu een jonge hond erbij, goed begeleiden. Zorgen dat de oudste rustig met de kleine over weg kan, lukt dat niet altijd dan zal jij het goed moeten begeleiden en niet de honden het zelf uit moeten laten zoeken.......         doe het niet alleen voor de hond , niet iedere hond vind een vast maatje in huis geweldig, maar als jij het goed begeleid kunnen het goede maatjes worden.....                        heb ook nog wat advies voor je, doe met alle twee aparte dingen, niet alles samen doen, zodat ze ook apart alle aandacht van jou krijgen ...en zorg dat ze alleen kunnen functioneren, honden die dag en nacht samen zijn krijgen het moeilijk als er een achter blijft.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^