Welke hond stinkt niet (zo erg)?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Wil nog een anekdote vertellen, mijn duitse herder, langharig, heeeeel lang geleden, had in de vis liggen rollen met haar nek, mijn schoonouders zouden op bezoek komen, tijd om tewassen was er niet, woonde op een bovenwoning, dacht......wat parfum op de plek.....jullie willen het niet weten......stonk nog veel harder, ik raakte wat in paniek, de bel ging en ze kwamen binnen, snuffelend............tja de was hangt in de keuken, dat heb je als je geen buiten hebt........oooooooooo, erg was het, ben het nimmer vergeten, hahaha...en dat is meer dan 30 jaar geleden. "

 Willemijn we postten tegelijktertijd.

Ik heb beeld en ik weet hoe het heeft geroken hahahaha...

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Of die ene keer dat mijn witte Bull in een baggerslootje was gesprongen met water erin dat al heel, héél lang stilstond

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Oooo, de topicopener loopt nu gillend weg....dacht ik ga niet naar het water maar de bossen in, lekker droog blijft ze dan, tja heel warm was het die dag...bams was opeens verdwenen, ik roepen......alurp slurp, nee he, een moeras waar Bams instond ...tot aan haar rug stond ze erin, en ik hoorde alleen maar geslurp..en plop plop, als ze haar poten optilde, maar kwam niet vooruit, woh....ik erin, mijn schoenen kon ik vaarwel zeggen, die zaten onder de blubber en ik kon ze er niet uittrekken, uiteindelijk bams eruit gekregen, had om een hijskraan moeten bellen.....een schoon water opgezocht.....daar in laten plonzen, heb ook mezelf wat afgespoeld, en naar huis gegaan, op mijn blote voeten...thuis in de tuin weer afgespoeld de modder ging er amper af....broek de kliko in, onderbroek ook.......nee stinken deed ze niet, uhhh dacht ik, je ruikt het niet meer als je zelf ook stinkt.....    topicopener bezint eer je begint aan een hond !! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Of die ene keer dat mijn witte Bull in een baggerslootje was gesprongen met water erin dat al heel, héél lang stilstond "

 En ? Dat ruikt toch niet, of wel, haha.... en dan heb jij nog een kortharige hond.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Oooo, de topicopener loopt nu gillend weg....dacht ik ga niet naar het water maar de bossen in, lekker droog blijft ze dan, tja heel warm was het die dag...bams was opeens verdwenen, ik roepen......alurp slurp, nee he, een moeras waar Bams instond ...tot aan haar rug stond ze erin, en ik hoorde alleen maar geslurp..en plop plop, als ze haar poten optilde, maar kwam niet vooruit, woh....ik erin, mijn schoenen kon ik vaarwel zeggen, die zaten onder de blubber en ik kon ze er niet uittrekken, uiteindelijk bams eruit gekregen, had om een hijskraan moeten bellen.....een schoon water opgezocht.....daar in laten plonzen, heb ook mezelf wat afgespoeld, en naar huis gegaan, op mijn blote voeten...thuis in de tuin weer afgespoeld de modder ging er amper af....broek de kliko in, onderbroek ook.......nee stinken deed ze niet, uhhh dacht ik, je ruikt het niet meer als je zelf ook stinkt.....    topicopener bezint eer je begint aan een hond !!  "

 Als je nooit aan een hond begint heb je ook nooit zulke leuke verhalen te vertellen tijdens feestjes. Obi is hier regelmatig onderwerp, onze inmiddels overleden hondjes ook trouwens, allemaal hebben ze wel eens zoiets gedaan dat je denkt van.. .@#$&@#!!

 

Als zoiets gebeurt is het vervelend, maar later lach je er om.  En niets is zo saai als altijd binnen zitten. 

 

 

Maar begrijp ik nu goed uit je verhaal dat je Bamse eruit hebt moeten laten takelen? Oh my.... was ze niet in paniek?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Als je nooit aan een hond begint heb je ook nooit zulke leuke verhalen te vertellen tijdens feestjes. Obi is hier regelmatig onderwerp, onze inmiddels overleden hondjes ook trouwens, allemaal hebben ze wel eens zoiets gedaan dat je denkt van.. .@#$&@#!!
 
Als zoiets gebeurt is het vervelend, maar later lach je er om.  En niets is zo saai als altijd binnen zitten. 
 
 
Maar begrijp ik nu goed uit je verhaal dat je Bamse eruit hebt moeten laten takelen? Oh my.... was ze niet in paniek? "

 Jij hebt gelijk...geen hond, moet ik niet aan denken, ik ben al wat ouder dan menigeen hper, heb juist ogin genomen juist omdat ik straks tot op hoge leeftijd toch nog met een hond kan wandelen, en als je heel oud bent is het veel moeilijker om een pup te nemen....vandaar...       bams was zo in de modder gezakt dat ik met al mijn krachten haar eruit heb moeten halen, bij wijze van spreken had ik graag een takelwagen gehad om me te helpen, maar er was niemand, en een hond van 75 kilo die al slurpend in de modder stond.....ja achteraf heb ik moeten lachen, en niet op dat moment...en bams ...die gaf niet mee , lekker koel heeft ze gedacht, hahahaha.....           en dat zal menige eigenaar beamen, een hond daar voel je je niet eenzaam door, en als je gaat wandelen, je hebt altijd aanspraak, ja soms te veel, maar toch geniet ik daar van.....en wie is er niet trots op zijn/haar hond ?              In paniek was bams niet, die vond het lekker koel , het was heel warm op die dag.....had gelijk met haar naar een schoon watertje moeten gaan.....en als een hond stinkt, jee stinken wij ook toch wel eens.......water en we zijn weer schoon, en als je hond toch nog stinkt is een washand met azijn een goeie optie........over de vacht en de geur is weer beheersbaar.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Sara, je moeder weet niet wat ze mist, zoveel liefde die ze zou krijgen van de hond, weegt op tegen iedere stank van de hond....en echt wij hier maken er lolletjes over, het gebeurd zeker wel eens dat de hond niet lekker ruikt, maar heus dat is niet iedere dag, en ook niet iedere week of maaand......

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Of die ene keer dat mijn witte Bull in een baggerslootje was gesprongen met water erin dat al heel, héél lang stilstond "

 Jij hebt het geluk dat het éénmalig was, mijn tante pollewop flikt het elke keer als ze de kans krijgt

 

@Willemijn. En of dat ruikt, het is gewoon verrot water. Ik ruik zo'n smerig slootje al als ik er langs loop, laat staan dat ik mijn hond dan niet zou ruiken als ze er helemaal in gelegen heeft.

 

Onze Peer is een hele schone hond, houdt absoluut niet van viezigheid, zet geen stap in een modderplas (niet eens in een doodnormale regenwaterplas, je zal natte pootjes krijgen ) en in dode beesten rollen? Echt niet! Hij loopt er met een boog omheen.

 

Je moet hem zien in het bos als het een blubberboel is, hij trekt alle mogelijke manieren uit de kast om de modderpoelen te ontwijken en kijkt daarbij als een oorwurm, dat wij hem dat aan doen, te erg.

 

Onze Wopper daarentegen rolt heel graag in alles wat dood is, deden onze vorige dames ook, ook allemaal dol op modder, dus mijn ervaring is dat reuen schoner zijn op zichzelf.

 

Peer gaat wel weer plat op zijn kont zitten als er een grassliert + de rest uit zijn achterwerk hangt en wil ook niet meer opstaan.

Wopper verzet ook geen stap met zo'n sliert, maar die weet en beseft als ze rustig blijft staan dat ik het zo snel mogelijk verwijder 

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Hier heb je ook van die stinksloten. Lekker eerst volop met de gierton over het land en de restanten spoelen langzaam zo'n sloot in. Nog wat kids met afval er voorbij..... Inderdaad stilstaand water is het aller ergste. Iedereen kent die smerige blauwe schijn ook wel op het water. Vorig jaar zomer heeft Obi mijn vriend nog zo'n sloot ingetrokken. "Omdat ie een konijn ofzo zag".... 

Nou dat stonk ook en dan kan mijn vriend zich nog FF goed douchen en kleding wisselen. Obi heb ik achter het huis gewassen met de tuinslang. Die kwam niet meer binnen anders.. 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Of die keer dat Beer half stikte en ik dacht: wat heeft die hond nou joh!

Ik in zijn bek kijken... Een zompig geworden bullepees die hij in zijn geheel had proberen door te slikken. Ging natuurlijk niet goed, dus ik ben met heel mijn hand achterin zijn keel gegaan.. en er kwam wel meer mee naar boven 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Of die keer dat Beer half stikte en ik dacht: wat heeft die hond nou joh!
Ik in zijn bek kijken... Een zompig geworden bullepees die hij in zijn geheel had proberen door te slikken. Ging natuurlijk niet goed, dus ik ben met heel mijn hand achterin zijn keel gegaan.. en er kwam wel meer mee naar boven  "

 

Normaal gesproken moet ik dagelijks in Obi's bek grabbelen naar iets, soms kleine sokjes van mezelf maar meestal iets nog veel kleiners. Hij doet het er gewoon om met z'n stinkbakkes. Pakt ie ergens een minuscuul stuk van een verpakking dat per ongeluk ergens is blijven liggen en dan gaat hij daarop hoorbaar kauwen. Kauwen is ook alles wat hij doet, gewoon aandacht zoeken doorslikken doet hij eigenlijk nooit met dingen die niet eetbaar zijn. 

 

Ik (toch) weer bezorgd.. hoppa bek open (vindt Obi geen enkel probleem volgens mij vindt hij het zelfs geweldig) voelen in z'n wangen, tong aan de kant kan het soms niet meteen vinden dus dan maar even boven z'n gehemelte voelen en dan heeft ie het ergens "verstopt" soms kan ik het ook gewoon helemaal niet vinden en hoor ik hem als ik z'n bek weer sluit toch kauwen op *iets*... of laat ie in de tussentijd het er gewoon uit vallen op de grond en doen alsof hij onschuldig is. Herders begin er nooit aan, knettergek zijn ze!

honden page profiel May May

honden foto van May

al die verhalen over ondeugende honden
maar honden zijn wel je beste vrienden en geven je wel wat terug

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" al die verhalen over ondeugende hondenmaar honden zijn wel je beste vrienden en geven je wel wat terug "

 

Ja, een hart verzakking! 

Puck gisteren op de behendigheidles. Ze liep over de wip maar die ging volgens haar niet snel genoeg naar beneden dus springt ze er gewoon vanaf en dat terwijl de wip nog op het hoogste punt stond!

Eergisteren sprong ze al van de armleuning van de bank! Toen jankte ze iets. Heb haar gecontroleerd maar niks gevonden. Ze liep ook weer normaal. 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  
Normaal gesproken moet ik dagelijks in Obi's bek grabbelen naar iets, soms kleine sokjes van mezelf maar meestal iets nog veel kleiners. Hij doet het er gewoon om met z'n stinkbakkes. Pakt ie ergens een minuscuul stuk van een verpakking dat per ongeluk ergens is blijven liggen en dan gaat hij daarop hoorbaar kauwen. Kauwen is ook alles wat hij doet, gewoon aandacht zoeken doorslikken doet hij eigenlijk nooit met dingen die niet eetbaar zijn. 
 
Ik (toch) weer bezorgd.. hoppa bek open (vindt Obi geen enkel probleem volgens mij vindt hij het zelfs geweldig) voelen in z'n wangen, tong aan de kant kan het soms niet meteen vinden dus dan maar even boven z'n gehemelte voelen en dan heeft ie het ergens "verstopt" soms kan ik het ook gewoon helemaal niet vinden en hoor ik hem als ik z'n bek weer sluit toch kauwen op *iets*... of laat ie in de tussentijd het er gewoon uit vallen op de grond en doen alsof hij onschuldig is. Herders begin er nooit aan, knettergek zijn ze! "

 Beer slikt het dus wel door dus dan moet je snel wezen, anders heeft ie iets gevaarlijks in z'n mik gedouwd en kunnen we weer naar de DA....  rare dieren. 

Bink een keer, hij liep aan de flex en hij bleef maar achter me lopen. 'Wat hettienou?' Nou gewoon, een bierviltje achterin zijn keel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik heb echt geen modelhond, alhoewel....het er heel veel van weg heeft.......ogin (ozjin) heeft nog nimmer iets opgegeten wat niet mag, raar maar waar, bams heb ik als pup zijnde altijd het grind en stenen uit haar bek moeten halen, zat zelfs in haar poep, ogin als pupje van 8 weken liep ook in de grindbak, nimmer wat in haar bek gestoken....ook als ze los loopt dan ook niet, heel raar........ en nog niet. Als er een vreemd object buiten in het recreatie gebied ligt , nimmer.

honden page profiel DonnaDonna

Honden met een sterke lichaamsgeur zouden chow chow, Crocker spaniël, labrador zijn.

Met name het type waterhond ivm de olie achtige vacht.

 

Minder sterk geurende de bichon frise, boxer, dalmatiër, bul terier, husky en andere poolhonden, keeshond, Lhasa aspo, schipperke en de shi shu.

 

Er zullen vast meerdere rassen zijn maar deze info gevonden op dier en natuur info.

Regelmatig wassen helpt ook en daarbij mand enz vaker in de wasmachine en luchten.

 

Succes met je moeder overhalen;-)

 

 

honden page profiel DonnaDonna

Honden met een sterke lichaamsgeur zouden chow chow, Crocker spaniël, labrador zijn.

Met name het type waterhond ivm de olie achtige vacht.

 

Minder sterk geurende de bichon frise, boxer, dalmatiër, bul terier, husky en andere poolhonden, keeshond, Lhasa aspo, schipperke en de shi shu.

 

Er zullen vast meerdere rassen zijn maar deze info gevonden op dier en natuur info.

Regelmatig wassen helpt ook en daarbij mand enz vaker in de wasmachine en luchten.

 

Succes met je moeder overhalen;-)

 

 

honden page profiel Sophie<3TeigetjeSophie<3Teigetje

honden foto van Sophie<3Teigetje

Volgens mij houdt je moeder gewoon niet zo van honden.Ik weet niet of je wel een hond zou mogen, als hij niet stinkt. Je moeder zal toch ook voor de kosten op moeten draaien als hij eens ziek wordt. 

 

Ik heb zelf een yorkshire terrier en zijn vacht stinkt totaal niet. Daarbij verhaart hij niet. Maar moet ik hem wel elke dag kammen. 

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Poolhonden ruiken idd  niet. 

 

Maar ik raad ze per definitie al niet aan. Simpelweg omdat 9 van de 10 mensen gewoon niet weten hoe ze met poolhonden om moeten gaan.  

Ze hebben een behoorlijke gebruiksaanwijzing... 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" al die verhalen over ondeugende hondenmaar honden zijn wel je beste vrienden en geven je wel wat terug "

 Tuurlijk joh, t is t allemaal dubbel en dwars waard.

 

En t is waar, mijn keeshonden ruik je bijna niet. Behalve als ze bijna in de rui zijn. En dan komt er een haar af!

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Heel eerlijk, als je moeder er zo over denkt kan je enkel een pluche hond nemen, anders wordt de arme hond toch nooit gelukkig.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Obi deponeert wel af en toe even een behoorlijke hoeveelheid methaan in de lucht. Heb je even geluk als je net the walking dead aan het kijken bent. Heb je ook nog geur televisie. 

 

 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Heel eerlijk, als je moeder er zo over denkt kan je enkel een pluche hond nemen, anders wordt de arme hond toch nooit gelukkig. "

 Ik geloof dat eigenlijk niet echt. Die moeder zal toch ook wel om die hond gaan geven, gaan houden van en t dan uiteindelijk niks meer uitmaken? Of die moet geen hart hebben..

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Ik heb een labradoodle en een maltezer en die stinken niet.

Tenminste....als de maltezer niet ergens in heeft liggen rollen...

en als de labradoodle niet nat is...

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Honden met een sterke lichaamsgeur zouden chow chow, Crocker spaniël, labrador zijn.
Met name het type waterhond ivm de olie achtige vacht.
 
Minder sterk geurende de bichon frise, boxer, dalmatiër, bul terier, husky en andere poolhonden, keeshond, Lhasa aspo, schipperke en de shi shu.
 
Er zullen vast meerdere rassen zijn maar deze info gevonden op dier en natuur info.
Regelmatig wassen helpt ook en daarbij mand enz vaker in de wasmachine en luchten.
 
Succes met je moeder overhalen;-)
 
  "

Spanielachtigen ruiken juist feller.

En zeker als ze nat zijn geweest.

De honden die het minst ruiken (merk ik hier in het salon) zijn vb poedels, maltezers, bichons of havanezers. Eigenlijk dus de honden die niet ruiven.

Maar zelfs die beginnen te ruiken als je ze 3 weken niet wast.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik jok niet, mijn honden worden nimmer gewassen, bams is in haar hele leven een x gewassen , ik had een bekken verbrijzeling verleden jaar, kon haar niet verzorgen en heb haar weggebracht....gewassen en getrimd......alleen als het rui tijd is ruik je de honden, anders niet, dan is het zorg dat de honden heel snel uit de rui zijn...maar wassen wordt hier niet gedaan.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Wij ruiken onze honden niet of nauwelijks Willemijn,

maar mensen die geen honden hebben zullen heel zeker jouw honden wel ruiken.

En onze huizen stinken ook naar hond, laten we onszelf niks wijs maken 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" maar mensen die geen honden hebben zullen heel zeker jouw honden wel ruiken.
En onze huizen stinken ook naar hond, laten we onszelf niks wijs maken  "

 Absoluut niet waar. Mensen zonder hond vinden het hier niet ruiken naar hond. BT's ruiken niet naar de bekende hondlucht. Ze nemen wel snel geurtjes op, liggen ze op een fris gewassen kleedje dan ruiken ze naar wasmiddel, liggen ze op een muf oud kleed op zolder, dan ruiken ze daar naar. Het enige wat je zou kunnen betitelen als de bijpassende hondenlucht, zijn hun pootjes (kussentjes), die kunnen wat muf ruiken. 

Als ik bij mijn vriendin met Rottweiler binnen kom, dan ruik ik wel degelijk hond.

 

honden page profiel May May

honden foto van May

"  
Ja, een hart verzakking! 
Puck gisteren op de behendigheidles. Ze liep over de wip maar die ging volgens haar niet snel genoeg naar beneden dus springt ze er gewoon vanaf en dat terwijl de wip nog op het hoogste punt stond!
Eergisteren sprong ze al van de armleuning van de bank! Toen jankte ze iets. Heb haar gecontroleerd maar niks gevonden. Ze liep ook weer normaal.  "

 zo hè...

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Ik heb zelf een Akita, het alleen zijn heb ik haar echt goed aan moeten leren. Toen ik het eindelijk bij haar onder de knie had ging ik verhuizen en kon ik weer helemaal opnieuw beginnen. (En dit kost heel veel tijd!) De buren hebben vaak bij mij aan de deur gestaan maarja, ook het beestje moet eraan wennen. Onze hond houd zichzelf heel erg schoon en ik heb nog niemand (echt nog nooit niemand) iets over de ''geur'' in mijn huis horen zeggen. Ik heb zelf ook nog 2 katten. Maar daarbij moet ik wel heel eerlijk toegeven dat ik wel een enorme poetsfreak ben en soms als het moet wel 2x op een dag met de zuiger rondren. Daarnaast is de Akita absoluut geen makkelijke ras. Ik heb mijn handen echt vol aan haar dus weet goed waar je aan begint! Spijt heb ik er absoluut niet van! Ik zit dagen lang alleen omdat mijn partner van huis weg is dus haar gezelschap kan ik goed gebruiken. 

 

 

pagina 4 van 6 12 3 45 6
Volgende forumvraag: Rat terrier
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^