Zindelijk maken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Pip (Gast)

Hoi! Wij hebben sinds donderdag een Boomer pup. Alleen de eerste twee dagen ging het zindelijk maken erg goed gewoon buiten. Alleen nu plast ze heel de tijd binnen terwijl we haar ook telkens buiten zetten maar als we dan weer terug binnenkomen doet ze het daar. We weten niet zo heel goed wat we hier aan moeten doen..?  Groetjes Lotte

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Volhouden met buiten zetten, kleine stapjes vooruit en een grote weer achteruit, iedere keer na het slapen, etenen spelen en  er tussen door even buiten zetten, Prijzen  als ze buiten wat gedaan heeft, tochbinnen, geen reactie op geven, alleen als je het ziet pak je ze op en zet je ze buiten, niet boos of geirriteerd raken, opruimen, en schoonmaken met schoonmaak azijn zodat de urine geur weg is...volhouden en heus de hond wordt zinderlijk, maar niet na een paar dagen.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Inderdaad wat Willemijn zegt. Blijven doorgaan met zindelijk maken. Voor je hond 100% zindelijk is gaan er wel wat weken voorbij. 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Een hond is niet zomaar zindelijk. Dat kan echt wel een paar weken duren. Iedere keer na het eten, slapen en spelen even naar buiten gaan en heeeel goed belonen als hij buiten plast. Op een gegeven moment ga je herkennen wanneer hij gaat plassen (rondjes draaien, vaak naar de deur lopen, snuffelen aan de grond bijvoorbeeld), dan kun je hem direct optillen en buiten zetten. Ook terwijl hij plast kun je hem optillen (dan stoppen ze met plassen). 

 

Dat hij plast als hij weer binnen is, is ook niet zo raar. Vaak zijn ze buiten zo bezig met hun omgeving dat ze vergeten dat ze nog meer moesten plassen. Zodra ze binnenkomen plassen ze dan weer, omdat het binnen vertrouwd is. Gewoon vol blijven houden en hem op een vaste, 'saaie' plek neerzetten buiten. 

Volgende forumvraag: Border Jinx! Eerste wedstrijd!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^