Hond al 2 weken ziek

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AppelbloesemAppelbloesem

Onze hond begon 2 weken geleden op zaterdag met overgeven. Ik heb haar toen even wat kip met rijst gegeven en de volgende dag was ze weer opgeknapt.
Dat ging 2 dagen goed en toen was ze weer misselijk (gras eten en geen voer willen eten). Weer een dag later was het weer over. Op vrijdagavond begon ze weer met overgeven en zag ik wat bloed bij dr ontlasting. Zaterdag bij de dierenarts geweest en antibiotica en anti-braakmiddel meegekregen. Ook afgelopen week met de medicatie ging het op en af. Maandag was het weer slecht, maar gezien we pas net waren gestart met de kuur wilde ik het even aankijken. Di, wo ging het goed en 1e kerstdag was ze weer beroerd. Ze wil dan niet eten, gaat gras eten en geeft soms wat gal over. Ook heeft ze soms zichtbaar buikpijn. Ze rekt zich uit en strekt dr koppie uit naar voren. 2e kerstdag was ze weer wat opgeknapt en nu vandaag is ze weer niet lekker.
Uiteraard ga ik morgen terug naar de dierenarts, maar de grote vraag is; Wat heeft ze?

Ze had bij de dierenarts geen koorts en ook haar maag voelde niet vreemd aan. Vandaag voel ik echter aan de linkerkant dat het daar wat opgezet is. Ik kan me niet voorstellen dat er iets in dr maag zit, ze heeft geen speeltjes en eet nooit dingen van de grond.
Bij de dierenarts hoorde men een hartruis, maar dat stond los van de klachten die ze nu heeft. Iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn? Ik maak me echt zorgen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond al 2 weken ziek " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MarianneMarianne

honden foto van Marianne


Zo snel mogelijk naar de dierenarts en een goed advies, neem de ontlasting mee en laat dat onderzoeken, kun je op wachten en daar kunnen ze veeeeeeel uit halen, heb ik laatst ook gedaan met Ros, had diaree en ook wat bloed bij de ontlasting, hij had een parasiet in zijn buik.

Heel veeeeeeel beterschap,
en hou ons op de hoogte.

honden page profiel HILLHILL

honden foto van HILL

zou gelijk dieren arts gaan,,mischien wel een ontsteking/ ... ;-)

honden page profiel AppelbloesemAppelbloesem

Zojuist zijn we bij de spoed dierenkliniek geweest. Omdat onze hond zichtbaar buikpijn had en zachtjes piepte wilde ik niet meer wachten tot morgen.
Zo op het eerste gezicht lijkt het niets ernstigs. Ze heeft geen koorts, buik voelt soepel. Deze dierenarts denkt dat het een voedselallergie is omdat het soms weer een paar dagen goed gaat. We gaan dus over op ander voer en indien het dan binnen een paar dagen weer mis gaat raadde ze ons aan om verder onderzoek te doen (bloedonderzoek, echo enz)
We hebben pijnstillers meegekregen en gaan het dus een paar dagen proberen op ander voer. Gek genoeg ging het namelijk wel goed als ze alleen kip met rijst kreeg.
Ik hou jullie op de hoogte.

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn

honden foto van wil geen lid zijn

hey hey hoe gaat het met je hondje??

honden page profiel AppelbloesemAppelbloesem

Sinds gister lijkt het weer wat beter met haar te gaan. We geven nu alleen blikvoer met gekookte kip en ze vind het erg lekker. Ik durf nog niet te zeggen of het echt verbeterd is, want vorige week ging het na 3 goede dagen helaas toch weer mis.
Ik merk wel dat ze van het blikvoer heel zachte ontlasting krijgt (gelukkig geen bloed meer gezien, overigens) dus ik heb vandaag een klein lepeltje met haar nieuwe brokken erdoor gedaan. Ik wacht even af hoe het met deze brokken gaat en als het goed gaat wil ik proberen om de hoeveelheid brokjes heel langzaam op te voeren.
Ik heb namelijk toch het idee dat alleen blikvoer en kip niet zoveel voor dr doet. Het lijkt me dat daar onvoldoende voedingsstoffen in zitten.
Terwijl ik dit schrijf ruik ik weer een wind, dus ik ben echt heel benieuwd hoe het verder gaat. Duimen maar!

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hoi Appelbloesem,

Blikvoer is hartstikke slecht!Veel granen,heel weinig (afval) vlees.

Als je hond een allergie heeft zou ik het eerst eens met kvv(kant en klaar vlees) proberen,in het vriesvak bij de supermarkt ligt Rodi en/of smuldier.Dit is al vele male beter dan alle brokken en blikvoer van de supermarkt.

Voor de betere merken van kvv(met beter bedoel ik de samensteling van spiervlees/oorgaanvlees/echte botten/en wat groente)kun je deze namen even googlen:

Carnibest
Carnivoer
Haaksbarf
All animal
Bibi
Duck.


www.carnibest.nl

www.carnivoer.nl

Op deze site's kun je heel duidelijk lezen waarom je je hond beter vlees kan geven!HIj is een carnivoor=vleeseter.

Groetjes en beterschap,soraya&Mila.

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

idd het advies soraya kvv vele malen beter als dat blikvoer en nog goedkoper ook als je bijv Smuldier(compleet) neemt, hebben ze bij Appie Hein in de diepvries

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Appelbloessem,

Lees even wat er in brokken zit..
Het kan heel goed zijn dat je hond juist van de brokken zo ziek is geworden en van de vele inentingen die een hond in zijn leven te veel krijgt..

http://www.hondenplaza.nl/hondenforum/viewtopic.php?f=34&t=2800

http://nadeligegevolgenvaccineren.rauwevoedingvoorhonden.nl/

Lieve groet en van harte beterschap, Ilja

honden page profiel AppelbloesemAppelbloesem

Ik weet dat blikvoer niet goed is, daarom ben ik nu al over aan het stappen op brokken. Maar ik wil dat wel voorzichtig doen, gezien afgelopen weken.
Toch vind ik het vreemd dat een dierenarts dan blikvoer voorschrijft.
Dat ook brokken zoveel rotzooi bevatten wist ik niet. Ik wist wel dat er dingen in zitten die ze niet nodig hebben, maar dat het zo erg is zoals in bovenstaand artikel..?
Maar wat is dan een goed alternatief behalve vers vlees? Ik heb dat in het verleden wel eens voor dr gekocht, maar ze eet het niet. Ik heb nu de brokken van Royal Canin, sensitive. Is dit ook zo slecht, of geld dat alleen voor bepaalde merken, ala Bonzo en Pedigree?
Onze hond is alleen als pup ingeent, dus dat kan geen rol spelen.
Onze hond at ook wel eens met de pot mee, aardappels en een beetje groente, maar ook daarvan lees ik dat het niet goed voor ze is. Ik zie soms door de bomen het bos niet meer hoor.
Overigens lijkt ze geen last van haar buikje te hebben gehad sinds ze weer wat brokjes heeft gegeten. Ik hoop dat dat zo blijft.
IK wil best nog eens vers vlees proberen, maar denken jullie dat dit gezien de klachten van de afgelopen weken verstandig is? Ik neem aan dat ik dan ook langzaam moet overstappen?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hoi,

Ik zal je een voorbeeld geven van mijn hond:zij reageerd op kip en rund,waarschijnlijk ook op granen zoals vele honden.

Door de dierenarts ben ik toen overgegaan op royal canin brokken,hypoallergeen,lam en rijst.Hier deed ze het best wel goed op.MAAR er zit BHA en BHT in,dit zijn kanker verwekkende stoffen,een van die stoffen wordt zelfs gebruikt om de vroegere kleurenfilms goed te houden......en dat zit ook in veel brokken!!!

Daarna ben ik op Rodi overgestapt,de lam en rijst versie,want Mila reageerd op rund en kip.

Sinds een maand of 3 krijgt ze geen Rodi want die ging falliet,nu schijnen ze toch weer terug te komen hoor.Hierdoor ging ik op zoek naar ander vlees.Nu krijgt ze Bibi,haaksbarf,All animal,en Duck lam en rijst ligt erbij al reserve...

Er is niks mis met Rodi , Smuldier en Duck ,maar die hebben meer oorgaan vlees erin zitten,dit is om het goedkoper te maken voor de klant,maar zeker 100 maal beter dan brokken hoor.De merken die ik nu geef bevatten een goede verhouding in vergelijking met het echte prooidier en zitten echte botten in.In smuldier/Rodi/Duck zit een calcium poeder in.Vandaar dat Bibi /Haaksbarf/All animal/Carnivoer/Carnibest in dat opzicht beter zijn.

Voor een complete natuurlijke voeding kun je 1 dier 1 week geven en een andere week weer 1 ander dier,
bijvoorbeeld: 1 week ,lam
1 week geit,
1 week konijn.

Zo heb je het voedsel voor je hond zo natuurlijk nagebootst.

Groetjes Soraya&Mila.
















honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Even een nieuw stuk,want het beeld hapert!!!Irritant hoor!


Als je toch een "goede"brok wilt geven,kun je kijken voor geperste brokken zoals Farmfood,Biofood.

Orijen is ook goed maar die is ineens weer expandeerd,maar bevat geen granen dacht ik.

Volgens mij kan je gewoon over gaan op vlees hoor,want je kan ook geen geexpandeerde brokkken mengen met vlees,ander verterings proces.Dus je kan de hond ook een week eerst op pens zetten om de darmen op te schonen en daarna vlees geven.Maar je kan ook meteen met vlees beginnen.

Karnemelk is ook heel goed voor de darmflora van je hond er zitten allemaal goede bacterien in voor de darmen,en als er een goede gezonheid heerst in de darmen dan gaat de gezondheid van je hond ook goed.

Meer vragen?Stel ze gerust.

Groetjes

Groetjes Soraya&Mila.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond al 2 weken ziek " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^