Abc training

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EviEvi

ik ben al even niet meer op het forum geweest. Maar Bo is ondertussen goed hersteld van haar knieoperatie. Nu ben ik weer op zoek naar een hondenschool. De vorige is te ver door onze verhuis. Daar werkte ze met clickertraining. Op de hondenschool dat hier in de buurt is werken ze met abc training. Heeft hier iemand ervaring mee wat ik hier juist onder moet verstaan? Ik heb al wat opgezocht maar vind geen duidelijke uitleg. Kan er iemand de voor en nadelen van deze methode geven? 

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Ik heb abc training met Yara gevolgd en het is zeker goed voor de samenwerking en het vertrouwen. 

Zelf ben ik er op een gegeven moment mee gestopt en wat anders gaan doen.  Voornamelijk doordat ik yara juist wat 'onafhankelijker' van mij wilde zien. 

Maar de abc was zeker een fijne opstap en heeft haar ook geholpen met haar zelfvertrouwen. 

 

Het is kort gezegd veel over bankjes/planken/opstapjes lopen met aandacht voor elkaar. 

Dus het is echt de bedoeling dat je samenwerkt. 

Niet dat jij ook over de obstakels loopt, maar op gelijk tempo en met aandacht. 

En veel aandacht voor lichaamstaal, zowel van de baas als de hond. 

 

En voor mij 1 van de belangrijkste, alles is vanuit rust en zonder commando's.

 

http://abc-training.nl

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

http://www.hondenpage.com/hondenforum/203419/abc-training-.php

Misschien heb je iets aan mijn topic van toen. 

honden page profiel EviEvi

Ik heb het gelezen maar begrijp niet goed dat er geen commando's gebruikt worden? En veel met toestellen. Maar wat dan met de gehoorzaamheidstraining? Ze kent de basis wel maar ik wil die graag toch verder uitbreiden. Komt bv 'plaats' en 'apport' niet aan bod? 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Je geeft dingen aan met lichaamstaal, dus echt samenwerken zonder woorden.

Hierdoor wordt je ook erg bewust van jouw eigen lichaamstaal en die van jouw hond. 

 

Plaats en apport komt inderdaad niet aan bod.

Dit doe je namelijk ook niet echt "samen".

 

Misschien dat er ook per hs weer verschil in zit dat kan ik uiteraard niet beoordelen. 

 

Maar stel je wilt dat de hond over een plank loopt.  

Met lichaamstaal laat je dit zien. De hond gaat op de plank staan naast je en zoekt contact,  dan beloon je en je loopt samen verder. 

Na 3 stappen, op de helft van de plank, stop je en draai je richting de hond. 

Hierdoor stopt de hond ook en zoekt contact met jou. Weer belonen en je draait weer in de looprichting en gaat verder en de hond vervolgd ook weer. 

 

Het doel is dus niet zo snel mogelijk van a naar b komen, maar dit samen doen. 

 

Juist doordat er geen commando's gegeven worden gaat de hond veel contact zoeken en is alles vanuit rust. 

 

Kan je niet bijvoorbeeld eerst een proefles doen? 

honden page profiel EviEvi

Ik ga zeker eens kijken en meedoen aan een proefles maar zie het al minder zitten. Ja kan toch niet een heel jaar enkel over plankjes gaan lopen? Wat heb je daar dan aan? Oke focus van je hond maar je hond leert niet eens plaats of een zit.. begrijp die methode totaal niet. Je hond leert zich enkel focussen op je. Eens je die focus hebt heb je ze toch? Je kan toch niet dit een heel jaar doen? Dan vind ik het nog interresanter om agility te doen. 

 

Als je daar met een pup gaat kent die pup toch helemaal niets? Want je mag geen commando's gebruiken. die hond kent op het einde van het jaar niets lijkt me dan. 

honden page profiel --

honden foto van -

" Ik ga zeker eens kijken en meedoen aan een proefles maar zie het al minder zitten. Ja kan toch niet een heel jaar enkel over plankjes gaan lopen? Wat heb je daar dan aan? Oke focus van je hond maar je hond leert niet eens plaats of een zit.. begrijp die methode totaal niet. Je hond leert zich enkel focussen op je. Eens je die focus hebt heb je ze toch? Je kan toch niet dit een heel jaar doen? Dan vind ik het nog interresanter om agility te doen. 
 
Als je daar met een pup gaat kent die pup toch helemaal niets? Want je mag geen commando's gebruiken. die hond kent op het einde van het jaar niets lijkt me dan.  "

Zo'n cursus is ook niet voor een heel jaar natuurlijk. En het gaat niet altijd om het leren van commando's, bij deze cursus staat het samenwerken centraal en vertrouwen en aandacht in elkaar en in jezelf, sommige mensen vinden dat fijner en belangrijker. Leren hoeft niet altijd trucjes te zijn natuurlijk. En ook met een pup kun je dit doen, juist omdat je geen commando's gebruikt. Een hond leest van nature je lichaamstaal en jij gaat met je lichaamstaal duidelijk maken wat je wil. Dus nee die pup zal niet meer trucjes kennen als de cursus is afgelopen, maar wel veel aandacht voor jou hebben en vertrouwen in zichzelf en in jou.

 

Er zijn natuurlijk nog zat andere cursussen als dit je niet aanspreekt, dat kan. Behendigheid zou ik persoonlijk niet doen met een hond die een operatie aan de poten heeft gehad, maar hoopers is misschien een leuk alternatief?

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Tja het is net wat je belangrijk vindt.

Ik heb zelf totaal niets met commando's. 

Een band en samenwerken vind ik veel belangrijker.

 

Eerlijk gezegd geef ik mijn hond ook nooit commando's. 

Het enige wat ik haar soms vraag is om te komen of te wachten, daar houdt het echt wel mee op....

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Zo'n cursus is ook niet voor een heel jaar natuurlijk. En het gaat niet altijd om het leren van commando's, bij deze cursus staat het samenwerken centraal en vertrouwen en aandacht in elkaar en in jezelf, sommige mensen vinden dat fijner en belangrijker. Leren hoeft niet altijd trucjes te zijn natuurlijk. En ook met een pup kun je dit doen, juist omdat je geen commando's gebruikt. Een hond leest van nature je lichaamstaal en jij gaat met je lichaamstaal duidelijk maken wat je wil. Dus nee die pup zal niet meer trucjes kennen als de cursus is afgelopen, maar wel veel aandacht voor jou hebben en vertrouwen in zichzelf en in jou.
 
Er zijn natuurlijk nog zat andere cursussen als dit je niet aanspreekt, dat kan. Behendigheid zou ik persoonlijk niet doen met een hond die een operatie aan de poten heeft gehad, maar hoopers is misschien een leuk alternatief? "

 Goed omschreven charlie.

Ik heb het overigens ook geen jaar gedaan. 

Na de abc ben ik verder gegaan met cirkeltraining en daarna hoopers en nu balans & coördinatie. 

De abc is voor allen een hele goede basis geweest. En dat was ook mijn uitgangspunt. 

 

Als het idee is een hele trucendoos aanleren dan is abc waarschijnlijk idd niets voor jullie. 

 

Behendigheid zou ik zelf ook niet voor kiezen. 

honden page profiel EviEvi

Ik ben meer op zoek naar mentale uitdaging van Bo. En waar ze ook haar energie in kwijt kan. Ze vind clickertraining geweldig leuk en ik dacht terug ong hetzelfde te doen. Dus op een positieve manier dingen aan te leren. En ik zie daar dan meer onder zoals apport en plaats en voet enzo. Ik denk dat we beiden snel verveelt gaan zijn met de hele tijd over objecten te lopen. 

Ik zoek mss best dus nog even verder naar iets wat meer bij ons past. 

honden page profiel --

honden foto van -

" Ik ben meer op zoek naar mentale uitdaging van Bo. En waar ze ook haar energie in kwijt kan. Ze vind clickertraining geweldig leuk en ik dacht terug ong hetzelfde te doen. Dus op een positieve manier dingen aan te leren. En ik zie daar dan meer onder zoals apport en plaats en voet enzo. Ik denk dat we beiden snel verveelt gaan zijn met de hele tijd over objecten te lopen. 
Ik zoek mss best dus nog even verder naar iets wat meer bij ons past.  "

Dat kan natuurlijk! Gelukkig is er voor ieder wat wils qua aanbod :) Ze hebben bij veel hondenscholen wel iets van clickertraining, dat heet dan bijvoorbeeld "fun" of "sport en spel". 

Volgende forumvraag: Schooien
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^