Hond blaft

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Carine (Gast)

hoi mede hondenliefhebbers,   wij hebben een hond (tibetaanse terrier) die veel blaft. Op andere mensen, andere honden maar zelfs om schijnbaar onbekende reden. dit is ondertussen onze vijfde hond. Met de andere hebben wij nooit problemen gehad. Het is dus niet zo dat het enkel aan de opvoeding ligt. Ze heeft het trouwens al als pup, altyd gehad.   Ik ben de hele dag thuis. We gaan drie maal per dag wandelen. Geen grote wandelingen, maarlang genoeg om beweging gehad te hebben en hun behoeften te doen. Merstal een half uur. we hebben een tweede hond, zelfde ras, die een jaar ouder is. Ze kunnen elkaar niet missen, zijn ook altyd samen.   Opsomming van haar gedrag : * ze blaft tegen elke beweging en geluid. * ze blaft tegen kinderen en durft hen ook te bijten. Gewoon bij het binnenkomen. Ze doen niets.  * ze blaft tegen alle volwassenen en nieuwe mensen die ze niet moet durft ze ook te bijten. Dit is zeldzaam Maar enkrle keren gebeurd. Doorgaans blijft het bij blaffen. Het is wel opmerkelijk dat ze als andere hondenbezitters binnenkomen ze ook hard blaft maar stopt na een paar minuten.  * ze vliegt soms om schijnbaar geen enkele reden op onze andere hond af en vecht dan. Dit gebeurt meestal als ze liggen te slapen. Ineens vliegt ze dan recht.  * ze slapen bij ons op de slaapkamer. Ik word dus ook wakker elke keer ze uitvliegt. * als ons hoofd lager is dan haar hoofd begint ze te grommen. Ik weet dat ze dan dominant zijn, wilde dit maar even aangeven als extra gedragsbeschrijving. Onze andere honden hebben dit nooit gedaan.   enfin, haar gedrag is zodanig dat het lijkt alsof er een of andere kortsluiting is in haar hoofd. We hebben haar genegeerd, beloond, alles wat je kan doen.   ze is ondertussen 10 jaar. Laat om nog n oplossing te zoeken.  Vroeger woonden we apart zodat er niet veel mensen last van hadden, behalve ik en de andere hond. nu wonen we veel dichter op elkaar en hebben buren er wel last van. Er zijn nog wel geen klachten gekomen. ik huiver van anti blafbanden, heb ook nog geen muilkorf geprobeerd. Het enige dat we pas gekocht hebbrn is zo'n ding in de tuin dat een fluittoon maakt bij het blaffen. Dit helpt in de zin dat de toonhoogte een beetje minder is. Het aantal keer is hetzelfde gebleven.  Hoeveel hy begint te blaffen als een gek : toch makkelijk 15 keer per dag.  Op onze andere hond vliegen is gemiddeld eens per week.   iemand enige ideeen? 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat doe je verder nog behalve wandelen? Wordt hij mentaal wel genoeg uitgedaagd? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

10 jaar schrijf je, heb je de hond na laten kijken bij je dierenarts of er iets aan de hand is met je hond ? Het is heel moeilijk om hier een advies tegeven via de computer......ik zou met deze hond apart gaan wandelen, geef de aandacht apart tijdens de wandeling, zie je in de verte een hond mijd deze, maak ruimte zodat er geen kans is dat je hond uitvalt.....      thuis...als he hond vervelend is in de slaapkamer dan hou je de hond eruit...geef hem in de huiskamer een goede plek waar die snachts ook verblijft, geef op de dag als je uitgewandeld ben een goed bot op die plek waar die snachts verblijft......    in de tuin...als mijn honden blaffen, gaan ze accuut naar binnen, dat weten ze, ze blaffen niet....nou heb ik een ander soort hond dat niet blaft, maar zo ga je het aanpakken, dat apparaat met de hoge toon, de tuin uit.     Daar wordt een hond juist blafferig van, gewoon naar binnen, op een gegeven moment kiest tie er voor dat tie zijn bek houdt, en beloon je hond dan.....komt er bezoek..... je hond gaat te keer, gaat tie een andere ruimte in waar het bezoek niet bij kan...is tie stil, probeer je de hond bij bij het bezoek te betrekken, eerder niet....    10 jaar oud, een medische check bij je dierenarts laten uitvoeren.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Nog even, hou de honden snachts gescheiden met een traphekje er tussen, zodat de hond de andere hond niet aan kan vliegen, gebeurd dat op de dag ben je erbij, nog een advies, als je er op de dag niet bij bent, ook apart houden, je moet geen risico nemen dat de hond de ander kwaad kan doen.....heb je geen traphekje dan een andere oplossing zoeken, niet meer samen laten snachts, en ook niet op de dag als je er niet bij bent.

Volgende forumvraag: Werk & oppaa
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^