Kauwspeelgoed

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Ik ben opzoek naar tips voor kauwspeelgoed. Mijn hond maakt alles erg snel stuk. Speeltjes, knuffels. Nu had ik een bot met smaak, nylon bone, maar die was wel erg hard op de vloer. Volgens de winkel hoorde ze er heel lang mee te doen, maar na een half jaar was ie al 2/3e kleiner. Momenteel heb ik een roze bot, van stug rubber, verkoopster had een stafford, deed er al heel lang mee. Alleen de mijne heeft er nu dus een hele hap (letterlijk) uit genomen waardoor ze het niet meer krijgt. Ze heeft echt die behoefte aan spelend te kauwen op zulk materiaal. Ze krijgt dagelijks wel dr runderkophuid of oren of iets anders eten te kauwen, maar hier komt ze je echt mee uitdagen, kan zic een uur heerlijk vermaken en verstopt het om zelf weer te zoeken. Hertengewei durf ik niet aan ivm het harde ervan. Wie kan me iets stevigs aanraden. (wat dus geen eten is, mag wel met smaakje)

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Een kong extreme die je kan vullen met pasta of koekjes.. misschien is dat iets? Mijn hond is trouwens ook fan van de Zogoflex Bumi tangerine en de Petstages durable stick. Heb een jonge boxer trouwens die ook wel van kauwen houdt op iets stevigs. 

Anoniem (Gast)

Een kong vind ik niks. Dat is namelijk (inderdaad) open, waardoor ze sneller stukken eraf hapt, of eerst scheurt en dan eraf trekt. Ik heb het idee dat zogoflex hetzelfde idee is als die roze rubber bot die ik nu heb. Want die is ook van rubber toch? Dat hout ding vind ik dan wel wat! Is dat te vergelijken met een nylon bone? (zo'n harde met smaakjes)

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik hoor vaker dat staffords een kartband(ijzer eruit, enkel rubber) krijgen om mee te spelen. Ik ken zelfs een stafford die met een autoband speelt. 

 

Voor onze eigen hond hebben we ook een kartband en brandweerslang. 

 

Het is natuurlijk aan jou de keuze of je je hond wil blootstellen aan 'speelgoed' dat niet echt voor honden bedoeld is. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Een half jaar met een nylabone doen vind ik best lang! Kleedje er onder?

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Zo een kong extreme is wel echt heel hard. Dat hout ding is inderdaad te vergelijken met een nylabone. Dacht ook nog aan een gewoon groot flostouw. Misschien is dat nog wat. 

Weet niet wat andere er van zeggen maar zou het persoonlijk dan bij wat je al schrijft een runderkophuid houden en nylabone achtingen en de rest wat kapot kan gewoon niet geven. Als een hond daar zo mee om gaat en het steeds kapot bijt... bij onze hond is het echt bedoeld om op te kauwen en mee te spelen, niet om te slopen en dat weet hij heel goed. Klinkt misschien gek maar hebben hem van jongs af aan geleerd dat ook zijn speelgoed niet kapot hoeft en met beleid kan want heb geen zin dat hij hier elk pluche ding meteen uit elkaar scheurt. 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Een anco root (boomwortel) gaat ook wel een tijd mee.
Verder hebben ze hier autobanden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Runderkophuidplaten, is je hond een poos zoet mee....

Anoniem (Gast)

Banden taalt ze niet naar. En als ik haar kauwwerk zoals huid etc geef, dan moet het op volgens haar, ookal zou ze er 4 uur op moeten kauwen. Haal ik het weg dan blijft ze pieperig zoeken. Met een speeltje is er niks aan de hand, zelf niet met smaak. Dan gooit ze het door de kamer, rent erachter aan, gaat even kauwen erop en komt het dan enthausiast naar ons brengen om even te 'touw trekken'. Flostouw gaat helaas niet, ze trekt de touwtjes los en eet ze dan op. Ik denk dat ik die hout nylon bone ga kopen, bedankt!

Volgende forumvraag: Verzorging dwergkees
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^