Trucjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Roza (Gast)

Hey mensen, ik heb een hond die het erg leuk vindt om trucjes te leren dit kan hij al: Zit Lig Blijf Plaats Los Pang (dan gaat hij doodliggen) Pootje Andere pootje Boks High five Post (dan pakt hij de post uit de brievenbus en geeft het dan vervolgens aan mij.) Piano (dan gaat hij onder mijn voeten bij de piano liggen slapen.) En een soort gebaar. (Hij pakt altijd een tak of iets dergelijks uit onze handen en nu hebben wij hem geleerd, dat als wij het voorwerp naast onze linkerschouder houden, hij er van af moet blijven.) Als jullie nog leuke ideeën of suggesties hebben, laat ze vooral weten  Groetjes Mattie en Roza 13 

Roza (Gast)

Ik had laatst ook een comment gelezen waar ze vertelden dat hun hond kon legeren (kruipen over de grond) Weet u misschien hoe je dit je hond leert?

Oh en sorry trouwens dat de vorige comment zo onoverzichtelijk is, op het schrijfstukje paste het perfect maar het bleek er toch iets anders uit te zien. 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Ik had laatst ook een comment gelezen waar ze vertelden dat hun hond kon legeren (kruipen over de grond) Weet u misschien hoe je dit je hond leert?
Oh en sorry trouwens dat de vorige comment zo onoverzichtelijk is, op het schrijfstukje paste het perfect maar het bleek er toch iets anders uit te zien.  "

 Ik ben dat nu ook aan het oefenen. Ik noem het kruip. Maar ik laat de hond dus liggen, en hou een snoepje op de grond vlak voor de neus. Als je die heeeel langzaam iets verder weg beweegt kruipt ze iets naar voren. Dan belonen en zo oefenen dat ze steeds n stukje verder moet kruipen.

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Ook leuk is een achtje laten lopen tussen je benen door, een rondje draaien of tussen je benen laten lopen.
Of 'touch' te leren, waarbij hij met zijn snuit je hand aanraakt. Begin met een voertje tussen je vingers en beloon hem als hij je hand aanraakt. Later kun je het voertje weglaten.
In plaats van je hand kun je ook leren een voorwerp met de snuit aan te raken en zo bijvoorbeeld leren een bal wegrollen of een deur dichtdoen.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Misschien moet je eens kijken naar het boek 101 hondentrucjes. Het is ZO leuk!! Kahlua kan er al n stuk of 30 en alles staat stap voor stap uitgelegd hoe je het ze aanleert :) 

Roza (Gast)

Kun je dat boek gewoon in een boekwinkel kopen? Of is dat op deze site ergens, ik las namelijk dat ze op deze site ook een soort boeken hadden. Als dat werkelijk zo is zou alleen niet weten hoe je daar komt.

Roza (Gast)

En hoe leer je een achtje lopen tussen je benen door? Lijkt me leuk om hem te leren.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ze zijn niet overal meer verkrijgbaar. 

Anders kijk eens op youtube. Daar wordt ook heel veel uitgelegd. probeer in het Engels te zoeken, dus: how to teach your dog to...... in dit geval to wave through your legs.

 

In het Engels worden bijna alle trucjes uitgelegd en voorgedaan :)

Volgende forumvraag: hondenbehendigheid training
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^