Verhuis

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JoyceGJoyceG

honden foto van JoyceG

Wij hebben Simba nu al 3 jaar, maar zijn onlangs verhuisd (het is hetzelfde huis als waar we vroeger woonden, maar in spiegelbeeld)

Simba heeft daar zijn eigen plekje. In het vorige huis was dat de keuken, waar zijn bench stond. Ook sliep hij ’s nachts boven. Maar we merkten de laatste tijd dat hij dan eigenlijk meer rondliep dan wat anders, op het bed, van het bed, naar het raam, er passeerde dan een kat of een andere hond, hij begon te blaffen. Dus een slechte nachtrust voor hem en voor ons. En ik heb een allergie, dus Simba bij ons laten slapen is niet meer zo makkelijk. (jammer, want ik vond dat wel gezellig)

In het nieuwe huis heeft hij een eigen kamer. Overdag gaat alles goed, zelfs als we niet thuis zijn Maar ’s avonds als we gaan slapen blaft hij, alhoewel dat nu al beter is, na een tiental minuutjes stopt hij, maar soms blijft hij een uur lang blaffen. 's ochtends rond een uur of 4 wordt hij wakker, en blaft tot ik opsta rond 5u30 Als ik dan vertrek naar het werk, blaft hij tot mijn vriend opstaat.

We proberen te wachten tot hij eventjes stil is, om uit bed te komen.

Je kan buiten horen als hij blaft, als we allebei op hetzelfde moment vertrekken, of mijn vriend is ook weg, is hij stil. De buurman heeft dit ook bevestigd. Dan hoor je hem niet. Wat kunnen we hieraan doen? Blijven negeren? Of is er een betere oplossing?

We zitten nu aan week 3 waarin hij blaft, ik kan het op zich wel verdragen, mijn vriend ook, maar de buren zullen het binnenkort ook wel eens beu zijn…

We hebben via de natuurwinkel Bach Rescue druppels gekregen, en geven dit nu een tweetal dagen. Maar daar kan ik niet van zeggen of het al een effect heeft.

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Wij hebben Simba nu al 3 jaar, maar zijn onlangs verhuisd. In het nieuwe huis heeft hij een eigen kamer. We proberen te wachten tot hij eventjes stil is, om uit bed te komen. Wat kunnen we hieraan doen? Blijven negeren? Of is er een betere oplossing?

 

Ik heb even een paar zinnen van je verhaal gekopieerd. Om te laten zien dat er een verschil is tussen de wereld van de mens en die van de hond.

 

Verhuizen. Waarom doen we dat? Meestal vanwege positieve gebeurtenissen. Een betere woonst, meer plaats, ander werk, enz....

 

Een hond verhuist, omdat de mens verhuist. Ergens wonen, is voor een hond een bekende vertrouwde en vooral een veilige plek. Een andere woning houdt voor een hond in dat zijn vertrouwde veilige plek weg is. En plaats neemt voor onzekerheid.

 

Een tiener zou het allicht fantastisch vinden, een nieuwe eigen kamer! Maar dat is de mens. Honden zijn sociale dieren en niet gemaakt om alleen te zijn. Hij slaapt de hele nacht alleen veronderstel ik? Maar zelfs dan nog. Een hond is een polyfasische slaper. Dat betekent dat ze hun slaap in meerdere keren nemen. En verdeeld over zowel dag als nacht. 

 

Blaffen is een vorm van communicatie. Er zijn ook verschillende soorten van blaffen.

Blijven negeren? Dat is wel heel frustrerend natuurlijk. 

Wanneer ik me niet ok voel en dit kom vertellen en ik wordt gewoon genegeerd? Tja daar ga ik me echt niet beter door voelen.

En me druppeltjes geven? Zolang de oorzaak van mijn probleem niet wordt aangepakt, is de kans dat mijn gedrag blijft wel reëel.

 

Door jouw allergie kan hij niet bij jullie op de kamer. 

Ik zou Simba niet negeren. Trouwens ik vermoed dat Simba dit langer gaat doen dan jullie het gaan volhouden. 

 

Je kan al eens eerst proberen om die kamer en het slapen gaan heel leuk te maken. Zorg dat er voldoende is voor Simba om te doen. Maar leer hem dit eerst in die kamer in jullie bijzijn. Zorg ook dat er van jullie beide een gedragen t-shirt aanwezig is. Dit vraagt wel de nodige inspanning en tijd. 

Wees creatief in het creëren van bezigheidsmateriaal.

Dmv kartonnen dozen. Groot genoeg en iets lager dan de borst hoogte, zodat de hond in de doos kan. Die doos kan dan weer gevuld worden met "cadeautjes" (liefs in karton) om uit te pakken. Lege eierdoosjes waar gedroogde stukjes vlees insteken. Een lege kartonnen rol van keukenpapier met een aantal blaadjes doorgetrokken waar ook gedroogde snacks in zitten verstopt. Een stevige plastiek fles met een 2-tal gaatjes (groot genoeg om de gedroogde vleesbrokjes erdoor te laten). En ga zo maar door met creatief zijn.

 

Voorzie Simba ook van lekker en gezond kauwmateriaal, zoals gedroogde kophuid of een bullpees. Neem wel stukken die groot genoeg zijn ivm inslikken van rest stukjes.

Een gevulde kong, vinden ze meestal ook de moeite. Gevuld met lekkers. Zijn ze ook goed mee bezig.

 

 

 

 

 

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ik begrijp dat Simba een bench gewend is?
Als je Simba nu in een bench bij het bed laat slapen. Hij kan dan niet klimmen en blaffen omdat hij honden ziet en op en af van het bed gaan wat onrustig is. En hij is toch bij jullie.
Misschien iets van oude sok en speeltje bij hem.
Ik zou in ieder geval de bench benutten want dat is hij gewend in zijn oude huis om in te slapen. Denk dat het te veel verandering was. Ander huis. Van slapen in bench in keuken boven slapen en los op bed en toen alleen in kamer.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Begrijp het niet zo goed.

 

Hij kan niet bij jullie op de slaapkamer omdat jij een allergie hebt.

Maar wat dan als ie bij jullie, overdag of s'avonds, in de woonkamer zit en lekker naast je zit? Speelt je allergie dan ook niet op?

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Denk dat ik me er toch wel wat bij kan voorstellen. Ook altijd honden gehad thuis en broer die allergisch is. Overdag loop je heen en weer. Ben je ook even weg. Zet je eens een deur open. Dat ging wel bij lichte allergie.
Maar op de kamer deed hij niet.

Op de slaapkamer met raam dicht met kouder weer.
Op dekbed waar haar en stof blijft hangen.
En je zit dan 7-8 uur of zoiets als je slaapt op 1 kamer.

honden page profiel JoyceGJoyceG

honden foto van JoyceG

" Begrijp het niet zo goed.
 
Hij kan niet bij jullie op de slaapkamer omdat jij een allergie hebt.
Maar wat dan als ie bij jullie, overdag of s'avonds, in de woonkamer zit en lekker naast je zit? Speelt je allergie dan ook niet op? "

 Ik ben allergisch aan huisstofmijt. (en iets van pollen)
En heb daardoor astma gekregen.

Puffers, pillen en neusspray om te gebruiken.
wij hebben alle tapijten weg moeten doen, ventilatiesysteem geplaatst voor de verluchting van de kamers. het beddengoed zou om de dag buiten moeten hangen, de ruit staat zomer/winter open bij ons.

Maar dat doet er mss niet toe, mijn problemen/klachten en de middelen daarvoor.

Ik kan niet meer constant met Simba slapen. Want het zijn eigenlijk de uitwerpselen van de huisstofmijt waar ik allergisch aan ben (en die voeden zich met dierenhaar, schimmel, huidschilfers,...) dus ik kan knuffelen met Simba, maar kan bv niet onder een deken liggen waar hij veel op ligt in de zetel.

 

Nu, Ik denk dat de manier van Eliane wel gwn logisch is ook. En dat ik daarmee ga starten. 
De bench op de kamer zetten zie ik wel zitten, maar ik weet niet als dat dan oké is, om hem aan zijn kamer te laten wennen?

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Zou jij het zelf okee vinden dat ie (misschien wel voorgoed) op de slaapkamer mag slapen als je weet dat ie zich daar veel beter zou voelen?

 

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Probeer wat werkt voor jullie ;-)

Je zou ook kunnen beginnen met slapen in bench op kamer. Bench steeds verder weg tot het richting de bedoelde slaapkamer is.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Of eenmaal uit de slaapkamer een klemhek tussen de deur van de slaapkamer. En zijn kamer met zijn dingetjes en speeltjes open. Zodat de hond wel op afstand kan kijken of alles bij jullie oke is. Weet dat jullie er gewoon zijn.

 

Tis voor de hond natuurlijk een hele verandering. 

honden page profiel JoyceGJoyceG

honden foto van JoyceG

We hebben vannacht de bench naast ons bed gezet.

Hij heeft nog een kwartiertje liggen spelen met een groot bot, en is dan in slaap gevallen tot deze ochtend toen mijn wekker ging.

 

We gaan nu de bench iedere dag een stukje verplaatsten.

Hij is vanochtend ook na de wandeling vrolijk naar zijn "kamer" gegaan, en daar dan ook direct beginnen spelen.

Hopelijk blijft het zo :)

 

 

Volgende forumvraag: Hond luistert niet meer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^