Help! ik zoek een hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo iedereen, Over een paar jaar (+- 2 jaar) ga ik het huis uit en aan de studie.                 Thuis heb ik 2 geweldige schotse korthaar collie (beide reutjes) die ik ontzettend ga missen als ik weg ben. Daarom wil ik graag mijn eigen hondje. Het liefst een niet al te grote en die makkelijk op een appartementje kan. Ik heb hier hal heel goed overna gedacht en weet ookal 100% zeker dat ik een hondje ga nemen, maar ik weet niet welke het beste bij mij zou passen. Ik heb al meerdere puppytests gedaan, maar kan nog steeds geen besluit nemen. Zou iemand mij misschien een aantal voorstellen doen? Groetjes Lisa

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik denk dat je moet kijken naar welk karakter bij je past. 

 

Hier een maltezer, die heeft ook op appartement gezeten. Maar verkijk je niet in de kleine keffertjes, ook die hebben hun wandelingen en uitdaging nodig.

 

Heb je genoeg tijd om de pup op te gaan voeden? Dat lukt namelijk niet met een weekje vrij. Daar heb je vaak wel vier tot zes weken voor nodig. Zindelijk maken, alleen zijn leren, leren wat wel en niet mag enzovoorts. 

 

Heb je ook al op ikzoekbaas gekeken? Daar zitten met regelmaat kleine hondjes zoals ik heb. 

Lissa en Badalonius (niet ingelogd) (Gast)

Een speelgoedhond ():) Ik weet het, ik weet het, het is een rot reactie, maar wel waar. Je kan gewoon nog niet weten wat past, omdat je nog niet studeert. Je weet niet hoeveel contacturen je gaat hebben, je weet niet waar je gaat wonen (honden mogen vrijwel nooit in een studentenhuis en stel dat één van je huisgenoten allergisch is?), en zelfs als je aan het studeren bent weet je niet waar je het jaar daarop bent en hoe druk je bent.

Als je 100% zeker een hond wil, wacht dan tot je aan het studeren bent en kijk dan naar je situatie. Als ik terugkijk naar mijn studententijd had daar nooit een hond bij gepast. En dan was ik niet eens zo'n student die naar college lekker doorgaat naar de kroeg of die bij een vereniging zat. Ik ging gewoon extra vaak terug naar mijn ouders om de gezinshond te zien.

 

Ik zou zeggen: wacht tot je studeert, kijk het eerste jaar aan, en als je denkt dit gaat lukken, zoek dan een hond die je in de zomervakantie in huis kan nemen, bijv. een kleine herplaatser. Dan heb je 8 weken vrij om je hond te laten wennen. En als je denkt; dit lukt niet, dan neem je die hond lekker als je klaar bent met studeren. Heb ik ook gedaan, en ik ben blij toe. 

 

p.s. konijnen die je los door je kamer laat lopen schijnen zich ook te ontpoppen tot hele eigenzinnige dieren, net honden. En ze kunnen goed alleen blijven. Niet voor niets zijn ze heel populair bij studenten...

Anoniem (Gast)

De tijd heb ik wel, omdat ik eerst nog een tussenjaar ga doen. dan heb ik +- 1,5 jaar om een hondje op te voeden

 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" De tijd heb ik wel, omdat ik eerst nog een tussenjaar ga doen. dan heb ik +- 1,5 jaar om een hondje op te voeden
  "

 Oke. 

En dan ga je naar school. Hoelang per dag ben jij op school? 

Als je lange dagen maakt heb je dan oppas? 

 

In de weekeinden? Alle studenten gaan feesten maar jij moet bij fikkie blijven. Of wederom oppas zoeken? 

 

Ga je nog werken naast je studie? Opnieuw. Oppas? 

 

En na je studie? 

Hoe groot is de kans dat je direct werkt? 

De studiefinanciering stopt en dan? 

Ga je terug naar je ouders of?? 

 

Mag je op jou kamer uberhaupt n hondje houden? 

 

Allemaal dingen om over na te denken.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Aangezien je collies hebt dacht ik aan de sheltie (wij hebben er twee op appartement) 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Een speelgoedhond ():-) Ik weet het, ik weet het, het is een rot reactie, maar wel waar. Je kan gewoon nog niet weten wat past, omdat je nog niet studeert. Je weet niet hoeveel contacturen je gaat hebben, je weet niet waar je gaat wonen (honden mogen vrijwel nooit in een studentenhuis en stel dat één van je huisgenoten allergisch is?), en zelfs als je aan het studeren bent weet je niet waar je het jaar daarop bent en hoe druk je bent.
Als je 100% zeker een hond wil, wacht dan tot je aan het studeren bent en kijk dan naar je situatie. Als ik terugkijk naar mijn studententijd had daar nooit een hond bij gepast. En dan was ik niet eens zo'n student die naar college lekker doorgaat naar de kroeg of die bij een vereniging zat. Ik ging gewoon extra vaak terug naar mijn ouders om de gezinshond te zien.
 
Ik zou zeggen: wacht tot je studeert, kijk het eerste jaar aan, en als je denkt dit gaat lukken, zoek dan een hond die je in de zomervakantie in huis kan nemen, bijv. een kleine herplaatser. Dan heb je 8 weken vrij om je hond te laten wennen. En als je denkt; dit lukt niet, dan neem je die hond lekker als je klaar bent met studeren. Heb ik ook gedaan, en ik ben blij toe. 
 
p.s. konijnen die je los door je kamer laat lopen schijnen zich ook te ontpoppen tot hele eigenzinnige dieren, net honden. En ze kunnen goed alleen blijven. Niet voor niets zijn ze heel populair bij studenten... "

 Idd rotreactie... ik heb ook pups genomen tijdens mijn hoge school opleiding ... je weet nooit 100% zeker hoe je situatie wordt over 10 jaar of je nu studeert , werkt,...Dus dan zou niemand een hond mogen hebben .... 

Lissa en Badalonius (Gast)

"Dus dan zou niemand een hond mogen hebben .... " 
Nou zeg, dat zeg ik toch helemaal niet. En ik zeg ook niet dat je als student geen hond kan hebben. Maar ik zeg wel dat - als je over 2 jaar pas gaat studeren - je helemaal niet weet hoe je terecht gaat komen. En de studentenwereld is er niet op ingericht dat je een hond hebt. Je mag op 99% van de studentenkamers niet eens een goudvis laat staan een hond. Bovendien worden studenten steeds verder uitgekleed dus ik ga er niet van uit dat betaalde opvang een optie is. Tuurlijk kun je terecht komen op die opleiding waarbij je 3 contacturen per week hebt, maar dat weet je toch niet. Dan kun je toch beter eerst je plan maken, een woning zoeken waar een hond mag wonen, en dán kijken wat voor hond in die situatie past. Ts wil eerst een tussenjaar nemen, hoeveel mensen komen wel niet uit zo'n tussenjaar met een heel ander beeld van wat ze willen gaan doen? Ts zal maar net bedenken dat ze geneeskunde wil gaan studeren en bij een studentenvereniging wil...

 

En als de reden om tijdens die studietijd een hond te nemen alleen is dat ze de andere hondjes gaat missen dan kun je volgens mij veel beter regelmatig terug gaan dan dat je een hond neemt om dat gat op te vullen.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Ik heb tijdens mijn studie 2 honden genomen, dat vonden mensen ook niet handig "want ik wist toch niet hoe ik terecht ging komen met werk". Komt er op neer dat als je eenmaal een hond hebt dat je je leven daar omheen kunt bouwen, de wereld is tegenwoordig vrij flexibel wat dat betreft. Als je 1,5 jaar tussenjaar hebt dan vind ik dat de ideale situatie voor een pup, er zijn niet veel mensen die zo uitgebreid de tijd krijgen om een pup op te voeden, ik zou zeggen pak die kans. Als de hond volwassen is kan je altijd iets van oppas of pension regelen of desnoods een paar keer per week alleen thuis, zo'n drama hoeft dat niet te zijn als de hond eenmaal volwassen is.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ik heb tijdens mijn studie 2 honden genomen, dat vonden mensen ook niet handig "want ik wist toch niet hoe ik terecht ging komen met werk". Komt er op neer dat als je eenmaal een hond hebt dat je je leven daar omheen kunt bouwen, de wereld is tegenwoordig vrij flexibel wat dat betreft. Als je 1,5 jaar tussenjaar hebt dan vind ik dat de ideale situatie voor een pup, er zijn niet veel mensen die zo uitgebreid de tijd krijgen om een pup op te voeden, ik zou zeggen pak die kans. Als de hond volwassen is kan je altijd iets van oppas of pension regelen of desnoods een paar keer per week alleen thuis, zo'n drama hoeft dat niet te zijn als de hond eenmaal volwassen is. "

 Iedem hier. Zelfs bewust nog een tweede hond genomen in mijn laatste jaar zodat ik alle tijd had voor hem. 

honden page profiel Remie met sledehondenteam Silver liningsRemie met sledehondenteam Silver linings

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Tijdens mijn MBO opleiding kwam mijn eerste hond, inmiddels ben ik met mijn HBO bezig en zit ik samen met mijn vriend op nummer 6. Het leven draait om de honden, dus ook de studie draait daar omheen. Het is net een kwestie van prioriteiten stellen.

 

En lang niet alle studenten gaan op kamers, of naar de kroeg, of zitten bij een studentenvereniging. Allemaal aannames gebaseerd op een erg kort openingsbericht.

 

TS: Neem een hond die past aan jouw energieniveau en tijdsplanning. Ben je zelf erg actief en veel buiten kun je een wat energiekere hond nemen dan wanneer je zelf liever lekker bankhangt. Heb je al wat ervaring met het trainen/werken met een hond, of ben je bereid om dat te leren en er dan ook mee bezig te blijven. Dan kun je best een hond nemen met een grote will to work (will to please geloof ik niet in, ander onderwerp) dan wanneer je het bij 1 uur puppycursus in de week wilt houden. 

 

Het zal allemaal veel tijd kosten, maar als je daar rekening mee houd, het goed inpland is het allemaal echt niet onmogelijk.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Ja,  ik zou als ik jou was gewoon even wachten met een hond nemen tot je studie afgerond is. ( zie mijn profiel)  

 

Nou hoeft het bij jou niet op die manier te lopen. Maar dierenarts kosten zijn een hoop centen....  En dat wil je wel kunnen betalen.  

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

" Ja,  ik zou als ik jou was gewoon even wachten met een hond nemen tot je studie afgerond is. ( zie mijn profiel)  
 
Nou hoeft het bij jou niet op die manier te lopen. Maar dierenarts kosten zijn een hoop centen....  En dat wil je wel kunnen betalen.   "

 

Geld opzij zetten is wel belangrijk inderdaad, of anders een goede verzekering. Maar als je dat goed regelt hoeft dat ook geen reden te zijn om het niet te doen, ik had voor beide honden een flink bedrag opzij gezet voordat ik ze aanschafte, en kon zodoende met gemak een operatie van in de 1000 betalen toen het nodig was. Maar inderdaad, wel zeker iets om rekening mee te houden. 

Anoniem (Gast)

Met ,ijn ervaring zit het wel goed! Ben al vanaf m'n 6e bezig met honden, heb super veel naar gedragscode shows gekeken, ben redelijk geleerd in het hondengedrag en wil zelfs kynologisch gedragscode instructeur worden. Qua opvoeding en verzorging zit het ook allemaal snor bij mij. Qua rassen heb ik veel rondgekeken, maar ik denken dat ik door de bomen het bos helaas niet meer zie. De hond kiezen is voor mij dus de voornaamste zaak. Mijn interesse gaat ookal uit naar herders en windhonden. Iemand verder nog tips (qua rassen)?

Anoniem (Gast)

Verder wil ik iedereen nog even heel erg bedanken voor de reacties en de tips die ik heb gekregen????

Anoniem (Gast)

Ook om verder nog even duidelijk te maken:honden zijn echt mijn hele leven, dus het wordt niet een hond nemen, omdat ik m'n jongens thuis ga missen. Als ik een hond neem en het gaat helemaal mis tijdens de studie ben ik nog eerder bereid om al m'n hebben en houden te verkopen en bij m'n ouders terug in te trekken. 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

" Met ,ijn ervaring zit het wel goed! Ben al vanaf m'n 6e bezig met honden, heb super veel naar gedragscode shows gekeken, ben redelijk geleerd in het hondengedrag en wil zelfs kynologisch gedragscode instructeur worden. Qua opvoeding en verzorging zit het ook allemaal snor bij mij. Qua rassen heb ik veel rondgekeken, maar ik denken dat ik door de bomen het bos helaas niet meer zie. De hond kiezen is voor mij dus de voornaamste zaak. Mijn interesse gaat ookal uit naar herders en windhonden. Iemand verder nog tips (qua rassen)? "

 

Je zegt dat je al sinds je 6e bezig bent met honden, dan zul je dus vast ook wel weten dat herdershonden en windhonden totaal niet op elkaar lijken qua karakter. Wat zoek je precies in een hond? Wat wil je met je hond doen? 

 

Hier 2 windhonden dames, maar als ik deze bij de gemiddelde herder eigenaar zou neerzetten zouden ze compleet bezwijken. Die hebben over het algemeen een hele andere manier van aanpakken die niet bij een windhond past. Zeer gevoelige doch eigenwijze zieltjes die windhondjes, is echt iets om rekening mee te houden en iets waar lang niet iedereen goed mee om kan gaan.

Anoniem (Gast)

Ik ben me er van bewust dat windhonden en herders heel erg verschillend zijn qua karakter. Een vriendin van m'n moeder heeft een whispered en ben echt verliefd geworden op het rustige, stabiele en vriendelijke karakter van windhonden. Mijn aanpak qua honden pas ik altijd aan op de hond. Wij hebben 2 Schotse herders korthaar in huis en die 2 zijn net zo verschillend als dag en nacht. Onze oudere jonger heeft een heel rustige zachte aanpak nodig (altijd nodig gehad btw) en onze jongste heeft weer een wat hardere aanpak nodig.

 

Wat ik echt zoek in een hond is:

Actie (ik doe aan agylity en zou dit graag door willen zetten)                                             vriendelijk (in het algemeen)                                                                                               niet enorm, maar het liefst ook niet een klein  hondjej/

Qua vachtverzorging ben ik bereid elke dag de borstel er wel ff door te halen, maar a tuurlijk het liefst zo min mogelijk

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

En hoeveel beweging zou je de hond gemiddeld per dag geven? Aan de hand van wat je zegt zou ik bv denken aan sheltie, silken windsprite, border collie, collie maar het verschilt nogal flink in energieniveau allemaal. Zijn wel allemaal leergierige en doorgaans vriendelijke rassen. Ik heb zelf 2 silken windsprites en die zullen nooit een vlieg kwaad doen. 

Anoniem (Gast)

Ongeveer een uur tot anderhalf verspreid over de dag (+- 3 wandelingen)

Anoniem (Gast)

Verder is het natuurlijk gezellig spelen en gaat het hondje  me mee op sta als dat kan. Ik ben niet zo iemand van het clubben dus dat let wel mogelijk zijn denken ik

honden page profiel AloeVeraAloeVera

Als je graag een windhond hebt, zou je zeker eens moeten kijken naar het Italiaans windhondje. Zeer leuk formaat!

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Ik denk dat het gerust kan als je dat erg graag wil! Overal zijn wel oplossingen voor te vinden als je daar wat moeite voor doet ;-)

Qua rassen zijn er al veel leuke mogelijkheden genoemd. Herders schijnen wel pittig te zijn, en volgens veel eigenaren is 1 tot 1,5 uur lopen niet genoeg voor ze. Windhondjes vind ik zelf ook heel leuk, maar dat jachtinstinct dat er veel hebben vind ik wel een minpunt, omdat ze bijna nooit even lekker los kunnen lopen. Maar net zo goed dat dit voor jou geen probleem is hoor :-)

In ieder geval heel veel succes nog in je verdere zoektocht naar een geschikt hondje! :-D
Ik weet zeker dat het goed gaat komen!!

Anoniem (Gast)

Klopt herders zijn erg pittig (daarom vind ik ze ook zo leuk)

Meestal valt het wel mee qua loopuren, maar dat heeft natuurlijk veel te maken met het selectie werk in een nestje.  De jachtpassie kan idd wel moeilijk worden.

Verder heel erg bedankt

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

"
Meestal valt het wel mee qua loopuren, maar dat heeft natuurlijk veel te maken met het selectie werk in een nestje."

 




Dat is waar, het verschilt natuurlijk per individu, maar over het algemeen zijn ze wel vrij energiek :-) ligt er natuurlijk ook nog aan wat je ze aanwent.
De meeste willen ook graag voor je werken en ze zijn ook echt trouw aan de baas. Dat vind ik wel erg leuk, want je kan wel echt een band opbouwen met zo'n hond :-D

Anoniem (Gast)

Helemaal waar. Het is zo geweldig om  naar je hond te kijken tijdens trainingen en te zien dat hij gw al geniet puur doordat hij iets voor je mag doen

honden page profiel bentebente

Oppas oppas oppas.. wordt er een beetje ziek van dat dat de enige 'oplossing' is die mensen aandragen hier. 

 

Ik ga je schrijven wat ik zou doen. Komt 'ie dan he:

 

Kijk welke studie je wil/gaat doen. Kijk naar het aantal contacturen per week. Zijn dit er meer dan 25? Dan zou ik niet zo gauw een hondje nemen. Minder? Dan kijken we verder.

 

Grootte? Daar begin ik alrijd mee. Aangezien je op een appartementje gaat wonen of in een studentenhuis (hou er rekening mee dat niet iedereen een hond verwelkomt!) zou ik gaan voor een middenslag of kleiner hondje. Ook is dit goedkoper qua voeding etc. Een grotere hond is wel mogelijk, maar lastiger.  

 

Wat voor hond past bij jouw levensstijl? Ben je een actieveling? Dan zou ik kijken naar herders, terriërs of poedels etc. Ben je meer een bankhanger? Windhondjes (ja, echt!), gezelschaphondjes als maltezers etc. 

 

Vachttype? Ik neem aan dat je als student zijnde niet veel te besteden hebt, dus ik zou dan niet zo snel een hond nemen die veel vachtverzorging nodig heeft. 

 

Zo kom je uiteindelijk uit op een ras dat bij je past. Ik wil je gerust nog verder helpen.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

" Oppas oppas oppas.. wordt er een beetje ziek van dat dat de enige 'oplossing' is die mensen aandragen hier.  "

 

Misschien als je even verder leest dan 1 reactie dat je dan ziet dat niet iedereen enkel schreeuwt, "oppas oppas oppas".... 

honden page profiel bentebente

"  
Misschien als je even verder leest dan 1 reactie dat je dan ziet dat niet iedereen enkel schreeuwt, "oppas oppas oppas"....  "

 Ik bedoelde niet alleen in dit topic hoor, in het algemeen op dit forum zeggen heel veel mensen dit.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Oppas oppas oppas.. wordt er een beetje ziek van dat dat de enige 'oplossing' is die mensen aandragen hier. 
 
Ik ga je schrijven wat ik zou doen. Komt 'ie dan he:
 
Kijk welke studie je wil/gaat doen. Kijk naar het aantal contacturen per week. Zijn dit er meer dan 25? Dan zou ik niet zo gauw een hondje nemen. Minder? Dan kijken we verder.
 
Grootte? Daar begin ik alrijd mee. Aangezien je op een appartementje gaat wonen of in een studentenhuis (hou er rekening mee dat niet iedereen een hond verwelkomt!) zou ik gaan voor een middenslag of kleiner hondje. Ook is dit goedkoper qua voeding etc. Een grotere hond is wel mogelijk, maar lastiger.  
 
Wat voor hond past bij jouw levensstijl? Ben je een actieveling? Dan zou ik kijken naar herders, terriërs of poedels etc. Ben je meer een bankhanger? Windhondjes (ja, echt!), gezelschaphondjes als maltezers etc. 
 
Vachttype? Ik neem aan dat je als student zijnde niet veel te besteden hebt, dus ik zou dan niet zo snel een hond nemen die veel vachtverzorging nodig heeft. 
 
Zo kom je uiteindelijk uit op een ras dat bij je past. Ik wil je gerust nog verder helpen. "

 wat is er mis met oppas?

Ik werk 40 uur in 4 dagen en ondertussen hebben mijn dieren een normale dag bij liefhebbers

 

aan jou lijstje zou ik de maat willen toevoegen 

als je nog niet weet waar je gaat wonen is het wel handig om je hond te kunnen tillen bij blessure of ouderdom en trappen

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Alaskan Malamute en Duitse Herder
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^