Maatregelen "hoogrisicohonden"

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"  Ik begrijp wat je bedoeld. Ik heb dan geen staffords, maar wel "gevaarlijke honden". Ik zie mijzelf ook als verantwoordelijke baas, ondanks dat ik ons teefje ook los laat lopen in losloopgebieden. Ik ken mijn honden en dan zullen er mensen zijn die zeggen: Ja, dat zeggen ze allemaal. Ik weet van haar dat ze elke confrontatie uit de weg gaat en ze luisterd. In de wijk regelmatig kleine mormels die ze even los het grasveld opgooien en in het voorbijgaan mijn teef afsnauwen of happen. Nooit heeft ze één snauw teruggeven, ze gaat achter mij staan en vertrouwd erop dat ik ze uit haar buurt houdt. Mijn reu daarentegen is overal netjes kort aangelijnd en komt nooit in een losloopgebied, ook niet met muilkorf.
Het ligt aan een stuk opvoeding, maar ook wel degelijk aan het karakter van de hond. En mijn 2 zijn dus totaal verschillend, maar worden door vele mensen hetzelfde benaderd en beoordeeld of eigenlijk beter veroordeeld.  "

 Ik vind dat soms echt lastig alsof ik moet bewijzen dat ik aan de 1e kant wel een verantwoordelijke baas ben en niet de volgende krantenkop en aan de andere kant niet geloof in sprookjes. Wat ik ook vaak hoor is dat het wel zal keren binnen 2 à 3 jaar, dan antwoord dat ik hoop nog 2 à 3 jaar en liefst iets langer van mijn honden te mogen genieten.

 

Het karakter van je hond heb je idd te nemen zoals het komt en met respect daarvoor kan je aan de slag. Ik krijg de kriebels van fb-groepen zoals de sociale vechthond, heel wat van die leden proberen hun hond te maken tot wat die niet is.

 

Mijn 3 honden zijn 3 verschillende karakters en dat zou ik niet anders willen, het is wat hun net zo speciaal maakt

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

"  Ik ben van mening dat je naar de hond als individu moet kijken en niet moet afgaan op diens ras, tuurlijk hou je het ras en al zijn eigenschappen wel in je achterhoofd.
Je kan een hond-intolerante hond wel zo trainen zodat je er beter mee overweg kan en dat de hond honden negeert maar sociaal maken zodat ze met andere honden kunnen 'spelen' daar geloof ik absoluut niet in. "

 Ben het er helemaal mee eens. Eigenlijk niet alleen het dik gedrukte, maar de hele tekst is een goede toevoeging

honden page profiel ..

honden foto van .

@Anoniem

Dankje voor je uitleg! Nu snap ik je standpunt ook beter om anoniem te blijven.
Zoals je net ook merkte zijn er meerdere anoniemen en die kunnen nog al eens verward worden haha. Vandaar dat ik liever gewoon een naam of iets zie.


Ik vind het wel heel spijtig te lezen dat je om die rede anoniem blijft. Zoals ik lees ben jij gewoon een verantwoordelijke baas. Verantwoording betekend in mijn ogen niet je hond altijd aanlijnen. Want ook al lijn je je hond aan dan nog kan het misgaan. Die damned 5 meter flexi  'hij zit toch aan de riem' gevallen.
Verantwoording betekend voor mij je hond door en door kennen, hondentaal kennen, beseffen wat voor ras je aan de riem hebt (of los hebt lopen) en wat de gevolgen kunnen zijn. Ook al heb je je hond dan altijd aan de riem en ken je geen van deze dingen dan gaat het alsnog fout.
Verantwoording is beseffen wat voor hond je hebt en daarbij door die prachtige stafford koppies(uiterlijk) heen kijken. En op basis van hoe jou hond (als individu) is beslissen om hem wel of niet los te laten.
Iets dat jou wel lukt zo te lezen.


Ik heb zelf een labrador x beagle kruising. Maar ik ben gék op dit soort 'risico' rassen. Deze maatregelen gaan mij ook heel erg aan het hart. Vanmiddag toen er iets over op het journaal was heb ik ook ff een potje lopen vloeken over hoe vreselijk ik deze nieuwe regeling vind. Met deze maatregelen zijn alleen verliezers te betreuren. Niemand word er beter op.


Mijn hond Puk heeft een heel sterk beagle karakter. Ook ik word soms met de nek aangekeken omdat ze losloopt en niet 100% onder appel staat.
Maar mijn hond is daar níemand mee tot last! Ze spreekt de hondentaal heel goed, rent nooit zomaar op vreemde af, tast alles goed af. Is zelfs heel flexibel. De bange honden (die wél open staan voor ontmoeting) benaderd ze zeer voorzichtig, de drukke honden laat ze gewoon even hun ding doen en doet soms gezellig mee etc. En de honden die er niet  voor open staan die negeert ze en loopt eraan voorbij.
Puk is en blijft een beagle en die luisteren soms gewoon niet. Die lopen van je weg. Daarom mag ze volgens sommige niet los. Maar dit gedrag vertoont ze alleen richting mij. Als ze een spoor heeft, een molshoop uitgraaft (ze dood niks). Dan komt ze echt niet bij me maar moet ik haar gaan halen. Ik vertrouw haar erop (en daar hebben we keihard voor getraint) dat ze wegloopt ín het park maar er nooit zomaar uit zichzelf uit zal lopen. Ik weet altijd waar ze is ookal is dat niet in een straal van 10 meter om mij heen. Soms heeft ze het gewoon nodig om die eigenwijze beagle te zijn. Ze is er niemand mee tot last dus van mij mag ze...


En nu denk je vast van .. 'ja en dus .. wat moet ik met jou beagle?'. Maar ik probeer te zeggen dat als je wéét wat voor hond je hebt dat je al zeker 75% gewonnen hebt. Als je gewoon je verantwoording neemt dan is er niks aan de hand. Je moet een hond als individu benaderen en hun ras omschrijving als grove lijnen in je hoofd houden en zelf de tekening verder inkleuren.. met of zonder loslopen.


Sommige staffords hebben (met goede begeleiding) het soms nodig om contact te maken met andere dat kan... net zoals dat die beagle van mij soms haar draak momenten nodig heeft. En sommige kunnen niet los. En dan neemt de baas daar zijn verantwoording weer in door de hond vast te houden.


Linneke en Bulleke omschrijven het ook heel goed. Ook hun honden lopen los en zijn in mijn ogen niet meteen een onverantwoorde baas. Ik ben het ook volledig met hun eens.


Enne dat alles aan de baas, training en socialisatie ligt? Bullshit! Het kan een heel stuk helpen maar een deel is ook aanleg.
Onze vorige hond die was hond en zelfs mens intolerant. Hij kwam nooit los. Hij heeft ook nooit iets noemenswaardigs veroorzaakt omdat we onze verantwoording namen. 
Nu hebben we een hele sociale hond die zonder problemen los kan met andere... wij zijn gewoon dezelfde bazen gebleven. Dan zou je denken dat ook Puk hond en mens intolerant moet zijn wat niet zo is. Want niet alles ligt aan de baas.

 

Sorry voor dit lange verhaal maar ik vind het zo spijtig als er nu 3 hondenbazen hier nu vertellen dat ze meteen afgerekend worden op het feit dat de honden loslopen terwijl ze wel hun verantwoording nemen en hun honden heel goed kennen. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

En ik snap die anonieme reacties totaal niet.

Ik geef ook mijn mening ook al zwem ik tegen de stroom in.

Al val iedereen over mij heen,ik vind anoniem altijd een beetje stiekem,bangerig en soms zelfs achterbaks als men een forumlid is, omdat men het lef niet heeft om onder de eigen forumnaam te reageren.

 

Als ik ergens voor sta, een mening over heb dan zal ik dat nooit anoniem doen.

 

 

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"  Ik vind dat soms echt lastig alsof ik moet bewijzen dat ik aan de 1e kant wel een verantwoordelijke baas ben en niet de volgende krantenkop en aan de andere kant niet geloof in sprookjes. Wat ik ook vaak hoor is dat het wel zal keren binnen 2 à 3 jaar, dan antwoord dat ik hoop nog 2 à 3 jaar en liefst iets langer van mijn honden te mogen genieten.
 
Het karakter van je hond heb je idd te nemen zoals het komt en met respect daarvoor kan je aan de slag. Ik krijg de kriebels van fb-groepen zoals de sociale vechthond, heel wat van die leden proberen hun hond te maken tot wat die niet is.
 
Mijn 3 honden zijn 3 verschillende karakters en dat zou ik niet anders willen, het is wat hun net zo speciaal maakt "

 Is ook lastig. Ik geloof ook niet in sprookjes. Het gaat nu erg goed met mijn reu wat betreft het negeren van andere honden, maar een sociale hond, die leuk kan spelen met andere honden zal het nooit worden. En dat zal ik ook nooit van hem proberen te maken, ik accepteer hem hoe hij is en dat mijn teefje wel een super sociaal beestje is, is meegenomen.

 

En wat je zegt, ieder zijn/haar eigen karakter, ieder speciaal op zijn/haar eigen manier. Als je maar als eigenaar weet wat je aan de lijn hebt, ongeacht het ras.

Dat is helaas ook weer het hele moeilijke, zoals wat jij zegt over de leden van die facebook-groep, die weten dus niet allemaal wat ze aan de lijn hebben. En dat is dus weer dubbel, want dat verwijt krijg ik ook over mijn teefje, zeker bij de mensen die mijn reu ook kennen. De opmerkingen dat zij ook om kan slaan, dat ze niet altijd sociaal zal blijven. Ze is ondertussen ook 9 jaar. Ik ken haar van haver tot gort, maar ja, dat zeggen de mensen van de sociale vechthonden ook.

Maar goed, ik vind mijzelf nog steeds een zeer verantwoord baasje en zorg ervoor (in zoverre het in mijn mogelijkheid ligt) dat ze nooit in de problemen zullen komen.  

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Eens met Monique.

Sta toch eens voor jezelf, je ras en je methode. (Niemand specefiek) 

Ik ben het zovaak niet eens met mensen maar dat betekent niet dat ik met al die mensen ruzie heb.

Stevig discuseren hoort bij een forum. 

 

 

 

 

honden page profiel ..

honden foto van .

" En ik snap die anonieme reacties totaal niet.
Ik geef ook mijn mening ook al zwem ik tegen de stroom in.
Al val iedereen over mij heen,ik vind anoniem altijd een beetje stiekem,bangerig en soms zelfs achterbaks als men een forumlid is, omdat men het lef niet heeft om onder de eigen forumnaam te reageren.
 
Als ik ergens voor sta, een mening over heb dan zal ik dat nooit anoniem doen.
 
 
  "

 

Zo denk ik er inderdaad ook over. Maar ik denk ook dat wij mensen zijn die gewoon direct zijn. Ons nergens voor schamen of gaan verontschuldigen waarom we dingen doen in t belang van de hond. Iets dat ik ook heel erg waardeer in jou. 

 

Niet iedereen kan zo sterk in zn schoenen staan. Dan heb ik er minder moeite mee als er anoniem word gereageerd en het respectvol blijft. Maar zodra er anoniem iemand kapot word gemaakt dan haal je de meest valse hond ever in mij naar boven en bijt ik me vast. Maar dat is hier niet het geval. 

 

Edit:

Enne veel 'last' zal je er niet van hebben want als iemand echt actief blijft reageren word diegene door een modje verzocht zich alsnog aan te melden. 

 

Edit 2: 

Hopelijk halen de verhalen van Linneke en Bulleke (en alle bijval die ze kregen) anoniem over om zich alsnog bekend te maken. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Eens met Monique.
Sta toch eens voor jezelf, je ras en je methode. (Niemand specefiek) 
Ik ben het zovaak niet eens met mensen maar dat betekent niet dat ik met al die mensen ruzie heb.
Stevig discuseren hoort bij een forum. 
 
 
 
  "

 Inderdaad zolang het maar met open vizier gebeurt.

Maar stooktrollen in een discussie die hak ik in stukjes.

 

Is het de hond lijkt op de baas of de baas lijkt op de hond?

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  
Zo denk ik er inderdaad ook over. Maar ik denk ook dat wij mensen zijn die gewoon direct zijn. Ons nergens voor schamen of gaan verontschuldigen waarom we dingen doen in t belang van de hond. Iets dat ik ook heel erg waardeer in jou. 
 
Niet iedereen kan zo sterk in zn schoenen staan. Dan heb ik er minder moeite mee als er anoniem word gereageerd en het respectvol blijft. Maar zodra er anoniem iemand kapot word gemaakt dan haal je de meest valse hond ever in mij naar boven en bijt ik me vast. Maar dat is hier niet het geval. 
 
Edit:
Enne veel 'last' zal je er niet van hebben want als iemand echt actief blijft reageren word diegene door een modje verzocht zich alsnog aan te melden. 
 
Edit 2: 
Hopelijk halen de verhalen van Linneke en Bulleke (en alle bijval die ze kregen) anoniem over om zich alsnog bekend te maken.  "

 Dat kan soms heel lang duren,denk maar eens aan anoniem manneke of zo iets,die heeft hier heel lang de boel kunnen verzieken voordat hij op de vingers werd getikt.

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Dat kan soms heel lang duren,denk maar eens aan anoniem manneke of zo iets,die heeft hier heel lang de boel kunnen verzieken voordat hij op de vingers werd getikt. "

 

Klopt.. maar ik wist toen niet eens dat het een regel was (kwam er toen pas achter). Anders had ik hem er al lang opgepakt 

 

Wellicht zijn er hier genoeg mensen die met liefde de modmelding knop willen indrukken waardoor ze wel snel móeten reageren mocht anoniem nu echt actief mee gaan doen. 

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Drom hou ik zo van honden..

Die zijn gewoon wie ze zijn.....risicovol of niet.. je weet iig wat je eraan hebt..

 

Dat anonieme geleuter of een 10 profielen mens neem ik niet serieus hoor....

Anoniem (Gast)

Denies en puck 

wat tof dat je er zo over denkt!  en ja laat je beagle lekker eigenwijs blijven zolang er geen last van is mooi dat er mensen zijn waaronder jij die niet alleen maar plat denken 

Dat anoniem niet serieus word genomen wel jammer maar begrijpelijk 

achterbaks nee ik reageer gewoon liever niet met mezelf in beeld ook niet op forums en pagina's waar ik wel met foto's op sta ik lees stil mee 

en dat mag anders was de optie er niet ! 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Drom hou ik zo van honden..
Die zijn gewoon wie ze zijn.....risicovol of niet.. je weet iig wat je eraan hebt..
 
Dat anonieme geleuter of een 10 profielen mens neem ik niet serieus hoor.... "

 Klopt Esther de gevaarlijkste vechthond heb ik nog liever dan een stooktrol anoniem of niet.

 

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Zeker weten..

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  Klopt Esther de gevaarlijkste vechthond heb ik nog liever dan een stooktrol anoniem of niet.
  "

 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Eens met Monique.
Sta toch eens voor jezelf, je ras en je methode. (Niemand specefiek) 
Ik ben het zovaak niet eens met mensen maar dat betekent niet dat ik met al die mensen ruzie heb.
Stevig discuseren hoort bij een forum. 
 
 
 
  "

 Ik snap anoniem wel. Jaren geleden kon ik van zulke dingen ook heel onzeker worden en stelde ik me ook soms zelf de vraag of ik nu wel zo goed bezig was als ik dacht.

Er wordt heel vaak gezegd dat we niet moeten zeuren over de commentaren ed of het ras want je weet van te voren waar je aan begint en wat voor reputatie het ras heeft. Wel, eerlijk gezegd... ik wist niet half hoe erg het was tot Kira volgroeid was en om dan ook nog zoveel tegenkanting te krijgen van kenners en liefhebbers van je ras... ik werd daar soms erg onzeker van.

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

"  Ik snap anoniem wel. Jaren geleden kon ik van zulke dingen ook heel onzeker worden en stelde ik me ook soms zelf de vraag of ik nu wel zo goed bezig was als ik dacht.
Er wordt heel vaak gezegd dat we niet moeten zeuren over de commentaren ed of het ras want je weet van te voren waar je aan begint en wat voor reputatie het ras heeft. Wel, eerlijk gezegd... ik wist niet half hoe erg het was tot Kira volgroeid was en om dan ook nog zoveel tegenkanting te krijgen van kenners en liefhebbers van je ras... Ik werd daar soms erg onzeker van. "

Maar je ging hoe dan ook altijd door het vuur voor ze...

En dat kan ik altijd enorm waarderen 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  Ik snap anoniem wel. Jaren geleden kon ik van zulke dingen ook heel onzeker worden en stelde ik me ook soms zelf de vraag of ik nu wel zo goed bezig was als ik dacht.
Er wordt heel vaak gezegd dat we niet moeten zeuren over de commentaren ed of het ras want je weet van te voren waar je aan begint en wat voor reputatie het ras heeft. Wel, eerlijk gezegd... ik wist niet half hoe erg het was tot Kira volgroeid was en om dan ook nog zoveel tegenkanting te krijgen van kenners en liefhebbers van je ras... ik werd daar soms erg onzeker van. "

 Maar dat is toch niet erg?

In een goede discussie kun je je mening altijd omvormen.

Het is niet erg als je iets anders vind en blijft vinden, het is ook niet erg als je na uitleg van een ander je standpunt veranderd. 

 

Onzekerheid voelen is niet erg. Je schamen voor die onzekerheid vind ik wel erg. 

Niemand doet alles in eens goed. 

En de eens goed hoeft niet de goed van n ander te zijn. 

 

Zolang iedereen netjes blijft, geen dingen verzint en een ander geen woorden in de mond legt (L)  is er niks aan de hand en kan iedereen onder eigen naam of pseudoniem reageren. Iedereen bedoelt het op zijn of haar manier goed. Het zijn geen persoonlijke aanvallen. (Uitzonderingen daar gelaten..) 

 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Denies en puck 
wat tof dat je er zo over denkt!  en ja laat je beagle lekker eigenwijs blijven zolang er geen last van is mooi dat er mensen zijn waaronder jij die niet alleen maar plat denken 
Dat anoniem niet serieus word genomen wel jammer maar begrijpelijk 
achterbaks nee ik reageer gewoon liever niet met mezelf in beeld ook niet op forums en pagina's waar ik wel met foto's op sta ik lees stil mee 
en dat mag anders was de optie er niet !  "

 

Je hoeft hier ook niet met naam en foto op te staan toch? Gaat ons er om dat we een 'profiel' tegenover ons hebben. Zodat we je ook in andere topics herkennen en het allemaal net een minder anoniem gevoel geeft. Niemand zal je afrekenen op je fotos. Ik heb ook geen foto's van mezelf erop, wel van mijn hond. 

 

Ik snap jou kant en ik snap Monique haar kant.

Ik vind het zelf ook vervelend om een anoniem tegenover me te hebben maar ik begrijp de redenen waarom wel. Wat het heel dubbel voor mij maakt. 

 

Er zijn hier best wat anoniempjes geweest die gingen zitten stoken, lopen trollen, mensen beledigen etc. Vandaar de weerstand ertegen. 

 

Hopelijk bedenk je je nog en maak je je bekend. Ook na de verhalen van Linneke en Bulleke. 

Je zal hier altijd mensen hebben die het met je eens en ook oneens zijn. 100% goed doen voor iedereen kan niet. 

 

Wat ik me nog afvraag.. en wat nu beetje onduidelijk is voor me.. 

 

Heb je hier nu al een profiel op HondenPage ?? Of alleen op andere forums. 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Maar je ging hoe dan ook altijd door het vuur voor ze...
En dat kan ik altijd enorm waarderen  "

 Het blijven natuurlijk altijd wel mijn lieverds en ik heb met hen al voor hete vuren gestaan maar mijn woefies bleven mij altijd trouw dus blijf ik even trouw aan hen

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"  Maar dat is toch niet erg?
In een goede discussie kun je je mening altijd omvormen.
Het is niet erg als je iets anders vind en blijft vinden, het is ook niet erg als je na uitleg van een ander je standpunt veranderd. 
 
Onzekerheid voelen is niet erg. Je schamen voor die onzekerheid vind ik wel erg. 
Niemand doet alles in eens goed. 
En de eens goed hoeft niet de goed van n ander te zijn. 
 
Zolang iedereen netjes blijft, geen dingen verzint en een ander geen woorden in de mond legt (L)  is er niks aan de hand en kan iedereen onder eigen naam of pseudoniem reageren. Iedereen bedoelt het op zijn of haar manier goed. Het zijn geen persoonlijke aanvallen. (Uitzonderingen daar gelaten..) 
  "

 Jij hebt het enkel over forums op internet. Ik heb het over alles en iedereen rondom je.

Zwanger zijn van je eerste kindje en van het moment dat het over de honden gaat niets anders te horen krijgen dan "is dat niet gevaarlijk?', 'nu ga je ze toch weg doen.'

Bij de 2de zwangerschap wist ik wel beter maar bij de 1ste deed die onzekerheid me geen goed. Het lijkt wel gisteren dat ik met buggy en honden in de gang klaar stond om voor het eerst met honden en buggy alleen buiten te gaan. De onzekerheid sloeg me toe net voor ik de deur uit ging, heb ze weer dicht gedaan om eerst effe goed tot rust te komen. Ik moest echt tegen mezelf luidop zeggen dat het moest en dat het niet anders kon, verstand op nul gezet en er toch maar voor gegaan.

 

Er zijn zeker dingen die ik fout heb gedaan en bij een volgende hond anders zal doen, dat heeft iedereen wel.

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

"  Het blijven natuurlijk altijd wel mijn lieverds en ik heb met hen al voor hete vuren gestaan maar mijn woefies bleven mij altijd trouw dus blijf ik even trouw aan hen "

En dat is waar het in mijn ogen ook allemaal om draait, of iig om behoort te draaien...

De liefde voor je hond/ras....

Daar vecht je voor....niet anoniem, en niet met een ander profiel..

Maar gewoon met heel je hart...

En dan mag je best eens grommen..

honden page profiel ..

honden foto van .

Wie zit hier met een ander profiel dan?? Las net ook al over iemand met verschillende profielen...

 

*nieuwsgierig* 

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Ik volg, met mijn uiterst gevaarlijke teckel en kruising 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik hou van alle honden, ook van Staffords en Pitbulls. De incidenten, die er helaas gebeuren, zijn vaak de fout van de baas. De hond krijgt daarom onterecht een spuitje, de baas mag gewoon weer door met andere honden. Een hele tijd geleden werd in het park vlakbij een teckeltje doodgebeten, doordat een Stafford vanuit een woning ontsnapt was, kinderen lieten de voordeur open staan. Zelf zag ik van de zomer een moeder met twee kinderen, die in de zandbak zat in het park, aan de lange lijn zat een Stafford, de moeder was natuurlijk aan het bellen en pas toen haar hond uitviel, zag ze pas wat er achter haar gebeurde. Gelukkig zat de Stafford vast aan een lange lijn, maar had veel bewegingsvrijheid en liep over het wandelpad. Ik zie zoveel baasjes die hun hond uitlaten, net van huis komen en altijd maar weer bellend wandelen en niet eens zien, of hun hond zijn behoefte doet, hoe hij reageert, of er loslopende honden zijn, ze lopen bellend en googelend met hun hond. Ook het baasje van de Stafford, die Romeo aanviel, een Pool bleek naderhand, die geen woord Nederlands sprak, was aan het bellen, toen zijn hond over het hek ontsnapte. Dat stoort me enorm en daar zijn de honden de dupe van, helaas! Ik vind het daarom ook jammer, dat deze rassen hierdoor onterecht in een kwaad daglicht komen te staan, ondanks dat mijn Luca ooit bijna doodgebeten is en Romeo aangevallen werd!

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" En dat is waar het in mijn ogen ook allemaal om draait, of iig om behoort te draaien...
De liefde voor je hond/ras....
Daar vecht je voor....niet anoniem, en niet met een ander profiel..
Maar gewoon met heel je hart...
En dan mag je best eens grommen.. "

 Dat heb je goed gezegd Esther.

Zo voel ik het ook.

 

 

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Die onzekerheid daar heb ik ook af en toe last van. Denk dat iedereen dat wel eens heeft gehad. Ik geef er niet aan toe en loop altijd heel trots met een big smile met mijn hond. En moet stiekem nog harder lachen als andere honden uitvallen en een heel blaf concert geven en die van mij gewoon netjes mee loopt. Ik ben net zo trots op mijn hond als alle andere toegewijde honden eigenaren alleen krijg je soms een bak aan negatieviteit en vooroordelen over je heen zonder dat je er voor vraagt en zonder dat er een aanleiding is. Dat vind ik jammer. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik zit het nu bij te lezen en het onderwerp op Radio 1 gaat het er nu opeens over.

Met Sacha Gaus als deskundige die erover spreekt.

 

Wat Linnkeke allemaal schrijft en hoe erop gereageerd wordt, vind ik heel mooi!

Dat het zo'n impact kon hebben, daar heb ik nooit zo bij stil gestaan.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Dat is ook jammer en oneerlijk, Anke! 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Die onzekerheid daar heb ik ook af en toe last van. Denk dat iedereen dat wel eens heeft gehad. Ik geef er niet aan toe en loop altijd heel trots met een big smile met mijn hond. En moet stiekem nog harder lachen als andere honden uitvallen en een heel blaf concert geven en die van mij gewoon netjes mee loopt. Ik ben net zo trots op mijn hond als alle andere toegewijde honden eigenaren alleen krijg je soms een bak aan negatieviteit en vooroordelen over je heen zonder dat je er voor vraagt en zonder dat er een aanleiding is. Dat vind ik jammer.  "

 

Mijn man zei altijd toen Tosca er nog was,jij bent zo blij met je honden,zo trots dat straalt er altijd vanaf bij je.

 

En zo hoort het,ik hou met hart en ziel van mijn kleine engelse stafford en mijn  staffordmeisje mis ik nog altijd. 

Het interesseerde mij niks dat sommige mensen er niks van moesten weten.

 

De positieve reacties zijn hier altijd veel groter geweest dan de negatieve maar ik denk dat dit ook door mijn eigen houding,opvoeding van de honden en fatsoen komt.

 

Toen Tosca er niet meer was,hebben zoveel mensen geinformeerd naar haar,wij waren een vertrouwd plaatje in het straatbeeld en niemand was bang voor ons.

 

 

pagina 8 van 15 12 3 4 5 6 7 89 10 11 12 13 14 15
Volgende forumvraag: boerboel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^