schilfers

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lauryssen patricklauryssen patrick

hoi iedereen

ik heb een mooie boston terrier van 6 maanden oud maar hij heeft veel schilfers misschien heeft dit iets te maken dat hij zijn puppyhaartjes aan het kwijt geraken is

als voeding geven wij fish en rice van canex (tarwe en glutenvrij)

ik zou jullie willen vragen wat we er aan kunnen doen om de schilfertjes te minderen en een mooie blinkende vacht bekomen

hopelijk positieve reactie's

honden page profiel ElianeEliane

Ik zou van voeding veranderen.

Aan de samenstelling te zien is dit niet echt een kwalitatieve brok. En zal het huidprobleem normaal vanzelf beter worden.

Samenstelling: Vis (26%), rijst (26%), mais, dierlijk vet, maisgluten, gehydrolyseerd eiwit, gedroogde cichorei (een natuurlijke bron van FOS en inuline), luzerne, biergist, cellulose, lecithine, Yucca schidigera*.

 

Je kan eens kijken bij de fabrikiant van Darf, http://volvoeding.nl/nl/content/8-voedingswijzer

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

En na het wassen?

Komen de schilfers dan dadelijk terug?

honden page profiel lauryssen patricklauryssen patrick

" Ik zou van voeding veranderen.
Aan de samenstelling te zien is dit niet echt een kwalitatieve brok. En zal het huidprobleem normaal vanzelf beter worden.
Samenstelling: Vis (26%), rijst (26%), mais, dierlijk vet, maisgluten, gehydrolyseerd eiwit, gedroogde cichorei (een natuurlijke bron van FOS en inuline), luzerne, biergist, cellulose, lecithine, Yucca schidigera*.
 
Je kan eens kijken bij de fabrikiant van Darf, http://volvoeding.nl/nl/content/8-voedingswijzer "

 bedankt voor de reactie maar dit is al de 3de  keer dat we veranderen ook om de ontlasting en de windjes die nu perfect zijn met deze brok

daarom wil ik toch een beetje meer zekerheid dat met andere brok dat alles niet terug  opnieuw begint :-)

 

honden page profiel lauryssen patricklauryssen patrick

" En na het wassen?
Komen de schilfers dan dadelijk terug? "

 dit kan ik niet zeggen omdat we hem nog maar 1x  gewassen hebben

omdat het nog maar een pup is

honden page profiel lauryssen patricklauryssen patrick

het is niet zo dat hij jeuk heeft ofzo maar je ziet ze op zen vacht liggen

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  dit kan ik niet zeggen omdat we hem nog maar 1x  gewassen hebben
omdat het nog maar een pup is "

 Was hem dan toch nog maar eens.

Met een goede puppyshampoo kan dat echt geen kwaad.

Je mag hem gerust om de 2/3 weken wassen.

Na het wassen kan je kijken of de schilfers abnormaal snel terug komen.

honden page profiel ElianeEliane

"  bedankt voor de reactie maar dit is al de 3de  keer dat we veranderen ook om de ontlasting en de windjes die nu perfect zijn met deze brok
daarom wil ik toch een beetje meer zekerheid dat met andere brok dat alles niet terug  opnieuw begint :-)
  "

Het is soms voor de hondeneigenaar een hele zoektocht in de wereld van hondenvoeding. 

 

Daar waar deze brok dan een betere ontlasting geeft, heeft het dan weer een neveneffect op de huid.

Er is maar een beperkte hoeveelheid van vis, de rest is rijst en mais en opvulmiddelen.

 

 

Ik geef mijn honden verse rauwvoeding.

Maar als ik brok zou geven zou ik voor Vol bites kiezen.

Dat is de eerste brok bij mijn weten waar geen chemische toevoeging van vitamines en mineralen wordt gedaan.

Samenstelling:

Vol bites, is een koud geperst droogvoer, van natuurlijk de beste kwaliteit, afkomstig van onze Groene Weg slagerij. Per kilo bites is 3200 gram vers vlees verwerkt. Het verse vlees wordt door ons (DARF) zelf gedroogd, en direct daarna in eigen beheer geperst. 
Door deze stappen zelf in eigen hand te houden blijven alle gezonde voedingsstoffen in het product behouden en zijn kunstmatige vitamine en mineralen niet nodig. Door het gebruik van verse grondstoffen, kokosolie en krill heeft vol een lekkere geur, en een relatief korte houdbaarheid van 1 jaar. Doordat wij zoveel vlees in onze bites hebben zitten, zijn deze zachter als reguliere brokken. U kunt de bites eventueel oplossen in water om zo een soort diner voor de hond te maken.

 

Je kan ook eens voor info, betreffende voeding voor honden, op volgende site kijken

https://www.voerwijzer.com/

 

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Bij terriërs komt ichtyosis voor. Soms zelfs een hele ernstige vorm. Kan het zijn dat hij dit heeft? Ichtyosis is er vooral in schilfer vorm, komt bij meerdere rassen voor, maar het kan ook in een soort van olifantenhuid-vorm voorkomen en die laatste zie je vooral bij terriërs. Het zou natuurlijk kunnen dat die van jou de schilfer vorm heeft.

 

een van mijn goldens heeft dit ook. Ik heb heel veel verschillende soorten brokken en nog meer soorten kvv geprobeerd. Heb gemerkt dat bij kvv de schilfers vele malen ernstiger worden. Ook is hij allergisch voor veel soorten kvv, dus dat was geen goed plan. Hij krijgt nu al 2,5 jaar biofood geperste brokken en daar gaat het eigenlijk heel goed mee. Ik merk nu op dit moment weer dat hij het heeft. Omdat het buiten koud is en binnen warm (vloerverwarming) Zelf heeft hij nergens last van. Ik moet iets vaker stofzuigen ;-)

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Eten heeft absoluut geen invloed op Ichthyosis.

(ik heb het namelijk zelf ook)

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Eten heeft absoluut geen invloed op Ichthyosis.
(ik heb het namelijk zelf ook) "

 Daar hebben de baasjes van de Ichtyosis lijders dan een hele andere mening over. Je kan het zeker een heel stuk verbetert krijgen met voeding. Het gaat niet weg. Er zijn overigens lijders die bijna nooit schilfers hebben. 

Ik heb het over ichtysios in schilfer vorm, niet over visschubbenziekte

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Op de rashondenwijzer staat het volgende over Ichtyosis bij honden

 

Beschrijving

Ichtyosis of ichthyose is een aangeboren huidaandoening en wordt ook wel visschubbenziekte genoemd.

Verdikking van de buitenste huidlaag en voetzolen belemmert de normale functie van de huid. De huid wordt droog en schilferig, met name op de voetzooltjes, maar de hele huid is vaak aangedaan. Dit leidt tot veel jeuk en irritatie.

Bij de Golden Retriever is meestal sprake van een milde tot matige vorm van schilfering, soms gepaard gaande met jeuk en op termijn kans op huidverkleuring en het ruwer worden van de huid.

 

Bij andere rassen kan de aandoening ernstiger verlopen, met verdikking en scheuring van de huid en daardoor groot risico op infecties tot gevolg.

De aandoening kan zo ernstig zijn dat de hond geëuthanaseerd moet worden.

Diagnose

De diagnose wordt gesteld op basis van de verschijnselen en bevindingen van het lichamelijk onderzoek, aangevuld met een uitgebreid huidonderzoek.

Er is een DNA-test voor deze aandoening beschikbaar voor bepaalde rassen.

 

Behandeling

De behandeling bestaat uit ondersteunende medicatie en shampoo voor de huid en om de jeuk te bestrijden. Speciale voeding en voedingssupplementen kunnen ook helpen om de huid te verbeteren.

In geval van huidinfecties dienen deze adequaat behandeld te worden met medicatie, eventueel antibiotica en speciale shampoos.

Deze aandoening komt voor bij de volgende rassen: Cavalier King Charles Spaniël Dobermann Golden Retriever Jack Russell Terriër West Highland White Terriër Yorkshire Terriër

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  Daar hebben de baasjes van de Ichtyosis lijders dan een hele andere mening over. Je kan het zeker een heel stuk verbetert krijgen met voeding. Het gaat niet weg. Er zijn overigens lijders die bijna nooit schilfers hebben.  "

 Tuurlijk, er zijn verschillende graden in Ichthyosis.

Maar je kan het echt niet beïnvloeden met eten( zou een gat in de markt zijn voor ons als Ichtyosis lijders)

Je kan de jeuk inderdaad verminderen en met zalfjes de huid invetten.

Maar de afwijking is er en gaat nooit weg of verminderd nooit.

Die baasjes maken zichzelf wat wijs.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Ik heb het zoals ik al zei over Ichtyosis schilfers bij honden. In mijn geval bij goldens. Zoals te lezen in het artikel van de rashondenwijzer kan voeding wel degelijk invloed hebben. 

Ik denk dat je dat soort dingen moet zien als symptoombestrijding. Hetzelfde als apoquel bij jeuk. Het haalt de oorzaak niet weg. Wat bij Ichtyosis ook niet kan. Het is niet dat ik vermoed dat mijn hond het heeft. Ichtyosis is nl makkelijk te testen. 

 

De ervaring bij mij en veel andere baasjes is dat de schilfers zeker een heel stuk verminderen door voeding. Je kan dat geloven of niet.

Het is te vergelijken met bepaalde diëten voor aandoeningen bij mensen. Je leven kan er een heel stuk mee verbeteren omdat sommige symptomen verminderen. Het haalt niet de aandoening of ziekte weg nee. 

 

Nu hebben oa terriërs vaak de visschubben, olifantenhuid. Wanneer ze dit hebben worden de pups vaak al ingeslapen als ze net geboren zijn. Ik heb geen flauw idee, maar ik denk dat bij deze vorm van Ichtyosis verandering van voedsel niet echt wat zal doen. Medicatie kan soms helpen. Bv prednison, toch zie je dat het soms te ernstig is en euthanasie de enige oplossing is.

 

Op een terriër pagina staan de rassen waarbij Ichtyosis het vaakst voorkomt. Best grappig dat het meestal alleen bekend is bij goldens en de fokkers een verplichte dna test laten doen voordat er een nest komt, terwijl bij goldens een hele lichte vorm van ICT voorkomt. Je hoort en leest nauwelijks iets over andere rassen waarbij veel ernstigere vormen voorkomen en ook veel vaker als bij de golden.

Doberman Pinschers, Labrador Retrievers, Golden Retrievers , Ierse Setters, Rottweilers, Collies , Engelse Springer Spaniels, Cavalier King Charles Spaniel, Terriers: West Highland White Terrier, Jack Russell Terriër, Norfolk Terriër en Yorkshire Terrier , Amerikaanse Bulldogs.

 

 

nog een stukje van de pagina van patiënten vereniging Global Ichthysis (voor mensen)

 

In het eerste levensjaar kunnen voedingsproblemen voor grote problemen zorgen. Als het kind groter word kunnen ook de voedselallergieën een belangrijke rol gaan spelen. Het is belangrijk dat de hulp van een diëtist ingeschakeld wordt. Om mogelijke allergische reacties te voorkomen is het ook belangrijk dat ouders, personeel van kinderdagverblijven/crèches en school samenwerken om deze risico's zo veel mogelijk uit te sluiten.

 

ik lees overigens meerdere stukken via Google over voeding/diëten bij Ichtyosis. Blogs van patiënten etc.

Zowel Engels/Amerikaans als een paar Nederlandse.

 

Luz, ik bedoel echt niet nu dat een dieet bij mensen wel helpt. Jij hebt het dus zal heus wel weten wat voor jou werkt en wat niet. Ik denk alleen dat er veel verschillende vormen zijn en zeker onder de honden. Wat voor de een werkt hoeft voor een ander niks te doen. En normaal ben ik niet zo als er iets gevraagd wordt dat het gelijk de voeding is hoor, zoals je in veel topics leest. Wat het ook is waar de hond last van heeft, het schijnt volgens sommigen altijd voeding te zijn. Ichtyosis komt niet door verkeerde voeding. Het is genetisch. Maar zoals ik aangeef merken wij bij de goldens zeker verschil door bepaalde voeding te geven, of bepaalde niet te geven.

Anoniem (Gast)

Iedereen bedankt voor de reactie's ????????

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

"  bedankt voor de reactie maar dit is al de 3de  keer dat we veranderen ook om de ontlasting en de windjes die nu perfect zijn met deze brok
daarom wil ik toch een beetje meer zekerheid dat met andere brok dat alles niet terug  opnieuw begint :-)
  "

 Geef wat zeewier en wat zalmolie door het eten, na een week of drie een mooi resultaat.....

honden page profiel Elly baasje van Spike en SamElly baasje van Spike en Sam

honden foto van Elly baasje van Spike en Sam

Onze Golden Retriever reu is nu 9 maanden. Heeft al vanaf puppy zijnde witte velletjes in zijn vacht. Dierenarts zei dat het nog te vroeg was om te onderzoeken. Kon van puppyvacht zijn. Nu verhaard hij enorm en verliest heel veel velletjes dus gisteren even langs de fokker geweest. Hij fokt al 40 jaar Golden Retrievers maar zei  nog nooit van  ichthyose ,gezien zijn honden, gehoord te hebben. Ik sluit namelijk ichthyose niet uit. Ik heb gelezen dat het bij GR mild tot matig verloopt en dat de hond er geen tot weinig last van heeft. Onze Golden heeft ook nergens last van. Ik geef hem al schapenvetjes en sinds vandaag geperste brokken met zalmolie van het merk Farmfood. Daar kan ik dus nog niets van zeggen. Dinsdag a.s. gaat hij naar de trimster. Als pup is hij een keer naar een puppyuurtje bij een trimsalon geweest. Zijn er nog meer dingen die ik kan doen om het schilferen te verminderen? Mijten en dergelijke zijn uitgesloten. Misschien verhaard en verliest  hij meer schilfers door rui...kan dat? Onze Golden is een hele blije, speelse en actieve hond. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Een 7 jaar geleden oud topic, de hond is al lang volwassen en bijna een senior, toch vragen erover ? Maak dan een eigen topic aan… 

honden foto van Elly baasje van Spike en Sam

Sorry ik dacht dat ik mijn vraag hier kon stellen omdat het over hetzelfde onderwerp gaat. Ik zal mij van de hondenpage / hondenforum verwijderen. Antwoorden zoals deze verwacht ik niet. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Sorry ik dacht dat ik mijn vraag hier kon stellen omdat het over hetzelfde onderwerp gaat. Ik zal mij van de hondenpage / hondenforum verwijderen. Antwoorden zoals deze verwacht ik niet.  "

Dat hoef helemaal niet, maak een nieuw topic aan dan krijg je juist veel antwoorden op jouw vraag…. Forummers kijken naar de eerste pagina, en als jij dan een nieuw topic aanmaakt krijg je veel antwoorden op jouw vraag, mooi doen hoor.

honden page profiel Fine Fine

Kregen destijds van onze fokker advies om zalmolie te gebruiken. Wellicht dit eens proberen?

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Dat hoef helemaal niet, maak een nieuw topic aan dan krijg je juist veel antwoorden op jouw vraag…. Forummers kijken naar de eerste pagina, en als jij dan een nieuw topic aanmaakt krijg je veel antwoorden op jouw vraag, mooi doen hoor. "

Ze is al foetsie.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Een 7 jaar geleden oud topic, de hond is al lang volwassen en bijna een senior, toch vragen erover ? Maak dan een eigen topic aan…  "

Zolang een topic open staat mag er gewoon op gereageerd worden natuurlijk.

 

Ik heb een modmelding "oud topic" gedaan.

honden page profiel Baasje van Sam en SpikeBaasje van Sam en Spike

honden foto van Baasje van Sam en Spike

Ik heb een nieuw account aangemaakt en nogmaals sorry als ik iemand met mijn vraag (hierboven... Elly baasje van Sam en Spike) belast heb. Ik heb het beheer op de hoogte gebracht en gevraagd om de vraag te verwijderen. Het topic "schilfers" komt op internet te voorschijn als ik ....schilfers bij de hond....  in tik.  Vandaar ik dacht dat ik mijn vraag op deze pagina/site  mocht stellen. Helaas blijkt dit niet het geval en zal bij vragen voortaan een eigen topic maken. Fine... jij in ieder geval bedankt voor jouw antwoord!!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik heb een nieuw account aangemaakt en nogmaals sorry als ik iemand met mijn vraag (hierboven... Elly baasje van Sam en Spike) belast heb. Ik heb het beheer op de hoogte gebracht en gevraagd om de vraag te verwijderen. Het topic "schilfers" komt op internet te voorschijn als ik ....schilfers bij de hond....  in tik.  Vandaar ik dacht dat ik mijn vraag op deze pagina/site  mocht stellen. Helaas blijkt dit niet het geval en zal bij vragen voortaan een eigen topic maken. Fine... jij in ieder geval bedankt voor jouw antwoord!! "

Je hoeft je echt niet zo rot te voelen, je deed niks verkeerd. Fijn dat je weer terug bent!

honden page profiel Baasje van Sam en SpikeBaasje van Sam en Spike

honden foto van Baasje van Sam en Spike

Dankjewel Kees!!

honden page profiel Fine Fine

Geweldige honden by the way!

honden page profiel Baasje van Sam en SpikeBaasje van Sam en Spike

honden foto van Baasje van Sam en Spike

Schatten zijn het en ze doen het zo goed samen. Nogmaals bedankt voor jouw antwoord. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Schatten zijn het en ze doen het zo goed samen. Nogmaals bedankt voor jouw antwoord.  "

Echt niet zo bedoeld hoor, maar dacht als je een nieuw topic aan maakt je meer antwoorden zou krijgen voor je hond…..gewoon verder dan gaan hier.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Understanding WordPress Hosting:
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^