Apprteren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Roos (Gast)

Hallo hondenbezitters, ik heb een best eenvoudige droom, tenminste dat dacht ik:                               met mijn nieuwe hond (4 jaar) apporteren en dan het liefst met zo'n zwaaistok.     Maar hij brengt de bal niet terug, hij eet hem liever op... En pakken is geen optie want dan rent hij weg. Best raar, want verder luistert hij heel goed. Herkent iemand dit? Zo ja, hoe los je dit op? Groetjes Roos 14

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

honden page profiel Bianca WarnarBianca Warnar

honden foto van Bianca Warnar

Dat heb ik ook met mijn eerste bull meegemaakt. Probeerde het thuis te leren, maar ze ging zitten en keek hoe de kat de bal kwam terug brengen ????????

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik heb geen tips voor je, maar kwam deze tegen…

Misschien denkt je hond er 't zelfde over? 

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Twee balletjes meenemen. Als hij de één heeft lok je hem met het andere balletje zodat hij leert "als ik achter de één aangerend heb volgt er een ander balletje wat weggegooid gaat worden".

 

honden page profiel ..

honden foto van .

Hier een hele eigenwijze beagle (kruising) die ook echt niet wil apporteren. Ze heeft er gewoon geen zin in.

 

Ze kent het spelletje overigens wel. Ze weet wat er van haar gevraagd wordt en hoe het werkt maar ze doet het gewoon niet. 

Heel soms heeft ze een bui dat ze wél wil apporteren. Zoals -toevallig- vanmiddag in de tuin. Toen bracht ze de bal opeens uit zichzelf naar me toe en hebben we samen gespeelt. 

 

Ik vind het ook geen commando of trucje dat ze echt moet kennen. 'Wachten, blijf, hier' etc. Vind ik dan véél belangrijker. Dus ik dwing haar ook niet om het te doen. Sommige honden houden gewoon niet van apporteren. Die vinden andere dingen weer erg leuk... 

Ik ben van mening dat spelen en een spelletje voor beide leuk moet zijn. 

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Dan is je naam Roos, dan is je naam Liz....niet moeilijk dat de hond in verwarring is met wat je wilt dat hij doet 

 

Wat voor hond heb je? Sommige honden zijn nu eenmaal niet gemaakt voor fetch. Onze Ridgeback is hier gewoon te koppig voor. Sommige honden zijn niet 'slaafs' genoeg om keer op keer iets te gaan halen dat je weg gooit. Dan had je het maar niet moeten weggooien denken ze dan.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Dat heb ik ook met mijn eerste bull meegemaakt. Probeerde het thuis te leren, maar ze ging zitten en keek hoe de kat de bal kwam terug brengen ???????? "

 Hahaha dat is een hele slimme hond 

Volgende forumvraag: Apporetren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^