Commando: kom voor

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel pepenfienpepenfien

hi,

wij hebben een Friese stabij van 7 maand en ik heb een vraag.

als wij haar uitlaten op plekken waar dat mogelijk is laten wij haar altijd los,

dan speelt ze altijd met andere honden. en als we dan weer verder lopen kwam ze eerder altijd gewoon weer mee als we: kom voor! roepen. maar de laatste tijd lijkt het alsof ze bananen in haar oren heeft en als we haar dan aanlijnen en we laten haar dan weer los rent ze net zo hard weer terug. dus mijn vraag is: hoe kan ik mijn hond trainen om wat er ook gebeurt altijd te komen? maar het kan natuurlijk ook aan de pubertijd liggen.

Gr Guus

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

7 maand, kan inderdaad heel goed de pubertijd zijn. Ik zou deze tijd aan de lijn houden en waar het veilig is los laten en het hier komen oefenen. Je zou wat lekkere snoepjes mee kunnen nemen tijdens de wandeling zodat je goed kan belonen voor het terug komen.

Na het terug komen zou ik in alle rust goed gaan belonen, daarna rustig aanlijnen. Niet als een gek lopen zoeken naar het tuigje/halsband, want dan gaat je hond ook een spelletje maken. Rustig hurken, snoepje, knuffel en aanlijnen. Ik zou de hond dan ook een geruime tijd aangelijnd houden zodat je zeker weet dat ze niet terug rent.

 

Bij mij op de hondenschool is 'kom voor' staan blijven en de hond laten komen en voor je laten zitten.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Helaas is er geen truck om je hond ALTIJD te laten komen. Het blijft natuurlijk een hond. Er zijn wel verschillende manieren om het zo leuk te maken dat je hond graag naar je toe komt.
Zorg altijd voor een beloning voor je hond.
Houd er rekening mee dat een knuffel of een aai over de bol voor veel honden helemaal niet zo'n beloning is. Veel honden zullen zelfs afstand van je houden om die knuffel of aai te voorkomen.
Ga je hond nooit vangen, maar laat hem naar jou toe komen. Zorg dus voor lekkere beloningen en met je stem kun je ook goed belonen.

Ik weet niet of je altijd bv hetzelfde rondje loopt met je hond. Vaak weten ze precies op welke plek ze aangelijnd worden, zorg dus voor variatie daarin. Niet op dezelfde plek aanlijnen en ook gewoon eens lekker laten gaan als hij naar je toe is gekomen. (hier komen betekend niet altijd einde pret)

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Beloon je haar ook met iets heel lekkers als ze komt?

Pubertje, betert wel als ze een goede reden heeft om naar je toe te komen.

 

"Kom voor" op zich is eigenlijk een oefening, een kunstje.

Gewoon los verder wandelen, samen met het baasje is geen oefening, maar een normaliteit.

Hij moet graag naar je toekomen en graag met jou verder wandelen. 

 

 

Metta (Gast)

Hebben wij ook meegemaakt hoor ! (Metta is onze BorderCollie van 15 maand !)

Wij laten haar ook los lopen en tijdens de wandeling lijnen we haar een tijdje terug aan.  Daarna mag ze weer de vrijheid kiezen.  Ook altijd iets lekkers bijhebben natuurlijk !

Door tussendoor aanlijnen en terug loslaten weet ze dat eens aanlijnen niet noodzakelijk het eind v.d. wandeling is.

We hebben haar ook altijd wel laten heen en weer lopen met een stok ! (in het bos is dat makkelijk te vinden !) opdat ze niet té ver weg zou crossen.

honden page profiel Nicole & BenjiNicole & Benji

honden foto van Nicole & Benji

Misschien helpt het om het een aantal keer met geweldig lekker eten te oefenen (gekookte kip b.v). Hurken, blij doen, maak er een feestje van. En dan niet meteen aanlijnen maar weer vrij sturen. Dan weet ze ook dat ze niet meteen weer mee terug moet. Misschien kan je dit lekkers op zak houden voor dit soort situaties. Dan leert ze dat het echt super leuk is om terug te komen. 

Volgende forumvraag: Hond breekt bench, kussens, boeken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^