Kattenbak

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Pfff. Ik weet nu even niet meer hoe ik het snel kan oplossen. Maar mn hond vreet af en toe uit de kattenbak. Heel irritant, smerig en ik wil het gewoon niet hebben. In het begin woonde we kleiner, stond de kattenbak in de (half open) keuken en hadden we haar aangeleerd dat de kattenbak een no-go is. Als in, kijken, snuffelen, heenlopen is een 'nee'. Hielp erg goed. Het was afgeleerd. (gelijk na 1 keer mee begonnen). In ons nieuwe huis, waar we nu een half jaar wonen, staat ie in de gang. Sinds 1,5 week zit ze er af en toe in. Alleen als wij weg zijn. Maar nu ook ineens vannacht. Maar ik kan nu niet ineens ergens iets vandag toveren dat ze niet meer in de gang kan. En elke keer hond in de gang, kattenbak in de woonkamer is een gedoe om weg te gaan. Als we de kattenbak in de woonkamer zetten dan negeerd ze die ook compleet, dus ze weet dat het nogsteeds een no-go is. Vanwaar ineens deze verandering? Het is vrijwel dezelfde situatie als met het vorige huis alleen is de keuken nu een gang.

honden page profiel --

honden foto van -

Misschien een "trap"hekje in die dooropening? Ik neem aan dat jouw kat daar dan gewoon overheen kan springen maar jouw hond blijft dan buiten de gang.

Anoniem (Gast)

Dat snap ik. Maar daar komt de ene kat niet over heen. En erdoor kunnen ze ook niet. Daarnaast moet ze er gewoon vanaf blijven, dit was ook getraind. Ook voor de zekerheid in het begin toen we hier kwamen ook nee gezegd als ze bij de kattenbak kwam. Ze komt ook nooit in de gang, alleen als 1 van ons thuis komt om welkom terug te groeten zegmaar. Dus ik snap echt niet waar het nu ineens vandaan komt dat ze wel erbij gaat. In jet vorige huis kon ze er ook gewoon zo bij, nu staat ie een klein stukje van de muur af, met de open kant. Ze schuift met de hele bak door de gang.

Anoniem (Gast)

Ik weet niet of jouw hond groter is dan de katten, maar onze katten bak stond in de wc (ook reuze handig met schoonmaken), deur op een haakje. Hond kon daar niet door maar de katten wel.

Of toch hond uit de gang weren. Je zegt dat ze er (bijna) nooit komt, dan zal ze het niet erg vinden als ze er niet meer heen kan. Deur naar woonkamer sluiten(indien nodig met knip).

Anoniem (Gast)

Helaas is de wc en badkamer te klein om een kattenbak neer te zetten. Als ik hij staat echt in de weg. Daarnaast hebben wij een (te) grote dressoir naast de gang deur staan, waardoor de katten niet de gang in kunnen als de deur op een haakje staat. Dit waren inderdaad de eerste bedenkingen. Maar daarnaast wil ik ook niet dat ik alles moet afsluiten als ik er 10.000 keer door moet. Mn ouders hebben louvre deurtjes, die gaan we straks ophalen en op maat zagen. Dan kunnen de katten eronderdoor en de hond niet de gang in. Dit omdat wij morgen ook een uitje hebben maar geen oppas hebben voor de hond. Dus moeten echt een oplossing hebben nu. Hond is formaat grote labrador, dus gelukkig een stuk groter dan de katten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Traphekje op hoogte maken dat de kat er onder door kan maar niet de hond.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hoevaak maak je de kattenbak schoon? Wat voor grit heb je?

 

 

Als je klomp vormend grit heb, gewoon als je kat geweest is de klompjes weg halen.

De kat begraaft de behoefte in het grit, zo kan het minder aantrekkelijk worden voor een hond het te eten. Dat grit is niet lekker.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Voor morgen zou ik dan de kattebak apart zetten tesamen met de katten.

 

Er is een oplossing in de maak met die louvredeurtjes dus....

misschien tijdelijk de kattenbak in een babyren zetten, tweedehands niet duur, zodat de labrador er niet aan kan ? 

 

Mijn zus haar chi eet ook de drolletjes vd kat op als hij eraan kan geraken, daar staat een hekje rond nu. 

gast (Gast)

Wijzelf vonden kinderhekjes niet stabiel genoeg.

(wel geprobeerd maar snel stuk bij slot en spijlen wat ook gevaarlijk kan zijn helemaal bij afwezigheid)
Grotere honden kunnen ook rechtop tegen het hekje gaan staan en daar is het niet op berekend.

Zelf hebben wij de kattenbak in een aparte kamer.

Wij hebben van een(antieke) deurrooster een hekje gemaakt.(marktplaats bv)
houten omlijsting om rooster gemaakt.
Stevige scharnieren en een slot.
Beide kanten een houten balk tegen de deuropening en aan 1 kant het hek aan gehangen.

voordeel deur kan gewoon open blijven.

Onze katten gaan onder het degelijk hek door.
(soms erover)

Het is heel degelijk!!
Wij hebben er twee gemaakt.

(poezenkamer/tuindeur
Wij hebben twee newfoundlanders een enkele keer wanneer er visite met kleine kinderen komen dan moeten ze even achter het hek zodat de kleine kinderen even kunnen gedag zeggen.(zijn een beetje bang nl de kindertjes)

Dan staan er 2 newfoundlanders tegen het hek vrolijk te zijn met 2x 60kg.

Daarna eerst de kleine kinderen settelen op de bank enz.
en dan mogen ze er weer bij.

In een leuke kleur geverfd en hangt er al jaren.(geen omkijken naar)

Wij zijn er echt super blij mee.
Poezen kunnen zich terug trekken.

En geen honden bij de kattenbak!!!!





Anoniem (Gast)

We gaan nude louvredeurtjes ophalen en dan meteen zagen en ophangen. In de verf (zelfde kleur als kozijn) komt nog wel. Ik heb trouwens altijd al klontvormend, wit met blauwe bolletjes, gehad. 1 kat begraaft niks en ook nooit gedaan. Dus scjoonmaken is meerdere keren per dag. Maar als we weg zijn en 's nachts kan ik niet schoonmaken. Is alleen raar dat ze zo plots toch eraan zit.

Anoniem (Gast)

Zucht.. Onze kozijnen zijn dus van metaal achtig, wat niet stevig genoeg is om iets aan te hangen. (de deur scharnieren hangen ook heel apart) Gang niet groot genoeg om een ren erom te zetten. De oplossing voor morgen is de hond in de gang zetten en de bak in de woonkamer. Gaan wel nog verder nadenken. Misschien toch een traphekje, maar dan wat hoger hangen. 1 die klemt en niet hoeft te schroeven.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Of een kattenbak meubel? 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Of een kattenbak meubel?  "

 Wow die is mooi!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Wow die is mooi! "

 Dan vond ik idd ook. Volgens mij zelf gemaakt. 

 

http://op-eigen-houtje-meubels.nl/portfolio/kattenbak-kast-marianne/

Ik had het linkje eigenlijk gelijk moeten plaatsen. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Dan vond ik idd ook. Volgens mij zelf gemaakt. 
Ik plaats het linkje wel even helemaal "

 Graag, dan kan ik m even aan mijn dochter laten zien. (heb zelf geen katten).

Annemie (Gast)

Wij hadden ook dat probleem, mijn man heeft een kattenbakkast gemaakt van steigerhout. Probleem opgelost bij ons! En vind het nog mooi ook, heb er een pelske opgelegd en de katten zien het nu ook als axtra slaapplaats!

Anoniem (Gast)

Die wou ik sowieso al halen. Maar vind ze erg duur. Dus ik wacht eigelijk op een 2ehandsje. We hebben vanmorgen de kattenbak op het dressoir gezet. Geen gezicht uiteraard, maar we waren toch niet thuis. Ik ga even kijken wat makkelijker/mooier/haalbaarder is. Een klem traphekje hoger hangen of zo'n kist. Alleen als de katten erdoor kunnen, kan haar kop er toch ook door? Misschien niet meer graven zoals nu, maar wel eruit happen.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Goedkoop kastje van de kringloop. 

Bak erin, gat eruit zagen en klaar 

Hier ook strontvreters dus zelf binnenkort ook maar eens wat in elkaar flansen.

Anoniem (Gast)

Mijn probleem daarmee is, zoals eerder aangegeven, dat ik niet heel veel ruimte heb. Ook in niet in de woonkamer om zoiets neer te zetten. In mn nieuwe tvkast of dressoir ga ik geen gaten boren haha. Zo'n kist is echt max qua grote. 

Volgende forumvraag: zindelijkheid (opnieuw) aanleren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^